Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27

Tema: ......

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268

......

Te dashurosh aq shume , e te mos te te duan aspak
    eshte te ndjehesh si nje pulebardhe e lodhur e e vetmuar qe kurre nuk e gjen bregun e kerkuar....
    -----------------------------------------------------------------------------------
    te enderrimtaret shkon mendimi im ,
    gjithmone kur dita me mbyt
    perhere kur realiteti me shtyp
    sahere prakticiteti i tepruar i atyre qe kam prane me merr frymen
    gjithmone atehere e gjej nje cope kohe per te shpresuar
    naten kur drita ehenes me ndricon fytyren e fshehur mbas tymit te cigares..
    ...naten kur vetmia me merr frymen
    nje drite ndizet tek une, eshte drita e shpreses . mendimi qe ne kete bote ne te njejten kohe ne te njejtin moment ...
    te tjere si une shpresojne , qe nje dite do te hapin krahet do te fluturojne...
    ...
    ...po pastaj del dielli...e krahet e endrres jane prej dylli
    megjithate .......nuk jam vetem.
    ----------------------------------------------------------------------------------

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ...
    Dhimbja jote di te flase bukur, pa c'ka se eshte dhimbje.
    Vecse ti nuk i perkushtohesh shume zerit te saj! (dua te them nuk e merr seriozisht kete punen e te shkruarit,nuk e di pse me vjen te besoj se po te shkruash me shpesh , me gjate... do te ....
    Megjitheate bej si te duash e si te mundesh. Gjithe, sa lexova me pelqyen!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar Maska e Agim Doēi
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    ShadowofThebest!
    Urime, Saktė, me krahė dylli qė ka endrra po ti afrohesh diellit ato shkrinė...
    OK!
    .................................................. ..

Gjithmonė jam symbyllur kur endrrat i kalaroj!
    bile as tė nesėrmen nuk di qė tua them!
    Kur truri mė hapėrdahet unė s'di se nga tė shkoj...
    Po endrra prapa krahėve mė leh pa da, si qen!...

Agimi

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    I forte jam tani
    i qete jam tani ,
    nuk dua t' ja di per njeri
    milingona jeni nji per nji
    ....
    Mos jam thjesht i frikesuar tani?
    i trembur mos lendohem perseri
    rreth meje ngrita nje mur te zi
    me pseudonimin..qetesi

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    Jeta eshte nje perbindesh qe ushqehet me sy njeriu
    ja pse gjuetaret me te eger te saje jane te verber qe ne lindje

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    Nje dite isha ulur ne nje stol. Ish i gjelber si asgje rreth e rrotull tij.Gjithcka ish gri perreth, vetem perpara , perpara jo, perpara shtrihej deti , shtrihej deri atje ku mbaronte bota ime, deri atje ky syte e mi kishin guximin te shikonin deti i kalter ne siperfaqe , i erret , misterioz ne brendesi , ai mister aq terheqes per tu admiruar , aq frikendjelles per shumicen , nqs duhet te bejne me shume se sa ta admirojne . Deti ish i bukur ate dite , po ja qe ata si une se mbajne gjate shikimin ne ate drejtim ,e ne rastin me te pare ashtu si vjedhurazi , gjejne menyren per te pare siper atje ku dihet qe kufij nuk ka, e pra rrezet e diellit qe pasqyroheshin, therrmoheshin mbi siperfaqen e rrudhur te detit , ma dhane pretekstin e kerkuar.

Dielli ish i kuqerremte , dicka e pashprehur me habiti si perhere kur shikoj qiellin, vetem se kete here e pashprehura ish edhe me e bukur , e pashprehura martohej, nje nur i kuq i kish rene ne fytyren kalteroshe, lumturia ne ate cast kish nj fytyre , edhe deti ish mahnitur dhe e kish ngrire mimiken e tij te rrudhosur

Ishte pejsazhi i bukurise se humbur.

Ja pra , perse , ja perse ai dragua i vogelth me brireza e krahe jeshile , e kish thyer rregullin e ngurte , rregullin qe i ndalon krijesat e sendet te kercejne mbi kohen e tyre , e te kalojne mijvjecare per tu hedhur ne nje kohe tjeter.
    Por dasma ish aq e vecante e fytyra e lumturise ish aq e bukur saqe dragoi i njome me briret etij akoma te brishte e krahe qe mezi e mbanin ne qiell rrinte aty me kurrizin kthyer portes se kohes , e veshtronte i mahnitur , per te fiksuar ate cast
    Dragonjte s mund te perdorin aparat fotografik..

Papritur porta e kohes hapet e nga tymi i zi i saj del nje kuceder frikendjellese.
    Kraharorin e ka muskuloz, dallget e kohes ka care me te.
    Putrat i ka te fuqishme toka ajrore nxihet nen to
    Krahet, ehh, krahet jane te stermedhenj. Jane krahe e nje pellumbi te stermadh , ato jane shtrire deri ne fund e ja mbulojne papritur fytyren lumturise e cila nxihet pernjehere

Trembet edhe dragoi i vogelth, e kthehet nxitimthi mbrapa ,e ka kuptuar, Por therritja i vdes ne fytin e brishte e smund te marre me fryme .
    Nje koke e perbindeshme kucedre , nje koke ne forme tigri sulet me shpejtesi ne drejtim te tij..
    Nje ulurime eperbindeshme e kohes se vjeter qe do te rijetoje me gjemon ne veshe, e une spektator i pafuqishem i kesaj shfaqjeje mostruozisht te lumtutmerrshme , humbas gjithcka e syte me nxihen..

I rihap i trullosur nuk e di se kur , shikoj rreth e rrotull se mos fytyra te habitura me shikojne nga siper poshte, por jo , jam i ulur ne te njejtin stol. i qete marr fryme e nenqesh. Thjesht parastresi i fillimvitit.Koken nger ngadale lart.........

Dy vajza kalojne prane oborrit te heshtur te nje universiteti akoma pa jete , ne nje ambient perjetesisht gri mbi nje stol jeshil qe stonon me dashje shikojne nje djale qe i ngrire shikon qiellin
    Kurioze ngrene koken lart...

" ooohh , moj nena ime , Elsa e pe , cfare tmmerri, po ai eshte nje peshk i perbindshem moj? Sa i madh QE Eshte ! E ato krahe te stermedha ci ka ne kurriz?
    Sa gje e peshtire , Nje peshk prej reshe , qe fluturon ne qiell...
    Kjo nuk e ka vendin ketu.."

Mbi nje stol stonues rri dikush

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    Nje mendim i erret me mundon , dikur cdo nate ne forme deshire,
    me vone pak me pak ne forme konstatimi , kohet e fundit ne formen e nje paraenderre ne krahet e erresires.

Po sikur, kjo te ish veē nje enderr..

Naten me mbulesen e erret mbeshtjelle, i pambrojtur nga mburoja ditore e ritmit te marre nje dritez shprese ndizet brenda meje, eshte nje dritez cinike qe qesh me vehten per rrezen qe leshon .Lehte , fare lehte peshperin, sikur ka frike se mos i degjon vete ato qe thote. Ajo peshperin me zerin e nje femije, te paperleshur me interesin, i pa goditur nga hipokrizia, akoma jo i gjunjezuar nga "realiteti" , ajo thote:

"Po sikur , kjo te ish veē nje enderr?"

Dhe une qe e degjoj kete ze , kaq zhurmemadh ne lehtesine e tij , mundohem te fle , me veten qesh, duke qeshur them " vertet e marre ".

Nuk eshte e qeshur e qete , me teper tingellon si zeri i vetebindjes .Atij perbindeshi sigurie qe ngaqe S' di te fluturoje , i ka mbushur mendjen vetes qe te ecesh eshte sublime..

E megjithate

"Ehh..sikur te ish veē nje enderr"

Rri i shtrire ne minderin e vjeter te nenokes , rreth meje ajo arome aq e dashur -arome geshtenjash, kafeje , -arome dashurie e prane meje kalojne njerez te njohur plot energji rinore, zerat e tyre te forte por te ngrohte mbushin papritur ambientin e qete plot me gjalleri

-"hehehe , pa ha , pa ha, cka ka me hanger bre, se vdiqa, hej hej vocerrak pa mos i rrin neper kame rinise , se ajo spyt, te merr para"-

Nje dore e forte me shpupurit floket , e une i qeshur e fus koken perseri atje ku kam edhe trupin ,poshte tavolines , e vazhdoj te lexoj tregimet qe kam perpara, e megjithate nje mendim i madh per koken time te vocel me vertitete rreth e rrotull

"si do jem une kur te arrij me koke llampen e Kuzhines , do jem si daja? po daja sa i madh eshte ? edhe un do jem i madh e i forte si daja e plot gaz"

"Hahahah...hajt nenoke hajt, se skemi kohe , ku asht persheshi me ēaj , shpejt e shpej diēka te ngrohte per barkun e t clodhna pak se masnejj ..heheh ku i dihet rinise...."

Dikur ish vec nje mendim , tashti rri ulur e shoh vehten ne pasqyre , rrezik llampen e asaj dhome do e arrija edhe une me koke tashti, por dicka ,.. dicka nga ajo rini e atehershme , pa makina , pa pub-e, pa ashish e pa televizor gjithe diten,
    Dicka nga ajo rini e "mjere" me mungon

......Drita ne sy

"Po sikur te..."

Jo nuk eshte , nuk do te zgjohem nga gjumi me kurre me ate lumturi ne sy, me deshiren per te pare cdo dite te re, e nuk ka mundesi qe te hap syte e gjithcka te ket qene vec nje enderr e keqe 12 vjecare, 6 vjecare, nuk do te mund ti hap syte e te jem perseri ai femije qe u jepte buken milingonave , qe kur vinte dita per tu lare , papritur kish "shume pune " me ata te lagjes tjeter
    Kjo mund te jete nje enderr
    Por do te jete endrra qe do jetoj per pjesen qe me ka ngelur per te jetu

e gjithmone perdite do duhet te perplasem me pseudozgjuarsi te tipit

"Njeriu meriton te arrije ato qe do , kur nuk i hyjne me ne pune"

Sa bote e trishtuar per bijet e shqipes
    puplat e veta i shkulen se donin ato te Palloit..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    Thjesht e verteta

Une them blu , ti thua blu .
    Por nuk di , e si mundem , se c'eshte blu per ty .

Nuk di , e si mundem , te them se c'eshte e vertete per ty
    Ti gjithe rrahin kraharorin , ne menyre te padukshme
    kur per karakterin thuren levdata.
    Asnje s' ndjehet pjestar faji
    kur thuren akuza te papercaktuara

E nese ti nje dite gjen guxim , ketyre akuzave
    tu vesh emra
    Shpejt do te jesh ti qe e sheh sallen nga ana tjeter
    Nga ana e te akuzuarve

Se asnje , une kuptova , nuk e do prej teje te verteten .
    Je shume hundeperpjete , nese je perfetkt
    e flet per te
    Je shume i palare nese je njeri ...
    e flet per te .Sidomos kur kjo e vertete , nuk eshte levdata .

E shpejt kuptova , por shpejt s'do te thote pa dhimbje , qe vec ne libra e verteta eshte statusi ideal .
    Ne jeten e "vertete" , shume me i dashur je , po te jeshe nje i afte ...genjeshtar ...

..pra poshte e verteta . Dhe ejani t'ju thur vargje per virtytet tuaja te paqena .

E kjo mund te kish qene edhe nje poeme . Por u lodha .

The truth ..e verteta
    ..perfundoi e "abuzuar " , ne nje cep rruge te erret .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    date /muaj/ vit

..gjeja me e tmerrshme nuk eshte te flesh me sy hapur . Eshte ta besh kete , e te mendosh se je zgjuar .
    ...ose se je i zgjuar .

qetesia mbas stuhise eshte dicka normale. Sidomos kur gjendesh brenda nje arke te drunjte . Sido qe te jete e zbukuruar , mbetet vec nje arke e drunjte .

Ka disa qe e zevendesojne ate me mure , e vazhdojne te flene me sy hapur .
    nese do te zgjosh njerez te tille pregatitu per shume mohime , pergenjeshtrime hipokrite , e ndoshta dhimbje .

Ketu arrijme tek ata qe jane akoma me keq se te pergjumurit . Pseudo shpetimtaret , ata qe duan te zgjojne te tjeret , thjesht spese mohojne qe ata vete jane ne gjume ..

..ose ata qe mendojne qe jane zgjuar
    ..ose te zgjuar..

Po ti c'po ben . Po flet qe te te degjojne te tjeret ? Sepse ke frike te degjosh vehten?
    ..shkrimtar

-->insert smirk , grin , smile here , and probably other stuff too <--

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    268
    fluturo tutje

Ndriēo tutje ..

Zbehu tutje ..

Qaj mbi ndjenja te thyera

Tutje ..

Une ketu nuk jam me

Duar te ndyra do trokasin

Ne porten e kafazit

Duke menduar qe jam ne pritje

Por jo

Une tashme

Jam

...Tutje

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •