PSE DUHET TË SHKRUHET E VËRTETA
PËR JUSUF GËRVALLËN?
Bahtir Hamza
University of Toronto
E Hanë: 03.08.2009.
Unë jam Bahtir Hamza, jam shqiptar, dhe nuk duroje te me vrajne identitetin tim shqiptar, UDB-ashte,e as agjentet e sherbimit secret serrb, e as mitilat, e as Kopilat qe kan gjakun e perzire, qe karakterizohne me karaktere serrbe.
Une jam Bahtir ,I paster ne cdo aspket jete, I sinqert ne cdo pikpamje jetesore dhe nuk trembeme nga e verteta,nuk I trembem as kujte,dhe nuk kam nderin të gëzoj mbiemrin “Kastrioti” por nuk i përkas fisit “Kastrioti”
Une jam Bahtir Hamza, i përkas fisit Helshan, (Elshan) dhe këtë nuk e kupton gjithëkush.Te parte e mije kan jetu ne Krahine e Elshanit ne Republiken e MbiShkoders.Shkodere.Shqiperi 1878.
Kujtoj thënien e Volterit : “E vërteta, liria dhe virtyti janë tri gjëra për të cilat duhet të duam jetën"
Shqiptarët kudo që janë kanë përgjegjësi dhe obligime kombëtare e morale që të thonë të vërtetën dhe t'ia kultivojmë fëmijëve, nxënësve, studentëve shqiptarë, të vërtetën e klasifikimit historik që shqitarët e jetuan në kohë, me kohën që lanë gjurmë.Mëqe Disa UDB-ash shqiptaroserbosllave, ma kane vera idetitetin tim shqiptar,qe nga shtatori 2005.me etiketuan edhe mua, me lloj lloje etiketashe.Vetem,e veteme pse Une kerkove njohjen e shqiptarve qe jetuane ne kohe, me kohene dhe sistemin komuniste, me kohen qe lane gjurma.
Kerkove njohjene e se vertetese mbi jeten ,sherbimin dhe vdekjen e Jusuf Gervalles.sepse e kam njofte personalisht ne “Sh.K.A.Rilinjda”Prishtine,qe e kishte shok me te ngushte “Cobin” serb, qe ishte Korograf ne kete Shoqeri Kulturo.Artistike.
E dua Jusuf Gërvallën, sepse ka identitetin tim shqiptar, por më shumë dua të vërtetën dhe s'ka nevoje të lyhet e të stoliset me fjalë të bukura e të rreme, jeta ,sherbimi dhe vdekja e Jusuf Gërvallës, sepse ai ka jetuar dhe ka vdekur si komunist, përkthyes i gjuhës SERBE.në Kosove, ne Serrbi, në Maqedoni.
Une nuk e ndiej veten time të lig, e as nuk frigohem me e thënë të vërtetën, sepse kjo është flaka e paragjykimeve që kërkoj nga mbarë shqiptarët, që ta njohim këtë të vërtetë. NE duhet t'ia heqim fëmijëve, nxënësve e studentëve shqiptarë gënjeshtrat e çdo moshe që të mos jenë të mangët në shoqërinë tonë shtetërore kombëtare, as këtu në DHE të huaj për njohjen e kohës historike, te roberise dhe te robotizmit që shqiptarët kanë lënë gjurmë….
Por nga ana tjetër: Mllefi dhe inati primitiv fshatarak i mentalitetit të ulët të shqiptarëve, nuk guxon të shfaqet në kulturën tonë kombëtare, as në historinë e letërsisë shqiptare, e as për hir të askujt. E as për interesa speciale,e as per lidhje fare –fisnore,e as per lidhje Miqesie, e as te këngët epiko-lirike, as te këngët e dashurisë,.Duhet te thuhet e verteta integrimi i Jusuf Gervalles, si perkethyes zyrtar ne organet zyrtaer te Ish-Jugosllvise, per te u afirmuar. Për këtë duhet të shkruhet e vërteta.
Është shumë e lehtë t'i klasifikoj: kohë e shqiptarëve, të jetesës së tyre të robërisë, të sistemit të tyre komunist me të cilin jetuan dhe kontribuan për komunizëm në jetë, gjë që me klasifikimin e kohës njohim : 1).shqiptaret komunistë, 2) shqiptaret e sherbimit secrte serb, 3)shqiptaret qe ishine perkethyes zyrtar dhe kishin detyar zyrtare per pembushjne e se vertetese komuniste. 4) shqiptarët nacionalistë, njohim shqiptarët në sipërfaqen e së vërtetës për Kosovën Republikë...
Domosdo shqiptarët duhen t'i njohim UDB-istët shqiptarë, që ishin punëtorë të sigurimit sekret serb, që ishin përkthyes zyrtarë të po atij sistemi. Shqiptarët domosdoshmërisht duhet t'i njohin dëshmorët dhe luftëtarët e lirisë, sepse tani Kosova është Republikë. Është shtet në mes shteteve të mbarë botës, shteti më i ri në vete dhe nuk mundet të ndahet kurrë - as nga Amerika.
ODA ISHTE GURI DHE MORALI YNË.
Që ta njohim të vërtetën, e shqiptarëve duhet t’i klasifikojmë kohën e jetës së shqiptarëve. Mirëpo që ta ruajmë të vërtetën, duhet t'i duam shqiptarët, që t'i njohim dëshmorët dhe heronjtë e kombit, duhet ta njohim Hingellimen e Kalit,Shapten e Gjergj Kastriotit.Flakën e Pushkës se Adem Jasharit. Mirëpo që të njohim lirinë e shpirit poetik, duhet të njohim: Atë Gjergj Fishtën, Adem Demaçin, Fazli Gariqevcin,Rexhep Qosjen. Çensurën dhe autoçensurën e sistemit komunist në “Pallatin e Shtypit” Prishtië. Mirëpo që të njohim DHUNËN, persekutimin, Rrahjet, torturat e UDB - istëve, mbi shqiptarët duhet te përcaktojmë klasifikim e kohës, dhe në kryengritjet e shqiptarëve nacionalistë. Për këto të gjitha kemi faktet dhe dëshmitë, edhe për dashurinë e nacionalistëve shqiptarë që e donin lirinë e Kosovës , që e donin Kosovën të ndarë nga Serbët, nga Serbia e nga Jugosllavia.
Pra jemi ne shqiptarët nacionalist,student te asje kohe, te cenzuruare,që edhe atehera donim dhe duam shprehjen e shiprtit të lirë poetik, NE që donim Kosovën shtet më vete. Ne që bartëm me vete kohen, traditën dhe karakteret shqiptare në Odat tona Shqiptare, që i mbajtën të gjallë figurta e simbolet kombëtare edhe në Kullat tona. Ne ruajtëm veshjet kombëtare, Plisin e Bardhë që serbët na e qujatën “Gipsa Gllava” që ishte krenaria e burrave të Drenicës, që ishte krenaria e burrave të Llapit dhe nga Oda jonë tradicionale u edukuan nxënës, studentë, femra.Vajzat shqiptare në Odë burrash qëndisën pajën e tyre, morën aftësitë e tyre shpirtërore dhe luftarake dhe shqiptarët, si kujtim lanë në Ode Dorën e Kanës, së martesës, si dëshmi e mbrojtjes së Moralit të Dashurisë dhe për njohurinë e edukimit Familjar. Pra ODA JONË ISHTE GURI DHE MORALI YNË që bëmë 100 vjet luftë me shkaun, me Serbinë. Ju lutem lexoni poemën time: "Drenica legjendë me lule".
DUKE E KLASIFIKUAR KOHËN E TYRE
ËSHTË SHUMË LEHTË TË NJOHIM UDB-ASHËT SHQIPTARË
Duke e klasifikuar kohën që të njohim Lirinë e Kosovës, shtetin e Kosovës, Ne duhet të njohim Flakën e Pushkës, ne duhet të njohim të vërtetën e kohës që lanë gjurmë, ne duhet t'i njohim Luftëtarët e Lirisë. Ne duhet të bëjmë klasifikimin e kohës. Dhe me këto virtyte mundemi të njohim shqiptarët tanë se sa janë të butë, se as janë të egër, se as janë të ëmbël dhe është shumë lehtë t'i njohim shqiptarët që me vete bartën kohën e tyre, edhe ata që ishin vegël qorre e anmikut tonë shekullor dhe është shumë lehtë me i njoftë sepse në ndërrim e shekujve është e klasifikuar koha e tyre. Pra mos e harroni kohën që shqiptarët lanë gjurmë. Duke e klasifikuar kohën e tyre është shumë lehtë të njohim UDB-eshët shqiptarë nëse e bëjmë një kalisifikim të kohës, 1945 - 1956 - 1981 –1990 - 1995 - 1999 ne mundemi të bindemi se cilët ishin UDB - istët me traditën e tyre të gjatë pune -1924 - 1945 - 1956 - 1981 –1990 - 1999 dhe kjo është dëshmia më e sigurt sepse është përcaktimi i tyre dhe lidhja e tyre ME SERBËT, në lidhje të tyre edhe familjarisht KUMARI, (shqiptaro serb) dhe fëmijët e familjeve shqiptare që ishin KUMAR me serbë, bënë vendosjen e tyre në Beograd, si studentë, me punësimin e tyre në organet serkrete serbe, në UDB, ne Kosove, në policinë serbe, si dhe policë rezervë të Serbisë ishin shqiptarë thuajse të tërë analfabetë, që nuk dinin as serbisht, si dhe ajo ç'ka është me rëndësi që e fuqizon dominim e këtyre shqiptarëve është kjo që ishin të pajisur me pushkë gjuetie, me revole me leje nga pushtetarët shqiptaro - serbo - shqiptarë e serbët mbi shqiptarët e këtu është përkthyesi shqiptar me gjuhën serbe, i përshtatshëm për serbët dhe për sistemin komunist, i besimit komunist, që ka lindur , ka jetuar dhe ka vdekur me gjuhen serbe, si përkthyes serbisht - shqip, gjë që nuk iu kanë rrahur përkthyesve të asnjë gjuhe zemrat njësoj si nacionalistëve shqiptarë. Por me klasifikim e kohës shqiptarët mundemi të njohim dhe të arrijë të gjitha sepse shumë shqiptarë ia çelën shtegun shkjaut, serbëve që shqiptarët të hyjnë në vuajtje e të tjerët si shqiptarë u bënë shqiptarella që serbët i bënë kumar e pobarrtima dhe serbët hynë në shtëpi dhe në tokë të shqiptarit.”Nxitën të zezat e shqiptarëve pa nda, që shumë shqiptarë i mbuloi kobi dhe dheu i zi” e shumë shqiptarë u nderuan edhe emrat e tyre u asumiluan.Kujtoni Atë Gjergj Fishtën.Ne bujarin etina kombetare nuk mundi te arrinte te beje shqiptarin shqiptar, e as punen e aresyes qe shqiptari mos te ndahet me vella, mos te vritete me vella shqiptar……
TRASHËGIMIA DHE TRADITA E BIJVE TË TYRE MITILA
Duke përcaktuar në dashurinë e zemrës, për kohën në klasifikimin e sistemit komunist serbosllav-jugosllav, vendin më të rëndësishëm e kanë përkthyesit shqiptarë të gjuhës serbe që kanë karaktere serbe, miqësinë serbe, kumarin serb dhe janë të njohura për krimet e tyre dhe propaganda gënjeshtare për shqiptarët nacionalistë e separatistë të Kosovës. Përkthyesit shqiptarë që ishin edhe bashkëpunëtorë të gazetave serbe në Beograd, në Nish dhe në Kralevë, shqiptarë që i kënduan Serbisë dhe që e shkëlqyen Jugosllvinë me “vllaznim-bashkim” dhe sot do t'i kujtojmë këta përkthyes të gazetave serbe të Beogradit, Nishit e te Kralevës. Edhe në gazetat serbe të botuara në Kosovë që nga viti 1956-1971- 1974-1981-1999.
Trashëgimia dhe tradita e këtyre shqiptarëve, të bijve të tyre mitila që është propaganda e tyre shihet edhe sot në webfaqen “tschameria”korrik11./12/.2009 si dhe në webfaqe të tjera të cilat dëshmojnë traditën e trashëguar serbe 100%. Dëshmojnë familjarisht se baballarët e tyre me farë e me fis, kanë qenë me UDB-në, që ishin nga viti 1956 vegël qorre e që jetojnë edhe sot në shoqërinë tonë demokartike të Kosovës shtet, të cilët gëzojnë edhe tituj si Dr. Prof. I tille eshte Begazd Baliu, “Mr”.Flori Dushan Maxhun Bruqi,”Prof”Kadri Osamni,(I konvertuare MANI)gazetari Rrustem Geci, nga Kamenica,( e jo nga Drenica)gazetari Isak Hasani, gazetari Ali Ollani,gazetari Rizah Graicevci,e tj...Këta që ishin dorë e zgjatur e pagave serbe, që kishin dhe kanë një besim të verbër gjë që si UDB-istët e edhe kanë fshehur shumë të dhëna për shqiptarët e UDB-së, që ishin baballarët e tyre, që ishin faresifi i tyre, kolegët e tyre, ishin UDB-ashët e të njëjtit sistem që i penguan shqiptarët nacionlistë që mos të tunden kurrë malet për Lirinë e Kosovës. Këta që e zhveshën shqiptarin nacionalist edhe nga identiteti i vet shqiptar, e vrenjtën me fjalë, me injorancë, e shpallën te "ÇMENDUR", e shpallën magjyp, rom, egjiptas, etj.
Këta ishin dhe janë shqiptarella të pabesë, këta që mbanin revole e pushkë gjuetie dhe vëllanë ia shtinë serbit, nuk e shpëtuan por e vranë. Vajzat shqiptare u bënë nuse edhe në Beograd…këta nuk i shpëtuan as motrat, as nanat e as nuset nga dhuna serbit…
Ndërsa në anën tjetër nëse ne e kujtojmë kohën e kaluar të shqiptarëve të Kosovës, që nga viti 1956-1981-1990 -1999 dhe kohën e sotme. Sot shqiptarellat e UDB – së, mundohen me i mbuluar e me i fshehur gjurmët e krimit që ishin deshmitarët të rremë para trupit gjykues serbo-shqipatar, vetëm e vetëm që nacionalistët të dënoheshim me burg e vujatje, me tortura e dhembje. Kjo është ajo që në vetveten e tyre përkthyesit shqiptaro-serbo-shqiptarë mbajnë përgjegjësinë historike.
Dihet se në shekullin e XX shqiptarët e ish Jugosllavisë pothuajse të gjithë gati kanë qenë anëtarë të Partisë Komuniste. Atëherë në sistemin komunist nuk i kishim televizonet, radiot, as teatrin tonë, e Ansamblin “SHOTA” në Prishtinë e kanë mbajtë serbët, të cilët kanë vallzuar me rrobat kombëtare shqiptare për shqiptarët. Nuk kishim as alternativë demokratike, nuk kishim të drejtë të dëgjonim as Radio Tiranën, e as TVSH.
Dhe më me rëndësi është koha që nga viti 1981 kur shqiptarët u punësuan në këto institucione komunale të Krahinës autonome të Kosovës, por së pari u duhej të bëheshin anëtarë të Partisë Komuniste, që mos të rrinë kurrë shplut, por shumë prej tyre u bënë punëtorë të Sigurimit Sekret Serb, UDB-së të cilët jetuan në luks dhe i kishin zgjidhë të gjitha problemet e tyre jetësore. U bënë më Jugosllavë se Jugosllavët. Përcaktimi i tyre dhe lidhja e tyre me serbët
Tani UDB-istët na dalin edhe me gazetate e tyre per Edukimp.sh.”EDUKOLOGJIA” na dalin :”Magjisër” “Doktorë”,”Profesorë” e aq më keq na dalin nëpër wwbfaqe te shqaiptarellave ete shqiptareve, disa me emra fallso, pa fotogafii, pa të dhëna personale, pa numra personalë, pra me rrenat e tyre, me propagandën e tyre dëshmojnë se i gëzojnë dhe kanë trashëguar nga karakteret serbe, dëshmojnë me propagandën e tyre të rreme në web faqe “çamëria” edhe në wwb faqe të tjera….
Shtrohet pyetja. Cilët janë këta?
“Dr.Haki S. Demjaha”,(F.SH. Suedi)Washngton,USA, falso,
”Dr.Enlira Hoxhaj,”(A.G.Prishtine) Berlin Gjermani,falso,
“Dr.Alaban Ferati,”(F.B.Prishtine)Shkup, Maqedoni, falso.
E shumë e shumë të tjerë që kanë përdorë mënyrat e tyre primitive propaganduese të shërimit e cila është një çështje shumë interesantë dhe shumë e rëndësishme për të njohur të vërtetën e familjeve të tyre dhe klasifikimin e kohës së tyre për Kohën që kanë lënë gjurmë..
DUHET TË NDEROJMË PUSHKËN E LUFTËTARËVE
Në klasifikimin e kohës unë veçoj vitet 1945-1982 që janë vitet e Jusuf Gërvallës.
Jusuf Gërvalla, e as Gërvallat e UDBovikut të Deçanit, në përgjithësi nuk mund të krahasohen me Dëshmorët e Kombit e të Lirisë së Kosovës, e as me një fshatar analfabet që është Hasan (Ruste) Hasani, fshatar i katundit tim, i cili është analfabet, i cili e kuptoi luftën, me kallashin tim ka hyrë në luftë në vdekje për t'i kontribuar lirisë së Republikës së Kosovës dhe nuk vdiq. Pra shërbimi i tij si luftëtar ka vlera historike, që ka synuar lirinë e vendit. Nëse kërkojmë dallimin midis Hasan (Rustem) Hasanit, dhe Jusuf Gërvallës, janë dallimet shumë të mëdha sepse; Jusuf Gërvalla ka stimuluar dhunën e pushtuesit serb dhe si përkthyes edhe me artikujt e tij të botuara në gazetat serbe, sidomos në gazetën e “Oslobigjenje” të Nishit.
I tillë ka qenë Flori Dushan Maxhun Bruqi, ne gazette “NIN” te Beogradit, qe e gjete marifetin e vete si edhe Mirko Gashi, në gazetën e Kralevës. Etj….
Ndërsa Hasan (Rustem) Hasani, ka luftuar armikun serb me kallash.
Është shumë interesante që tani ata e shpallin dëshmor e hero Jusuf Gëvallën, që as nuk ka luftuar e as nuk ka vdekë në luftë por vetëm kanë kënaqur interesat e tyre. Është interesante pra sepse Jusuf Gërvalla e asnjë nga Gërvallajt nuk vdiq në luftë për Lirinë Kosovës.?!
Shtrohet pyetja: Pse Gërvallajt për 17 vjet i patën bërë sytë qorr e nuk i shpallën luftë serbëve të UDB-së serbe të Kosovës. Pse nuk i gjente vrasësit e tyre? Pse nuk i sulmuan Postet Policore serbo-shqiptare, patrullat e policisë serbo-shqiptare në rrethinën e tyre komunale etj?
(E ne mërgimtarët budallenj 10 vjet rrjesht iknim nëpër borë e shi e nëpër skllot, me taxsi dhe kemi bërë edhe aksidente automobilistike, kemi pasë të ftohtë, për me shkuar tek varret e tyre në Shtutgart, e qanim kot e vaj medet……….)
Pra Hasan Ruste Hasani, mbrojti etninë e Lirisë së Kombit Shqiptar, hyri në luftë për të Çliruar Kosovën, duke u orvatur natën nga Kosmaçi, në fshat, i urdhëruar nga kamandanti i tij, A. Oruçi që edhe fshatarët e tjerë të angazhohen e të armatosur t'iu bashkohen luftëtarëve të lirisë në Kosmaq. Fashtarët që e kishin lëshuar fshatin dhe ishin pozicionuar në “valëqe” aty buzë lumit Drenica. E ndërsa policët dhe paramilitarët serbë ishin vendosur tek Isalm Jete Bajarami, bashkë me të në shtëpinë tij duke ngrënë e pirë e duke bërë qejf. ….
Mirëpo në këtë kërkesë të Hasan Ruste Hasanit, për të bërë përpjekje në rritjen e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, askush nga fshatarët nuk iu bashkangjit, dhe rigjallërimi i Hasan Ruste Hasanit, u bë që Kosova të bëhet shtet, përpjekje kjo që nuk i shkoi kot, i cili hyri në vdekje dhe nuk vdiq. Ai sot jeton në një varfëri të skajshme dhe nuk pretendon kolltuqe e as të bëhet deputet në parlametin e Kosovës, e as Hero e as Dëshmor i Republikës së Kosovës.
Ndersa Jusuf Gërvalla, ishte një njeri i komunizmit i çastit dhe e veçanta e tij është ajo që ka përcjellë tërë jetën e tij deri në vdekje.Pra ishte përkthyes zyrtar i gjuhës serbe, i sigurimit të shtetit serb, i Jugosllavisë. Jusuf Gërvalla ishte komunist i besueshëm i serbishtes, i ka përkthyer shqiptarët në serbisht dhe ka qenë i njohur në mediat serbe në Beogard, Nish, Prishtinë e në tërë Jugosllavinë.
Tani shtrohet pyetja. : Cili është më i çmueshëm: Jusuf Gërvalla, që ishte përkthyes zyrtar i serbëve që e bëri të njohur Jugosllavia, apo Hasan Rustem Hasani, analfabet që hyri në vdekje për Lirinë e Kosovës, të cilin nuk e njeh as Shqipëria?
Pra, sado që shqiptarët me praktikat e tyre me lavdata për Jusuf Gërvallën, e shapllin Jusuf Gervallen, Dëshmor, Patriot, e Hero, që të kënaqin interesat e tyre, janë pjellë e së keqes, gjë që është e çuditshme që nuk e thonë të vërtetën për misionin e tij zyrtar që e ka kry ai deri në vdekje si përkthyes zyrtar i Serbisë.
I tille eshte Bagzad Baliu, Mirvete Dreshaj -Baliu, Kadri Rexha,Sadri Rexhepi, Flori Dushan Maxhun Bruqi,Kadri Osmani,(Mani,Mani) ai fare Tafallari, e tj, e tj…
Pra ata dhe ai bien POSHTË, sepse as Kosova e as shqiptarët e Kosovës nuk kanë marrë gëzime nga Jusuf Gërvalla. Por kjo çka është ma me rëndësi është se në mënyrën e Lirisë së Kosovës duhet t'i pranojme të dy edhe Hasan Rustem Hasanin edhe Jusuf Gërvallën. Nuk ka mënyrë tjetër më të mirë për ta komentuar të vërtetën e kohës për vetë klasifikimin e kohës së shqiptarëve dhe të shqiptarellave që ky shkrim imi, REAGIM, i shërben si bazë mbarë shqiptarëve dhe brezave të ardhshme që të mësohen të thonë të vërtetën, të njohin të vërtetën.
Nëse i referohemi kohës kur Jusuf Gërvalla punonte si pëshpëritës në " Teatrin Krahinor të Kosovës" komuniste, ka qenë i mbushur me emocione, i cili nuk ka pasë frymë shpirti por ka krijuar poezi, nga të tjerët dhe kjo ishte e mundshme për Jusufin që të bëhet i njohur edhe pse nuk ishte reporter i asnjë skene.Edhe pse nuk ka qene kurre I cenzuruare,edhe pase ka qene anetar I Clibit letrar te Beogradit, aty ku ishine dhe shume shkrimtar te tjere te Kosovese,
Në rrahjen e mendimeve poetike e edhe ne veprate e tia ai nuk ka dëshmuar që e do asnjë shkrimtar shqiptar, Rilindase dhe për këtë dua t'u përgjigjem:
Dr.Bagzad Baliut,Dr. Sabri Hamitit,Dr.Enlirat Hoxhajt, (A.G.Prishtine), Dr.Haki S.Demjahes,(F.SH.ne Sudei) Dr.Albana Feratit” (F.B.Prishtine) e shumë të tjerëve, që fjala ime ka peshë, gjë që kërkoj që shqiptarët duhet të jenë të sinqertë dhe të ndershëm. Në mbëshetjen e kësaj veçorie shqiptarët duhet të mbështesin klaisifikimin e kohës, të vërtetën, kohën që lanë gjurmë dhe ja ku më keni, ja ku është koha ime, jam shumë i pastër, njerëzisht, shqiptarisht, kombëtarisht, moralisht. Ja ku janë karakteret e tyre serbe, ja dëshmitë e tyre. Dhe tani kërkesa e tyre është që UDB-ashët të shpallen patriotë e të jenë Heronj të Kosovës që është shtet, që është Nuse me petkun e yjeve.
PO, nëse dëshirojmë t'i shohim Gërvallajt në krahun tjetër dhe duhet t'i shohim që nga viti 1956-1982-11990-1999 asnjë nga Gërvallajt nuk është Drita e Kosovës, asnjë nga Gërvallajt nuk vdiq (që prej vitit 1983-1999) për Lirinë e Kosovës, asnjë nga Gërvallajt nuk është Dëshmor i viteve 1997-1999, por duhe t'i shohim edhe në fusha të tjera që iu kanë mbështet të tjerëve për t'u lavdëruar e për t'u shpallur patriota e trima e luftëtarë për interesat e tyre.
EPILOGU
Role të tilla kanë luajtur edhe komunistët e Kosovës, shqiptarët që s’ishin besimtarë të sistemit komunist dhe të sigurimit sekret serbo-sllavo -jugosllav, që ligji kishte të bënte me ta dhe këtë dëshmi e kemi qysh më 1956-1964-1975-1981-1989- 1999 kur UDB-ashët i kanë shkelë nacionalistët shqiptarë. Prandaj nuk duhet të frigohemi nga e vërteta. Por me hyrjen e UDB-ashëve shqiptarë në radhët e UCK-ësë, hynë për t'i gëzuar nacionlistët shqiptarë, gjoja nuk munden të luftojnë dhe UCK-ja, i kishte të njohur shumë UDB-ashë, disa i pushkatoi, disa i vrau tinëzisht, disa i liroi me ndikim e familjarëve, e disa dezertuan nga lufta e UÇK-së e u strehuan në Shqipëri, i tillë është Riza Graviqevci, Fadil Lokaj, e shumë e shumë të tjerë…….
Ishte mrekullia e kohës që dispozitatë e sitemit komunist të UDB-sheve shqiptarë, shqiptarellat i vunë në zbatim të mbrojtjes së "vallznim - bashkimit" jugosllav, duke hyrë në ndjekje të nacionalizmit shqiptar me qëllim që Kosova të mbahet me dhunë e mbi shqiptarët të ushtrohet dhunë e terror. Kjo është që të gjithë shqiptarët të ishin shtetas të Jugosllavisë, shqiptarët e Kosovës, që nacionalistët shqiptarë u gjykuan, u dënuan, u dëbuan, u keqtrajtuan, u rrahën e u persekutuan pa dëshmitarë krimi, nga UDB-shët shqiptarë.U pren ne BESE.Nuhi Berisha, e z.Malaj, u varne ne BESE Kadri Zeka, U vra Enver Hadri. Etj…
Kjo na detyroi që të meremi me vetëmbrojtjen tonë e të bëhemi Ushtarë të Fëmijëve tanë dhe kurrë mos të ngjallen UDB-ashët e sojit të Flori Dushan (Maxhun) Bruqit, Rustem Geca, Ali Ollanit, Isak Hasanit, Rizah Graiqevcit, të Gërvallajve të tjerë e as Karabushëve te SHOTANIT TANË.
Në pikëlidhjen e zbatimit të njohurisë se klasifikimeve të kohës prej vitit 1956-1981-1989-1999 serbët angazhuan shumë shqiptarë në shërbimin e tyre sekret dhe ata kërkonin luftën e ndjekjes së nacionlizmit shqiptar që serbët i angazhojnë pjesën më të madhe të shqiptarëve në Pejë, Deçan, Gjakovë, Prizren, Dragash si dhe në Gjilan, Kamenicë, Viti, Ferizaj, Podujevë, Gllogovc e Prishtinë, ata kërkuan nga komunistët shqiptarë të bëjnë përpjekjë për ndjekjen e nacionalistëve shqiptarë të Kosovës dhe në këtë përpjekje ishin të kqyrë përkthyesit shqiptarë që e njihnin shumë mirë serbishten. Serbët i ngarkaun shqiptareve me nevojat e tyre për bashkëpunimin e tyre të ngushtë, nën parrullën e "vllaznim –bashkimit" dhe ata stimuluan e angazhuan pjese pjese të shqiptarëve fshatarë e qytetarë, si në komunat e Kosovës po ashtu edhe në Bashkësitë Lokale, duke ua rritur edhe pagat mujore, që këta komunistë duhen ta ndjekin nacionalizmin shqiptar dhe të mbajnë përgjegjësinë për nacionlizimin e shqiptarëve për të drejtuar të ardhmen e Serbise dhe të Jugosllavisë.
Kjo është domosdoshmëri morale dhe historike kombëtare për çdo shqiptar që të njohë të vërtetën dhe klasifikimin e kohes si dhe interesat e vetë shqiptarellave edhe punësimin e tyre nëpër intitucionet serbo-kosovare në 1945-1999 si dhe kapitalin e tyre ekonomik që sot janë gjallë në Republikën e Kosovës.
FALENDERIM DHE MIRËNJOHJE
Me këtë rast duhet të veçojmë wwb-faqen çamëria që me informacione për ata që flasin e shkruajnë keq e më keq për mua, e cilën më ndihmon për t'i botuar shkrimet se çka po shkruhet për mua. Por nuk e di se kush e çka shkruan në gazeteta të huaja me emrin tim. Unë iu jam mirënjohës të gjithë shqiptarëve kudo që janë që të më informojnë dhe të më dergojnë artikujt e botuar në ndonjë gazetë të huaj serbo-sllave, ruso-sllave apo edhe greko-sllave, që ka të bëjë me emrin tim, për të keq qe kan shkrue struktuarte udheheqese te UDBese.Ish UDBashet, e sot plagjitor te pasuksesshem.
Nga ana tjetër iu jam mirënjohës të gjithëve që më informojnë edhe për shkrimet tjera që janë botuar nëpër web faqe të shqiptarellave, që më nxijnë mua. Ne duhe t’i njohim ata që punojnë në ambjente intriguese dhe të propagandës gënjeshtare që i përsërit artikujt me emra falso, që lidhen me mentalitetin më të ulët të UDB-asheve e të shqiptarellave që kanë humbur çdo famë njerëzore dhe kombëtare, që paraqiten rrëfyes të Lirise së Kosovës, e cila tregon se insektet e saj dhe patogjenët e argatët e saj janë agresivë në veprime që ata i godet e verteta historike e klasifikimit të kohës. Këta që kishin drejtime të errta komuniste që synojnë të pengojnë të vërtetën edhe me dhunë.Këta që shkatojen shqetësime dhe urrejteje.Pra, këta dalin me propaganda të rreme me emra fallco, në wwwebfaqen “tschameria” e në webfaqe të tjera, kundër identitit tim shqiptar, dalin kundër personalitetit tim, njerëzor, kombëtar, kulturor e moral, më censurojnë reagimet e mia të shumta dhe kjo do të zgjasë deri sa të hap unë wweb faqen time.
Ne përqëndrohemi vetëm në klasifikimin e kohës, do të merremi NE nacionalistet me këtë çështje që të sjellim realitetin e kohës dhe besoj se shqiptarët do ta kuptojnë dhe askush nuk mundet të jetë kundër të vërtetës.
JA DALLIM MIDIS KADRI ZEKËS DHE JUSUF GERVALLES:
KADRI ZEKA,
I ardhur në Prishtinë më 1972 në Bregun e Diellit të (G.P.)
Student i Fakultetit Juridik. 1973-1975
Nderon profesionin, kalon në Fakultetin Filologjik në Prishtinë.
Titulli: Profesor.
Mësimdhënës në fshatin e vet komunal.
Gazetar profesionist në Radio Prishtina më 1971-1978.
I mërguar në Zyrih, Zvicër (u strehua tek daja i tij) më 1976.
Anëtar i Klubit Jugoslllav në Zyrih - Schafchuzenplaz.
Kadri Zeka ishte shqiptari i parë që në nëntor të vitit 1981 i ndau shqiptarët nga Klubi Jugosllav që ishte në Schafchauzenplaz dhe formon klubin e parë shqiptar "Përparimi" në Zyrih.
Nuk është as shok, as mik me Jusuf Gërvallën.
Nuk është Hero i Popullit.
Nuk është Dëshmor i Popullit.
Nuk është funksionar në Lirinë e Kosovës.
Tradhëtisht në vdekje është i përbashkët me vëllezërit Gërvalla.
Jusuf GËRVALLA
Banues ( Çragji,) Prishtinë nga 1973-1979 në shtëpinë e Nazmi Pevqelit, ish UDB-ash.
Pëshpëritës në Teatrin Krahinor të Kosovës në 1974-1975.
Anëtar i Partisë Komuniste, dega në Pejë në 1972.
Anëtar i Klubit Letrar të Beogradit më 1975-1981.
Bashkëpunëtor i gazetës “Oslloboxhenje” të Nishit.
Anëtar i “SH.K.A. Rilindja” në Prishtinë më 1975-1977.
Përkthyes zyrtar i serbishtes në “SUP” të Prishtinës. Më 1974-1978.
Përkthyes zyrtar në Shkup, Republikën e Madedonisë më 1978-1980.
Anëtar i Kryesisë së “Lëvizjes Marksiste-Leniniste” të Jugosllavise, formuar në Pejë më 1979.
Zgjerues i “Lëvizjes Marksiste-Leniniste” në mëgrim në Zyrih, Zvicër.
Nuk është as shok, as mik me Kadri Zekën.
Tradhetisht në vdekje është i përbashkët me Kadri Zekën.
Jusuf Gërvalla ishte shoku më i ngushtë me Nazmi Pevqelin ish UDB-ash.
Rrethi i tyre Gërvalla mban përgjegjësinë për vdekjen e tij.
Rrethi i tyre mban përgjegjësi për vdekjen e Kadri Zekës.
Bardhosh Gërvalla
Fshatar me shkollë tetëvjeçare
I ardhur në Gjermani nëpërmjet “BVI” së Prishtinës, për Punësim në botën e jashtme.
Punëtor fizik për kanalizimin e qytetit Shtugard.
Nuk ishte as shok, as mik me Kadri Zekën.
Tradhetisht në vdekje është i përbashkët me Jusufin dhe Kadri Zekën.
Rrethi i tyre Gërvalla mban përgjegjësinë për vdekjen e tij.
Enver Hadri
I vrarë në Belgjikë
Ka merita më të mëdhaja sesa Kadri Zeka e Jusuf Gërvalla,
Shqiptarët nuk duan të thonë të vërtetën për Enver Hadrin.
BASHKANGJITUR
Kujtoj thënien e Jakup Krasniqit.: “Gjeneratat e reja ta mësojnë historinë e së vërtetës, për ata të cilët u bënë mur i gjallë përballë forcave vrastare serbo-sllave ka thanë Jakup Krasniqi nga fshati Negrovc, i Gllogovcit.”
Kujtojme Dr.Laver Stroka, : “1-Gërvalla ishte komunist me një kulturë të gjerë, dhe 2- Gërvalla ishte pranuar edhe në rrethet letrare jashtë Kosovë (në Serbi).
Dr. Laver Stroka,7 korrik 2009
Ja letra e publikuar nga tschameria e E.Xhemos.11.12.kerooik.2009.
Krijoni Kontakt