Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71

Lexoni keto citate nga bibla dhe me skjaroni dmth e tyre.

Dhe Jozefi, si u zgjua nga gjumi, veproi ashtu siē e kishte urdhėruar engjėlli i Zotit dhe e mori pranė vetės gruan e tij;

25

por ai nuk e njohu, derisa ajo lindi djalin e saj tė parėlindur, tė cilit ia vuri emrin Jezus.

Ai predikonte duke thėnė: ``Pas meje po vjen njė qė ėshtė mė i fortė se unė. Unė nuk jam i denjė as tė ulem para tij pėr t`i zgjidhur lidhėsat e sandaleve tė tij.
    ----------------------------
    Atėherė ata e pyetėn: ``Kush je, pra? A je Elia?``. Ai tha: ``Nuk jam!``. ``Je ti profeti?``. Dhe ai pėrgjigjej: ``Jo!``.

23

Ai u pėrgjigj: ``Unė jam zėri i atij qė bėrtet nė shkretėtirė: drejtoni udhėn e Zotit, sikurse tha profeti Isaia``.

Atėherė ata i thanė: ``Kush je ti, qė t`u japim pėrgjigje atyre qė na dėrguan? Ē`thua pėr veten tėnde?``.

Ai ėshtė ai qė vjen pas meje e mė paraprin, tė cilit unė nuk jam i denjė t`ia zgjidh lidhėsen e sandaleve``.

-----------------------------------------------------
    haker007

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    Ai u pėrgjigj: ``Unė jam zėri i atij qė bėrtet nė shkretėtirė: drejtoni udhėn e Zotit, sikurse tha profeti Isaia``.
    -------------------------------------------------------------------------------

ēka kuptojme ketu?! Jezui thot se une jam zeri i atij qe bertet ne shkretetire...- jezui nuk ka jetuar ne shkretetire.
    Pra, me skjaroni ju qe jeni ne gjendje ,dhe ju lutem atyre qe nuk kan haber per fe te mos perzihen sepse ky eshte dialog mes muslimaneve e te krishtereve dhe besoj se do te jete ne nje fryme paqe e mirekuptimi.Kush do te marre pjese le te sjelle argumente dhe te shohim kuptimin e ketyre fjaleve.
    Me nderime Besnik29
    haker007

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Pėrmirėsim

besnik29, mė duket se i ke ngatėrruar personazhet, Gjon Pagėzuesin nė njėrėn anė dhe Jezusin nė anėn tjetėr (kush ēka thotė).
    Shihi edhe njė herė citatet pastaj trego pėr ēfarė dėshiron tė diskutojmė.
    IHS

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Per Besnik29!

Postuar me pare nga Besniku!

Dhe Jozefi, si u zgjua nga gjumi, veproi ashtu siē e kishte urdhėruar engjėlli i Zotit dhe e mori pranė vetės gruan e tij;

25

por ai nuk e njohu, derisa ajo lindi djalin e saj tė parėlindur, tė cilit ia vuri emrin Jezus.
    Kjo pjese eshte shkeputur nga ungjilli sipas Mateut dhe s'besoj se ka ndonje gje te madhe per te sqaruar, pervecse frazes "nuk e njohu" qe do te thote nuk pati maredhenie seksuale me te derisa ajo(Marija) lindi Jezusin.

Postuar me pare nga Besniku!

Keto jane fjalete e Gjon pagezorit, tek ungjilli sipas Gjonit dhe Gjon pagezori ishte profetizuar rreth 500-600 vjet para lindjes se tij dhe te Krishtit nga profeti Isaia, qe ka jetuar rreth 500-600 vjet para Krishtit. Kjo pjese nga ungjilli sipas Gjonit pra Gjoni 1:23 korrenspondon me Isaia 40:3 nga Testamenti i Vjeter, dhe eshte nje profeci qe eshte realizuar tashme.

Ndoshta ti Besnik ngaterron emrin e profetit Isaia me emrin qe myslymanet therrasin Jezusin (Isa), por aty behet fjale per profetin Isaia nga Testamenti i Vjeter.

Gjon pagezori ka jetuar ne shkretetire dhe ishte veshur me nje rrobe prej leshi te devese dhe kishte nje brez prej lekure ne brez; ai ushqehej ne karkaleca dhe mjalte te eger. (Mateu 3:4)

Shpresoj te jesh sqaruar per pyetjet tuaja.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    Une them se ju i keni nagterruar,ose me mire te them i kane ngaterruar ata qe e akn shkruar biblen,sepse ketu flet Jezui e jo Gjon pagezori siq e quani,dhe ketu e ka fjalen per nje te derguar tjeter qe do te jete vula e te derguarve dhe qe do te deshmoje kunder gjith atyre qe e besuan Jezuin Zot ose bir zoti.
    haker007

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Edhe njehere...!

Per sqarim edhe njehere.Cdo gje eshte mjaft e qarte nese e lexojme te gjithe pjesen pa e shkeputur dhe nga leximi i saj del qarte se keto jane fjalet e Gjon pagezorit qe u pergjigjet prifterinjve dhe leviteve qe erdhen nga Jeruzalemi ne Betabara per ta pyetur.Me poshte po e bashkangjis te tere ngjarjen, Gjoni 1:15-28:

15 Gjoni dėshmoi pėr tė dhe thirri duke thėnė: ''Ky ėshtė ai, pėr tė cilin thashė: "Ai qė vjen pas meje mė ka paraprirė, sepse ishte pėrpara meje"''.
    16 Dhe ne tė gjithė morėm, prej mbushullisė sė tij, hir mbi hir.
    17 Sepse Ligji u dha nėpėrmjet Moisiut, por hiri dhe e vėrteta erdhėn nėpėrmjet Jezu Krishtit.
    18 Askush s'e pa Perėndinė kurrė; i vetėmlinduri Bir, qė ėshtė nė gjirin e t'Et, ėshtė ai qė e ka bėrė tė njohur.
    19 Dhe kjo ėshtė dėshmia e Gjonit, kur Judenjtė i dėrguan nga Jeruzalemi priftėrinj dhe levitė pėr ta pyetur: ''Kush je ti?''.
    20 Ai edhe e rrėfeu, edhe nuk e mohoi, dhe rrėfeu: ''Unė nuk jam Krishti''.
    21 Atėherė ata e pyetėn: ''Kush je, pra? A je Elia?''. Ai tha: ''Nuk jam!''. ''Je ti profeti?''. Dhe ai pėrgjigjej: ''Jo!''.
    22 Atėherė ata i thanė: ''Kush je ti, qė t'u japim pėrgjigje atyre qė na dėrguan? Ē'thua pėr veten tėnde?''.
    23 Ai u pėrgjigj: ''Unė jam zėri i atij qė bėrtet nė shkretėtirė: drejtoni udhėn e Zotit, sikurse tha profeti Isaia''.
    24 Dhe ata qė qenė dėrguar, ishin nga farisenjtė;
    25 ata e pyetėn dhe i thanė: ''Atėherė pse ti pagėzon, kur nuk je as Krishti, as Elia, as profeti?''.
    26 Gjoni iu pėrgjigj atyre, duke thėnė: ''Unė pagėzoj me ujė, por midis jush ėshtė njė qė ju nuk e njihni.
    27 Ai ėshtė ai qė vjen pas meje e mė paraprin, tė cilit unė nuk jam i denjė t'ia zgjidh lidhėsen e sandaleve''.
    28 Kėto gjėra ndodhėn nė Betabara, pėrtej Jordanit, ku Gjoni po pagėzonte.

Besoj se gjithshka eshte e qarte.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Tema tė Ngjashme

1. Lexoni Biblėn on-line nė gjuhėn shqipe.
    Nga Albo nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 30-11-2012, 05:42
  2. Lexoni > Sekretet e Ahmet Zogut
    Nga Humdinger nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:12
  3. Citate nga njerez te njohur per Civilizimin Islam
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-04-2006, 03:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •