epo KAM ca..... dhe per momentin s'po i rregjistroj femijet ne kopesht..... mos o Zot.... apo shtet qe kemi per te marre masat e duhura...e me rrofte trimeria pastaj(si shumica ketu me lart).....
po
jo
epo KAM ca..... dhe per momentin s'po i rregjistroj femijet ne kopesht..... mos o Zot.... apo shtet qe kemi per te marre masat e duhura...e me rrofte trimeria pastaj(si shumica ketu me lart).....
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
Me virusin nuk ka trimeri. Ne nuk po shesim trimeri. Ajo qe ne po themi eshte:
1. Po perhapet panik per qellim fitimi.
Kjo nuk ka te beje aspak me "trimerine" tone apo me "rrezikshmerine" e virusit.
2. Edhe per vaksinen, perderisa farmaceutika eshte krejtesisht biznes, nuk mund te jesh me aq i sigurte.
Njehere thane "mos ua jepni femijeve se mund te rrezikohen", tani thone "jepuani vetem femijeve se nuk ka rezerva". Ne fillim thane qe "pjesa me e rrezikuar eshte pjesa me aktive (dmth mosha e dyte) tani thone "ruajini vaksinat per femijet dhe moshen e trete".
Sa per "masat" une te pakten nuk kam thene dhe as kam nenkuptuar qe "mos merrni masa". Edhe gripi me i thjeshte mund te jete vdekjeprures po nuk more masa (sidomos per femijet).
Ketu me shume flitet per gripin ne kuptimin psikologjik (a ju tremb?) sesa per masat qe duhen marre, Se cfare masash duhen marre do ishte teme interesante.
-
Une s'po mendoj sa here hap syte ne mengjes apo shtrihem ne darke per gripin e derrit,por meqe tema i meton pikerisht kesaj ath them se friken qe kam e shpreh tek masat qe marr,dhe ne kete rast duke mos cuar femijet ne kopesht.
tani per cdo gje nga mediat informohemi,nuk hedhim fall kujt do vene kujdes dhe kujt jo,po meqe flitet per qellime perfitimi mund te themi se per keto QELLIME keta mund te jene ne gjendje qe ti shpikin vete viruset..... dhe ne te gjithe jemi KAVIE per ta...... hajde e mos ki merak po deshe.......
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
Pra ku qėndron rreziku i gripit tė derrit?
Historia kur nuk kuptohet dhe kur nuk njihet ėshtė e destinuar tė pėrsėritet……… Le tė bėjmė njė hap prapa nė shkurt tė 1976, dhe pikėrisht nė Shtetet e Bashkuara tė Amerikės. Televizionit nė atė epokė transmetonin vazhdimisht reklama dhe spote publicitare pėr tė terrorizuar amerikanėt dhe pėr ti bindur ata qė tė vaksinoheshin kundėr ... Gripit tė derrit!
Lexojeni mire bėhet fjalė pikerisht pėr Gripin e Derrit!!!!
Ishte presidenti Gerald Ford ai i cili imponoi me detyrim vaksinimin kunder epidemisė, pasi epidemia goditi bazėn ushtarake nė Fort Dix tė New Jersey-it, duke shkaktuar vdekjen e 19 ushtarėve.
Nuk u tha asgjė nė lidhje me arsyen e vėrtetė tė vdekjes sė tyre e cila u shkaktua pikėrisht nga vaksinimi i tepėrt qė ushtarėt janė tė detyruar tė bėjnė dhe jo nga epidemia nė vetvete...
Nė revistėn britanike "Time" tė 27 prill 2009, ju mund ta lexoni shpjegimet qė arsyetojnė sesi vaksina e vitit 1976 shkaktoi vdekjen e dhjetra njerzve plus dhe efekte serioze tė njėanshme tė tilla si sindroma Guillan-Barré (paralizė progresive e krahėve dhe kembėve): vdiqėn me shume njerėz per faj tė vaksinimit qė ishin gati 40 veta, sesa per faj tė gripit.
Sot, pas 33 vjetėsh historia po ripėrsėritet dhe askush nuk po e kupton: mediat transmetojnė spote terroriste mbi gripin, krerėt e shėndetit publik kombėtar krijojnė frikė dhe nxisin vaksinimet masive, ndėrkohė korporatat trans-ndėrkombėtare Big Pharma fėrkojn duart nga kėnaqsia pėr fitimet qė po bėjn ...
http://www.explorerunivers.com/konsp...rave-t1216.htm
jo
thjesht panik per shitje vaksinash
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
Skam pse te kem ajo qe eshte e shkrujt qe do ndodhi do ndodhi, sikur te kercej perpjet une lol
Per mu pavareisht se eshte hap panik eshte njesoj sikur nuk ka ndodh gje, ketej ne Korce ngordh gripi i derrit se eshte klima brisk , e can ne dysh e canLol
![]()
Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
I'm Dying
Nga cdo semundje duhet te kesh frike, ai qe se njeh friken mohon instiktin qe ka si qenie.
Dito.
Une nuk kam frike nga ky grip sepse gjdo gje ndodh me lejen e All-llahut xh.sh.
Nese don All-llahu xh.sh. qe une ta kem at grip at'her jam i pajtuar me vendosjen (Kaderin) e All-llahut xh.sh
Por nuk kam nga askush tjeter frik pos All-llahut xh.sh.
Krijoni Kontakt