Close

Rezultati i Sondazhit: Sikur Kombetarja te mbante mbishkrimin Iliria???

Votues
31. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

20 64.52%
  • JO

11 35.48%
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 36 prej 36
    Nuk do ishte mire!Pike!
    Edhe sidomos ne futboll qe s'ja kemi idene!
    Gjithsesi,nuk e kemi te lehte qe termin ILIRI ta pervetesojme vetem per vehte!

Esht absurde!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ju te fundit qe shkruajtet ketu , e balancuat kete teme. Po m'vjen keq per ''patriotet'' tani.

lol

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Nuk eshte mire te luhet me fjalet. Aq me teper qe prejardhja ilire e shqiptareve eshte nje teme mjaft e diskutueshme.
    Une do propozoja te quhej Arberia. Eshte e afert me ndergjegjen shqiptare dhe simbolizon rilindjen shqiptare nga erresira 6 shekullore aziatike.Pra do simbolizonte dhe rilindjen e futbollit.

Simboli nderkombetar i shqiptareve eshte Skenderbeu dhe jo Iliria. Prandaj Arberia do te ishte me e pershtatshme.Dhe ta dini qe Arberia eshte nje emer i kuptueshem dhe per te huajt.Eshte e vertete se te huajt studiojne ne shkolle Iliria dhe jo Arberia ,por Arberia ka nje nuance me te fuqishme dhe eshte me aktuale dhe e perceptueshme dhe per vete te huajt.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    19
    Tani Greqia e maban ate "Helenas" pasi ashtu e quajne ata Greqine , keshtu edh ne mund ta shkruajm "SHQIPERIA"pasi keshtu e quajm Albanine
    A man can learn only two ways , one by reading , and the other by association with smarter people.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Soccerboy Lexo Postimin
    Tani Greqia e maban ate "Helenas" pasi ashtu e quajne ata Greqine , keshtu edh ne mund ta shkruajm "SHQIPERIA"pasi keshtu e quajm Albanine
    Ka diçka ndryshe nga ne përmbajtja e tyre "Hellas" apo "Helenas". Lexoje më poshtë shpjegimin, dhe mundohu të bësh krahasimin pse nuk quhemi Ilir në ndonjë mbishkrim apo tek bluzat në futboll.

(Greke: Ελλάδα, përkthimi: Ellada [e̞ˈlaða] , Historikisht Ἑλλάς , Hellás , IPA: [eˈlas] ), [e̞laða], historikisht Ἑλλάς, Hellas, IPA: [ELAS]), zyrtarisht Republika Helene (Ελληνική Δημοκρατία, Ellīnikī Dīmokratía, [e̞linik ʲ i ðimokrati.a])

Ky është ndryshimi. Ne nuk e kemi mbajtur ndonjëherë apo në mënyrë historike mbishkrimin Iliria (Ilirian - ke shum vënde në Ballkan, nëse ne do ta përvetësonim do kishte destabilizim dhe rrëmujë në ato vënde që kanë % të konsiderueshme me prejardhje Ilire.) Ndërsa në Greqi historia flet ndryshe, ashtu janë njohur dhe identifikuar historikisht. Më mirë do ishte Arbëri sesa Iliri, sipas kontekstit personal, e mendojë më të arsyeshme Arbëri. Po gjithësesi Albania ose Republic Of Albania, ka diçka të mirë ose Shqipëria apo Republika Shqiptare. Unë nuk shikojë asnjë problem të kësaj natyre, mëse normale, identitetin e njohim dhe me Albania (Shqipëria), Arbëria të njihet historikisht dhe prejardhje Ilire.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2008
    Postime
    8
    Ide shume e mire

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •