Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 74
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

kryqi

Ju pershendes te gjitheve!
    Une e admiroj shume zellin dhe deshiren qe kane disa ne forum ne lidhje me ceshtjet fetare.Sikur te bashkohej me to e verteta mbase mund te ndodhnin cudira.Se pari desha te theksoj i nderuari mesues,se ne shkrimin tim te mesiperm ne lidhje me kryqin nuk kam patur fare si qellim te nxjerr ne pah sesa bukur mundem te llogjikoj mbi Shkrimin e Shenjte.Nqs ajo logjike tu duk e pakundershtueshme kjo ndodh,se ne te derdhet e Verteta,qe krishterimi ortodoks mban qe prej 2000 vitesh.E vertete,qe u predikua nga shpirtra gjigande e gjeniale,sic jane te gjithe Eterit dhe shenjtoret e Kishes.Vetem hidhi nje veshtrim jetes se tyre dhe atehere do te kuptosh cdo te thote te jesh mbartes i krishtit(Kristifor).Po ashtu shiko dhe fundin qe paten renegatet e Kishes si Ariusi,ku ju bazoheni,kur mohoni hyjnine e Zotit Jisu.
    Shen Andoni i Madh,nje egjiptian i pasur,qe mohoi gjithe pasurine dhe ju perkushtua imitimit te Krishtit,zgjodhi si fushe beteje shpirterore vetmine ne shkretetire.Atje kaloi me lutje afro 70 vite te jets se tij dhe e la kete fushebeteje vetem dy here.E para,kur nje perandor romak persekutonte te krishteret,ai vajti tu jepte kurajo.Dhe e dyta kur duke u lutur ne shkretetire atij iu shfaq Krishti me rroba te shqyera.Shen Andoni lebetitur i thotemzot kush te ka bere keshtu?Dhe Krishti pergjigjet:Ariusi me mesimet e tij.Atehere Shen Andoni e kuptoi se kjo ishte nje thirrje per te shkuar ne bote,qe te mbroje te verteten.
    Ju vellezerve protestane do tju lutesha ti kushtonit pak me kujdes shkrimit ne lidhje me kryqin dhe ate me Trinitetin,se mbase ka disa pyetje qe duan pergjigje.
    Tani a e kane perdorur te krishteret e pare shenjen e kryqit,apo jo?Ju lutem shume mesues le te perpiqemi qe gjerat qe i themi nje here,te mos i perserisim.Dihet,ose dhe bufi e di,qe nje nga shenjat qe te krishteret njihnin njeri tjetrin ne kohe persekutimi ishte shenja e kryqit dhe ajo e peshkut te vizatuar.Por nga ana tjeter pse nuk vazhdon te pyesesh,nese te krishteret e pare kishin ndonje Testament te Ri me 27 letra dhe aq me teper Bota e RE?Po kulla e rojes apo zgjohuni lexohej ne ate kohe?
    Me respekt klodi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Klodi

Nese ka sekt qe i kushtohet Shkrimit plotesisht , nga te gjitha sektet e tjera te krishtere , jane Evangjelistet.
    Ji me konkret.
    Deshmuesi

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    DESHMUES!

Ketu vlera nuk matet,sesa i perkushtohesh Shkrimit,por se si!

E kupton ti varferine e asaj kur njeriu flet gjithnje vetem,mendimi i tij,deshmi personale,vargje me shenime nga Bibla?

Pervec gabimeve te shumta,madje pretendohet qe disa nuk flasin vete,por fryma e shenjte nepermjet atyre.
    Njerezit jane lodhur me keto,edhe per me teper tallen.

Tjeter eshte kur ti prezanton pervec vetes edhe nje grup te krishteresh,atyre qe jetojne e jo.
    Kisha,per te cilen Bibla flet,eshte nje Trup i gjalle dhe kur ajo flet,flasin te 2000 vitet e saj,jo frymezime personale per momentin.Dhe ajo flet e vendosur,se e gjitha ajo merr pjese ne te.Asnje e vertete e dhene nga Zoti Jisu,nuk ka mbetur te formulohet sot.Sot mbetet vetem praktika.Me kujtohet nje Ate shpirteror i koheve te sotme(60-vite me pare),ai i tha nje vizitori ne manastirin ku rinte,se te gjithe ato murgjerit e heshtur,qe vizitori shihte rreth e qark edhe pse nuk flisnin(predikonin),as shkruanin(libra) ishin aq te perparuar shpirterisht,sa mund te shkruanin edhe me bukur se Eterit me te medhenj te Kishes,qe formuluan Doktrinen tone,por kjo eshte e panevojshme sot.
    Shpresoj qe me kupton.

Edhe vete FJALA po te ishte sot ketu,ndoshta ashtu sic iu pergjigj Pilatit,po keshtu do tu pergjigjej ketyre egersirave lindore te sotme:me heshtje.Kjo sepse erresira qe i mbulon,imbulon zemren e jo arsyen.

KLODI

KRISHTI MBRET

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Klodi..

Nuk te kuptoj plotesisht , ji me konkret.
    Faleminderit. Deshmuesi.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pyetje

klodi!!!
    1- pse kemi ardhur ne kete toke sipas teje, qe te flasim per veten tone apo per nje person qe shpeton?

2- pse bibla thote qe gjeja me e rendesishme nga te tera per nje te krishtere per te zbatuar edhe per te jetuar me Perendine eshte e lexuara ēdo dite edhe lutja ē'do dite?

3- ti kur e njeh ate person kur jeton me apo kur e takon me raste?Jezusi do te kete nje maredhenje te drejteperdrejte me ty edhe te perditeshme.

4- fakti njerezit shajne Perendine eshte sepse neve japim nje deshmi te keqe per Perendine. Pse?sepse kur dikush nuk jeton me te dite per dite nuk eshte aq i forte sa te qendroj me forcat e veta!!!

5- Pse eshte dhene bibla sipas teje, pse Perendia dha urdherimet, pse jane shkruar ato qe permenda edhe shume te tjera qe jane ne bibel? kush eshte mendymi yt, sepse imi eshte ky. Ato jane dhene per ne qe neve te jetojme Perendine ēdo dite ne jeten tone(e jetojme vetem duke lexuar edhe duke u lutur).Kur neve lexojme edhe lutemi ēdo dite neve rritemi edhe e njohim me teper edhe kur rritemi eshte edhe me e veshtire qe te gabojme ne ato qe gabojne te tjeret sepse Perendia fillon edhe hapet ne ne edhe egojizmi yn nuk ka vend ne ne sepse Perendia i heq te gjitha!!!

6- edhe e fundit eshte nje pyetje: ēfare do Perendia prej nesh(teje edhe meje)?beja Perndise kete pyetje edhe do ta kuptosh!!!

Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po cte besh thashe ta provoj dhe une nje here te behem farise,dhe ja keshtu se zgjata.

1)Letra e jakovit a flet per ata qe duan te behen mesues?E ploteson ti ate kusht atje?

2)Mos fol ne emer te krishterimit,as se ke frymezime personale,se ke keputur shume gafa dhe behesh genjeshtar pastaj.

3)Dhe menyren si e sa shkruan,por ketu i takon dikujt tjeter te te flase.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

fjale e urte

i themi ne nga vlora: "kur i thone osmen ske ēi ben". e kam llafin ketu qe kur ti nuk di tu japesh nje pergjigje pyetjeve pergjigjesh ne kete menyre. Ti pergjigju ne menyren qe te flitet edhe jo sipas asaj qe ti do sepse atehere eshte me mire qe mos te me pergjigjesh!!!
    kete debat ti hape e kane hapur edhe disa katolikfanatik qe nuk njohin biblen per ate qe eshte por vetem neprmjet asaj qe ju flet kisha e tyre. shume katolik ne fund me jane pergjigjur qe bibla eshte shkruar nga njerez si ti edhe une edhe nuk eshte e sigurte(ēfare konkluzioni)! kam frike qe edhe ti mund te dalesh ne kete konkluzion sepse kam shume rreshta te bibles(e njohe permendesh)sepse e kam ne zemer edhe e jetoj edhe e di kush gabon edhe kush nuk gabon. une nuk kam pranuar nje fe kur lexova biblen por vetem Jezusin si Zotin edhe shpetimtari im edhe ēka lexoj per 8vjete me ka bekuar, Perendia me ka perdorur edhe ne venjen e duarve nder te semuret(ti nuk e beson kete qe te them) edhe po te me njohesh vertet do te ndryshosh mendje, do te thush qe vertet Zoti jeton ne mua!!! mos fol para kohe edhe mos gjyko para kohe i dashur klod, por perkundrazi pergjigju pyetjeve qe te kam bere (asnjeres nuk i je pergjigjur)!!!

Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Dj Visi Maska e shqiptari02
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192

Per: vazhdim.......

[QUOTE]Postuar mė parė nga mesues
    [B]aty nuk gjendet emri i vertete i perendise. .

O Mesues! Keshtu flet nje besimtar si ti o? "Nuk kam shume kohe te argumentoj" Kur ske kohe o vella mos hyre ketu. Une kam shkuar ne Baptist Church (Kishe Ungjillore) dhe deshmitaret e jehovait nuk me kane pelqyer kure.A eshte e vertete qe ju nuk festoni krishtlindjet po e ate e dite e quani festen e luleve? if yes you guys are nuts. Kur e tere bota beson qe jezus krishti vdiq ne kryq per te lare mekatet tona dhe u ringjall perseri te cilin ju e quani Jehova. Jam dakort qe e quani Jehova se e kam lexuar disa here kete fjale ne bibel. Me duket pak si mashtrim fjala qe ti the qe "mua nuk me pelqen te flas me fjale te bukura" Sigurisht qe nje njeri qe nuk eshte besimtar ti duhet ti flasesh me fjale te bukura (fakte) ndryshe ai njeri qe nuk eshte besimtar do te merzitet nga fjalet e tua boshe dhe nuk do doje te degjoje me prandaj kur ti i flet ketij njeriu (jobesimtar) me fjale te bukura qe tja besh biseden me intersante ai do te degjoje.Pastaj kur ai te kete pranuar jezus krishtin ne zemren e tij eshte vellai ose motra tende mund ti flasesh pa hezituar me ore te tera sepse ai tashme e ka kuptuar se cdo te thote fryma e shenjte edhe mundet ta qortosh si nje vella ne krisht.Nuk e di ndoshta jam gabim por asnjehere nuk me kane pelqyer deshmitaret e Jehovait kam degjuar plot fjale qe mundohen te fusin percarje ndermjet kishave biles jane quajtur me shume "Mormone" te cilet thone une jam biri i perendise!
    Ne bibel thuhet ai qe shton ose heq nje fjale nga shkrimi im i shenjte do te denohet ne zjar te perjetshem aq me keq qe ju perdorni nje bibel tjeter

This is the freedom of speech thanks to God
    In God We Trust
    Opinion is like ass.. Everybody has one!

Dj Visi Maska e shqiptari02
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    192

picture

.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Opinion is like ass.. Everybody has one!

hmmm Maska e Niko D'Angelo
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Minnesota, USA
    Postime
    127
    Se pari duhet te them qe nuk mund te mbeshtetimi 100% fjale per fjale ne Bibel, sepse gjate perkthimeve dhe shekujve megjithese mund te jene munduar te bejne nje perkthim sa me te mire, fjalet kane ndryshuar kuptimin nga nje gjuhe ne tjetren.
    Une zoteroj Biblen ndoshta me te fundit dhe qe nga kritiket quhet me e sakta qe eshte botuar ndonjehere, New International Version dhe akoma nuk esthe perfekte.
    Mendo...Bibla eshte perkthyer nga Hebraishtja qe ka vetem 4900 fjale ne fjalor.
    Se dyti, jam dakord me mesuesin per sa i perket kryqit. Nuk besoj se duhet te mbahet kryqi si dicka kaq e shenjte sepse aty u kryqezua Krishti.
    Winners Don't Quit

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtėrimi nė Shqipėri
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. ANTROPOLOGJIA e krishterė
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 29-10-2002, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •