kjo pra esht e verteta ndera te tjeret biznesmen nuk po i permendi
e gazetat e ndyra qe kur me kujtohet me rrqethet trupi kur vinin e intervistonin
nji magjyp langaraq ne shoqatė te shqiptarve kosovarė ne perendim e kur e shihja gazetarin
injorant duke anashkaluar ata djem patriot qe vertet kishin dhan kontribut per komb e ata i injoronte qe te mos delnin ne siperer faqe por intervistonte kotsiren mikrobin qe kurr nuk kishte ken kurgja puna e ti ishte thjesht mikrob virus i pa vler qe ne fakt kishte penguar qeshtjen kombtare dhe keto dukuri i kam pa shum kund ku ne fakt mshefet i vertetit e del ne sheh palaqoj a ather jam bibndur se gjithqka edhe shtypi e gjithqka te shqiptart jan nen cenzura dhe kontrolle nga duar te huaja dhe ne nujk kemi asgjė ne dorė prandaj un po mundohem ti shfrytzoj forumet se dikun tjeter as qe vi ne shprehje me dal diqka e imja qoftė edhe nji varg i vetem sepse ka shum palaqo qe e ndalojn ket punė ne menyr qe kombi shqiptar te mos merr frymzim ide unitet ndezje te ndjenjave patriotike e vullnet e energji
e ket e ofron liriku prandaj a gjenturat rrijn me vesh perpjet dhe ja ndaloj n lirikut ku do takimet me patriot me njerz qe duan kombin
me biznesmen trima qe kan shqiptarizem dhe trimni ne gjak e duna kombin
pra lirikut duan te ja prejn kraht e ta lėnė te izoluar nga kombi i vet qe te mos jap kontribut
ndersa kontributi im per atdhe fillon qysh neklasat fillore
ne klasen e shtat fillore kur kam krijuar vargjet kunder jugollavis ne tabele i kam shkruar
mos ma ben o shkja me gisht
as ti tito qen me bisht
nuk jam sllav por jam shqiptar
poshtė armiku gjakatarė
jam sternip i gjergjit ne kruj
nuk duroj t sundoj i huj
ishin kto vargjet kombtare patriotike
qe ne klasen e shtatė fillore befasuan msuesit
msuesit qanin me lot
me kujtohet kur msuesi i letersis
veli prokshi i ndjeri msues nga drenica
por qe jepte msim ne shkollat e mitrovices
sepse drenica ishte gjithmonė vatra e patriotizmit te kosoves
bajraku krenaria e asaj treve drenica e shejt meka e shqiptarve bukuria e europes
vendi magjik i flladit dhe gjelrbrimit te fushave e maleve e arave magjike
pra i ndjeri veli prokshi qante nga vargjet e mia ai vrap i mblodhi te gjitha klasat
dhe i solli te gjith msuesit e drejtorin
un recitoja pa ja nda vargje atdhetare por nji dit dikush e lajmroj
sigurimine shtetit
dhe ata me derguan ne polici
kur un nji dit ne tabele i shkrova kto vargje para nxensve ata me moren ne furgonin e policis
dhe me torturuan si fmi mi nxoren flokt prej kreje per fyerjen qe ja kisha ba titos
e jugosllavis me rrahen me shkopi dhe pasi me mbajten tri dit ne podrum
me liruan dhe me than edhe njiher hap gojen per titon ose kunder shtetit do t e
shaktrrojm ik tash qelbanik pis
dhe je i perjashtuar nga shkoll hup zhduku
me kujtohet kur nji polic ne te dalur te deres ma futi nje shkelem aq te fuqishem
ne mjedis be veshka sa qe frymen ma ndali e me kan shty me forcė sa qe thash mu kput qafa ja kto jan vuajtjet e lirikut qe nga feminija
Krijoni Kontakt