Close
Faqja 18 prej 44 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 433
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Homza Lexo Postimin
    ti me perpara deshiron qe te behesh grek me fustane sesa te jesh Shqiptare krenar ne token e babes aty ku prehen eshtrat e gjysherve e te pareve dhe te mramve te gjakut tend,...

token ku baba jot ishte ZOt kur geget ishin ne krye te vendit, ti e nderron me po te njejten toke por ama ksaj here ti e punon si harac per te grekerit me historik te gjate apo pushtuesin turk me xhamia ble,,,pra ti deshiron qe te skallverohesh nen greqi edhe ate e ben me plot qef ne token tende.

prandaj te thash qe tosket jan aq inferjor ndaj gegeve saqe ata i rrujne kocken grekit vetem e vetem qe mos ti rrujne mjekrren Shqiptarit gege....kjo tregon inferjoritet dhe injorance viktimoze, skllav me deshire as ata te afrikes nuk u bon, ama ti dhe rraca jote e beni me qef.
    Javan kjo pjesa e shkrujt nga homza eshte per ty.
    Besoj se e kupton tani ''narsicizmin idiotik'' te robve ketu.

O homez , nuk e di pse merr zjarr e te ulesh kaq shume nje pjese te madhe te vendit. Krahesime po bejme , por mbaj nje balance dreqin e mori , se ti e di mire se cfare thua seshte e vertete. Behu i ndershem ne vetvete te pakten.
    Ti%CO ngelet duke u cjerre ''greket ,greket ,greket'' ......ore ne me greket kemi jetuar ne harmoni derisa nacionalizmi erdhi ne europe.
    Probleme keni pase ju me serbet , e jo ne me greket. Pa ik e puno po ta mbajti bitha ne serbi , e shife cte gjen????
    Ama greku i mire i keq , po mban me qindra mijera shqiptare atje. Pra ky eshte krahesimi i ketyre dy kombeve. Eshte e vertete qe nacionalizmi i tyre shekullin e 20 mori forma ekstreme , por kurre smund te krahesohet me shovinizmin serb .
    Pra te keqen e keni pase ju mbi koke per shekuj te tere e jo ne .Po ta them ne menyre te sjellshme kete gje , se thuhet edhe ne menyre banale , e kupton vete ti .

Arsyet se perse nuk kan pushtu zonat malore mbase ka te bej se ka qene edhe humbje kohe per pushtuesit, por nje gje duhet te dish qe lufta guerile e gegeve na ka ven ne harten e kombeve.
    Po lufte kane bere te dyja anet mer , se na cave veshet. Te fundit qe u cliruat ne shqiperi ishit ju e jo ne. Shqiperise u ngrit flamuri ne vlore e jo ne tropoje .

disniveli kulturor apo intelktual i joti len shum per te deshiruar, ama une do ta boj qefin ty dhe vetes duke vazhdu te defrehem me ty.

Tani do te paraqes disa fakte kokeforta: Te thash qe Shqiperia ka ece vetem kur ne krye kan qene burrat e Gegnishtes, Toskerishtja ka qene me e paket ne numer me pak e shetitur dhe me pak e shkolluar, prandaj edhe nuk keni pas shansa qe te dilni ne krye te vendit.
    Me e pak ne numer?
    Se di vallai. Nuk i kam bere ndonjehere llogarite. Mua ne shqiperine aktuale (hiq shqiperine e mesme qe eshte bere mish-mash) qytetet me te medhaja ne jug dalin , por kjo ska rendesi se skam dije mbi kete gje me thene te verteten. A kemi shetit me pak se ju , kete gje as ti e as une se themi dot per siguri. Sic e thashe me lart , me grekun kemi rrojt ne harmoni , ndersa ju e keni pas me te veshtire me serbin.
    Me pak te shkolluar? ----Nuk e di sesi i ben llogarite , por nqs do ishit ju me te shkolluar , atehere sdo ishte e nevojshme te perdorej fjala ''malok'' nga tosket (se kam me ofendim kete gje) .

Shkollat e para SHqipe jan ne rrethin e Kurbinit para 500 vitesh, shkrimet e para ne shqip jan para me shum se 600 vitesh ne dialektin gege, ligji i pare Shqip i shkruar eshte kanuni i leke Dukagjinit, ne ate kohe tosket nuk keni pas as Kuran apo Bibel ne shqip jo me te shkruani ligje dhe ti njihni ato...gjergj fishta eshte ligjeruesi me i madh i te gjitha kohrave i letrave Shqipe.
    Shkolla e pare u ngrit ne korce , sipas historise qe na kane mesuar . Mund te kesh te drejte , por prape skam dijeni mbi kete gje.
    Nqs ne kurbin eshte perdor alfabeti latin , mbase ne jug eshte perdor grek. Te dyja alfabetet jane te huazuara , keshtuqe ske pse ndihesh krenar per kete gje.

Dy emrat me te medhenj te kombit tone jane: Skenderbeu dhe Nena tereze, gege qe te dy----ti me thuaj fan noli e enver hoxha e poni sa te duash.
    Une e kisha fjalen per intelligjence e jo per madheshti.
    Per inteligjence ska sesi nene tereza te ishte me e zgjute se faik konica , njohes i 9 gjuheve dhe nje nga figurat qe ndihmoi shume per gjuhen stadarte shqipe qe flitet e shkruhet sot. As skenderbeu me fan nolin , njohes i 13 gjuheve , mjeshter ne literature,theology,gazetari,music,diplomaci etc etc etc. Nqs shqiperia ka nxjerre ndonje PRODIGY ne histori , i vetmi qe mund te quhet me plot gojen .....fan noli.

Sic e thash me perpara, geget kan pas mendjen dhe tosket kan pas shpinen, dhe dihet qe ai qe perdor shpinen nuk eshte per te drejtu fatet e kombit.
    Ok por eshte e kunderta

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    o homza gegu .
    Kjo teme sic e tha dhe ky shkruajtesi lart meje ,eshte teme provokuese e cila mundohet te ngre lart nje grup te shqiptareve e te uli tjetrin. Sepse detyrimisht nqs ti i shpalos atribute te tilla tek njera ane , i bie qe ana tjeter si ka ato, se po ti kishte at'here ska kuptim tja publikosh vetem gegeve kur edhe tosket i kane.
    Me kupton?

Une i hodha ne teme ato atribute me dy qellime. Njera ishte balancimi , e tjetra reagimi.
    Reagimi?
    Vete hapesi i temes i mohoi te gjitha ato atribute tek tosket.
    Pra i binte qe tosket kishin vetem dinakerine si veti, por edhe ajo vinte ne menyre negative .

Vertet une shtova si atribut ''zgjuarsine'' tek tosket. Por kjo jo me qellim por e bazuar. Mos me keqkupto. Ne si rrace ne pergjithesi jemi relativisht ''not bright'' jo te zgjute, sepse po te ishim do e kishim treguar kete gje. Por ate pak qe e kemi ,anon me shume nga poshte. Jo se kjo lindi tek tosket apo e kane ne gen kete gje. Thjesht e huazuan nga greket. Te qendrosh aq prane njeres prej civilizimeve me te medhaja ne bote, e cila influencoi shume civilizime te tjera qe pasuan me mbas e bile lindi ate qe ne e quajme sot ''civilizimi perendimor'' , e te mos ndikoheshe prej saj ishte vertet dicka e pamundur. Kjo eshte arsyeja e gjitha.
    Perseri qenke lajmruar ti me kso fjale "t’burrave" a ?

Ty shoq t'paska marue ven e hiq s'po ta len, se une n'at shkrimin ma nalt ti kallxova shum kjart nja tri gjana.
    E para, ti kur t'folsh n'fjale t'mia duhet me i lane fjalt e thmive anash e me fole pak ma njerzisht si burrat me mue, se kur t'llapitsh ti si naj plake e keqe inatqore qe munohet me perzi lesh, une tanaj nuk t'llogariti ty as si njeri, eh nese t'duhet ty patjeter hala ma direkt se kjo ma nalt, atehere edhe mue po m'duhet patjeter me t'kallxue pak ma direkt qe ty te duhet me i pertype fjalt mire e mire kur te folsh n'fjale t'mia se nuk je ktu tu fole n'fjale t'babes tand e me i lshue fjalt si lopa baglen. E dyta, une t'kallxova shum kjart qe pikrisht pur arsye t'asaj far thenjes tande "po shave te shajne i thone asaj fjale" i more q'ato pergjegjien e para dhe po e mer ket pergjegjie q'tash n'ket mnyre, se edhe na dime me fole me kungja e jo veq ti. E treta, edhe n'treten kesh shum i kjart, dhe t'thash qe ti nese je budalle kallxo, edhe pse po na shane ti, na ta lshojme udhen ty sikur atina shokit tand ma heret qe ia lshova udhen une, se na me men t'budalles nuk mirrmi, e nese nuk je budalle, atehere lej kto fjale t'budalles qe hala nuk po i nale.

Une e ti zotni ndaq drejtohmi si gjinja, e ndaq si gjaja, se une jam q'ai hapsi i ksaj teme qe po munohesh ti me e keqinterpretuem, po ta la renin ty me menue, me xgedh e me mare cilen ta dojne ty loqka e zemres e pikza e qefit, se une ktu jam, e mos kofsha ktu, n'qat moment qe t'kam veq pak kohe, vi e t'pergjegjna n'qat mnyre qe e ke xgedh ti vet … veq une kisha thane qe ma mire asht pur ty, po edhe pur mue, mos me hie llugave ktu palidhje dhe pur kurrgjo hiq e me ma prishe temen … pra n'paq diēka me thane rreth ksaj teme, pur mentalitetin e gegve, atehere fol si njeri se je i mireseardhun s'pari prej meje e pastaj edhe prej tjerve, e mos u bazo shum n'at aparencen tande se tema nuk asht qele pur at arsye qe po te doket ty e do tjerve ... e ke keqkuptue shum keq, ose ti me do tjere e keni keqkuptue dhe i dhat temes komplet tjeter kahje me do far shkrime t'prapambetuna, e a po e bani kte me qellim a pahiri, e dini ju vet.

Kto fjale qe ti shkrova n'fund, dojne me thane: Mos e prish temen me simpatine tande pur popujt tjere, e me antipatine tande pur Shqiptaret, e sidomos pur Geget.

Ma mer menja qe ksaj here u morem vesh une e ti.

Tungat

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga OROSHI Lexo Postimin
    Zeu,,,duket qe nuk e ke lexu Edith Durhamin,,,,!
    Edith Durhami ka ken aty ku ishin vatrat e luftes,aty ku te drejtat e shqiptareve u shkelnin pa meshir!
    Ajo ka ken ne Pej,Gjakov,Prizren etj etj!Dhe nuk ka ken per turizem,,,,
    Zeu,,,a i din hapesirat territoriale te gegve?
    Peja, Gjakova, Prizreni nuk jan malsi dhe nuk jan ne Drenice e Gallap qe e permenem ma heret.

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Kjo tema me kujton faktin qe kam lexuar te muzhikeve ruse te cilet gjate revolucionit komunist te Tetorit hyne ne pallatin e Dimrit te Carit e qendruan aty per ca kohe. Me qe nuk kishin ke te clironin ose kapnin rob, filluan te kryejne nevojat personale ne cdo mbi mobilje, qilim, vazo te shtrenjte etj. Banja kishte me dhjetera, sistemi i flushing punonte mrekulli. Ishte vetem ndjenja e pashpjeguar e njeriut per te perdhosur cdo gje te bukur dhe me vlere!
    Keta e kishin ne gjak kete ndjenje, dhe Enver Hoxha jua perforcoj edhe me teper.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Perseri qenke lajmruar ti me kso fjale "t’burrave" a ?

Ty shoq t'paska marue ven e hiq s'po ta len, se une n'at shkrimin ma nalt ti kallxova shum kjart nja tri gjana.
    E para, ti kur t'folsh n'fjale t'mia duhet me i lane fjalt e thmive anash e me fole pak ma njerzisht si burrat me mue, se kur t'llapitsh ti si naj plake e keqe inatqore qe munohet me perzi lesh, une tanaj nuk t'llogariti ty as si njeri, eh nese t'duhet ty patjeter hala ma direkt se kjo ma nalt, atehere edhe mue po m'duhet patjeter me t'kallxue pak ma direkt qe ty te duhet me i pertype fjalt mire e mire kur te folsh n'fjale t'mia se nuk je ktu tu fole n'fjale t'babes tand e me i lshue fjalt si lopa baglen. E dyta, une t'kallxova shum kjart qe pikrisht pur arsye t'asaj far thenjes tande "po shave te shajne i thone asaj fjale" i more q'ato pergjegjien e para dhe po e mer ket pergjegjie q'tash n'ket mnyre, se edhe na dime me fole me kungja e jo veq ti. E treta, edhe n'treten kesh shum i kjart, dhe t'thash qe ti nese je budalle kallxo, edhe pse po na shane ti, na ta lshojme udhen ty sikur atina shokit tand ma heret qe ia lshova udhen une, se na me men t'budalles nuk mirrmi, e nese nuk je budalle, atehere lej kto fjale t'budalles qe hala nuk po i nale.

Une e ti zotni ndaq drejtohmi si gjinja, e ndaq si gjaja, se une jam q'ai hapsi i ksaj teme qe po munohesh ti me e keqinterpretuem, po ta la renin ty me menue, me xgedh e me mare cilen ta dojne ty loqka e zemres e pikza e qefit, se une ktu jam, e mos kofsha ktu, n'qat moment qe t'kam veq pak kohe, vi e t'pergjegjna n'qat mnyre qe e ke xgedh ti vet … veq une kisha thane qe ma mire asht pur ty, po edhe pur mue, mos me hie llugave ktu palidhje dhe pur kurrgjo hiq e me ma prishe temen … pra n'paq diēka me thane rreth ksaj teme, pur mentalitetin e gegve, atehere fol si njeri se je i mireseardhun s'pari prej meje e pastaj edhe prej tjerve, e mos u bazo shum n'at aparencen tande se tema nuk asht qele pur at arsye qe po te doket ty e do tjerve ... e ke keqkuptue shum keq, ose ti me do tjere e keni keqkuptue dhe i dhat temes komplet tjeter kahje me do far shkrime t'prapambetuna, e a po e bani kte me qellim a pahiri, e dini ju vet.

Kto fjale qe ti shkrova n'fund, dojne me thane: Mos e prish temen me simpatine tande pur popujt tjere, e me antipatine tande pur Shqiptaret, e sidomos pur Geget.

Ma mer menja qe ksaj here u morem vesh une e ti.

Tungat
    Do ishte e mundshme te perdorje pak gjuhen standarte nqs ka mundesi? E dime qe je krenar per gegerishten tende , por ti leme dialektet menjane zeush.

Me sa kuptova , ti po mohon ate qe the rreth karakteristikave te toskeve , duke i mohuar virtytet e tyre , e duke i nxjerr ne pah vetem huqe.
    Kur une akoma ste isha drejtuar ty , mo duket se ti mu drejtove mua me kete shkrim .....

......
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Se di, nuk i njoh mire Tosket dhe per keto qe i the ti s'paskam ndegjuar deri sot, te vetmet qe i kam ndegjuar deri sot per Tosket jan dinakeria, tradhtia, mashtrimi dhe kokorisja si pulat ... .
    ..........

Ec e kape fillim e muabetit pastaj me tipa si ty.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 25-08-2009 mė 18:52

Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Ju lutem qe njeri nga Moderatoret te ia nderroj titullin temes, se ne kete forum paskemi te bejme edhe me idiot e injorant te te gjitha llojeve.

Bejeni titullin e temes vetem 'Geget' dhe fund.

i/e larguar Maska e Homza
    Anėtarėsuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Javan kjo pjesa e shkrujt nga homza eshte per ty.
    Besoj se e kupton tani ''narsicizmin idiotik'' te robve ketu.

O homez , nuk e di pse merr zjarr e te ulesh kaq shume nje pjese te madhe te vendit. Krahesime po bejme , por mbaj nje balance dreqin e mori , se ti e di mire se cfare thua seshte e vertete. Behu i ndershem ne vetvete te pakten.
    Ti%CO ngelet duke u cjerre ''greket ,greket ,greket'' ......ore ne me greket kemi jetuar ne harmoni derisa nacionalizmi erdhi ne europe.
    Probleme keni pase ju me serbet , e jo ne me greket. Pa ik e puno po ta mbajti bitha ne serbi , e shife cte gjen????
    Ama greku i mire i keq , po mban me qindra mijera shqiptare atje. Pra ky eshte krahesimi i ketyre dy kombeve. Eshte e vertete qe nacionalizmi i tyre shekullin e 20 mori forma ekstreme , por kurre smund te krahesohet me shovinizmin serb .
    Pra te keqen e keni pase ju mbi koke per shekuj te tere e jo ne .Po ta them ne menyre te sjellshme kete gje , se thuhet edhe ne menyre banale , e kupton vete ti .
    si ore paskeni jetu ne harmoni ju me greket?? apo ti si c'the vet qe pare me mire jeton i pushtum nga greku sesa i drejtum nga Shqiptaret e Gegnishtes??? fjalet tuja jan, mos te djegi bitha se te han goja dhe sta ban truni.

harmoni me greket? po ashtu eshte zhdukja e mbi 100 000 cameve nuk te ben pershtypje, dislokimi me dhune nga troje e mbi 200 000 camve ete tjere drejt Shqiperise vetem sa e perforcon harmonine tuaj me greket, une se kuptoj se ca duhet qe grekerit te bejne qe ta konsiderosh kete nje HARMONI TE DESHTUAR?

ne Geget me serbin kurr skemi shku mes veti, na ka vra nje e ja kemi vra 5 ose e kunderta me raste sipas mundesive,,,ama po flas per Kosoven ka mbi 100 vite qe ka qene e pushtume nga serbi dhe nuk e harroj kurr gjakun dhe gjuhen e vet, kurse ju tosket po ti shohim mire nga 10 toske 4 e flasin greqishten me mire se Shqipen.

Po lufte kane bere te dyja anet mer , se na cave veshet. Te fundit qe u cliruat ne shqiperi ishit ju e jo ne. Shqiperise u ngrit flamuri ne vlore e jo ne tropoje .
    te fundit qe u clirum ishim ne? hahaha prap ke mangei ne njohje dhe dije historike per kombin tend, paske harru ti Lidhjen e prizrenit, Konferencen e Bujanit, dhe flamuri qe u ngrit ne vlore eshte ngrit kjo eshte nje date e madhe per kombin, ama ka edhe ktu shantazhe qe jan bere dhe ngritja e flamurit eshte bere me perara ne Durres dhe ne Kavaje,,,ju ate flamurin qe ngritet erdhet me karroce dhe e moret nga Geget.

Me e pak ne numer?
    Se di vallai. Nuk i kam bere ndonjehere llogarite. Mua ne shqiperine aktuale (hiq shqiperine e mesme qe eshte bere mish-mash) qytetet me te medhaja ne jug dalin , por kjo ska rendesi se skam dije mbi kete gje me thene te verteten. A kemi shetit me pak se ju , kete gje as ti e as une se themi dot per siguri. Sic e thashe me lart , me grekun kemi rrojt ne harmoni , ndersa ju e keni pas me te veshtire me serbin.
    Me pak te shkolluar? ----Nuk e di sesi i ben llogarite , por nqs do ishit ju me te shkolluar , atehere sdo ishte e nevojshme te perdorej fjala ''malok'' nga tosket (se kam me ofendim kete gje) .

ti se din se kush eshte me pak apo me shum ne nuer GEGET APO TOSKET, dhe pretendon te jesh i afte te debaotsh me mua? ti te bon me qesh dhe kur sme qeshet me ja fus te qajtme prej qefi,,,qe ktu te bien argumentat dhe venitet forca e tyre....tashi te flasim per fjalen malok, une te them shkolla e pare eshte ne pjesen GEGE, shkrimet e para jane ne pjesen GEGE, heronjt e pare jan ene pjesen GEGE ti me thua pse ne tosket u qujame ju MALOK,,,prap ti del shum qesharak dhe jo argumentativ.
    Shkolla e pare u ngrit ne korce , sipas historise qe na kane mesuar . Mund te kesh te drejte , por prape skam dijeni mbi kete gje.
    Nqs ne kurbin eshte perdor alfabeti latin , mbase ne jug eshte perdor grek. Te dyja alfabetet jane te huazuara , keshtuqe ske pse ndihesh krenar per kete gje.
    ti ke mesu historine qe enver loqja ju sherbej me dhune dhe kataklizma perjashtimesh....por historia e vertete qe cdo toske i mencur mund te insistoje eshte se SHKOLLAT e para jane ne KURBIN para 500 viteve.

dhe tme thuash se nuk eshte merite qe ne GEGET kishim shkrimet e para shqipe kutpim plote duke mos perdor figura apo kreshta guresh para me shume se 600 vitesh,,,,po te kishim prit ju tosket edhe sot e ksaj dite na do duhej te kishim mbishrkime ne forme kafshesh apo majmunesh, ama po te mos ju kishim msu ne j do kishit zbulu alfabetin latin dikur ne vitin 1945 ose nuk do kishit shprehur gjuhen efolur ne alfabet rus. ,,,e gjitha bota perendimore ne ate kohe futi alfabetin latin.

une te flas per Gjon Buzuk dhe fakte te shkruara ti me thua po ne tokset kemi perdor greqishten e lashte, jo po ju tosket na paskeshi shkruar edhe ne arabishten e lashte apo gaeliken welshiane looool

mungesa e fakteve dhe menyra se si e trajton ket ceshtje ju ben shum qersharak

Une e kisha fjalen per intelligjence e jo per madheshti.
    Per inteligjence ska sesi nene tereza te ishte me e zgjute se faik konica , njohes i 9 gjuheve dhe nje nga figurat qe ndihmoi shume per gjuhen stadarte shqipe qe flitet e shkruhet sot. As skenderbeu me fan nolin , njohes i 13 gjuheve , mjeshter ne literature,theology,gazetari,music,diplomaci etc etc etc. Nqs shqiperia ka nxjerre ndonje PRODIGY ne histori , i vetmi qe mund te quhet me plot gojen .....fan noli.

Ok por eshte e kunderta
    ne po flisnim per SHqiptaret me name botrore, ti po thua jo faik kopnica fliste me shume gjuhe te huaja se nene tereza, nje krahasim qe vetem ti din ta spjegosh dhe ti japesh dum.

Se din ti peshen e Lugij Gurakuqit nga SHkodra, Hasan Prishtines nga Kosova, Bajram Currit ministrit te pare te arsimit pas deklarates se pamvaresise, nuk e din ti se nga erdhen Poezite Shqiptare te shekullit te 15dhjete te publikuara nga Jeronim De Rada.....je shum i kufizum ne dije dhe perqendrim..mbase vet fkati qe flet me nje GEGE te ben te djeresitesh dhe te humbasesh vetdijen :-)

Sic e thash GEGET kan perdore KRYET kurse Tosket kan perdor SHPINEN....tani diferenca dihet nga faktet dhe pesha mbi fatet e kombit, vetem nje i verber nuk e sheh.

i/e larguar Maska e Homza
    Anėtarėsuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Do ishte e mundshme te perdorje pak gjuhen standarte nqs ka mundesi? E dime qe je krenar per gegerishten tende , por ti leme dialektet menjane zeush.

Me sa kuptova , ti po mohon ate qe the rreth karakteristikave te toskeve , duke i mohuar virtytet e tyre , e duke i nxjerr ne pah vetem huqe.
    Kur une akoma ste isha drejtuar ty , mo duket se ti mu drejtove mua me kete shkrim .....

................

Ec e kape fillim e muabetit pastaj me tipa si ty.
    gjuhen standarte thot hahahahahahaha

sa i lezetshem eshte ky tip,,,a ka kush naj banane me ja qerue lol

i/e regjistruar Maska e Gega i vogel
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    32
    O mushka qe je mor.
    Kush vrau qlirimtaret shtetformuesit e shtetit grek.kujto Marko Boqarin dhe bashkluftetaret , arvanit ,kujto persekutimet kujto represaliet Greke ndaj Camve ,ska kalua ende 10 diteshi nje i ri gjen vdekjen nga nje grek o horr i horrave greket dhe serbet jane antishqiptare me te perbetuar ti mi be engjuj .

Kupto nje here se nuk ishte vetem Ismajl Qemajli , pikrisht Vlora ishte perzgjedh shkaku i tipave si ty per ta kuptuar se jane argat te grekut pra edhe sot po te jete nevoja ne geget do te jemi ne mbrojtje te Vlores dhe te gjdo pellembe toke Shqiptare.

POR S'PARI DO E PASTROJM TERRENIN TONE NGA PRO GREKET .

Rroft shqiptaria

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    si ore paskeni jetu ne harmoni ju me greket?? apo ti si c'the vet qe pare me mire jeton i pushtum nga greku sesa i drejtum nga Shqiptaret e Gegnishtes??? fjalet tuja jan, mos te djegi bitha se te han goja dhe sta ban truni.
    Te lutem , replika e fundit pls
    Kush e tha qe me mire te jem i pushtume nga greku sesa...............?
    Mos genje se se thashe kete gje.
    Une fola ne pergjithesi dhe aspak ne menyre indirekte kur thashe qe ''me mire te jem i asimiluar dhe i civilizuar , sesa autokton dhe i pacivilizuar'' .
    Dhe pastaj shtova se ''nuk ke pse ta gjykosh opinionin tim mbi kete gje'' .
    Mos rreh hamze trimi .

harmoni me greket? po ashtu eshte zhdukja e mbi 100 000 cameve nuk te ben pershtypje, dislokimi me dhune nga troje e mbi 200 000 camve ete tjere drejt Shqiperise vetem sa e perforcon harmonine tuaj me greket, une se kuptoj se ca duhet qe grekerit te bejne qe ta konsiderosh kete nje HARMONI TE DESHTUAR?
    Te thashe qe ''kemi jetuar ne harmoni derisa nacionalizmi erdhi ne europe'' .
    E di ti kur u shpernda kjo fryme ne europe?
    Mesa duket JO .
    Seshte faji im qe je injorant rreth kesaj gjeje.

ne Geget me serbin kurr skemi shku mes veti, na ka vra nje e ja kemi vra 5 ose e kunderta me raste sipas mundesive,,,ama po flas per Kosoven ka mbi 100 vite qe ka qene e pushtume nga serbi dhe nuk e harroj kurr gjakun dhe gjuhen e vet, kurse ju tosket po ti shohim mire nga 10 toske 4 e flasin greqishten me mire se Shqipen.
    Ore serbi po ta kete mundesine te zhduk ty pa i bere ti atij as edhe nje gje. Mos te ishte tito , kosovaret ishin zhduk nga faqja e dheut.
    Ndersa greku beri genocid mbi camet , por jo pa shkak. Te flasim pa emocione rreth kesaj gjeje. Camet mbeshteten fashizmin per arsye se ata i premtuan cameve pavaresi a ku di gje une. Ama qe camet mbeshteten pushtuesit kundra grekeve , ky eshte fakt historik.
    Nqs romet dhe evgjitet e shqiperise do mbeshtesin , e zeme, njerin qe kercenon shqiperine me pushtim , e pushtesit sja dalin mbane asaj gjeje, cfare do i benin shqiptaret romeve dhe evgjiteve?---Do i digjnin te gjalle , ja cfare do i benin .
    Keto jane pasojat e luftes. Humbesi humb. Genocidi ishte c'njerezor , por greku nuk e beri ate pa shkak.

te fundit qe u clirum ishim ne? hahaha prap ke mangei ne njohje dhe dije historike per kombin tend, paske harru ti Lidhjen e prizrenit, Konferencen e Bujanit, dhe flamuri qe u ngrit ne vlore eshte ngrit kjo eshte nje date e madhe per kombin, ama ka edhe ktu shantazhe qe jan bere dhe ngritja e flamurit eshte bere me perara ne Durres dhe ne Kavaje,,,ju ate flamurin qe ngritet erdhet me karroce dhe e moret nga Geget.
    Une fola per luften e dyte boterore , e ti me flet per lidhjen e prizrenit. Te permenda luften e dyte boterore dhe ngritjen e flamurit ne vlore per te vetmen arsye , se keto ishin koherat kur shqiperia u be shtet i pavarur . Ore ne vlore u ngrit ajo , ku u be zyrtare shqiperia si shtet i pavarur. Pastaj se mund ta ngrinte lushnja a burreli me pare , kjo ska rendesi. Ajo pavaresi u dha me marreveshje e su morr me arme , keshtuqe ne menyre zyrtare i takonte ismailit me e shpall , e jo durrsaket apo kavajesit .

ti se din se kush eshte me pak apo me shum ne nuer GEGET APO TOSKET, dhe pretendon te jesh i afte te debaotsh me mua? ti te bon me qesh dhe kur sme qeshet me ja fus te qajtme prej qefi,,,qe ktu te bien argumentat dhe venitet forca e tyre....tashi te flasim per fjalen malok, une te them shkolla e pare eshte ne pjesen GEGE, shkrimet e para jane ne pjesen GEGE, heronjt e pare jan ene pjesen GEGE ti me thua pse ne tosket u qujame ju MALOK,,,prap ti del shum qesharak dhe jo argumentativ.
    Ste mora vesh fare cfare kendove ketu .

ti ke mesu historine qe enver loqja ju sherbej me dhune dhe kataklizma perjashtimesh....por historia e vertete qe cdo toske i mencur mund te insistoje eshte se SHKOLLAT e para jane ne KURBIN para 500 viteve.
    Ok ne kurbin u ngrit .
    Edhe?

dhe tme thuash se nuk eshte merite qe ne GEGET kishim shkrimet e para shqipe kutpim plote duke mos perdor figura apo kreshta guresh para me shume se 600 vitesh,,,,po te kishim prit ju tosket edhe sot e ksaj dite na do duhej te kishim mbishrkime ne forme kafshesh apo majmunesh, ama po te mos ju kishim msu ne j do kishit zbulu alfabetin latin dikur ne vitin 1945 ose nuk do kishit shprehur gjuhen efolur ne alfabet rus. ,,,e gjitha bota perendimore ne ate kohe futi alfabetin latin.
    Pse ishte per tu zbuluar alfabeti latin?
    Sikur kishte humb ne detin e kuq ai valle lol
    U ulen figurat e shqiperise , te gjithe folen , por me oratori nga ata doli gjergj fishta. Zgjodhi alfabetin latin?---Medoemos , ai ishte prift katolik , e latinishtja ishte pjese e vatikanit . Pra edhe ai pati influencimin e tij personal , por mos ti futemi ketyre bisedave tani.

une te flas per Gjon Buzuk dhe fakte te shkruara ti me thua po ne tokset kemi perdor greqishten e lashte, jo po ju tosket na paskeshi shkruar edhe ne arabishten e lashte apo gaeliken welshiane looool
    Me lodhe me kotesira .....se di ku do te dalesh....

mungesa e fakteve dhe menyra se si e trajton ket ceshtje ju ben shum qersharak
    Ca faktesh?
    Leqe mos u pergjigj . Ta leme me kaq.

ne po flisnim per SHqiptaret me name botrore, ti po thua jo faik kopnica fliste me shume gjuhe te huaja se nene tereza, nje krahasim qe vetem ti din ta spjegosh dhe ti japesh dum.
    Po ti mer e bere corbe muabetin , se une po i seleksionoja bemat e secilit.
    Nene tereza eshte figure boterore , ska te beje fare me gege a toske , bile as kombesi fare. Ajo ishte humaniste qe sdeshte tja dinte per kombesi e ndarje te tilla qesharake qe po bejme ne.

Se din ti peshen e Lugij Gurakuqit nga SHkodra, Hasan Prishtines nga Kosova, Bajram Currit ministrit te pare te arsimit pas deklarates se pamvaresise, nuk e din ti se nga erdhen Poezite Shqiptare te shekullit te 15dhjete te publikuara nga Jeronim De Rada.....je shum i kufizum ne dije dhe perqendrim..mbase vet fkati qe flet me nje GEGE te ben te djeresitesh dhe te humbasesh vetdijen :-)
    Edhe tosket kane nxjerre shume figura , por te thashe qe skam nge ti permend , se pastaj fillon loja ''kap e lesho'' pastaj.

de rada ishte arberesh.

Sic e thash GEGET kan perdore KRYET kurse Tosket kan perdor SHPINEN....tani diferenca dihet nga faktet dhe pesha mbi fatet e kombit, vetem nje i verber nuk e sheh.
    ok fitove ti.
    lol

Faqja 18 prej 44 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •