Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360

Pse e mbajne shamin e zez grat e mirdites

Grat ne mirdit ose merditoret e mbajne shamin (ruben) e zez se majne zi per GJergj Kastriotin (Skanderbeun).
    Desha te dij sa e vertet ashte kjo ne qofte se dikush nga Mirdita ose ndonje tjeter din dicka mund te na tregoj, un nuk jam nga mirdita por me erdhi mir kur degjova ket megjithse ka shkua nji koh e gjat.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga detiad Lexo Postimin
    Grat ne mirdit ose merditoret e mbajne shamin (ruben) e zez se majne zi per GJergj Kastriotin (Skanderbeun).
    Desha te dij sa e vertet ashte kjo ne qofte se dikush nga Mirdita ose ndonje tjeter din dicka mund te na tregoj, un nuk jam nga mirdita por me erdhi mir kur degjova ket megjithse ka shkua nji koh e gjat.
    hm un di ni histori tjeter per ket punen e shamis

po spo e them se ofendohet naj kush
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Shum e vertete,biles deri vone edhe burrat mbanin nji shirit te zi ne krah ose afer jakes!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Me falni se ndoshta duhej hapur ne ndonje vend tjeter por kta te forumit mund ta transferojne ku duhet.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Nuk ma merr mendja se eshte e verte qe te mbajne zi per Gersgj Kastriotin.Shamija e zeze ne grtate e krishtera eshte dhe ne Greqi dhe ne Mal te Ki e kudo ku perfshihet Perandoria e Bizantit.Pas renies se kesaj perandorie prifterijte u veshen te gjithe me te zeza per te shprehur dhimbjen e kesaj fatekeqesie.Keshtu qe une besoj se dhe shamija e zeze i ka shkuar kesaj linje per te shprehur dhimbjen te te krishteret.Nje grua e krishtere nese kalon nje fatkeqesi ne familje (vdekje) duhet te mbuloje pamjen e flokeve.Per me teper grate e nje sere te larte pra te civilizuarat mbanin nje lloj velloje te zeze dhe nje perce te vogel para fytyres per nje mbulim formal te saj.Ditete e zise jane te percaktuara sipas moshave por me sa mbaj mend une nene time , ajo ka ndej kaqe shume me te zeza sa une kisha harrue se dhe ajo kishte qene dikur nje vajze e bukur.Gjithmone kisha pare nje fotografi ne shtepi qe kur isha fare femije.Para dhjete vjeteve kur me vjen motra e madhe me thote se kjo eshte fotografia e nenes sone.Pesova nje tronditje te madhe,me dolen lot , nuk ma morri mendja qe ajo plaka ima e perjeteshme te kishte qene si Greta Garbo.Me pas dolen dhe foto te tjera dhe pashe qe dhe femijete mi sot ,nuk kane mundur te jene kaqe moderne sa ajo.Qava shume,po se dhe burri thyhet , para nenes se tij. Sistemi e kishte nenshtruar kaqe shume sa me kishte vdekur per se gjalli nenen time te bukur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Mesa di une shamin e zez e kan vendos rreth ballit dhe floket i kan mlua me nje shami te bardhe, mund te jem gabim.

Citim Postuar mė parė nga detiad Lexo Postimin
    Grat ne mirdit ose mirditoret e mbajne shamin (ruben) e zez se majne zi per Gjergj Kastriotin (Skanderbeun).
    Interesante, se kam dit.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    [QUOTE=Unike;2420380]Interesante, se kam dit.[/QUOTE

Kam par edhe un shum me ket lloj veshje,si ne kohen e skenderbeut te ishin me dukej....!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •