Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Tirana zyrtare i përgjigjet Beogradit
    Tiranë - Ministria e Jashtme e Shqipërisë ka reaguar ndaj akuzave të Beogradit zyrtar për provokime nga Berisha që cënojnë integritetin territorial të Serbisë.
    Burime në MPJ, konfirmuan se palës serbe i është kthyer në mënyrë të menjëhershme përgjigjja dhe Beogradit i është bërë e qartë se nuk bëhet fjalë për kurrfarë provokimi ndaj Serbisë.

Deklarata vë në dukje se bashkëpunimi mes Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, bazohet në respektin e ndërsjellë i cili vjen natyrshëm dhe ka për yll polar, integrimin evropian.

“Kryeministri Sali Berisha dhe qeveria e Republikës së Shqipërisë, janë të vendosur që të ecin përpara me liberalizimin e lëvizjes së lirë të njerëzve dhe mallrave dhe uljen e barrierave”, thuhet në notën pasuese të MPJ shqiptare.

“Politika e jashtme e Republikës së Shqipërisë, ndjek në politikën e saj të jashtme, në mënyrë konsekuente objektivat e përbashkëta për integrimin euroatlantik të vendit dhe Republikës së Kosovës”, thuhet më tej në reagimin zyrtar të MPJ i cili i ka mbërritur autoriteteve në Beograd.

“Republika e Shqipërisë, është e hapur për çdo nismë që synon integrimin rajonal dhe në këtë kuptim, ajo ka aplikuar heqje të njëanshme të regjimit të vizave për qytetarët e Republikës së Serbisë përgjatë sezonit turistik”, thuhet në pikën tjetër të notës zyrtare të qeverisë shqiptare.

Ndërsa evidentohet edhe fakti se në këtë kuadër, me Malin e Zi po aplikohet një pikë e vetme kufitare, duke besuar se lëvizja e lirë e njerëzve, mallrave dhe ideve, është mënyra më e mirë për të ecur drejt integrimit evropian të qytetarëve të rajonit.

Në fund të notës zyrtare të MPJ, nuk harrohet të ftohet edhe Republika e Serbisë, si vend fqinjë, që të bashkëpunohet në drejtim të liberalizimit të lëvizjes.

Gazeta "Start",19.8.2009

Berisha eshte i pari politikan shqiptar, qe flet per nje hapesire te integruar kombetare, pertej 28748 km² te Shqiperise se sotme gjysmake.

Qe nga momenti qe ndermori hapn gjigant te ndertimit te autostrades Durres-Morine-Prishtine, ai i hodhi njekohesisht dhe piketat e nje rruge tjeter, asaj te integrimit te gjithanshem kombetar shqiptar.

Pasi u rrezua Muri famekeq i Berlinit, ishte kancelari Kohl, qe parashtroi para Bundestagut, planin e njohur prej 10 pikave, te integrimit te kombit gjerman (lexo me teper: http://germanhistorydocs.ghi-dc.org/sub_document.cfm?document_id=223) dhe shembulli i Kohl duhet te sherbeje si shembull dhe per politikanet shqiptare dhe ne fakt eshte Berisha ai hodhi tashme hapin e pare.

Ne nuk kemi pse te prishim kufinjte gjeografike, por ne kemi nevoje te prishim kufinjte qe ende ekzistojne ne vetedijen tone kombetare.

Per mua nuk ekziston kufiri, une ne Kosove jam si ne shtepi!

Nje jete e kam pritur kete dite dhe qe nga momenti kur hyra per here te pare ne Kosove (dhjetor 2008), mu duk vetja se aty kisha qene perhere, ishte cdo gje normale, cdo gje sic e kisha menduar e sic e kisha enderruar.

Ishte kenaqesi kur udhetoje nga bjeshket e Sharrit (Prizren) dhe mberrije ne Tirane brenda 3 oreve (ndonese rruga ende nuk ka perfunduar 100%).

Kurre nuk kam qene me i lumtur deri sot, se sa nga dita (korrik 2009) qe kalova neper tunelin e famshem dhe ne dalje pashe Gjallicen, Koritnikun dhe Pashtrikun,
    pashe Kosoven dhe pashe shqiptaret kudo qe ata jetojne, te shkelin me makinat e tyre neper rrugen historike.

Shqiptaret kane tashme vizion dhe e shohin te ardhmen me shume shprese!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Sali Berisha: Të hiqen barrierat kufitare mes Shqipërisë e Kosovës

16-08-2009 / Gazeta 55

Kryeministri Sali Berisha, ka deklaruar se tashmë nuk ka kuptim që të ketë barriera kufitare mes Shqipërisë dhe Kosovës. Në një intervistë dhënë për TV “Klan Kosova”, ai kërkon që mes Shqipërisë dhe Kosovës të realizohet bashkimi i kombit, përmes shkërmoqjes së kufijve, aksion që vjen nga bashkëpunimi mes qeverive, pavarësisht nga përkatësia politike e tyre. Zërat mediatikë që flasin për të kundërtën ai i ka cilësuar si primitive

Zoti Kryeministër, në këto dy javë keni pasur takime të ndryshme me politikanë nga Kosova të partive si AAK-ja, LDK-ja dhe PDK-ja. Cili është raporti juaj me faktorin politik në Kosovë?

Raporti im me faktorin politik në Kosovë është i shkëlqyer. Unë kam marrëdhëniet më të mira më vëllazërore, si me koalicionin qeverisës ashtu dhe me opozitën. Jam i bindur se ky rregull funksionon dhe duhet të funksionojë edhe për autoritetet zyrtare dhe spektrin politik të Kosovës. Në të gjitha qëndrimet tona unë gjykojë, se ne nuk duhet të bëjë dallime për sa i përket përkatësive partiake. Në këtë kontekst unë kam inauguruar tunelin e Kalimashit me kryeministrin e Kosovës, zotin Hashim Thaçi dhe gëzimi ynë atë ditë ka qenë i pa përshkruar, për atë moment, gjë e cila përbënte një simbolikë jashtëzakonisht të rëndësishme për Kombin. Marrëdhëniet e mia me zotin Thaçi janë të shkëlqyera dhe ajo që unë duhet të shpreh këtu, është se në projektin e interesit kombëtar, sepse interesi kombëtar është gjithmonë interesi i parë, dhe interesi kombëtar i yni pas ngjarjeve të mëdha siç është pavarësia e Kosovës, Shqipëria në NATO ka projektin e vet për t’u realizuar, dhe ky projekt konsiston në bashkimin e Kombit shqiptar në zhdukjen e pasojave të ndarjes dhe padrejtësitë ndër më të mëdha që Evropa ka njohur në ndarje e tij. Në këtë kontekst, sapo e them këtë fjalë, ndodhë që edhe njerëz që janë afër meje rrinë dhe shikojnë njëri-tjetrin se çfarë ka ndërmend ky. Po kam ndërmend që shqiptarët në Shqipëri, në Kosovë dhe kudo që të ndodhen në trojet e tyre të ndjehen njëlloj. Dhe kam bindjen se zoti Thaçi ka të njëjtin përcaktim sepse ky është një detyrim madhor. Ne për këtë do të punojmë sapo qeveria e re të krijohet, me një vendosmëri të madhe që të zhdukim të gjitha dallimet që mundojnë qytetarët shqiptarë të Kosovës, apo çdo nacionaliteti tjetër, kur vijnë në Shqipëri, apo mundojnë qytetarët shqiptarë kur shkojnë në Kosovë, për shkak të dallimeve ne nuk mund ti injorojmë, se një shekull ndarje ka pasur pasojat e veta. Në këtë kontekst me zotin Thaçi ne kemi një projekt të mrekullueshëm dhe ky projekt është që ti bëjë shqiptarët të ndjehen, se në shpirt ata e ndjejnë, por ti bëjmë ta ndjejnë në çdo gjë. Fola për pikat kufitare, për Morinën, Qafën e Morinës, dhe kudo që ka pika kufitare, sikurse edhe Qafa e Prushit dhe mbetet tani e Dragashit. Le të më thotë mua kush, përse duhet të jenë ato, përse ti mund të kalosh nga Strasburgu në Kheln dhe nuk sheh asnjë policë, asnjë doganier, nuk sheh asgjë, madje shpesh unë flija në Kheln kur nuk gjeja hotel në Strasburg. Pse ti mund të udhëtosh me makinë nga Brukseli në Strasburg dhe të kalosh tre-katër shtete pa të ndalë askush. Kurse këtu duhet të ndalim në dy pika, siç është Morina, Qafa e Morinës, Dragashi dhe Qafa e Prushit. Këto duhet ti zgjidhim me shpejtësi. Unë mora këto si simbolikë dhe pse i mora këto, sepse kamë marrë me dhjetëra mesazhe nga qytetarët kosovarë për mundimin që ata hasnin në Morinë për të ardhur në Shqipëri, për shkak të radhëve të gjata që krijoheshin. Unë do ti kërkoj të njëjtën gjë dhe Malit e Zi. Pika doganore e Muriqanit është dhjetëfishuar nga prurjet. Ne e krijuam një doganë të përbashkët ne do ta shikojmë se si do ta vlerësojmë atë, sepse dhe aty po krijohen vështirësia në kohën e turizmit. Me zotin Thaçi në këtë projekt ne duhet të njësojmë të gjitha praktikat dhe nuk mundet në asnjë rrethanë që Shqipëria dhe Kosova të konsiderojnë njëri-tjetrin si shtete të huaja. Absolutisht jo. Natyrisht, kjo nuk do të thotë dhe s’ka të bëjë aspak me sovranitetin e secilit vend. Jo. Përkundrazi, por fatmirësisht në themel të idesë së bashkimit kombëtar qëndron ideali evropianë dhe ne duhet të punojmë shumë. Unë kam besim të madh dhe pres me padurim sapo të krijohet qeveria e re të nisim me zotin Thaçi njësimin e një mori praktikave, e një mori barrierave që i pengojnë shqiptarët të ndjehen të lirë, një në të gjithë hapësirën ku ata jetojnë. Dy administrata shtetërore, kjo ishte zgjedhja e tyre, por këto dy administrata shtetërore duhet të mundësohet dy mundësi më të mëdha, por jo në dy pengesa, por në dy mundësi të mëdha qoftë për qytetarët shqiptarë në Shqipëri, në Kosovë, qoftë për kontributin e shqiptarëve në rajon dhe në botë. Pra mendojë se me qeverinë e zotit Thaçi me Presidentin Sejdiu do të kemi një axhendë shumë të ngjeshur. Duke folur për aspektin zyrtar sigurisht që në këtë kontekst kam mbajtur gjithnjë qëndrimin më miqësor ndaj të gjithë spektrit politik pa përjashtim. Nuk bëj përjashtime. Dhe këtë qëndrim e mbajë për dy arsye; së pari, ideja e bashkimit që duhet të jetë ide themelore që duhet të udhëheq çdo politikan shqiptarë, ajo e bashkimit kombëtar e kërkon këtë. Luftën, përballjen pozitë-opozitë le ta bëjmë secila palë në vendet respektove kurse ndaj njëri-tjetrit ne duhet të jemi të hapur dhe të udhëhiqemi nga kjo ide. Së dyti, rotacionet e pushtetit nuk mund të cenojnë këtë projekt, në të cilin shqiptarët kanë shumë punë për të bërë. Së treti qëndrimi im i hapur ka në bazë dhe respektin tim të madh, për kontributin e gjithsecilit prej tyre në këto arritje historike. Pavarësia e Kosovës është mrekullia më e madhe e shqiptarëve, do të thosha unë dhe jam i bindur, e kam theksuar dhe e theksoj sërish, se ajo përbën një kryevepër që nga koha e Skënderbeut dhe deri më sot. Ajo ka qenë jashtëzakonisht e vështirë. Në qoftë se Pavarësia e Shqipërisë ka qenë fare e vështirë për të mos u shpallur, se pasi e bën e copëtuan Kombin, siç deshën duhet t’iu lejonin një copë tokë dhe shqiptarëve se, por ndryshe nuk krijonin dot asnjë lloj besueshmërie, pavarësia e Kosovës ka një sens krejt të kundërt, tjetër, ishte antikonjukturore po ta marrim në këtë sens, ishte vepër, ishte kryevepër e rezistencës shumëformëshe shqiptare. Të gjithë sot, faktorët politik të Kosovës, kanë kontributin e tyre. Dhe kjo më detyron mua dhe detyron çdo shqiptar, të dëshmojë respektin maksimal ndaj tyre. Të njëjtin qëndrim mbaj dhe me forcat politike në Maqedoni, kam pritur zoti Thaçi para pak ditësh, kam biseduar me shumë kënaqësi me të, do të pres së shpejti zoti Ali Ahmetin dhe me shumë kënaqësi. Mendojë se janë fare primitive, interpretime jashtë këtij konteksti. Partia Demokratike ka pasur marrëdhënie të racionale më në Lidhjen Demokratike të Kosovës, sepse ato ishin dy forcat kryesore më vend, por kjo nuk përbën as njëlloj pengese për të ruajtur, zhvilluar marrëdhënie të shkëlqyera me PDK-në AAK-në dhe me të gjitha forcat e tjera. Ne jemi të hapur, unë vlerësoj rolin e secilit prej tyre. Kanë kontribute të mëdha ata, kanë kontribute të mëdha qoftë në lartësimin e rezistenncës dhe çështjes së vetë Kosovës, kanë kontribute të mëdha gjatë gjithë qëndrimit në kodin e unitetit kanë kontribute të mëdha në përpjekje për njohjen e pavarësisht së Kosovës

--------------------------------------------------
    Per ata qe e simpatizoin salen dhe e shajn Kryeçlirimtarin Hashim Thaçin dhe Çlirimtaret ne pergjithsi
    si po e ndieni veten pas ketyre fjalve qe i ka than sala i juaj i dashur
    Ndryshuar për herë të fundit nga Llapi : 24-08-2009 më 05:30
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Etniku
    Anëtarësuar
    25-12-2008
    Postime
    252
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Berisha eshte i pari politikan shqiptar, qe flet per nje hapesire te integruar kombetare, pertej 28748 km² te Shqiperise se sotme gjysmake.

Qe nga momenti qe ndermori hapn gjigant te ndertimit te autostrades Durres-Morine-Prishtine, ai i hodhi njekohesisht dhe piketat e nje rruge tjeter, asaj te integrimit te gjithanshem kombetar shqiptar.

Pasi u rrezua Muri famekeq i Berlinit, ishte kancelari Kohl, qe parashtroi para Bundestagut, planin e njohur prej 10 pikave, te integrimit te kombit gjerman (lexo me teper: http://germanhistorydocs.ghi-dc.org/sub_document.cfm?document_id=223) dhe shembulli i Kohl duhet te sherbeje si shembull dhe per politikanet shqiptare dhe ne fakt eshte Berisha ai hodhi tashme hapin e pare.

Ne nuk kemi pse te prishim kufinjte gjeografike, por ne kemi nevoje te prishim kufinjte qe ende ekzistojne ne vetedijen tone kombetare.

Per mua nuk ekziston kufiri, une ne Kosove jam si ne shtepi!

Nje jete e kam pritur kete dite dhe qe nga momenti kur hyra per here te pare ne Kosove (dhjetor 2008), mu duk vetja se aty kisha qene perhere, ishte cdo gje normale, cdo gje sic e kisha menduar e sic e kisha enderruar.

Ishte kenaqesi kur udhetoje nga bjeshket e Sharrit (Prizren) dhe mberrije ne Tirane brenda 3 oreve (ndonese rruga ende nuk ka perfunduar 100%).

Kurre nuk kam qene me i lumtur deri sot, se sa nga dita (korrik 2009) qe kalova neper tunelin e famshem dhe ne dalje pashe Gjallicen, Koritnikun dhe Pashtrikun,
    pashe Kosoven dhe pashe shqiptaret kudo qe ata jetojne, te shkelin me makinat e tyre neper rrugen historike.

Shqiptaret kane tashme vizion dhe e shohin te ardhmen me shume shprese!
    Ti po shef endra sy hapur dhe po turbohesh gjoja se Kombi mvaret nga Berisha.

Keni plotesisht te dretje. C'fare i duhej PD-se te bente aleance me qelbesirat dhe qente e ushqyer me mbeturina greke?! Duhet dhene pergjigje kesaj pyetje nga secili prej nesh. C'fare e detyroj PD-ne te bente aleanca me grupime anti-shqiptare ne Juge te Shqiperise?

Mos valle per te marre pushtetin 'shqiptaret e vertete' duhet te lidhen aleanca anti-shqiptare?! Kjo kujton aleancen e Zogut me serbet kunder qeverise se Nolit.

Mendoj se te gjithe ata shqiptare qe perkrahin politika te tilla nuk bejne gje tjeter vecse perkrahin REAKSIONIN kunder Shqiperise.

Mendoj se PD-ja duhet t'u hape rruge zgjedhjeve te parakoheshme sepse skandalet sa po vijne dhe po dendesohen. Nuk ka rendesi se kush i fitoi zgjedhjet, mbase edhe PD-ja i fitoje perseri per mua nuk ka rendesi. Ajo qe ka rendesi per mua eshte qe t'u gjendet zgjidhja ketyre qorsokakeve ku gjendet sot e kapur si lepuri ne grancka, qeveria e PD-se e komanduar nga nje njeri frikacak i cili u tregon gjoksin si burracak i vertete Shqiptareve qe e kundershtojne ate por jo Grekeve e Serbeve qe synojne shperberjen e kombit tone.

Njerez te tille si Sali koburja duhet te largohen sa me pare te jete e mundur sepse vecse demeve asgje te mire nuk ofrojne. PD-ja duhet te gjeje veteveten perndryshe nuk e ka punen mire. Sepse lisi nuk bie me nje te rene te sepates. Dhe PD-ja ka shume kohe qe ka ngrene sepata ne vazhdim. Urojme qe kalbja te mos i kete kapur zemren sepse koka dihet qe ka kohe qe i ka marre ere dhe duhet hequr. hajte me shendet qofshi

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Lavrov i kërkon BE të reagojë rreth deklaratave të Berishës
    Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergey Lavrov ka shprehur “shqetësimin” e Moskës për shkak të deklaratës së kryeministrit të Shqipërisë Sali Berisha për nevojën e bashkimit të të gjithë shqiptarëve....
    Postuar: 11:56:55 / 06.10.2009
    Duke komentuar deklaratën e Berishës që ai dhe kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi do të punojnë “për eliminimin e pengesave që pengojnë shqiptarët të ndjehen të bashkuar në tërë territorin në të cilin jetojnë”, Lavrov citohet nga mediat serbe të ketë thënë se kjo deklaratë duhet të ngjallë reagime të fuqishme të BE-së dhe NATO-s.

“Një reagim të tillë nuk e kemi dëgjuar. Shpresoj që në mungesë të komunikatave publike nga kryeqytetet evropiane, megjithatë në këtë temë të bëhen punë të domosdoshme me udhëheqjen shqiptare”, ka thënë Lavrov pas takimit me homologun e tij serb Vuk Jeremiq në Moskë.

Ndërkaq në lidhje me Kosovën Lavrov ka thënë se kompetencat e Misionit të OKB-së nuk duhet zëvendësuar me kompetencat e strukturave të tjera. Në këtë kontekst Lavrov ka kritikuar udhëheqjen e Prishtinës dhe linjën e saj "jokontstruktive", e cila pengon harmonizimin e marrëveshjeve midis Beogradit dhe faktorëve ndërkombëtarë që punojnë në Kosovë. Lavrov ka kërkuar zbatimin rigoroz të rezolutës 1244 të KB në Kosovë.

| s.b & RTK staff |
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

"Lavrov i kërkon BE të reagojë rreth deklaratave të Berishës"

Ku deklaroj Berisha: “për eliminimin e pengesave që pengojnë shqiptarët të ndjehen të bashkuar në tërë territorin në të cilin jetojnë”.

Aj vetem tha qe do te jemi te bashkuar ne BE e jo ne plotekuptimin e fjales per bashkim. Lavrov ndegjo mire tjeter her.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •