Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Keto tregime te te parve qe une do ti quaja perla te trashgimis ton, te befasojn aq shume, saqe te shtyjn te vizitosh keto vende me histori te gdhendura ne torojet e tyre, por nuk edi sot e kesaj dite, a do ket pleq qe i din keto gjera, apo thjesht jan harruar.

Sa per Kanunin kam nje verjtje;dikur ka qen e domosdoshme qe te Kanuni te mbizotronte,per vete faktin se ishte e vetmja menyre orinetimi,per nje stabilitet ndermjet njerzeve,por sot eshte nje koh tjeter,gjerat kan evoluar dhe bashke me te dhe vete ne,keshtuqe nese duam te shohim paqe per te gjith shqiptaret, ligji i hakmarrjes duhet te dalin nga lista,boll me femij te mbyllur si burg, boll me njeres te deshperuar qe vdesin nga stresi para kohe, boll analfabetizmit te theksuar i femijve te ngujuar,gjakmarrja nuk eshte ne interesin ton kombetar.Vetem ne ket pik nuk ka qen dakort asnje her(gjakmarrjen e perjetshme zinxhir).

ps Javan te falenderoj per keto postime shume interesante qe ke hedhur ne tem.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Kanuni eshte nje ligj popullor atje ne ato zona ku veshtire se do mbrrije gjendarmeria dhe se per ato kohera nuk ka patur mundesi tjeter.
    Keto ligje popullore i kane patur deri vone edhe popuj tjere te europes, ne France Napoleoni zbatoi nje lloj kanuni te tille por zanafilla mund te jete me e larhget qe duhet kerkuar diku tek sundimi i Justinianit.

Para disa ditesh jam habitur kur ndegjova per here te pare kete lajm ne tv franceze:
    ..;tani qe pushimet verore kan filluar keta dy muaj, Bukepjeksit ne francez nuk paskan te drejte te shkojne ne pushime verore dhe ti vejne dryrin dyēaneve te tyre kur t'iu tekt atyre por kete vendim e merr persiper shteti sot qe ua mundeson bukepjekeseve shkuarjet ne pushime sipas planingut te pergjithshem te lagjeve, psh ne nje lagje te Parisit jane 10 bukepjekes e nese te gjithe keta bukepjekes do deshironin te shkojne pernjehere ne pushime verore diku ne plazhe dhe asnje furre buke mos te jete e hapur ne kete periode do ishte katastrofe per njerzit qe nuke shkojne ne pushime, si do arrihej deri tek buka ?
    Pra me dekret, me ligj Prefekti nderhyn si pajtues dhe ndermjetsuse qe tua caktoje bukepjekesve pushimet sipasn rendit e jo kur te dojne ata...
    Pra desha te theme edhe keto kanunet tona jane bere sipas vendit dhe situates me logjikė por qe sot ne disa vende raste ka humbur logjiken ne shekullin e zhvillimit e te arsimimit.

shendet
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    Keto tregime te te parve qe une do ti quaja perla te trashgimis ton, te befasojn aq shume, saqe te shtyjn te vizitosh keto vende me histori te gdhendura ne torojet e tyre, por nuk edi sot e kesaj dite, a do ket pleq qe i din keto gjera, apo thjesht jan harruar.

Sa per Kanunin kam nje verjtje;dikur ka qen e domosdoshme qe te Kanuni te mbizotronte,per vete faktin se ishte e vetmja menyre orinetimi,per nje stabilitet ndermjet njerzeve,por sot eshte nje koh tjeter,gjerat kan evoluar dhe bashke me te dhe vete ne,keshtuqe nese duam te shohim paqe per te gjith shqiptaret, ligji i hakmarrjes duhet te dalin nga lista,boll me femij te mbyllur si burg, boll me njeres te deshperuar qe vdesin nga stresi para kohe, boll analfabetizmit te theksuar i femijve te ngujuar,gjakmarrja nuk eshte ne interesin ton kombetar.Vetem ne ket pik nuk ka qen dakort asnje her(gjakmarrjen e perjetshme zinxhir).

ps Javan te falenderoj per keto postime shume interesante qe ke hedhur ne tem.
    Ca di ti nga kanuni?ato qe degjon ne emisionet e lajmeve ne televizionet shqiptare,u vra ky e u vra ai dhe u ngujuan femijet etjjo mer lal gabon,nuk eshte ai kanuni,ai eshte kanun surrogato.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

Cool

Citim Postuar mė parė nga siegfried Lexo Postimin
    Ca di ti nga kanuni?ato qe degjon ne emisionet e lajmeve ne televizionet shqiptare,u vra ky e u vra ai dhe u ngujuan femijet etjjo mer lal gabon,nuk eshte ai kanuni,ai eshte kanun surrogato.
    Fatkeqesisht nuk di shum per kanunin, dhe nuk kam asgje kundra tij perkundrasi jam ndihem krenar qe te paret tan kan perdorur ligje qe i kan zili dhe kushetuat me e mira sot ne bot(e nxorra kete konkluzion nga ato qe kam degjuar e mesuar por nuk e kam perjetuar dika te till).

Ajo pik qe une nuk jam dakort me Kanunin sot eshte gjakmmarrja qe shkon zinxhir per gjenerata te tera, imagjino pak se sa njeres vuajn,dhe e gjith kjo e keqe rendon shume ne kurriz te popullit ton,qofte nga ana psikollogjike per ata qe e vuajn, qofte nga ana materiale ekonomike.Per mos ta zgjatur me tej thjesht kjo pik e kanunit do duhej te hiqej, vetem kjo.

i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anėtarėsuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254
    PERGEZIME PER TEMEN E HAPUR , JAVAN .
    do te doja ,per vete rendesine e kesaj teme te mos ngutesh ,por te na japesh sa me shume informacione sqaruese ,duke vene keshtu themelet e nje ceshtjeje madhore .
    Edhe nje here pergezime per punen cilesore te deritashme.
    Vetem te lutem coje deri ne fund.
    Me respekt.
    Klaus.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Falemderit Klaus, por sipas mendimit tim eshte tema "Pellazget dhe Swastika ne Vorbullen e Shekujve" e cila permban vizionin dhe gurin themeltar te historise se popullit tone. Kjo teme sebashu me disa te tjera ne kryeteme jane blloqe mbeshtetes qe dokumentojne ate vizion.

Jepi Qesarit, ate qe i takon Qesarit.

Mbi postin e Javan
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=865
    ///
    Mund tė themi me bindje se kėta heronj luftojnė kryesisht kundėr atyre forcave qė shkaktojnė pėrmbytje ose edhe kur zėnė burimet e ujrave tė pijshėm.
    Arritja e njė ekuilibri tė duhur nė qarkullimin e ujrave nė natyrė, por edhe administrimi i tyre nga vetė dora e njeriut ėshtė sa jetike aq edhe e nevojshme pėr pėrparim.
    Ndoshta, tek emri Adriatik (Ha-dr-/ie...), (ha ujrat/lumenjtė), megjithėse tingėllon nė sens pexhorativ, duhet parė si faktor nė arritjen e kėtij ekuilibri dinamik nė natyrė.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Deti Adriatik eshte quajtuar keshtu relativisht vone, aty rreth shekujve 17-18. Para kesaj njihej si Deti Veneteve. E para Veneteve si quhej?

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Deti Adriatik ne fillim quhej Kronosit dhe Reas me pas "Gjiri Jonian"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Aristoteli - Muzeu i Arteve te Bukura

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •