Close
Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 241
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    56
    [QUOTE=Mark NYC;2414018]
    Citim Postuar mė parė nga lirikk Lexo Postimin
    Postuar mė parė nga lirikk Lexo Postimin

autorė xhelal ferizi
    autori ma i mohuar shqiptar i te gjitha kohrave ma i mbylluri m,a
    i penguari dhe ma i izoluari
    cenzuruari
    diskriminuari

Sahit Muja gjak malsori

porsi ylli e meteori
    e ndihmoj qeshtjen kombtare
    po e kish zemren argjentare
    por si gurrė qe del prej mali
    at kullim atdheut ia fali
    kaloj shtete nderkombtare
    tue ndjekė hijet ziliqare
    kush me e gri e kush me e pre
    veq pse i thonė shqiptarė me fe

lindė e rrit ė n 'male kreshnike
    ne shqipninė e lashtė etnike
    po i ka ndjenjat patriote
    e don token kastriote
    kue kan lindur mėmė e at
    prej tropje ene lazarat
    prej kosove ne qameri
    gjith ku i thonė vendit shqipni
    i kish ndjenjat atdhetare

----------
    ndihmoj luften qlirimtare

si sokol ai si zog zane
    e ka ndihmue ushtrinė dardane

zemra e tij zemer malsore
    gjith tue dasht token arbnore

fort i shkatht thonė si rrymė rrrfeje
    gjaku shqip po i rrjedh nder deje

po ma kish zemren bujare
    e i ka hapė ato thesare

si e hapė dielli driten te arit
    ashtu e qelė qehren t' dollarit
    me i ndihmue prore shqiptarit

per biznes mjeshter i rrallė

vargu im ylė e ka shpallė

patriot me shenj t' simbolit

ky sternip i mic sokolit

fort i njohur per suksese
    i leht si zog flutron n biznese

ja hjeshon artin zanatit

por si zog shkon n maja t shpatit
    lart e ma lart u njit sahiti

gjak shqiptari e zog petriti

mori famė e mori emer
    plot me dritė ma kish at zemer
    po ma kish zemren bujare
    perkushtue per troje te parve
    shquhet ne punė por si vizllima
    lindė n malsi e u rrit me trima
    vlera e mallit kapitale
    ka shkue lart sa i bjeshk me male
    depertues esht por si zhgjeta
    lidhė me shpirt per troje t' veta
    ------------------------
    Nga autori xhelal ferizi autori i dy miljon vargjeve shqiptare
    ne mergim
    kontakti me autorin
    integro_fat@hotmail.com[/QUOTE

Patjeter Zn Sahit Muja do te degjoje per ty e gjithe ajo vuajtje qe ke bere do te shendrrohet ne drite. Ai i ndihmon njerzit patriote. Ne qofte se ju e vertetoni me vepra ate pune.
    Ikk ore Mark hajvani Zn Xhelal nuk po kerkon asgje nga Sahit Muja, ai vetem po thote kishte deshire ta takonte, edhe une kame deshire ta takoje e te flasim per ceshtjen kombetare, nuk kemi nevoje as per parat tuaja as te Mr Muja .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    paragjykimet shqiptare duhet te hiqen nga kokat-
    nese keni msuar diqka nga tradita shqiptare shqiptari me qelllim te mirė nuk ka
    para gjykime por sa ja n takuar burrat e dheut kan ndrrua fjalet a je burr si je dhe kan ndrruar duhan pastaj e kan pyetur njeri tjetrin nga te patem ty o burr
    e jan marr vesh si burrat kan qa hallin e punve e te atdheut
    kjo ka ken kultura e jon kombtare shqiptare me bisedu burrat e gratė pa hile sepse kjo ishte kultura e jon ė kombtare e civilizimit qe na e lan te paret teuta e agroni-
    dhe komplet brumi ilir historia mija vjeare e bastardhuan pastaj romaket qe deshten zemrat shqiptare ti mbushin me hile mafioze e turqit me feregje e me kultura aziatike
    liriku nuk ka komplekse as prapavija liriku bisedon hapur dhe shtruar

un nuk njoh prapaskena e poshtersina por njoh kulturė e besė shqiptare
    edhe armiqve qe me kishin ne dorė dhe e kishin shpirtin tim ne dorė per ta marr sepse kur me denuan me burg afatgjatė me derguan jasht kosove ne vuajtje te denimit
    si te gjith te tjeret te rij shqiptar nga kosova qe u ngriten ne desmotrata kryengritje per liri
    por armiqve un ju kam than hapur se pse jam kundeshtar i tyre ua kam shpalosur argumentet gabimet qe ata i bejn me popullin shqiptar ju kam thanė se ata jan ne token e huaj ilire dhe na kan borgje shum kan bė shum krime e poshtersi nda j nji kombi te lasht♪7 se bashku me europen e pa besė ata edhe pse nxeheshin keq perseri
    e kam vrejt se fjalen nder sy e duan ma shum se sa pas shpine
    -por un jam i till natyral edhe krajlit e mbretit ja them hapur fjalen edhe sikur ta ket aty per aty shpaten te ma heq koken keshtu jam msuar
    -por mua pikrisht per keto veti shum kush nuk me do se jan msua me fjalen pas shpine-
    me hilen me pa besinė e dinakrinė ato un i perbuzi sepse me duket se po i bej diqka zotit pa shpine
    un nuk i dua ndergjegjet e kalbura e te mykura

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    un edua edukimin shqip kulturen dialogun e te qajm halle bashk

un kam menduar heret edhe per fabrikat dhe kam pas brenga te mdha nezemer ua kam shfaqur shqetsimet e mia shum kohė ehde ne burg bashkvuajtsve bashkkombasve
    te burgosur politik
    por edhe disa pasanikve shqiptar te cilet vertet jan shum te ndrojshem e te vegjel prej shpirti-
    un ju kam thėnė se fabrika e baterive ne mitrovicė duhet te shpetohet sepse ne kemi shitė bateri shum ma te mira te kualite tit ma te lartė ne botė ket informim un e ksiha heret akoma pa u burgosur kur me tregonin bashkatdhetart qe jetonin ne gjermani ne vitet 1979 kur ma se shtrejti ne gjermani ishte bateria e makinave trepqa kosovarėt i thonė veturė ose kerr makines pa marr para sysh esht benz apo foristradė-

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    per fabriken e baterive isha gjithmonė i brengosur sepse kam jetuar aty
    afer fabrike ekam pa vet procesin se si prodhohej bateria e makines dhe kamionave
    kur filluan te shkatrrohen fabrijkat tona e kam ditur se duart e zgjatura te moskes te beogradit dhe agjenturave zemer prishte te qarqeve te caktuara botrore europiane-
    e kam ditur se do na lėnė pa prodhim pa industri te varfer e do te na bejn lypsar e asocial-
    duke ne bė te mvarur nga ndihmat e huaja per te na dredh timonin si te duan ata-
    ket brengė ket hall ua kam shfaqur shum bashkatdhetarve dhe biznesmenve-
    por vetedija patriotike e disa biznesmenve nuk esht e lartė prandaj asnjiher nuk i moren seriozisht kshillat e mia kombtare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    poashtu u bė me llamarinen fabriken e lalmarines ne vushttri te kosves ku para lufte kan punuar aty disa shokė e nji kusheri i imi

fabrika e llamarines ne vuqitern per shembull -
    llamarina perdoret ku do ne nderttimtari ne industri ne kulm fabrikash e ne shum vende tjera ne ashensore fabrikash pra ku do po thuajse perdoret lla,marina qe esht faltorė shum me rendesi per ndertim e industri dhe per tregjet e jashtme e te mbrendshme

per ket hall po ashtu un e kam shfaqur heret dhe me vjen keq qe ja kam shfaqur edhe disa njerzve ket brengė qe jan shqipfolsa shpirtvegjele qyqarė jo guximtarė dhe jo patriot-
    biznesmeni qe nuk esht atdhetarė ai nuk i duhet gja dreit se le ma kombit
    prandaj ne duhet te luftojm ta krijojm fmiun atdhetarė ne njeren anė prinderit e ne anen tjeter msuesi qysh nga klasa e parė fillore

sepse me njeriun tend pastaj ben biznes arm,iku mjafton nji njeri idiot me ta regrutu armiku te shkakton shum dėme kombtare
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angert : 19-09-2009 mė 06:27

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    un kam biseduar dhe kam qa hale edhe me biznesmen gjon beishen po ashtu nji miliarder-
    shqiptarė nga kosova-
    i kam thėnė dhe kam dashur qe te qaj hall si shqiptari me shqiptarin
    pamvarsisht taktikat dhe mjeshtritė qe i perdor nji biznesmen dhe menyrat se si ka arrit te shkathtesia e pasurisė ai nuk duhet me harrue se gjakune ka shqiptar nuk duhet me harrue ushqimin kryesor te shqiptarit te shpirtit te shqiptarit e ai esht trimnia
    biznesmeni duhet me ken trim dhe nuk duhet me harrue kursesi qe esht shqiptarė qe toka e nana shqiptare e kan krijuar e kan perjkund
    dhe nuk duhet te harroj shqipen e vatanin e vet-

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Me gjon berishen pes muaj rresht kam biseduar ne telefon-ai esht ndertimtari ma i fuqishem ne gjermani dhe ja kam shfaqur te gjitha shqetsimet rreth fabrikave-
    gjon berishes i kam thanė se duhet te marr edhe ai iniciativen per bashkimin e biznesmenve shqiptarė dhe te atyre qe jan shqiptar qe jan pasanik te mesem-
    gjithnji duke i kshilluar qe te bashkojnaksionet -
    ne pervojen time ne mergim un kam pa gjerman me nga njizet aksionarė e ma teper te cilet kurr nuk kan pas problem por e kan quar fabriken para dhe perparuar ne menyren ma te civilizuar
    duke engrit kapitalin eduke punsuar njerz
    un kam punuar edhe ne ato fabrika dhe kam biseduar me ata njerz e kam pa edukimine tyre dhe kulturen e tyre ata ne menyr shium korrekte gjithqka me ligj korrekt e ndanin fitimin e firmes dhe fabrika ecte per bukuri gjithqka ishte me ligj dhe korrektsi
    dhe me frymė fenomenale te civilizimit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    qellimi im ishte qe biznesmenet shqiptar dhe shtrsat e popullit tim ti bashkojnė forcat per shpetimine atdheut nga qakajt e huaj qe duan te na varfrojn e te na sakatosin

me te drejten dhe ligjin e zotit edhe te huajt duhet te me rrespektojn mua sepse un nuk e kam syrin ne haram ne tokat etyre e fabrikate tyre as nuk e kam shpirtin e helmuar qe te perzihem ne shkatrrimine industrisė se tyre por vlalzrisht ju uroj suksese ne perparimin etyre por edhe ata duhet me ken njerz te edukuar e te mna lėn♪7 te jetojm e te zhvillohemi edhe ne
    ne token tonė ne te drejeten e zotit ne te drejten e tokes tonė shqiptare

ata nuk kn te drejt te na shkatrrojn e te na sabotojn as nuk kan te drejt te me urrejn mua nese un e dua kombin tim dhe gjinin enanes time shqiptare qe ma dha ashtu siq e do ai te veten dhe un nuk e urreuj nese ai e do te veten reagimi do te lindė nese ai kombit tim tokes time shqiptare i ben te padrejta dhe ata duhet te kuptoijn se kan hy thell ne hak te popullit shqiptar dhe emeritojn ndeshkimin na kan shum borgje-

Citim Postuar mė parė nga lirikk Lexo Postimin
    paragjykimet shqiptare duhet te hiqen nga kokat-
    nese keni msuar diqka nga tradita shqiptare shqiptari me qelllim te mirė nuk ka
    para gjykime por sa ja n takuar burrat e dheut kan ndrrua fjalet a je burr si je dhe kan ndrruar duhan pastaj e kan pyetur njeri tjetrin nga te patem ty o burr
    e jan marr vesh si burrat kan qa hallin e punve e te atdheut
    kjo ka ken kultura e jon kombtare shqiptare me bisedu burrat e gratė pa hile sepse kjo ishte kultura e jon ė kombtare e civilizimit qe na e lan te paret teuta e agroni-
    dhe komplet brumi ilir historia mija vjeare e bastardhuan pastaj romaket qe deshten zemrat shqiptare ti mbushin me hile mafioze e turqit me feregje e me kultura aziatike
    liriku nuk ka komplekse as prapavija liriku bisedon hapur dhe shtruar

un nuk njoh prapaskena e poshtersina por njoh kulturė e besė shqiptare
    edhe armiqve qe me kishin ne dorė dhe e kishin shpirtin tim ne dorė per ta marr sepse kur me denuan me burg afatgjatė me derguan jasht kosove ne vuajtje te denimit
    si te gjith te tjeret te rij shqiptar nga kosova qe u ngriten ne desmotrata kryengritje per liri
    por armiqve un ju kam than hapur se pse jam kundeshtar i tyre ua kam shpalosur argumentet gabimet qe ata i bejn me popullin shqiptar ju kam thanė se ata jan ne token e huaj ilire dhe na kan borgje shum kan bė shum krime e poshtersi nda j nji kombi te lasht♪7 se bashku me europen e pa besė ata edhe pse nxeheshin keq perseri
    e kam vrejt se fjalen nder sy e duan ma shum se sa pas shpine
    -por un jam i till natyral edhe krajlit e mbretit ja them hapur fjalen edhe sikur ta ket aty per aty shpaten te ma heq koken keshtu jam msuar
    -por mua pikrisht per keto veti shum kush nuk me do se jan msua me fjalen pas shpine-
    me hilen me pa besinė e dinakrinė ato un i perbuzi sepse me duket se po i bej diqka zotit pa shpine
    un nuk i dua ndergjegjet e kalbura e te mykura
    un edua edukimin shqip kulturen dialogun e te qajm halle bashk

un kam menduar heret edhe per fabrikat dhe kam pas brenga te mdha nezemer ua kam shfaqur shqetsimet e mia shum kohė ehde ne burg bashkvuajtsve bashkkombasve
    te burgosur politik
    por edhe disa pasanikve shqiptar te cilet vertet jan shum te ndrojshem e te vegjel prej shpirti-
    un ju kam thėnė se fabrika e baterive ne mitrovicė duhet te shpetohet sepse ne kemi shitė bateri shum ma te mira te kualite tit ma te lartė ne botė ket informim un e ksiha heret akoma pa u burgosur kur me tregonin bashkatdhetart qe jetonin ne gjermani ne vitet 1979 kur ma se shtrejti ne gjermani ishte bateria e makinave trepqa kosovarėt i thonė veturė ose kerr makines pa marr para sysh esht benz apo foristradė-

A pėrdor ti ndonjėherė pika, apo presje, sepse mu zu fryma duke tė lexuar?! Nuk do tė thotė te pėrdoren pikė pėr pikė tė gjitha rregullat e drejtshkrimit, por dhe midis njė shkrimi pa asnjė shenjė pikėsimi dhe njė shkrimi ku tė paktėn fjalitė ndahen nga njėra tjetra ka dallim dhe lehtėsi leximi.

Nėse je i interesuar, nė libraritė shqiptare ekziston njė libėr mbi rregullat e pikėsimit nė gjuhėn shqipe, i lehtė pėr tu kuptuar dhe i lehtė pėr tu pėrdorur. Numri i faqeve 127 dhe kushtimi i librit diku 3 euro. Fotoja e kopertinės sė kėtij libri ėshtė e bashkangjitur nė kėtė postim.

Pėrshendetje, dhe me pa tė keq

Elna.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    ne burg sa isha te burgosurit pyeteshin per qfar vepre je dhe a ndjehesh fajtorė
    ata qe kishin vjedhur vra e rrahur e pranonin gabimin dhe thoshin po jam fajtor dhe emeritoj denimin-
    edhe armiqt e kombit tonė duhet te daline te thonė hapur po jemi fajtorė ndaj popullit shqiptarė qe nuk kemi lėnė gjė te zezė pa i bė ne te kaluaren edhe sot i bejm -
    perndryshe vazhdimisht me hile tradhti bota nuk do t eket kurr qetsi as integrim
    por vetem gjak e lot dhe keto fjalė nuk jam trembur te ja them armikut edhe ather ne sy hapur kur ai me kishte ne dorė dhe me denonte kur mund te ma heqnin koken dhe ju mund te mos dinit as per se as si e qka e qysh ja hoqen koken lirikut
    ndersa tash i them edhe ma lirisht pse jo sepse nuk jam ne dor te armikut jam i lirė dhe flas hapur per kombin dhe hallet e tij
    secili shqiptar duhet ta krijoj kulturen dhe edukimin e hapur te bisedes njeri me tjetrin ne duhet te qajm halle bashk se si te ja bejm punve tona -
    apo nuk ekam qit un parollen
    Shqiptari ----------e----------ndihmon----------shqiptarin-------------
    apo nuk esht kjo parolla ma e bukur kombtare

Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •