Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069

Nga cila kulture po ndikohemi?

Une do ti ndaja ne tre grupe.
    1)kultura turke
    2)kultura greke
    3)europiane(italiane,franceze,gjermane..)
    Une mendoj se tendenca e Shqiptareve eshte per te treten nderkohe qe nga dy te parat ushtrohet presion ne forma te ndryshme dhe personalisht mendoj qe na demtojne.
    Ju cfare mendoni?
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

O shico, kush te tha qe kultura evropiane na qenka ajo frangjertaliane...? Kur keshtu?!
    Hajde mos na shit shume...
    Po pse atehere shajne njeri tjetrin keta popuj! Ku ngahera jane munduar te diferencohen nga njera tjetra me qellim te jene njera me superiore dhe tjetra inferiore..., si pra keshtu, ka ne te njejten kulture, dallime kaq te medha? Nuk e di ti qe keto dallime ēuan deri ne luftera?
    Ta them une, kultura evropiane eshte vazhdimesi e mendimit filozofik grek e kompletuar me se miri, me ndikimin filozofik kristian! Po the kete, ke thene evropian, nga Europa!
    Nese pyetja shtrohej se nga cila kulture rrezikohemi..., he he, shitesi e di mire se ē'mall ka brenda ne dyqan!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Mendoj se po ndikohemi nga kultura mafioze.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Ne kryesisht kemi nje kulture orientale te degjeneruar ne ate far feje qe ska kuush ta percaktoje saktesishte.Meqenese po migrojme derjt europes natyrisht qe do te ndikohemi prej saj.Problemi eshte se sa ndikon ajo tek ne.kultura perendimore eshte si puna e dushit qe varet se sa here e ben ne dite ne jave apo ne muaj.Ne shqipetaret dhe per dushin kena gjykuar gabim, pasi jemi shprehur-I dhame nje dush te ftohte (ne mbledhje te partise), ne nje kohe qe per te heqe zhulin qe ka zene kore, duhet nje dush i nxehte.(per shipetaret 100 grade celsius dhe me sode kaoustike)

Jemi shume larg kultures te ēfaredolloji!
    Arabet nuk kane kulture,dikur kane pasur dije e shkence!

Mentalitetin e kemi oriental!
    Greket e tanishem nuk jane ata te vjetrit,pra skemi se ē'marrim nga keta te rinjte!
    Edhe italianet nuk jane ata te Renesances!
    Francezet nuk japin kulture,japin shovinizem!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Sot shqiptaret jane sallate ruse.
    Duaje te afermin tend si veten

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Sot shqiptaret jane sallate ruse.
    Nė fakt sallatė ruse janė femrat e Rusisė, kurse ne jemi pjata pėr sallatė ruse lol (tė kujtohet funksioni i prehrit...)

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Nga te gjith ngapak, por une po ndalem vetem te njera ... siē e keni kuptuar tash te gjith, ai filmi Mehmet Kosovari ne njerin nga TV kosovare eshte vetem per t'ia hapur udhen influences turke te Shqiptaret. Shikoni tash se si do te ju bombardojne juve me filma turk.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Mendoj se po ndikohemi nga kultura mafioze.
    Eshte ne mode sot,i ndershem je viktime,Mafios je i nderuar.Derisa qurrashet e rrugeve,se kuptojne qe kollaret vendosin.
    Fatkeqesisht,dhe votojme.

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    O shico, kush te tha qe kultura evropiane na qenka ajo frangjertaliane...? Kur keshtu?!
    Hajde mos na shit shume...
    Po pse atehere shajne njeri tjetrin keta popuj! Ku ngahera jane munduar te diferencohen nga njera tjetra me qellim te jene njera me superiore dhe tjetra inferiore..., si pra keshtu, ka ne te njejten kulture, dallime kaq te medha? Nuk e di ti qe keto dallime ēuan deri ne luftera?
    Ta them une, kultura evropiane eshte vazhdimesi e mendimit filozofik grek e kompletuar me se miri, me ndikimin filozofik kristian! Po the kete, ke thene evropian, nga Europa!
    Nese pyetja shtrohej se nga cila kulture rrezikohemi..., he he, shitesi e di mire se ē'mall ka brenda ne dyqan!
    Ty nikos ste vjen mire me duket qe jevgjit e greqise nuk i kam barazuar me gjermanet bardhosh.
    Une shoh si problem tufen e fondamentalisteve ortodoks dhe fondamentalisteve islamik qe me dhune po mundohen ti perpunojne ata mijra mesues ne dhjetra shkolla qe na vijne nga gr dhe tr.
    Agrsioni greko-turk ne ekonomine shqiptare sjell me vete agresionin kulturor te ketyre vendeve.
    Ndoshta duhet te ndalem gjate (smundem tani)por si konkluzion une do doja qe kur te hyjme ne deren e europes te dallohemi qe jemi Shqiptar por te dime qe muzika qe po luhet nderkohe eshte e Ludwig van Beethoven .
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •