Close
Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 239
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Po unë nuk thash që nuk më dhe përgjigjen "e parë", por ti nuk më dhe "të dytën" , pasiqë unë tu përgjigjja në pyetjen tënde duke sjell shumë ajete Kur'anore jo vetëm një.

Pyetja jote parashtrohet kështu a ka ndonjë "AJET" ... ?!

Dhe unë solla ajetet, dhe janë më tepër se logjike, problemi është se nuk ke zgjuarsinë dhe njohurinë e nevojshme që nevoitet për t'iu përgjigjur pyetjes sime.

Me Rrespekt : ILMGAP
    Ketu kemi nje problem komunikimi......
    Une mendoj se kur shtrohet nje pyetje, ajo vleresohet ne teresi, jo duke marre vetem nje pjese te saj......
    Eshte sikur une te pyes "a ka ndonje tren qe shkon per Prizren, e ti te me pergjigjesh me nje liste te te gjithe trenave nga Tirana per Vlore"...e et pretendosh se ju pergjigje pyetjes sime......Pyetja nuk ishte se a ka tren, por nese ka per Prizren.
    Pra pyetja ime eshte nese je ne gjendje te me tregosh nje ajet ku illustrohet "kronologjia" e krijimit, jo nese ka ajete e mjaft....
    Pra pyetja eshte mbi "kronologjine"....
    Kesaj duhet ti japesh pergjigje.....
    Pastaj e ke rradhen ti te besh pyetjen e dyte.......Qarte?
    Jemi ne gjendje te bejme nje debat civil, apo jo??
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 06-08-2009 më 05:27

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    "A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë?
    Dhe në të (tokë) Ne kemi krijuar bjeshkë të paluhatshme që të mos i lëkundë ata, dhe nëpër to kemi bërë lugina e rrugë, në mënyrë që ata të dinë të orientohen.
    Qiellin ua kemi bërë kulm të sigurt, por ata zbrapsen prej atyre argumenteve.
    Ai është që krijoi natën e ditën, diellin e hënën dhe secili prej tyre noton në orbitë."
    (En-Enbija : 30-33)

Pyetjen besoj e din por ta vendos një rregull dhe unë .

Nëse përgjigj-ja kthehet si ajo e para ashtu, duke mos e argumentuar apo kundërargumentuar, nuk do ta marr si përgjigje, dhe kështu nuk do të vazhdojmë më, pra kujdes me përgjigjet, që të jenë sa më të hollësishme dhe me plot argumente.

Ndryshuar për herë të fundit nga ILMGAP : 06-08-2009 më 05:39
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Poashtu :

Ne, në qiell kemi krijuar galaksione yjesh dhe atë (qiellin) e kemi zbukuruar për ata që e shikojnë me vëmendje.
    Dhe atë (qiellin) e kemi ruajtur prej çdo djalli të mallkuar.
    Përveç atij që vjedh (përgjon) çka dëgjohet, po edhe atë e kapë ylli i zjarrtë (e djeg).
    E tokën e kemi shtruar dhe në të kemi vuar kodra dhe kemi bërë që në të të mbijnë bimë të caktuara të të gjitha llojeve.
    Dhe Ne ju krijuam juve në te jetesën (mjetet për jetë) e edhe atyre për të cilët ju nuk jeni furnizues.
    E nuk ka asnjë send që të mos ta ketë burimin te Ne, po Ne nuk e japim atë ndryshe vetëm sipas një mase të caktuar (të nevojshme).
    Ne i lëshojmë erërat mbarësuese, e nga qielli (retë) lëshojmë shi dhe atë ua japim ta pini, e ju nuk mund ta ruani atë.
    (El-Hixhr : 16-22)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    "A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë?
    Dhe në të (tokë) Ne kemi krijuar bjeshkë të paluhatshme që të mos i lëkundë ata, dhe nëpër to kemi bërë lugina e rrugë, në mënyrë që ata të dinë të orientohen.
    Qiellin ua kemi bërë kulm të sigurt, por ata zbrapsen prej atyre argumenteve.
    Ai është që krijoi natën e ditën, diellin e hënën dhe secili prej tyre noton në orbitë."
    (En-Enbija : 30-33)

Pyetjen besoj e din por ta vendos një rregull dhe unë .

Nëse përgjigj-ja kthehet si ajo e para ashtu, duke mos e argumentuar apo kundërargumentuar, nuk do ta marr si përgjigje, dhe kështu nuk do të vazhdojmë më, pra kujdes me përgjigjet, që të jenë sa më të hollësishme dhe me plot argumente.
    Me fal se po perseritem, por kronologjine nuk e shoh ketu.......çfare diten e pare, te dyten e keshtu me radhe(shkruhet se ishin te ngjitura dhe i shqiti, po kur e krijoi ?).....çfare ne fillim e çfare ne mes....
    Mund edhe te pergjigjesh se nuk ka nje ajet te tille......per mua do te ishte nje pergjigje qe kenaq pyetjen, pasi keto ajete nuk e kenaqin.......

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Me fal se po perseritem, por kronologjine nuk e shoh ketu.......çfare diten e pare, te dyten e keshtu me radhe(shkruhet se ishin te ngjitura dhe i shqiti, po kur e krijoi ?).....çfare ne fillim e çfare ne mes....
    Mund edhe te pergjigjesh se nuk ka nje ajet te tille......per mua do te ishte nje pergjigje qe kenaq pyetjen, pasi keto ajete nuk e kenaqin.......
    Jarigas pyet se do te pergjigjem une por mos thuaj ka nje ajet dhe te kerkosh 5 lloj gjerash.Duhet te pranosh dhe shpejgimet e gjata edhe pse mund te jene copy paste.

Emision dokumentar per krijimin e universit sipas fese islame

http://en.harunyahya.tv/videoDetail/...MI_I_UNIVERSIT

Kete e ke liber mbas faqes se pare ka faqet e tjera

http://www.harunyahya.com/albanian/l...iversit_01.php
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 06-08-2009 më 06:41
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga CURRIELI Lexo Postimin
    E kjarte u morem vesh !

"Me fole eshte duket e me heshte flori"
    Keni bere mire qe keni zgjedhe heshtjen!!!
    Kam ca ditë që kam hapur temën, dhe ka ca javë e muaj që keni zgjedhur "HESHTJEN".

Nuk e shihni ... Nuk pranoni t'i përgjigjen as edhe një pyetjeje, unë kam afro 50 Pyetje për ju, por fatkeqësisht nuk morra as edhe një përgjigje,
    "E Kush Paska Zgjedhur "HESHTJEN" ... ?!"

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Jarigas pyet se do te pergjigjem une por mos thuaj ka nje ajet dhe te kerkosh 5 lloj gjerash.Duhet te pranosh dhe shpejgimet e gjata edhe pse mund te jene copy paste.

Emision dokumentar per krijimin e universit sipas fese islame

http://en.harunyahya.tv/videoDetail/...MI_I_UNIVERSIT

Kete e ke liber mbas faqes se pare ka faqet e tjera

http://www.harunyahya.com/albanian/l...iversit_01.php
    Faleminderit i Nderuar : Mjeksia

Për mundin që shpenzon në këtë temë.

Por nuk besoj që do e pranojë Jarigas, sepse Jarigas ka programuar në kokën e tij, një përgjigje dhe mendon se domosdoshmërisht duhet dhe ne t'ia kthejmë po të njejten përgjigje.

Dhe unë më heret i dërgova citate nga libri i Harun Yahya-s , nuk i pranoi dhe filloi të kërkonte më shumë ajete, dhe ato ia solla prap nuk pranon, kjo do të thotë që dëshiron të arrij me çdo kusht në përgjigjen që e dëshiron.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Pas Pak Minutash do të Postoj Pyetje të Tjera, Pa Citate Biblike ...

* * *

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    1. Nëse Zoti u vra nga veprat e disa njerëzve, çfarë Zoti është Ai ?!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    2. Ne pyesim veten, a ishte i lumtur ai nga ajo që ja bënë ata ?! Nëse po, të bekuar çofshin ata ... ata ia arritën ta bëjnë at të lumtur ! Por jo, nuk i pëlqeu atij, forca e tyre e detyroi atë !

Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •