Po spo mė ban mu kurgjo mer jahu, po e tregon njifarė karkateri bajat, kinse po jep kritika.bitha jote po kshillon!!!
ma thuj njiher prejardhjen se ta kthej un pergjigjen.
Ēfarė gjuhe ka fol gjyshi yt, ose stėrgjyshi, nė kohėn kur janė treguar kėto ndodhi?
Se mos ma ke fol pellazgjishten.
Tė paktėn na lėr rehat, ta bojm i temė si duhet. Unė sjel tregimet nė atė formė siē janė, dhe pavarėsisht nga turqizma e sllavizma, nuk e fshij asnjė fjalė. E shkruaj siē ėshtė nė libėr. Po s'tė pėlqeu ik mertheu, nuk jam duke tė detyru qė tė lexosh.
Bitha jote po kritikon ė???
Prejardhjen tėnde ė? Ti as vetė nuk e di se ēka je.
O njerėz pa gjykojeni edhe ju iher kėtė gomar:
Ka gjetur nja dy orientalizma nė njė tregim qė ėshtė folur me gjuhėn e para njėqind viteve, dhe luan rolin e pėrēmuesit, kinse stėrgjyshi i kėtij paska folur pellazgjishte.
Ēka tė bajm tash. Kemi fjalė serbe, greke, latine, edhe Drague do rrijė gjithė ditėn duke thėnė:
Ēa lidhje ka latinishtja me gegė?
Ēa lidhje ka serbishtja me gegė?
Ēa lidhje ka greqishtja me gegė?
Nuk ėshtė hera parė qė ky gomar sillet nė kėtė mėnyrė. E ka bėrė zakon permanent. Kjo pėr mua ėshtė kafshėri e llojit tė vet, qė asnjė kafshė nuk e bėn.
po ta jap une pergjigjen tye.
une e kam prejardhjen nga Mirdita (nana)ku dhe sot e ksaj dite nuk folet asnji fjale tuqisht.
se jeni turqizu ju te Kosoves nuk asht faji jone.kan qen t'amla ato grosht.(lirat)
po ku din ti je i vogel ala.
Hej drague mos mė shtin me kesh tash.une e kam prejardhjen nga Mirdita (nana)ku dhe sot e ksaj dite nuk folet asnji fjale tuqisht.
Ju nė Mirditė si i thoni:
Jastėkut?
Xhezves?
Kafes?
Kazanit?
Kusisė?
Oxhakut?
Shqiptarėt kudo qofshin e kanė pėrjetu sundimin turk kush mė shumė e kush mė pak. Edhe kemi marrė prej tyne kush mė shumė e kush mė pak.se jeni turqizu ju te Kosoves nuk asht faji jone.kan qen t'amla ato grosht.(lirat)
Mirdita ėshtė njė, nuk ka krahinė tjetėr sikur Mirdita. Krejt shqiptarėt paskan qenė tradhėtarė, vetėm kėta mirditasit e tu paskan qenė patriotė.
E ēka bani pėr besė kjo Mirdita? A e shpalli Republikėn e Mirditės, nė kohėn kur ekzistonte shteti shqiptar sa pėr tė kriju pėrēarje e dobėsim tė shtetit shqiptar, madje kėtė e keni bėrė tė paguar nga krajli i serbėve. He kanė qenė tė amėl ato grosh, mirė e ke ti, tamam ashtu siē e the.
Pohi de, paska mbetė thyba jote me mė rrit mua tash.po ku din ti je i vogel ala.
Tena thojn,gjithmon toska e ka tradhtu gegen,por ka edhe tosk te mir psh Avdylit Naimi, Samia Frasheri ikan than Toska me plot mende.![]()
Veti pleqet qi din ,kur jon kon dy vllazer tosk edhe gega dhe toska e ka shti gega me zhveshe dhe me bo hajgare me to pastaj gega o idhnu jaka bo toskes ma zi.kta e din te gjithe
Krijoni Kontakt