Close
Faqja 19 prej 24 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 239
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Nëse të gjithë përgjigjen me logjikën tënde, tema mbyllet këtu duke mos marr as edhe në përgjigje logjike.

Pyetja : All-llahu e filloi krijimin në errësirë ???

Përgjigj-ja : Nëse All-llahu ka dashur e ka bërë Krijimin edhe në errësirë ...

Por...

Përgjigj-ja e pyetjes tënde është shumë më e logjikshme dhe më me shumë argumente, por pasiqë ti nuk ktheve përgjigje të vërtetë as unë nuk marr mundin ta bëj këtë, dhe kështu mbasiqë ke filluar pyetjet dhe përgjigjet me Xhamien atëherë të shikojmë se çfarë do të thotë ai, më vjen keq që ndërhyva.
    Une pergjigjen ja kam dhene Xhami.se, pasi ti nuk je ne gjendje te besh nje debat civil....bile nuk je ne gjendje as te kuptosh se per çfare flitet......kjo sipas meje, sepse nuk ke durimin te arsyetosh........pa te pergjigjesh.......mos u lodh kot....
    Shihet edhe me pergjigjen qe ke dhene......Ate pergjigje mund t'ja japesh te gjitha pyetjeve qe ke shtuar ketu, pa perjashtim asnjeren......
    Pra, çan derrasa kot.....
    Pastaj meqe nuk ja arrin vete, po ta them une se nuk egziston pergjigja e rreme apo e vertete........ajo eshte pergjigja ime asaj pyetjes se caktuar....apo jo?..athere?
    Nese gjen pavertetesi, silli, perndryshe........çan derrasa.......

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ardi ketu kristijaneve si puna jote pa guxim u jane parashtruar rreth 50 pyetje te pakten , vetem ne kete teme, dhe asnje kristijan nuk ka marre guximin te pergjigjet!!!
    Sic duket te gjithe jane kristijan pa guxim qe te futen ne debate.

Urdhero temen e ke hapur , nese ke guxim fillo dhe pergjigju ne pyetjet e parashtruara , e sa i perket Kuranit urdhero shko hape nje teme tek nen forumi i yt , titulloje pyetje muslimaneve, jam i bindur se cdo musliman qe viziton kete forum ka per tju dhene pergjigje.

GV_USA
    GV une nuk jam as studjus i bibles as ndonje shkruajtesi i bibles prandaj per pyetje qe nuk di tu pergjigjem saktesisht nuk mar mundimin tu pergjigjem se ne te kundert tregoj se jam budalla por ama per ato gjera qe i di edhe i dyshoj i kunderpergjigjem edhe i kundervihem edhe asnjeri prej jush ska dhene pergjigje per ato kunderpergjigje ne asnje nga temat prandaj besoj se per kete pikpamje jemi te qarte .... sa i perket cdo myslimani sma mer mendja se ka me shume se 2-3 koka ketu qe mund te jene ne gjendje te pergjigjen sakte edhe te mbrojne ate qe thone prandaj mos u hidh kot perpjete ....!

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ti Ardi ke qene cun tamam.Me vone te hyri nje semundje islamofobe.nuk i di shkaqet porse do isha kurioz te dija arsyen?
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Jashte teme!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 11-08-2009 më 17:36

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Une pergjigjen ja kam dhene Xhami.se, pasi ti nuk je ne gjendje te besh nje debat civil....bile nuk je ne gjendje as te kuptosh se per çfare flitet......kjo sipas meje, sepse nuk ke durimin te arsyetosh........pa te pergjigjesh.......mos u lodh kot....
    Shihet edhe me pergjigjen qe ke dhene......Ate pergjigje mund t'ja japesh te gjitha pyetjeve qe ke shtuar ketu, pa perjashtim asnjeren......
    Pra, çan derrasa kot.....
    Pastaj meqe nuk ja arrin vete, po ta them une se nuk egziston pergjigja e rreme apo e vertete........ajo eshte pergjigja ime asaj pyetjes se caktuar....apo jo?..athere?
    Nese gjen pavertetesi, silli, perndryshe........çan derrasa.......
    I Nderuar : Jarigas,

Kronologji në Kur'an mbi Krijimin e Universit nuk ekziston, por mund ta krijosh ti një Kronologji duke marrë ajete nga suret e ndryshme dhe duke e bërë një kollazh, i cili tregon shumë qartë Krijimin e Universit.

Besoj tani isha mëse i qartë në përgjigjen time.

Me Rrespekt : ILMGAP
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Nuk e dija që do të vazhdoje me postime në këtë temë, pasiqë e vërejte që gabon kur flet për Islam, dhe gabon kur hesht në Krishterizëm.

Kur mendoja që je Musliman u gabova, Muslimani nuk gabon në raste të cilat duhet ditur çdo individ Musliman.

Kur mendoja që je Krishtrt u gabova, i Krishteri merr inciativen dhe përgjigjet në pyetjet të cilat rrezikojnë fejen e tij.
    Jo everteta qendron ne ate se, ti ke gabuar nga momenti kur i ke dhene drejt vetes me fol per Islamin!!

Hajt tregona edhe njehere kush eshte Sulltani allahile!??

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga CURRIELI Lexo Postimin
    Jo everteta qendron ne ate se, ti ke gabuar nga momenti kur i ke dhene drejt vetes me fol per Islamin!!

Hajt tregona edhe njehere kush eshte Sulltani allahile!??
    Sulltani është ide e ndonjë njëriu që mendon për të krijuar risi (Bidat) në Islam, do të thotë që ai që shkruan kësilloja hadithesh është gënjeshtër, si unë të shkruaj tani diqka kinse e ka thënë Muhammedi S.A.V.S., siq ia ke mveshur ti Muhammedit (dhe ç'është) më e keqja se ia ke mveshur edhe Kur'anit (All-llahut) duke thënë :

Kurani vet thot:"Diturin kerkoje deri ne Kine!"
    Nëse këtë e gjen ti ndokund në Kur'an. Ma sill dhe më pas debatojmë dhe do të shikojmë se kush ka të drejtë unë apo ti.

Dhe kështu nëse ti e gjen atë ajet në Kur'an, unë nuk do të postoj më në këtë temë dhe do ta lus Moderatorin apo Administratorin që ta fshiej këtë temë.

Por...

Nëse ti këtë ajet Kur'anor nuk e gjen atëherë duhet ta lus moderatorin që çdo fjalë e jotja e shkruar në këtë temë të fshihet sepse fjalët tuaja janë kundër Islamit, dhe fjalët tuaja janë Kërcënim i madh për Islamin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ILMGAP : 08-08-2009 më 13:30

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    I Nderuar : Jarigas,

Kronologji në Kur'an mbi Krijimin e Universit nuk ekziston, por mund ta krijosh ti një Kronologji duke marrë ajete nga suret e ndryshme dhe duke e bërë një kollazh, i cili tregon shumë qartë Krijimin e Universit.

Besoj tani isha mëse i qartë në përgjigjen time.

Me Rrespekt : ILMGAP

Ahhh, shyqyr Zotit, qe ta hapi menjen me kuptu sakt pyetjen time, qe ishte aq e thjeshte( s'pyta per kolazh, apo per hamendje).......Pra pergjigja eshte se "kromologjia" nuk egziston....
    Pra nuk kemi asnje pike te sakte per te thene se çfare krijoi ne fillim dhe çfare ne mbarim.....shume mire...keshtuqe nuk mund te themi kurrsesi se Kurani hedh poshte ate qe eshte ne Bibel, te pakten per sa i perket zanafilles.Drejt?
    Tashi qe ju pergjigje mund te besh nje pyetje tjeter, pasi sipas rregullores(se perbashket) e ke ti rradhen me bo nji pytje...(vetem nji ama)..... e mos derdellit gjithnje se askush nuk te pergjigjet...ki durim..dhe sidomos, rregull..
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 08-08-2009 më 14:14

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Citim:
    Postuar më parë nga Shiu
    Ruud, veç mos më thuaj se e njeh bletarin e asaj koshereje!

Të lutem, nëse ke marrë si mision ta përhapësh fenë, ke përkrahjen time të parezervë, veç kam dëshirë që atë ta bësh në mënyrë serioze dhe të argumentuar, siç i ka hije një intelektuali musliman, e lëri bletët të prodhojnë mjaltë në qetësi...

Es-elamu alejkum.
    Shiu!
    Sinqerisht mendimet tua me pelqejne dhe gjithashtu vlen te theksohet shtytja qe ti mundohesh te japesh vellezerve per nje diskutim dhe shpalosje te vlerave te fese Islame ne nivel me te larte.
    Edhe sygjerimet tua ne pjesen me te madhe me duken me vend. Por theksoj se ato mrekulli qe jane postuar dhe/ose permendur me siper jane te vlefshme dhe meritojne vemendje.
    Ashtu sic edhe besoj, qe ti i nderuar Shiu e di, ne Islam ka vend per te gjithe, dhe per njerez te nderuar te cfaredo lloj niveli intelektual qofshin ato.
    Perseris. Duhet te mos harrojme ose te mos leme pas dore disa nga detyrat tona si musliman. Nje prej tyre dhe shume e rendesishme per te evituar imitimin ne fe eshte dituria;

Ajeti (paragrafi) i pare qe i eshte shpallur Profetit Islam, ka qene:

Ikre, qe do te thote Lexo
    (per te qene sa me i sakte po perdor disa fjale per ta perkthyer me saktesisht, pra Ikre dmund te perkthehet; Lexo, Studio, Meso.

Pejgamberi s.a.u.s. gjithashtu ka thene:
    1-Kerkoje dijen nga djepi deri ne varr.
    2-Kerkoje dijen qofte edhe deri ne Kine. (kur dihet se ne ato kohe duhej me muaj ndoshta qe njerezit te shkonin nga vendet arabe per ne Azi, Kine.)

Persa i perket temes ne fjale po ju sugjeroj nje link i cili flet per disa nga Mrekullite Shkencore te Kur'an-it te trajtuara ne nivel shkencor.
    http://www.horizonti.com/libri/mreku...ran/index.html

(shpresoj te mos kete ndonje ndalese sipas rregullores se forumit per publikimin e linqeve ne postime, kjo per arsye se nuk i di rregullat pasi jam anetaresuar para dy ditesh ne kete forum. Ju faleminderit)
    -------------------------------------------------------Me rrespekt
    -----------------------------------------------------------Olsi

--------------------------------------------------------------------------------
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maximus*_NY : 29-04-2006 më 09:10.

Ky eshte vetem nje shkrim i huazuar nga kjo faqe ,nuk eshte shkrim i imi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga CURRIELI : 08-08-2009 më 15:45

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    I Nderuar : CURRIELI,

Nëse ke ajet Kur'anor, jo fjalë të individëve të ndryshëm, të cilat fjalë mund t'i flet çdo kush, por edhe mund t'i modifikoj çdo kush.

Ajet Kur'anor do të thotë fjalë e shkruar në sure, dhe sureja gjindet në Kur'an, pra këtë kërkoj nga ti një Ajet Kur'anor i cili flet për diturinë që duhet kërkuar deri në Kinë.

Sepse të kam thënë dhe më herët, hadithi eksizton për këtë që thua ti, por për Ajet unë nuk besoj, por ti thua kështu, dhe unë u jap gjithmonë të ashtuquajturve të ditur, kështuqe mund ta gjesh fjalën, kërkoje diturinë deri në Kinë.

Basti është vënë shumë i thjesht dhe poashtu i qartë.

Faqja 19 prej 24 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •