Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    Citim Postuar më parë nga SystemA Lexo Postimin
    Ne teresi,bashke te dyja.
    Profesor perse nxehesh,nga mua ta veja lakun ne fyt.
    E more vesh,toleranza ka kufi zero.
    Ju llapupushat,qe doni qiqra ne hell,apo kafsherine tuaj ta kuptojme si patriotisem.
    Shkurt,pa USA(s'jam tifos)beje shurren ne breke nga shkjau.
    Dhe ju qelbaruca,akuzoni shqiptaret e Shqiperise si Serbe.
    Dhe endeerse 98% votojne Sali Kafshen.
    lg
    O shkerdhato o gjakndyre,c'jane keto frustracione qe shfaq ne cdo postim,ku s'di tjeter vec te shash kosovare e berishe

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    O shkerdhato o gjakndyre,c'jane keto frustracione qe shfaq ne cdo postim,ku s'di tjeter vec te shash kosovare e berishe
    Kete ide e ka pranuar dhe Qosja.Une flas ne kendveshtrimin tim, por a mund te me argumentoje ndonjeri nga ju anen negative te kesaj ideje?Nuk eshte nevoja ne u acarue e me humbe arsyen.Bujrum,le te diskutojme.Nje gje eshte e vertete, ketu te gjithe jemi shqipetare dhe sigurisht synojme per te miren tone te perbashket.Nese nuk gjejme gjuhen e arsyes me njeri tjetrin si do te mund te bejme me te tjeret?

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Kete ide e ka pranuar dhe Qosja.Une flas ne kendveshtrimin tim, por a mund te me argumentoje ndonjeri nga ju anen negative te kesaj ideje?Nuk eshte nevoja ne u acarue e me humbe arsyen.Bujrum,le te diskutojme......
    eshte sikur komshiu yt me te zaptu nje pjese te oborrit te shtepise tende dhe ti ta pranosh se "dikush" te thote qe nuk ke rruge tjeter se rrezikon me humb gjithe pronen perfshi edhe shtepine ....
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    Shaj Berishen dhe jo kosovaret,por shaj serbet gjakprishur,o mumje shqiptaro serbe.
    Me kthe pergjigje:98% pro plehres se kombit shqiptar!
    Perse?

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    eshte sikur komshiu yt me te zaptu nje pjese te oborrit te shtepise tende dhe ti ta pranosh se "dikush" te thote qe nuk ke rruge tjeter se rrezikon me humb gjithe pronen perfshi edhe shtepine ....
    Shembulli qe jep ti ka ndodhe ketu ne shqiperi, ku hajnat e politikanet na zptune pronat me forcepor dhe me ligje "demokratike".Per me teper ato qe vodhen do e paguajne dhe me leter me vlere.PRA KANE DHE KUSHTE LEHTESUESE.
    Shkembimin e teritoreve une ekuptoj ndryshe.Secili do te marre te njeten sasi te prones por ne nje vend tjeter.Natyrisht do te perfitojne dhe shtepi te re dhe ndihmesa te tjera per tu integruar.Pra ne kete forme nuk shoh ndonje te keqe.Marreveshjet gjithmone kane per baze prefitimin dhe jo humbjen.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-06-2008
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    84
    Po na dot ja u lam Nish-in shkijeve (gabelve)kurse na do ta marim Presheven Bujanovcin Medvegjen Vranjaen dhe Leskovcin.

mirpo gjith joshqiptaret duhen te largohen nga Dardania...

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050

Pergjigjia e Sejdiut

Sejdiu: Çdo ndërrim kufijsh i rrezikshëm, secili në shtëpinë e vet
    Dërguar më: 05/08/2009 - 18:19

Qëndrimi i institucioneve të Kosovës është i pandryshueshëm: secili në shtëpinë e vet, secili në kufijtë e vet shtetërorë”, deklaroi presidenti Sejdiu, duke ju përgjigjur deklaratës së Rohrabacher për shkëmbimin e kufijve mes Kosovës e Serbisë.

PRISHTINE- Presidenti Fatmir Sejdiu konsideron si shumë të rrezikshëm cdo çdo ndërrim kufijsh në rajon.
    “Qëndrimi i institucioneve të Republikës së Kosovës është i pandryshueshëm: secili në shtëpinë e vet, secili në kufijtë e vet shtetërorë”, tha Sejdiu, gjatë një vizite në pjesën veriore të Mitrovicës.

Komentet e presidentit vijnë disa ditë pas deklaratës së ligjvënësit amerikan, Dana Rohrabacher, se shkëmbimi i territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, do të mund t’i kontribuonte arritjes së një zgjidhjeje të qëndrueshme në Ballkan.
    Presidenti Sejdiu theksoi se Kosova ka kuptimin e vet vetëm si tërësi, si shtet unik, me integritet të paprekshëm territorial, dhe për këtë nënvizoi se ekziston edhe përkrahja e plotë e bashkësisë ndërkombëtare.

http://www.balkanweb.com/sitev4/lajme.php?id=40807
    ............
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Nuk ka shkembim territoresh
    Heret a von presheva medvegja dhe bujanovci do ti bashkohen kosoves me ose pa bisedime,ndersa mitrovica asesi nuk guxon te ndahet,gabojn te gjith ata qe sot jan dorzua se mitrovica eshte e ndar.
    Ne qoftse detyrohemi per nje gje te till atehere duhet kerkua nishin e ateher serbia do ta kuptoi qe nuk ka gjasa per te fitua me shume teritor shqipetar.
    Kurse shtetet per rreth siq jan maqedonia mali i zi por edhe greqia duhet te hyn ne keto bisedime sepse nje pjes e mire e teritorit shqipetar eshte nen tutelen e shteteve te tyre.
    Sidoqoft ne per fat te keq nuk kemi ekspert edhe me pak politikaj qe mund te ulen dhe te bisedoin,kjo u pa se sa teritor i dhuruam maqedonis pas luftes.
    Nje qytet i ndar nuk i konvenon as serbis e as kosoves prandaj mitrovica asesi nuk do te duhej te hynte ne nje plan ndares.

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Nuk ka shkembim territoresh
    Heret a von presheva medvegja dhe bujanovci do ti bashkohen kosoves me ose pa bisedime,ndersa mitrovica asesi nuk guxon te ndahet,gabojn te gjith ata qe sot jan dorzua se mitrovica eshte e ndar.
    Ne qoftse detyrohemi per nje gje te till atehere duhet kerkua nishin e ateher serbia do ta kuptoi qe nuk ka gjasa per te fitua me shume teritor shqipetar.
    Kurse shtetet per rreth siq jan maqedonia mali i zi por edhe greqia duhet te hyn ne keto bisedime sepse nje pjes e mire e teritorit shqipetar eshte nen tutelen e shteteve te tyre.
    Sidoqoft ne per fat te keq nuk kemi ekspert edhe me pak politikaj qe mund te ulen dhe te bisedoin,kjo u pa se sa teritor i dhuruam maqedonis pas luftes.
    Nje qytet i ndar nuk i konvenon as serbis e as kosoves prandaj mitrovica asesi nuk do te duhej te hynte ne nje plan ndares.
    E kuptoj shqetesiimin tuaj.Ju e ndertoni diskutimin si autokton ne ato troje, e mbi kete baze ju lind dhe e drejta per te hyre ne mardhenie me jep e te jep, apo nuk jam dakord.Problemi eshte qe autoktonia e shqipetareve ne kosove akoma nuk eshte njohur.Europa nderhyri per shkak te genocidit dhe jo per tju cliruar.Ne word fact book serbet njihen si banues ne ato troje qe ne shekullin e VII.Aty thuhet se se :

Me humbjen e perandorisë serbe në Betejen e Kosovës në 1389 çoi në pesë shekuj të sundimit osman gjatë së cilës një numër i madh turqve dhe shqiptarëve të Kosovës levizen ne keto troje. Deri në fund të shekullit të 19, shqiptarët zëvendësuan serbët si grup etnik mbizotërues në Kosovë. Serbet e rifituan kontrollin e Serbisë mbi Kosovën nga Perandoria Otomane, gjatë Luftës së Parë Ballkanike të 1912. Kosovë u bë një krahinë autonome e Serbisë me status gati të barabartë me atë të një republikë në kuadrin e Kushtetutes se Republikës 1974 etj.......

Prandaj gjygji i hages per ceshtjen e Kosoves eshte i rendesishem.Por a po bejne pregatitje politikanet e Kosoves per te mbrojte autoktonine e tyre ne keto troje?A po mblidhen dokumenta historike qe deshmojne nje autoktonin e hershme?A po mbahen simpoziume me histroiane nderkombetare e rajonale per kete ceshtje? Pasi perpara se te shkosh ne nje gjygj nderkombetare, nuk mjafton vetem te ndjehesh i vetedijshem , por duhen dhe dokumenta historike.Eshte e rendesishme qe me pare te kesh bindur vendet e europiane per autoktonine e me pas trupin gjykues.Per Akademine e Shkancave Shqipetare, nuk kam ndigjuar se po merren me kete problem te rendesishem.Per me teper analiste karagjoze po merren me gjatesine e Skenderbeut, dhe moralin e tij.Ne nje bisede televizive nje historian u shpreh se per te ripare historine duhen fonde. E nese akoma ne jemi tek fondet do te thote se ne gjykaten nderkombetare do te jemi te pa pregatitur.Serbet nga ana e tyre po kerkojne te deshmojne se kishat jane serbe.Por une mendoj se mund te jene serbe kishat e reja por jo ato te ndertuara gjete perandorise bizantine.
    Kam frike se problemi do te trajtohet ne vizionin e te drejtave etnike e kjo con ne ate pretendimin e sotem, per shkembime territoresh.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    E kuptoj shqetesiimin tuaj.Ju e ndertoni diskutimin si autokton ne ato troje, e mbi kete baze ju lind dhe e drejta per te hyre ne mardhenie me jep e te jep, apo nuk jam dakord.Problemi eshte qe autoktonia e shqipetareve ne kosove akoma nuk eshte njohur.Europa nderhyri per shkak te genocidit dhe jo per tju cliruar.Ne word fact book serbet njihen si banues ne ato troje qe ne shekullin e VII.Aty thuhet se se :

Me humbjen e perandorisë serbe në Betejen e Kosovës në 1389 çoi në pesë shekuj të sundimit osman gjatë së cilës një numër i madh turqve dhe shqiptarëve të Kosovës levizen ne keto troje. Deri në fund të shekullit të 19, shqiptarët zëvendësuan serbët si grup etnik mbizotërues në Kosovë. Serbet e rifituan kontrollin e Serbisë mbi Kosovën nga Perandoria Otomane, gjatë Luftës së Parë Ballkanike të 1912. Kosovë u bë një krahinë autonome e Serbisë me status gati të barabartë me atë të një republikë në kuadrin e Kushtetutes se Republikës 1974 etj.......

Prandaj gjygji i hages per ceshtjen e Kosoves eshte i rendesishem.Por a po bejne pregatitje politikanet e Kosoves per te mbrojte autoktonine e tyre ne keto

troje?A po mblidhen dokumenta historike qe deshmojne nje autoktonin e hershme?A po mbahen simpoziume me histroiane nderkombetare e rajonale per kete ceshtje? Pasi perpara se te shkosh ne nje gjygj nderkombetare, nuk mjafton vetem te ndjehesh i vetedijshem , por duhen dhe dokumenta historike.Eshte e rendesishme qe me pare te kesh bindur vendet e europiane per autoktonine e me pas trupin gjykues.Per Akademine e Shkancave Shqipetare, nuk kam ndigjuar se po merren me kete problem te rendesishem.Per me teper analiste karagjoze po merren me gjatesine e Skenderbeut, dhe moralin e tij.Ne nje bisede televizive nje historian u shpreh se per te ripare historine duhen fonde. E nese akoma ne jemi tek fondet do te thote se ne gjykaten nderkombetare do te jemi te pa pregatitur.Serbet nga ana e tyre po kerkojne te deshmojne se kishat jane serbe.Por une mendoj se mund te jene serbe kishat e reja por jo ato te ndertuara gjete perandorise bizantine.
    Kam frike se problemi do te trajtohet ne vizionin e te drejtave etnike e kjo con ne ate pretendimin e sotem, per shkembime territoresh.
    Pajtohem me ty ne shume pika,por ajo qe me brengos eshte mungesa e profesionale ne kete drejtim.
    Une nuk besoi qe eshte ne interesin e dikujt qe mitrovica si qytet te ndahet sepse edhe bashkesia nderkombtare duke e ditur te kaluaren e ketyre dy popujve nuk do lejoj qe nje qytet te ndahet ne dy shtete.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •