Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33
    i/e regjistruar Maska e lojaxhiu
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    409
    S'ja vlen fare te argumentosh per kete fjale. Do te thote qe te jesh vendas dhe kaq. Nuk perdoret vetem per vendet e kolonizuara por perdoret per kedo qe eshte vendas. Ne qofte se nuk te besohet vetem shikoje ne nje fjalor apo mjafton te kerkosh fjalen ne internet.

Problemi eshte qe nuk duhet as te perdorim keshtu fjalesh qe s'bejne fare kuptim shqip, kur mund te perdoresh fjale shqiptare shum lehte. Ngjan shume shemtuar. Sidomos kur jane fjale qe shqiptari mesatar nuk do ti merrte vesh ne qofte se nuk njeh gjuhen angleze.

Po c'te presesh kur kryeministrri del ne televizor edhe thote "free" apo ndonje zyrtar tjeter thote "loyal" ne vend se besnik, etj. Eshte per te ardhur keq.

Per kete punen e bashkimit them se eshte beteje e humbur ne qofte se ngrihen zera tani. Duhet akoma kohe. Eshte ende shume heret.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga rhust Lexo Postimin
    Kur dy popujt e Qipros pavaresisht referendumit te fundit ku greket e jugut s'donin te ribashkoheshin me turqit e veriut, ato do vije dita do ribashkohen. Perse shqiptaret nuk u lejohet nje referendum i tille? Per mendimin tim nje unitet mes shqiperis dhe kosoves te behej me ane te ndertimit te nje shteti model Zviceran me 4 kantone ashtu si ka qene ne kohen e Turqis . Shqiperia e jugut ose vilajeti i Janines, shqiperi e mesme ose vilajeti i Manastirit, shqiperia e veriut ose Shkodra dhe Kosova. Nje ndarje e tille do i jepte hov te madh zhvillimeve politike,ekonomike, kulturore te vendit. Nje begati do i sillte vendit konkurrenca e tregut te lire midis krahinave shqiptare. U be 100 vjet qysh nga pavaresia qe Shqiperia pa pjesen me vitale te kombit Kosoven po perpelitet si peshku pa uje. Komunizmi nuk do kishte ardhur kurre ne Shqiperi sikur Kosova te ishte pjese e Shqiperise, lufta nacionalvellavrasese s'do kishte ndodhur kurre,Jugosllavet s'do kishin shanc te infektonin vendin me virusin komunist
    Sa veta nuk e pëlqejnë fjalinë që ke shkruar, të cilën e kam theksuar qëllimisht. Motoja e gjyshëve dhe e bacilëve të lënë pas është: Më mirë me komunizmin, sesa me kombin. Lexoji këto mostra, se i ke anë e mbanë nëpër këto tema.
    Prektora

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Sa veta nuk e pëlqejnë fjalinë që ke shkruar, të cilën e kam theksuar qëllimisht. Motoja e gjyshëve dhe e bacilëve të lënë pas është: Më mirë me komunizmin, sesa me kombin. Lexoji këto mostra, se i ke anë e mbanë nëpër këto tema.
    ky monstra qe ke citu o darvin nuk asht hic ma i mir se ato monstrat qe thu ti

ja se c'thot rusti

Perandoria pushtuese Osmane, vertet pushtuese per greket, serbet, bullgaret, por jo per shqiptaret. Pse u konvertuan shqiptaret ne islam nuk i detyroj njeri por shqiptareve u pershtatej islamizmi per nga karakteri burreror dhe te eger qe kane shqiptaret, por jo ai i meshires kristiane qe ja detyruan bizantinet greko sllave. 500 vjet me Turqine ka formuar ndjenjen vellazerore per turqit ashtu dhe turqit per ne shqiptaret, mos te harrojme se jane miliona me origjine shqiptare ne Turqi dhe kjo verteton ngjashmerine qe kane turqit me ne. Ate dashuri qe tregojne turqit per ne nuk eshte e denje tja kthejme ashtu sic shkruajne disa komentues ketu ne forum me nje fjalor plot urrejtje. Keta skane faj pasi ashtu jan edukuar me frmen antikombetare, komunizmi i çveshi njerezit nga shqiptarizmi. Nuk ka dite une te mos debatoj me te njohur per kosovaret per nje antipati absurde qe shume nga ne te shqiperise kane ndaj tyre. Nuk e kuptoj nga vjen kjo gje, edhe antipatia per turqit duhet te kete te njejten zanafille
    Ndryshuar për herë të fundit nga derjansi : 06-08-2009 më 20:59
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    shprehu me mire me cupe .... mos fol me dy kuptime ...
    Te bera dy pyetje shume te qarta dhe akoma nuk ke dhene pergjigje.

Mos doje te thoje "MOS FOL ME IRONI" zoti mesues?

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Te bera dy pyetje shume te qarta dhe akoma nuk ke dhene pergjigje.

Mos doje te thoje "MOS FOL ME IRONI" zoti mesues?
    gjeje ti se si ke fol ....

Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Cfare eshte blogu zoti mesues?

Qe kur paskan filluar mesuesit ne Shqiperi apo Kosove te shkruajne me doren e majte?

degjo moj cupe .... po e perseris edhe nje here .... une akoma deri ne kete moment qe po shkruaj ketu nuk kam lexuar ne ndonje liber apo reviste qe francezet, britaniket, gjermanet, italianet, finlandezet, ruset, spanjollet, greket, maltezet etj etj ... te quajne veten e tyre aborigjin ....
    se c'shkruajne neper Blog-e apo faqe interneti nuk me interesojne ... pike dhe mbaroj muhabeti ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesuesi_1 : 07-08-2009 më 16:08
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e Glaukia88
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    gjeje ti se si ke fol ....

degjo moj cupe .... po e perseris edhe nje here .... une akoma deri ne kete moment qe po shkruaj ketu nuk kam lexuar ne ndonje liber apo reviste qe francezet, britaniket, gjermanet, italianet, finlandezet, ruset, spanjollet, greket, maltezet etj etj ... te quajne veten e tyre aborigjin ....
    se c'shkruajne neper Blog-e apo faqe interneti nuk me interesojne ... pike dhe mbaroj muhabeti ....
    NE TE JAPIM SY TI NA THUAJ NUK DUA SY! POR ME QE TI DO NJE FJALE SHQIP MUND TE PERDORIM MIRE E BUKUR FJALEN "VENDALINJ" OSE "POPULLSIA VENDASE"......................

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    pasi tema eshte bashkimi une mendoj se nuk eshte i mire bashkimi Kosove Shqiperi pasi kutu ne forum shoh shume ndasi mes kosovarve dhe shqiptarve ne te vertet keta nga Shqiperia i urrejne kosovaret e ndoshta eshte me mire keshtu siq jemi dy shtete,ne te vertet ne historikisht kemi qene te ndare qe nga dardanet ne kemi pasur shtetin tone dhe gjuhen tone te veçante nga shqiptaret e shqiperise mendoj dialektin e pse tani te humbin shtetin tone?ne jemi dardanet fis i dalluar nga te tjeret dhe keshtu do te mbesim tung

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    ashtu te dalluar jeni, dhe me nje flete lavderimi nga mbrapa
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    a kam te drejt apo jo?

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Ashtu te lumte...... ruajeni mire identitetin dardan..., dhe dialektin..., vetem mos pretendoni per karta identiteti..
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •