Close
Faqja 9 prej 24 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 239
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Homer Lexo Postimin
    Ktu nuk thuhet se pytjet ekzistojne dhe pergjigjet "Jo" vetem ne bibel keshtu qe desha me ju pyt: A mund t'ju sjelle nje tuf me pytje qe nuk kane pergjigje per sa i perket disa ajeteve pa lidhje ne Kuran ?!

Un nuk marr vesh nga Bibla se nuk e kam studiu ose thjesht lexu nej her por m'ka ra rasti me pa gjith ato absurditede ne Kuran, jam i gatshem t'ju sjell ajete nga Kurani, ju si musliman tolerante jeni te gatshem mu pergjigje ?!
    "Unë" jam i gatshëm të përgjigjem, por duhet së pari ju t'i përgjigjen pyetjeve të mia.

Pas të marr përgjigjet nga ju, do të përgjigjem unë.

Shiko përgjigjen e Jarigas, tregoi shumë pak, po me ç'farë mësova, do të thotë se Bibla qenka shkruar në imagjinaten e njëriut, dhe shiko përgjigjen time, ku solla me dhjetra Ajete Kur'anore, që kërkoi, po prap nuk është i knaqur sepse nuk doli ashtu siq e priste, nuk ishin përgjigjet në favorin e tij.

Shpresoj të përgjigjen ju për pyetjet që kam parashtruar, sepse pyetjet e para më janë fshirë (poashtu dhe tema) andaj ato pyetje nuk i kam paraqitur, kjo do të thotë që kam ende pyetje, por mjafton të përgjigjen në këto këtu.

Me Rrespekt : ILMGAP
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287

Un nuk marr vesh nga Bibla se nuk e kam studiu ose thjesht lexu nej her

A e lexove mir se ça shkrujta ?
    Po te erdhi ndonje i Krishter te pergjigjet Ok eshte puna e tyne por un po ju pys juve te ju sjell ajete nga Kurani dhe te mi perktheni, a mundeni ?

Ne pritje te pergjigjeve te Bibles mund te perktheni pergjigjet e Kuranit, pastaj ne fund te fundit ne Nen-Forumin Musliman jam.
    D'Oh!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    I nderuar vella ILMGAP......
    Te sjellesh gjithe ajetet e Kuranit qe provojne se Ai eshte Krijuesi, nuk i pergjigjet pyetjes sime qe po ta perseris.
    A ka ndonje ajet te Kuranit, ku pershkruhet radha e krijimit e nese po, ma sill.
    Ti me bere nje pyetje dhe une t'u pergjigja, apo jo?
    Ti ku i je pergjigjur pyetjes sime??Edhe une mund te te sjell çarçafe me rrjeshta te Bibles, por eshte bere per kete arsye tema????....ti ta mbushesh me ajete dhe une me versete........apo, per te rrahur shkallen e logjikes se shprehur ne librat e shenjte???

Tashi nese ke nevoje per qartesi ne rregulla, mund te veme nje vrojtues te jashtem.....zgjidhe ti.....ai duhet vetem te vrojtoje nese pergjigja eshte e vlefshme per pyetjen apo jo.
    Me nderime.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    A e lexove mir se ça shkrujta ?
    Po te erdhi ndonje i Krishter te pergjigjet Ok eshte puna e tyne por un po ju pys juve te ju sjell ajete nga Kurani dhe te mi perktheni, a mundeni ?

Ne pritje te pergjigjeve te Bibles mund te perktheni pergjigjet e Kuranit, pastaj ne fund te fundit ne Nen-Forumin Musliman jam.
    Mund të bësh pyetje, vetëm atëherë kur unë do të marr të gjitha përgjigjet.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    I nderuar vella ILMGAP......
    Te sjellesh gjithe ajetet e Kuranit qe provojne se Ai eshte Krijuesi, nuk i pergjigjet pyetjes sime qe po ta perseris.
    A ka ndonje ajet te Kuranit, ku pershkruhet radha e krijimit e nese po, ma sill.
    Ti me bere nje pyetje dhe une t'u pergjigja, apo jo?
    Ti ku i je pergjigjur pyetjes sime??Edhe une mund te te sjell çarçafe me rrjeshta te Bibles, por eshte bere per kete arsye tema????....ti ta mbushesh me ajete dhe une me versete........apo, per te rrahur shkallen e logjikes se shprehur ne librat e shenjte???

Tashi nese ke nevoje per qartesi ne rregulla, mund te veme nje vrojtues te jashtem.....zgjidhe ti.....ai duhet vetem te vrojtoje nese pergjigja eshte e vlefshme per pyetjen apo jo.
    Me nderime.
    I Nderuar; Jarigas

Unë të dhashë përgjigjet, dhe në përgjgije gjindeshin ajete pasiqë ti ato kërkove.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Hajt pra se qenke burrec.......Nuk eshte e mundur qe une te pyes se sa eshte ora dhe ti te pergjigjesh se oren e ka kriju Allahu......e mandej te me thuash se u pergjigje.....
    Kur debatohet mes dy njerezve normal, njeri ben nje pyetje dhe tjetri i pergjigjet "asaj" pyetjeje, jo nje pyetje te imagjinuar vete.
    Ti nuk je ne gjendje te gjesh kronologjine e krijimit sipas Kuranit dhe sjell çarçafe ajetesh qe padyshim i pergjigjen ndonje pyetejeje, por jo asaj qe te drejtova une.A ke guxim te pergjigjesh apo siç te thashe gjej ndonje person te paanshem dhe vendose si gjyqtar....mund t'ja kerkosh Gimit, studentit a ku di une( nese je i bindur ne fene tende mund t'ja kerkojme edhe ndonje ateisti)...ngele tuj bertite se s'te pergjigjet njeri, por siç thote Kurani, perpara se te kerkosh diçka nga te tjeret, ti duhet te jesh i pari qe e ben ate.Hajt, tregoje veten se je mysliman i mire dhe mos u dorezo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 05-08-2009 më 14:57

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Jarigas po inkuadrohem dhe une ne kete mes .
    A se ti e kenaqe ne temen tjeter e don me shkelqye edhe ketu??
    Sidoqofte, po tu kruajt, ne jemi apostafat ketu...sepse Ne e duam diturine....
    Por vlen edhe per ty i njejti rregull:nje pyetje e nje pergjigje(jo çarçaf ajetesh)..
    Je dakord??

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga B.T.K Lexo Postimin
    ilmgapp

frigohem se nuk do marresh asnje pergjigje me keto pyetje qe ke bere LoL

ti jarigas

ti po lyp ajete apo jo ani ky mir boll ti paska pru krej ajetet shka ki tash a nuk po te konvenon.

nuk te dul qashtu qysh mendove jarigas aaa?

hehe duhesh mu msu edhe najher me dal ma budall se qe je LoL

ti boll budall kuke edhe ma shum tboni tka mush me argumete e ti veq pergjigje nuk e ka shkru hahahahah ncnc

nejse ju ma mir e dini .
    Hajt se ti qenke me "serioz" se te tjeret....
    Sipas teje, kush nga ato ajetet i pergjigjet pyetjes time???Po e gjete do t'boj hafiz.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Në Kuran, i cili u shpall katërmbëdhjetë
    shekuj më parë, në kohën kur shkenca e
    astronomisë ishte akoma primitive, zgjerimi i
    universit përshkruhet në këtë mënyrë:
    ”Ne me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe
    Ne e zgjerojmë atë. ”(Edh-Dharijat : 47)

Me beri pershtypje ky konkludim.
    Ishte primitive por do te thot egziztonte!!
    Tash do te ishte mire qe dikush te na thot se cfare permbante kjo Astronomi??
    Ketu thuhej se Toka levize ,se ka forme sferike e shume e shume te dhena tjera qe i gjejme me vone edhe ne Kuran!
    Dhe ,thjeshte ,une nuk po flas tani ne aspektin fetare por ne ate filozofik dhe shkencore.
    Sot ,ajo qe quhet kulture arabe ,ne te vertete shume pak permban nga ajo kultura e vjeter arabe ,Ketu gjejme nderthurje te te gjitha kulturave me te cilat arabet kishin kontakte duke fillu pre kultures e edhe ASTRONOMISE Greke e deri tek kultura e edhe ASTRONOMIA Perse e edhe me gjere!!
    Disa pjese te Kuranit jan identike me ate qe thuhet ne Bibel ! Si kan ardhe kjo mbetet nje ceshtje tjeter!!
    Shume njohuri shkencore te para kohes se Muhamedit a.s gjenden ne Kuran- edhe kjo eshte ceshtje tjeter se si kan ardhe aty!Edhe njohuri nga shkenca e mjekesise gjithashtu!
    Toleranca dhe lejimi qe dija te kerkohet deri ne Kine bere qe shteti Islam te lulezoj ne te gjitha drejtimet,te jap frytet me te mira dhe te sjelle nje fryme te re edhe ne Europe.
    Mjafton te permendet Ibn Hallduni qe padyshim eshte babai i shkences se Sociologjise!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    [QUOTE=CURRIELI;2359144]Në Kuran, i cili u shpall katërmbëdhjetë
    shekuj më parë, në kohën kur shkenca e
    astronomisë ishte akoma primitive, zgjerimi i
    universit përshkruhet në këtë mënyrë:
    ”Ne me forcën tonë e ngritëm qiellin dhe
    Ne e zgjerojmë atë. ”(Edh-Dharijat : 47)

Qiellin apo 7 qiejt.....????

Faqja 9 prej 24 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •