-
Mundet optimizmi te ndryshoje fatin ?
Fati i referohet rrjedhes se ngjarjeve te paracaktuara . Mund te konceptohet si nje e ardhme e paracaktuar , ne menyre te pergjithshme apo individuale . Eshte nje koncept i bazuar ne besimin se eshte i vendosur nje rregull natyror per universin .
Pra fati vendos se ēfare do behemi ne . A ka nje menyre per ta ndryshuar fatin nese e perifrazojme si me siper ? A eshte optimizmi kjo menyre per ta ndryshuar fatin ?
Optimizmi ne teori eshte nje anim per te vendosur retoriken me te favorshme mbi veprimet dhe ngjarjet apo te pararendesh zgjidhjen me te mire te mundshme .
A ndodh qe duke pararendur zgjidhjen me te mire te mundshme , te mund te sigurojme rezultatin me te mire qe mund te pritet ?
Ne kohe te keqija , degjojme shpesh njerez qe na keshillojne duke na thene :
frazen "shihi anen e mire" , po a ndodh ndonje gje me shume se sa thjesht kjo fraze qe na ngelet ne vesh ?
A mund te kete gjithmone nje ane te mire ne situatat e jetes dhe nese nuk ka a mund ta krijojme nje ane te mire me ane te autosugjestionit , a mundet kjo qe te na ndihmoje te dalim nga e keqja ?
A mund te ndodhe qe duke ndjekur rrugen optimiste te jeteses qe te ndryshoje jeten vete ? A mund te na beje ne njerez me te mire ?
-
-
i/e regjistruar
Sa per fatin nuk e di por dicka qe mua me ndodh me veten time shpesh .
Aq here qe une jam pesimite per dicka qe mund te jete edhe e vogel mua keq e me keq me ecen
Kur jam optimiste them se mire doshkoj ,per mrekulli me vene punet.
Optimizmi eshte i cmuar per mua ne jete.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt