Close
Faqja 0 prej 19 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 181

Familja serbe vuan per buken e gojes

Skenderaj, familja serbe vuan per buken e gojes

Ne nje nga dy fshatrat te banuar me serbe ne komunen e Skenderajt, nje familje jeton ne varferi te skajshme.

Ne nje shtepi shumevjecare, e cila pothuajse eshte ne shembje e siper, e veja Lubinka Kovacevic me femijet, ballafaqohet me mungesat elementare te ushqimit. E harruar nga institucionet e Kosoves, ajo vazhdon jeten ne nje shtepi te shkaterruar, muri i se ciles, tani e shume vite ndan stallen e kafsheve nga dhoma e gjumit dhe ambienti shtepiak.

“Ketu gatuaj, ketu e bej gjumin. Nese dikush mund te me ndihmoje per sevap e falenderoj. Askush nuk interesohet per ne. Per me teper jam invalide dhe s’kam para as per blerjen e ilaceve. S’kam cfare te bej, por jam ne hall te madh. Lutem per ndihme dhe shpresoj qe te jem shendoshe sepse nga shteti nuk po presim gje”, thote Lubinka.

Ajo pohon se te vetmet ndihma qe merr jane nga ushtaret e KFOR-it, ku sipas saj, ushtaret franceze e vizitojne pothuajse cdo dite dhe i sjellin ushqim. “Femijet e mi nuk mund t’i shpie askund. Nuk kam askend qe te me ndihmoje. Bamiresit me japin nga 20-30 euro dhe me ato para ju blej kafshaten e gojes femijeve. Keshtu jetoj une ketu. Nuk kam ku te shkoj”, shton banorja e Skenderajt. Qeveria serbe, kesaj familje i ka ndertuar banesen, shtepi e cila nuk ploteson as kushtet minimale te jetes.

Shtepise se re i jane ndertuar vetem muret, nderkohe pjeset kryesore te saj kane ngelur te pa perfunduara. Mungesa e mjeteve materiale per te vazhduar shkollimin e larte, ka bere qe femijet e familjes Kovacevic, te mbesin vetem me shkollim elementar fillor. Nderkohe, e ema e tyre eshte detyruar qe vajzen e vetme ta martoje qysh ne moshen 15 vjecare. Jete te ngjashme si familja Kovacevic bejne edhe shume banore te fshatrave Syrigaje dhe Banje te Komunes se Skenderajt.

Shumica nga banoret serbe jetojne pa pune dhe marrin vetem asistence sociale. Sipas vleresimeve te UNDP-se ne Kosove, shifrat e papunesise dhe varferise ne nivel vendi, pa dallim komuniteti, arrijne kulmin. Per me teper, statistikat tregojne se ne Kosove me shume se 14% e popullsise jetojne ne varferi te skajshme. Rreth 40% e popullsise kryesisht te moshes se re, jane te pa pune.

http://top-channel.tv/artikull.php?id=159252
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 11-08-2009 mė 17:02
    Ndrysho Firmėn

Shikoni se per ke kujdeset Top-channel.

Shikoni si e paraqet problematiken Kosovare Top-channel.

Phaaa
    Ndrysho Firmėn

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Sigurisht se eshte nje invalide.Po mos te ishte e tille,do te bertiste : Kosova eshte Serbi (Kosovo je Serbija ) .Do te ishte diku ne parti me Oliver Ivanovicin ose Rada Trajkovicin.Do te kerkonte qe te kthehej poliocia dhe ushtria e serbise ne Kosove.Po ja qe nuk eshte.Dhe si e tille tani kerkon lemoshe.Deshira ime eshte qe jo vetem kjo por gjithandej nga ka shkije,gjithmone lemoshe te kerkojne.Le te cofe kurva plake.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    Shikoni se per ke kujdeset Top-channel.
    S'asht me u habit kjo, se edhe n'Shqipni ka shkie, bila edhe ma shum se n'Kosove.

Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Sigurisht se eshte nje invalide.Po mos te ishte e tille,do te bertiste : Kosova eshte Serbi (Kosovo je Serbija ) .Do te ishte diku ne parti me Oliver Ivanovicin ose Rada Trajkovicin.Do te kerkonte qe te kthehej poliocia dhe ushtria e serbise ne Kosove.Po ja qe nuk eshte.Dhe si e tille tani kerkon lemoshe.Deshira ime eshte qe jo vetem kjo por gjithandej nga ka shkije,gjithmone lemoshe te kerkojne.Le te cofe kurva plake.
    Po per Top-channelin qe sjell kete lajm "pikellues" per publikun shqiptar, ēfare

mendimi keni?
    Ndrysho Firmėn

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Ajt se tani Hashimi ja nis njė Traktor kėsaj :-) e i bon idare mos u merziteni..

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    Po per Top-channelin qe sjell kete lajm "pikellues" per publikun shqiptar, ēfare

mendimi keni?

Kjo eshte me te vertete per tu habitur,por edhe te ngjalle pak urrejtje.Me intereson ne rend te pare te di se si u erdhi ideja te shkojne ne Drenice e te hulumtojne shkijet e mbetur.Cfare i lidhe gazetaret e ketije kanali me shkijet e Kosoves?Kujt ne Shqiperi i intereson se si jetojne shkijet ne Kosove?Apo mos ndoshta TOPCHANNEL-i shpreson se ndihmat do ti shkojne shkines nga shqiptaret e Shqiperise?Pra ku eshte qellimi i kesaje reportazhe?Eshte me te vertete per tu cuditur me ne shqiptaret.As dreqi nuk na kupton.

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anėtarėsuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Ej kjo shkina shum e dyshimt pomdoket,kjo me siguri ka qen Miss-i srbis 2008!!!

mos u habitni se Srbija esht vendi me me shum pedera ne bot,dhe kjo BISEXUALJAjam i sigurt se ka qen Miss Srbia 2008,jam i sigurt.
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Urrejtja juaj eshte e natyreshme, pasi lufta sagje tjeter nuk sjell pevese plage e urejtje pa fund.Por qneiet njerezore karakterizohen nga meshira dhe zotnilliku eshte ne anane e tij qe meshiron.Lajmi ishte interesant, pasi nuk kishim informacion per nivelin e jetetses se serbeve ne kosove.Per mua varferia eshte armik i te gjitheve.Kur shkoj ne kishe, lutem qe Zoti te me ndihmoje per nje jete me te mre, por nuk harroj te lutem dhe per nje komshiun tim Bardhin,qe i sjell kaq fatkeqesi komunitetit tone.Une do tju keshilloja ,se nese keni vendose me bashkejetu me to, duhet dhe sebashku me i kalue veshtiresite.Shtoni dashurine dhe ulni sadopak urrejtjen.Me pas te jeni te sigurte se jeta do te jete me cilesore.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Urrejtja juaj eshte e natyreshme, pasi lufta sagje tjeter nuk sjell pevese plage e urejtje pa fund.Por qneiet njerezore karakterizohen nga meshira dhe zotnilliku eshte ne anane e tij qe meshiron.Lajmi ishte interesant, pasi nuk kishim informacion per nivelin e jetetses se serbeve ne kosove.Per mua varferia eshte armik i te gjitheve.Kur shkoj ne kishe, lutem qe Zoti te me ndihmoje per nje jete me te mre, por nuk harroj te lutem dhe per nje komshiun tim Bardhin,qe i sjell kaq fatkeqesi komunitetit tone.Une do tju keshilloja ,se nese keni vendose me bashkejetu me to, duhet dhe sebashku me i kalue veshtiresite.Shtoni dashurine dhe ulni sadopak urrejtjen.Me pas te jeni te sigurte se jeta do te jete me cilesore.
    Po pra, pikerisht siē thash une me larte.

Faqja 0 prej 19 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •