Tetë të krishterë u dogjën të gjallë nga një grup fondamentalistësh islamikë
Tmerr në Pakistan: së paku tetë të krishterë, ndërmjet të cilëve një fëmijë e katër gra, u dogjën të gjallë nga një grup fondamentalistësh islamikë pranë Gojrës, në provincën e Penxhabit. Pretekst për një sulm të tillë kriminal e çnjerëzor, sipas fanatikëve islamikë, ishte dhunimi i Kuranit nga ana e një djaloshi të krishterë.
Ministri pakistanez për pakicat, duke e konsideruar këtë akuzë të rreme thjeshtë pretekst për gjestin barabar, ngriti zërin për të denoncuar policinë, e cila nuk e mbrojti si duhet bashkësinë e vogël të krishterë. Sulmuesit shkatërruan më se 50 shtëpi e u dhanë flakën dy kishave. Veç të djegurve, numërohen edhe dhjetë të plagosur, disa nga të cilët në gjendje të rëndë.
E sot mbi gjithë Pakistanin shtrihet hija e rëndë e mortit. Shkollat janë mbyllur e do të hapen vetëm pas tri ditësh, në shenjë zije për viktimat e krishtera. Lajmet e televizionit pakistanez Daun e thellojnë më tej këtë atmosferë zije, ndërsa grupe të ndryshme të krishterësh protestojnë, duke i kërkuar qeverisë më shumë mbrojtje si dhe zbatimin e drejtësisë kundër fajtorëve shkaktarë - sipas statistikave - për vdekjen e 8 vetëve, ndërmjet të cilëve, dy fëmijë e tri gra - të djegur së gjalli.
Trupat paraushtarake e policia vijojnë kontrollin në rrugët e Gojrës e në fshatrat e Penxhabit pakistanez, tani për tani të qeta. Qeveria e presidenca e Pakistanit, përmes zëdhënësit të tyre, njoftuan se është ngritur një komison hetimor ad hoc për të hedhur dritë të plotë mbi ngjarjen, që ka tronditur mbarë botën, ndërsa flitet për qindra të arrestuar si shkaktarë të atentateve gjakatare kundër të krishterëve, ndërmjet së premtes se së shtunës së kaluar.
Kryeminsitri i Penxhabit, Shahbaz Sharif, njoftoi se familjarëve të viktimave do t’u jepet një dëmshpërblim prej 500 mijë rupjesh.
Krijoni Kontakt