Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 69

Cool Instituti britanik: Maqedonia Perëndimore t'i bashkangjitet Shqiperisë

Nje Institut nga Londra propozon reidimin e kufijve ne Ballkan

MAQEDONIA PERENDIMORE T'I BASHKANGJITET SHQIPERISE, POR PA SHKUPIN

Shkupi edhe me tej duhet te mbetet kryeqytet i shtetit te pavarur, ndersa shqiptaret qe jetojne aty do te duhej ne menyre te organizuar te zhvendosen ne Tetove, thuhet ne kete studim te Institutit nga Londra per studime politike

Londer, 18 maj- Instituti jo shume i njohur per studime politike nga Londra, ka perpiluar nje dokument ku propozon "zgjidhje racionale te problemeve ne Ballkan", mirepo terheq verrejtjen se kjo eshte e mundur nese bashkesia nderkombetare eshte e interesuar te organizoje nje konference paqesore per ndryshimin e kufijve ne rajon.
    Maqedonia Pernedimore duhet t'i bashkangjitet Shqiperise, Shkupi edhe me tej duhet te mbetet kryeqytet i shtetit te pavarur, ndersa shqiptaret qe jetojne aty do te duhe ne menyre te organizuar te zhvendosen ne Tetove. Pas ketyre ndryshimeve, MAqedonia do te duhej te ishte shtet neutral, me c'rast shtetet fqinje do te garantonin sovranitetin e saj, ndersa emri i shtetit mund te jete "Republika Maqedonase e Ilindenit", transmeton agjencia MIA>

Komunat e Presheves, Bujanocit dhe Medvegjes duhet t'i bashkangjiten Kosoves, ndersa Serbia duhet ta fitoje kkontrollin ndaj Leposaviqit, Zubin Potokut dhe Zvecanit, qe gjenden ne Veri te Kosoves.
    Instituti ne fjale propozon qe Kosova, se bashku me Presheven, Bujanocin, Medvegjen, Ulqinin dhe Plaven, si dhe fshaterat ne malesine e Malit te Zi t'i bashkohen Shqiperise.

Popullata serbe qe jeton ne keto hapsira, do te duhej motivuar qe per ndonje lloj kompensimi te shperngulej ne Serbi dhe Mal te Zi.
    Sa i perket popullates greke qe jeton ne jug te Shqiperise, instituti parasheh qe ai te motivohet per t'u shperngulur ne Greqi.

Teksti i ketij studimi ne forme te propozimit i eshte derguar Bashkimit Evropian, SHBA-ve Kines, Rusise dhe vendeve te rajonit.

Burrimi: "Gazeta "Lajm Ekskluzive"

E pra, sic e shihni, behen propozime, jepen ide, por kurre pa u mbeshtetur ne realitetin, ne historine e vertete te shqiptareve...!
    Gjithmone shqiptari ka qene viktime e te huajve, e ideve dhe propoziomeve te lloj lloj komuniteteve, popujve, njerezve.....!

ZeM
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zana e malit : 19-05-2005 më 06:00
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Ky eshte budallalleku me i madh i studiuar ndonjehere. Pavarsisht se jam shqiptar dhe ky studim me vjen per shtat e kundershtoj kategorikisht per arsyen e thjeshte: Anomali dhe lufte ballkanike. Ky studim bie ndesh me opsionet e studiuara me pare qe: Kufijte duhet te mbeten fiktive dhe asgje me tej. Globi i perket humaneve dhe askush nuk mund ti caktoje cdokujt vendin e jeteses.

Dito.

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    E para kjo nuk ndodh as qe mendohet te ndodhe, e lere me te ndodhe realisht.

Pse?

Se pastaj Greqia do bashkim me Qipron, Turqia po ashtu, pakicat hungareze ne Jogosllave apo gjetke duan bashkim me Hungarine, Kurdet duan krijimn e nje shteti etj...etj....

E dyta shqiptaret nuk mund te kembejne Shkupin me Tetove. Shkupi eshte simbol shqiptar.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Kjo eshte ideja me e mire, e bere deri me tani. Perderisa ne Ballkan, gjithmone ka pasur lufta etnike, dhe kombet nuk mund te jetojne mire, nese jetojne bashke ne nje shtet, atehere kjo eshte zgjidhja me e mire, dhe i mbyll plaget shumevjecare te lufterave etnike ne Ballkan.

Keshtu kemi shtete te pastra njeetnike.

Per ne, avantazhi kryesor eshte ribashkimi i Kosoves, Maqedonise perendimore, Ulqinit dhe territoreve shqiptare ne Mal te Zi, dhe Presheves, Medvegjes, e Bujanocit. Disavantazhi kryesor eshte humbja e Shkupit. Ne deri me 1912 kemi qene shumice absolute atje, e edhe tani e perbejme 30-40 perqind te qytetit. Por ca ti besh tani.

Tung

Arrow

dodoni

Disavantazh, nuke shte vetem SHkupi. Por lexo mire tekstin qe kam postuar nga gazeta....!
    Padrejtesi iu behet shqiptareve me kete rast, sepse disavantazhi qendron ne nje pjese bukur te madhe te trojeve shqiptare, gje qe e permenda "historine e shqiptareve" une ne fund te atij teskti...!

Po qe që Komuniteti perendimor te ua doje te miren "ballkanasve", apo thene shkurt e ship, shqiptareve, atehere s'duhet permendur "coptimi" i pjeses Veriore te Kosoves, s'duhet te largohet Shkupi nga kjo bashkangjitje, pastaj, ku mbeti Cameria....?!

Po te thellohemi ne historine tone te lashte, se si ka qene SHQIPERIA dikur, atehere kjo ide e ketij institucioni s'pi uje aspak.....meqenese edhe une jam e bindur qe ky propozim menjehere do te hudhet ne "koshin e plehrave" te komunitetit nderkombetare!....

ZeM
    Të mos ishte feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqiptar-F.Konica

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Kjo eshte ideja me e mire, e bere deri me tani. Perderisa ne Ballkan, gjithmone ka pasur lufta etnike, dhe kombet nuk mund te jetojne mire, nese jetojne bashke ne nje shtet, atehere kjo eshte zgjidhja me e mire, dhe i mbyll plaget shumevjecare te lufterave etnike ne Ballkan.

Keshtu kemi shtete te pastra njeetnike.

Per ne, avantazhi kryesor eshte ribashkimi i Kosoves, Maqedonise perendimore, Ulqinit dhe territoreve shqiptare ne Mal te Zi, dhe Presheves, Medvegjes, e Bujanocit. Disavantazhi kryesor eshte humbja e Shkupit. Ne deri me 1912 kemi qene shumice absolute atje, e edhe tani e perbejme 30-40 perqind te qytetit. Por ca ti besh tani.

Tung
    Si "ca ti besh"?

Ndarje ne mes si Jeruzalemi. Shkupi eshte shqiptar qysh ne lashtesi.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Fillimisht do te thoja qe ky eshte thjesht nje studim dhe si zor qe mund te realizohet apo te merret parasysh nga "Fuqite e Medha".....
    Ajo qe ben pershtypje eshte se ne shqiptaret persa i perket "Temave apo Ceshtjeve Kombetare" nuk kemi nje platforme te qarte dhe jemi krejt te coroditur, kjo u duk fare mire ne diskutimet e mesiperme, ku secili kishte ide te ndryshme...Personalisht do isha me afer pikepamjeve te Dodonit......Gjithashtu mungon nje politike e qarte e Tiranes zyrtare....
    Vleresimi im eshte se nese realizohej ky studim do te thoshte zgjidhje e drejte e ceshtjes shqiptare per kushtet e tanishme.....
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Odeon_relax
    Ky eshte budallalleku me i madh i studiuar ndonjehere. Pavarsisht se jam shqiptar dhe ky studim me vjen per shtat e kundershtoj kategorikisht per arsyen e thjeshte: Anomali dhe lufte ballkanike. Ky studim bie ndesh me opsionet e studiuara me pare qe: Kufijte duhet te mbeten fiktive dhe asgje me tej. Globi i perket humaneve dhe askush nuk mund ti caktoje cdokujt vendin e jeteses.

Dito.
    Keto qe jane shprehur me siper me kujtojne qendrimin serb apo grek, mgjs. greket kohet e fundit kane ndryshuar qendrim dhe nuk i meshojne me me force idese per mosndryshim te kufijve por perdite permendin tashme Pavarsine e Kosoves....
    Nuk ka kufij fiktive, perderisa kufijte i percaktojne njerezit keta kufij jane te ndryshueshem sipas kushteve e rrethanave...
    Perderisa Jugosllavia u shperbe, Pavarsia e Kosoves eshte faza e fundit e kesaj shperberje...

Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga 21_Arber_21
    E para kjo nuk ndodh as qe mendohet te ndodhe, e lere me te ndodhe realisht.

Pse?

Se pastaj Greqia do bashkim me Qipron, Turqia po ashtu, pakicat hungareze ne Jogosllave apo gjetke duan bashkim me Hungarine, Kurdet duan krijimn e nje shteti etj...etj....

E dyta shqiptaret nuk mund te kembejne Shkupin me Tetove. Shkupi eshte simbol shqiptar.
    Mos krahasoni gjera qe nuk jane te njejta....Qipro eshte nje ishull shume larg Greqise dhe shtet i pavarur, ndersa Kosova eshte nje pjese e trojeve shqiptare....
    Pakicat hungareze per nga numri jane te paperfillshme krahasuar me kosovaret qe perbejne 25%te popullsise se Serbise si dhe mbi 85% te krahines se Kosoves...

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga Tani Athine
    Keto qe jane shprehur me siper me kujtojne qendrimin serb apo grek, mgjs. greket kohet e fundit kane ndryshuar qendrim dhe nuk i meshojne me me force idese per mosndryshim te kufijve por perdite permendin tashme Pavarsine e Kosoves....
    Nuk ka kufij fiktive, perderisa kufijte i percaktojne njerezit keta kufij jane te ndryshueshem sipas kushteve e rrethanave...
    Perderisa Jugosllavia u shperbe, Pavarsia e Kosoves eshte faza e fundit e kesaj shperberje...

Pa dashur te bej polemike me ju, ju them se une jam shqiptar dhe per kete jam krenar, por gjithsesi popujt nuk mund te fajezohen per udheheqjen e tyre te gabuar. Ska asnje komb i cili mos mbroje interesat e veta qofshin keta serbe, greke, apo te tjere...
    Ka ardhur koha qe nacionalizmi duhet te vdese gradualisht dhe fqinjesia e mire te mbreteroje.

Gjithsesi respektoj mendimin tuaj.

Dito.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49
  3. Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 27-08-2006, 06:46
  4. Informacion i përgjithshëm mbi Republikën e Shqipërisë
    Nga bastardi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-05-2004, 16:05
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •