Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48

Tema: Backup

IT Professionals Maska e Sirius
    Anėtarėsuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga valdetshala Lexo Postimin
    rrushi per kete programin a ka mundesi diku tjeter ngarkim

File download

Our apologies, but non premium members will have to wait (por nuk po dalin sekondat). Only premium members have access to full download speed.

GHOST14MAKER.daa

Size: 169.36 MB

Only Premium users can download files larger than 100 Mb

vetem nese eshte problemi te skedari me i madh se 100 MB

Merne me torrent se tu e ngarku te Megaupload u blloku 90 % edhe mo skom pas nerva me ngarku.
    Ky nuk ka nevoj per serial.

http://www.torrentreactor.to/search/...+GHOST32+MAKER

Anėtarėsuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

i/e regjistruar Maska e don lico
    Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    pak i vonuar ne nderhyrje por per shkak te rregjistrimit ne forum.

Nuk dua te kundershtoj idene tend per back up dhe e di qe eshte nje menyre e mire per tu mbrojtur.

Pika qe nuk pajtohem me mendimin tend eshte, supozojme se ne kompjuterin personal kemi instaluar gjerat qe na nevoiten dhe per afro 1 vit nuk kemi pasur asnje lloj infektimi, marrim rastin kur nuk kemi antivirus, gjate ketij viti kemi punuar shume me kompjuterin dhe kemi edhe dokumenta dhe materiale te rendesishme, nje dite te bukur kompjuteri jone merr ndnje trojan qe korrupton te dhenat ton qe mund te jene edhe me vlere te madhe parash.

Pyetja qe shtrohet a ka vlere me ai back up qe ne kemi bere para nje viti (me qe e mora si shmebull 1 vit)? Ne na humbasin dokumentet me vlere cna duhet back up?

Sygjerimi im, per cdo njeri qe merret me kete fushe, formatoni PC sipas deshires dhe programeve qe u nevoiten, beni nje back up per thjeshtesi riformatimi, por kurre mos e lini kompjuterin pa nje antivirus te mire sepse asnje here nuk i dihet, populli thote te vjen nga se pret.

Me shpresen qe do e mirkuptoni nderhyrjen time ju uroj te kaloni sa me mire!
    have a little faith!!!

Anėtarėsuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Nuk jeni i vonuar pasi po diskutojm ne forum e jo ne chat.

Piken ne te cilen nuk pajtohesh e ke keqkuptu dhe sesht per qudi sepse shum antar bejn keshtu nuk lexojn shkrimet me vemendje.

Ja qfar kam thene un:

Nese fitoni eksperienc ne perdorimin e Backup do te jeni te mbrojtur 100% nga qfar do lloj sulmesh apo problemesh qe mund tju shfaqen ne sistem.
    Sqarim:

Ketu behet fjal per mbrojtjen e sistemit dhe jo te dhenat dhe e kam cek mir arsyjen e temes per kohen qe humbni per krijimin e Backup ju kompenzohet ne ditet ne vijim kur te keni nevoj me formatu kompjuterin.

Tjetra qe kam thene:

Pasi keni komletu pes pikat e lartpermendura tash mundeni me eksperimentu me PC tuaj te provoni prog. edhe enese e dini se dot jav shkatrroj sistemin, te provoni funksionet e vireseve etj. sepse dot jeni te mbrojtur 100 %
    Kur do qe te keni qfar do problemi qoft ai edhe me i vogel qe ju besdis krejt qka ju duhet bere eshte te beni Recovery permes cd boot qe vjen me Norton Ghost.

Sqarim:

Prap behet fjal per sistem (OS X si dhe sofware X qe keni te instaluar ne sistem) OS X nje klon me gjitha Update dhe prog. qe ke instalu do ta kesh te mbrojtur 100 % ne nje Image File i cili eshte i pa thyeshum nga viruset apo trojanet etj.

Ketu fjala ka qen per perdorusa te thjesht si me mbrojt sistemin nga infektimet sepse kjo eshte nje pik kritike qe i prek me se shumti perdoruesit e thjesht dhe me kete metod gjdo perdorusi do ti duket vetja IT Prof. sepse dot jet ne gjendje te tallet me viruse dhe faqet Black List.

Tash per te dhenat ata qe kan te dhena qe kushtoj $ kan edhe mirmbajtsa te sistemeve te tyre dhe te dhena te tilla nuk ruhen vetem ne nje vend...

Megjithat e mirprita si koment, kalofshit mir.

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Jam shume shume dakort me pikat e lart permenduar nga ju dhe une personalisht e perdor shume back up por ne akroniks jo me gost.

Me shume nderhyra vetem per asryse perdoruesit e rinj ndikohen shume nga fjala e eksperteve sic jeni edhe ju dhe mos mendojne se tani skemi me probleme sepse kemi back up-in. Sepse ka shume qe si dallojne dot file sistem nga dokumentat personale.

Prandaj ishte me shume nderhyrja ime, gjithesesi te pergezoj per temen e them me shume bindje qe shume vetave i ka hyre ne pune.
    Gjithe te mirat ^_^
    have a little faith!!!

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Po mir nje gje nuk kuptoj une, GHOST14MAKER per ē'fare duhet?????
    Duhet per ta djegur komplet backup ne nje dvd si iso file? nese po atehere pse mos te perdoret NERO per ato qe e kane?
    Apo e kam gabim dhe jam jasht rruges?
    Po ashu me jepni ndonje informacion
    Ju Faleminderit

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Nuk eshte se e kam pare dhe studiuar ghost-in por nga kjo qe po thua kuptoj qe Ghost e ka futur ghost 14 maker si nje utilitet shtese per te ndihmuar qe pasi ta krijosh backup te kesh mundesi ta djegesh ne DVD apo CD.

Ideja e tyre eshte qe perdoruesit qe blene Ghost mos blejne edhe neron si program kjo ide teorike se ne praktike te gjithe kane programe te krakuara si nero apo power iso apo edhe shume te tjere qe te ndihmojne per te djegur file ISO apo jo iso ne DVD dhe CD.

Gjithe te mirat ^_^
    have a little faith!!!

Anėtarėsuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga Bledari Lexo Postimin
    Po mir nje gje nuk kuptoj une, GHOST14MAKER per ē'fare duhet?????
    Duhet per ta djegur komplet backup ne nje dvd si iso file? nese po atehere pse mos te perdoret NERO per ato qe e kane?
    Apo e kam gabim dhe jam jasht rruges?
    Po ashu me jepni ndonje informacion
    Ju Faleminderit

Kaher skam qen ksajde ka forumi...

Per ISO te rekomandoj Ultra Iso por ketu nuk behet fjal per kurfar ISO sepse ne Tuto kam rekomandu Backup te krijohet ne Image, Ghost 14 dhe tani perdoret 15 rekomandon Image File te cilin pasi te kesh kriju si ne tutorial mund ta kopjosh dhe ta ruash neper Ext HDD, USB Flash mund edhe ta djegesh ne DVD ashtu siq eshte pa kompresu ne ZIP apo ISO seppse nuk ka nevoj pasi qe kompresimi nuk ka efekt ne kapacitet por vetem mund te ket efekte ansore gje qe te rrezikon skedarin Image pa nevoj.

Nese ben nje kopje te skedarit Image te kursen kohen ne raste prishje te HDD te pc sepse mund ta besh recovery ne HDD-ne e ri dhe ske nevoj me instalu sistemin nga fillimi.

Mund te kesh ngatrru ti ISO-ne sepse Ghost vjen ne dy pjes njeri eshte Setup per instalimin e Ghost ne pc per krijimin e Backup dhe tjetra eshte Ghost Boot dhe kete te dytin duhet me qen ne nje File ISO qe kur ta djegesh ne disk per me startu ne Boot se per ndryshe eshte jo funksional nese nuk starton si Boot.

Tash nese e ke fjalen per krijimin e backup ne nje file ISO atehere nuk ke nevoj per kurfar programi per me djeg ne disk vetem copy pasd ne CD apo DVD edhe burn sepse djegja permes programit e depaketon skedarin kurse ky duhet te ruhet i paketum duke zgjedh opsionin DATA nese ban djegjen me ndonje prog. si NERO Power ISO apo Ultra ISO.

Tash nuk e di per qka e kishe fjalen ma konkretish por keto jan ato qe ngatrrojn lexuesit.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •