Kam ven re se shume vende myslymane jane shume te pazhvilluara nga ana ekonomike ne krahasim me vendet katolike,perse ndodh kjo,ndikon feja politika apo kultura.
Kam ven re se shume vende myslymane jane shume te pazhvilluara nga ana ekonomike ne krahasim me vendet katolike,perse ndodh kjo,ndikon feja politika apo kultura.
"Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
.
thenja e jote eshte e vertete, vendet islamike jane nga me te pasurat me pasuri nentokesore por politika koloniziatore eshte shkaku qe keto vende nuk jane te zhvilluar sa vendet perndimore.
bismil lahirr rrahmanirr rrahim
shkaku i vertete dhe i vetem i rennjes ekonomike dhe politike te muslimaneve
eshte se ato kane lene All llahun dhe All llahu i ka lene ato
kan lene fene e Zotit te tyre dhe jane dhene mbas filozofive si komunizmi
(kur duhet te dini se shumica e vendeve arbe jen udhehequr nga idologji komuniste)
kan harruar obligimet e All llahut s.u.t dhe All llahu i mundon ne kete bote e ne boten tjeter
thote All llahu s.u.t ne kur'anin e shenjte
"e mos u beni si ata qe harruan All llahun, dhe All llahu beri qe te harrojne vetveten. Te tillet jane ato te prishurit"
ky e shte shkaku qe ne vendet muslimane pavarsisht nga pasuria e madhe nentoksore jane te varfer dhe poshteruar se jane larguar nga All llahu dhe feja e tij
Pse kan qen ndonjeher te pasur??Kur kan qene ndonjeher te pasur mysymanet?
.
O alba maus.Nuk e di qellimin tend.Deshiron q
haker007
vazhdoj aty ku mbeta...
qe te dish diç apo vetem deshiron qe emri yt te figuroj ne kete forum???!!! Ti gjithnje vie me tema dhe pyetje te tilla.Dhe asnjehere nuk mundohesh te kuptosh.
haker007
Pse vlla ,une ty nuk te kuptoj,ti ne qofte se je besimtar,dhe e di vertet pse jane te varfera vendet myslymane,mund thjesht te pergjigjesh,une dua vetem ta di se cfar ndikon qe jane kaq te varfera.Une nuk kam asnje lloj qellimi,sepse besimi tek Zoti eshte nje gje shume e mire per vete njerzimin qe nuk i humbet shresa,qe kjo eshte dhe e fundit.Por sa per pralla librash ,kam lexu boll,rendesi ka qe ke perrallat te maresh cfar te ndihmon ne jete,se sot jetojm ne vitin 2003 dhe jo ne epoken e gurit dhe as ne epoken e lindjes se muhametit apo te krishtit,qe njerzit kane qene te pazhvillua dhe kan besu cdo gje.Ashtu si dje apo sot qe kur semurej nje njeri dhe shkon ke hoxha ,i cili me mashtrimet e veta shkruan nje cop leter dhe thote fute ne uje dhe pije,keto per mua jane nje injoranc dhe ai qe i beson esht i pazhvilluar,pikerisht keto gjera e kan len dhe fene myslymane mbrapa.Me vjen keq nuk dua te ofendoj fene,si per myslymanet ashtu dhe per katoliket,por per mua jane parti .Feja e ka futur gjithmon njerzimin ne lufte,sa dhe sot e kesaj dite vazhdon lufta ne izrail-palestine.Une kuptoj ,por te me bindesh me llogjik dhe jo me pralla.
.
te lumte goja Alba :-)
Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !
muslimanet mbas vdekjes se profetit s.a.u.s. qene aq te pasur dhe me pushtet sa rrezuan 2 perandorite me te madha te kohes
bizantin dhe persine
dielli linde ne tokat islame dhe perendonte po ne tokat islame
aq qe rritur mirqenja nder to sa askush se pranonte lemoshen
per me teper lexo historine islame nqse don te informohesh
nqse pyetja jote eshte me tentenca provokimi mund te vazhdosh gjithe diten te vjellesh
Kam lexuar se perëndimi është ma i pasur sepse nuk ka mbetur rob i dogmës fetare, se është dhënë pas shkencës, (shpikjeve etj.), e jo pse krishterimi është më i avancuar apo më i mirë.
Ndoshta është shkaku edhe ajo që shkruan vëllau i im - se e kanë lënë rrugen e Allahut Myslimanët, por rrugën e Zotit e kanë lënë edhe të krishterët, ndër ta eshtë paraqitë inkuizicioni, fashizmi, nacizmi dhe komunizmi.
Besoj se një ndër shkaqet e prapambetjes së vendeve myslimane është sepse ata janë më shumë robër të dogmes fetare. Më shumë vetem janë lutur, ia kanë lënë Allahut që Ai tu sjellë të mirat e përparimin, dhe për këtë ndër ta ke pak zbulues (shpikës) shkencor?!
Ini, bëhuni, përhapni dhe jetoni dashuri!
Krijoni Kontakt