Kjo eshte e lehte, ne kohen kur eshte shkruar Bibla , njerezit kane besuar ne mite te ndryshme, psh greket e lashte i kane besuar ne Minotaurin, Centaurin etj etj dhe te gjitha keto jane kafshe mitollogjike.
Sic duket autori i Bibles ka qene i influencuar jasht mase me mitollogjine greke, he i shkreti nuk e ka ditur se eshte vetem mitollogji dhe se nuk ka asgje te vertete ne ate mitollogji, ka vendosur qe kafshe te tilla me veti njerezore ti integroj ne vepren e tij qe me vone fatkeqesisht do te behet liber integrues i Bibles, dhe ka zgjedhur gjarprin.
Sikur te kishte qene gjalle sot ky autori i Zanafilles, do te kishte pa se cfar gabimi trashanik ka be kur ka zgjedhur qe te fus ne librin e tij gjarprin me aftesi per te biseduar ne librin e tijj.
Jam i bindur qe ky autori do te kishte be vetevrasje, biles do te ksihte kercur ne detin e Bosforit, nga ajo ura e famshme e Turqise qe lidh Europen me Azine.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Zoti i Paska folur edhe të birin e njëriut të parë në tokë ... ?! Si e spjegoni ju këtë ... ?!
3 Pas disa kohësh Kaini i kushtoi Zotit fli prej fryteve të tokës. 4 Po ashtu edhe Abeli kushtoi prej të parëlindurve të grigjës së vet bashkë me dhjamin e tyre. Zoti e pëlqeu Abelin dhe flinë e tij, 5 kurse as Kainin e as flinë e tij s’e pëlqeu fare. Kaini u zemërua për së tepërmi dhe u çart në fytyrë. 6 Zoti i tha: “Përse je zemëruar dhe rri kokulur?
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Kjo pjese e Bibles ai vlen te studjohet dhe te krahasohet me jeten e gjarprinjeve qe sot i gjen ne cdo cep te rruzullit Tokesor.
Dmth sipas ketyre fjaleve Biblike i bie qe gjarperinte jane mallkuar nga Zoti, krijuesi i universit qe te jetojne duke henger pluhur cdo dite deri sa te jene gjalle!!!!!
VALLE , A HANE GJARPRIJNTE PLUHUR CDO DITE, OSE USHQEHEN ME KAFSHE TE VOGLA DHE ME INSEKTE?!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WE WILL NOT GO DOWN!
Faleminderit i Nderuar : Gostivar_USA
Për përgjigjet që i jep, gjithsesi pas çdo përgjigje do të ketë pyetje tjetër.
Siq mund të shihni përgjigjet vijnë të gjitha të bazuara në Bibël, pra nuk është gënjeshtër, dhe as manipolim apo spekulim.
Duke u bazuar në :
www.bibla.com
Unë nuk e kuptoj pse prap vazhdonte të komunikonte Zoti me Kainin, a nuk duhej të fliste babai i Kainit (njëriu i parë) me të ... ?!
Atëherë Zoti e pyeti Kainin: “Ku është vëllai yt, Abeli”? Ky iu përgjigj: “Nuk di. Pse a mos jam unë rojtari i tim vëllai”? 10 Zoti i tha: “Po çka bëre?! Zëri i gjakut të vëllait tënd bërtet tek unë prej dheut. 11 Prandaj qofsh mallkuar e dëbuar nga ara, e cila e hapi gojën dhe e përpiu gjakun e vëllait tënd të derdhur prej dorës sate! 12 Kur ta punosh tokën, ajo s’do t’i japë më frytet e veta. Do të jesh endacak dhe rravgues përmbi tokë”. 13 Kaini i tha Zotit: “Ndëshkimi im është më i madh nga sa mund të mbart. 14 Ja! Ti po më dëbon sot prej tokës së pëlleshme dhe më duhet të fshehem prej fytyrës sate dhe do të jem rravgues dhe endacak përmbi tokë. Këndej, edhe kushdo që të më gjejë, do të më vrasë”. 15 Por, Zoti i tha: “Jo, pra, assesi s’do të ndodhë ashtu, sepse kushdo që ta vrasë Kainin, do të ndëshkohet shtatëfish”! E Zoti i vuri Kainit një shenjë që të mos e vrasë askush që do ta gjente.
WE WILL NOT GO DOWN!
Si duket ne (Njerëzit) paskemi formën dhe madhësinë e njejtë me atë të Zotit, apo jo ... ?! Si e spjegoni ju këtë ... ?1
1 Ky është libri i breznive të Adamit. Kur Hyji e krijoi njeriun, e krijoi në përngjasimin e Hyjit. 2 E krijoi njërin mashkull, kurse tjetrin femër dhe i bekoi. Ditën kur qenë krijuar ua dha emrin “Njeri”.
Krijoni Kontakt