Ahhh mor vella problemet tona nuk paskan te mbaruar. Historia tek ne perseritet gjithmone, por jo per mire, por gjithmone sa vjen edhe me peribret. Vetem te lexosh disa vargje nga i madhi Pashko Vasa, dhe nxjerr mesime per te kaluaren, dhe c'fare po ndodh akoma me shoqerine tone.
Sa thone kam fe sa thone kam din;
Njeni:" jam turk", tjetri:"latin"
Do thone: " Jam grek", "shkje"-disa tjere,
Por jemi vllazen t'gjith more t'mjere!
Priftnit e hoxhet ju kane hutue,
Per me ju damun me ju vorfnue!
Vjen njeri i huej e ju rri n'voter,
Me ju turpnue me grue e moter,
E per sa pare qi do t'fitoni,
Besen e t'pareve t'gjith e harroni,
Baheni robt e njerit t'huej,
Qi nuk ka gjuhen dhe gjakun tuej.
Qani ju shpata e ju dyfeqe,
Shqiptari u zu si zog nder leqe!
Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .
po kote nuk i thone fjales ,tjetrit q..i nenen te te thote baba
Ndihm, o Zot, si mke ndihmue!
Pesėqind vjet kishin kalue
Ēėse tė buk'rėn ketė Shqipni
Turku e mbate nė robni,
krejt tu' e laŕ t'mjerėn nė gjak
At Gjergj Fishta
O Aulona, nese ka mundesi te na tregosh se ke e citon ti me kete foto qe ke
postuar?
Nese e citon kete Eugene K. Keefe, ai qenka nje amerikan ( Ēifut) i cili normal qe i konvenon qe te
shtremberoje historine sepse ai i ka hale ne sy muslimanet.
Me mire do te ishte te citoje ndonje fakt nga arhivi i asaj kohe ( tefteret) te cilet gjinden me bollek ne Institucionet e Shqiperise.
Do te shikosh se kush ka qene turku , kush kan qene Greket, Serbet dhe Vllehėt.
Mos shko deri ne Amerike se eshte shume larg, eja pak me afer.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 06-08-2009 mė 15:27
[QUOTE=Explorer;2360438]O Aulona, nese ka mundesi te na tregosh se ke e citon ti me kete foto qe ke
QUOTE]
Mos e ke fjalen per fragmentin se foto nuk po shoh?
Turkun sido qe ta lexosh del se ka qene pushtues i perbashket i te gjithe te tjereve.Serbet e Greket i kemi komshi, me te mirat e te keqijat e veta.Shqipetaret ishin te pa beset, qe u bashkuan me pushtuesin per te dhunuar te tjeret.Te mbrosh pushtuesin Qe te rri ne voter me te poshtenue me grue e me moter, te jesh kaq i perdhosun ne shekulin XXI, do te thote se nuk muneni me qene shqipetare.Ju jeni preverse si homosexualet.Juve ju pelqen ti vishni shqipetarit turpin si:Ne gjuhe me fjale turke, ne fe , me bsimin e pushtuesit, ne sjellje ,luftarak si ai, mashtrues e i pa bese si ai, me u ushqye si ai, me u veshe si ai, me hangere me sofer ,me nje tave te perbashket, me duar e duke lepire gishtat si ai.Me ndenje kambekryq ne dysheme, pa kolltuke e vone me minder, me muret te zbukuruara me sixhade te qendisura me ajetet e Kuranit e me gurin e Mekes.Cfare ka mbete shqipetare tek ju?Ju jeni turq e me zi.Por ju jeni dhe bukeshkale.Perendimi po ju ndihmon dhe ju i thoni plac.Do te shikosh se kush ka qene turku , kush kan qene Greket, Serbet dhe Vllehėt.
Mos shko deri ne Amerike se eshte shume larg, eja pak me afer.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 06-08-2009 mė 18:11
NcncncMos e ke fjalen per fragmentin se foto nuk po shoh?
Turkun sido qe ta lexosh del se ka qene pushtues i perbashket i te gjithe te tjereve.Serbet e Greket i kemi komshi, me te mirat e te keqijat e veta.Shqipetaret ishin te pa beset, qe u bashkuan me pushtuesin per te dhunuar te tjeret.Te mbrosh pushtuesin Qe te rri ne voter me te poshtenue me grue e me moter, te jesh kaq i perdhosun ne shekulin XXI, do te thote se nuk muneni me qene shqipetare.Ju Ju jeni preverse si homosexualet.Juve ju pelqen ti vishni shqipetarit turpin si:Ne gjuhe me fjale turke, ne fe , me bsimin e pushtuesit, ne sjellje ,luftarak si ai, mashtrues e i pa bese si ai, me u ushqye si ai, me u veshe si ai, me hangere me sofer ,me nje tave te perbashket, me duar e duke lepire gishtat si ai.Me ndenje kambekryq ne dysheme, pa kolltuke e vone me minder, me muret te zbukuruara me sixhade te qendisura me ajetet e Kuranit e me gurin e Mekes.Cfare ka mbete shqipetare tek ju?Ju jeni turq e me zi.Por ju jeni dhe bukeshkale.Perendimi po ju ndihmon dhe ju i thoni plac.
Me fal O Anesti 55, por une nuk tu drejtova ty.
Une ju drejtova personit me nikun Aulona.
Pra pyetja ime ne kete rast nuk ishte per tere forumistet, por per nje person te caktuar.
Megjithate, ti ke shprehur nje mendim tendin qe une e rrespektoj, por per fatin e keq tendin, une nuk
pajtohem, sepse nuk ka asgje te faktuar pervec se "muhabete grash"
Puna yte mbaroi me kete thenien tenden:
Shqipetaret ishin te pa beset
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 06-08-2009 mė 18:24
Ky Eugene nuk merrka vesh nga historia vetem sepse eshte ēifut ? lol
Izraeli lindjes se mesme ( Arabeve ) po i jet dajak dhe gjith muslimanet e botes i ka tromatizu lol
Po Pashko Vasa, Migjeni etj qe kan jetu ne kohen e "Babes" tan Mozilla, as ata nuk marrin vesh nga historia sepse jan te Krishtere ?
D'Oh!
Po pse i paragjykoni gjerat?
Te gjithe e dime se Historia eshte "Shkenca" me e politizuar.
Si ta mer mendja ti, se nje ēifut do te shkruaje mire per muslimanet?
Une shume bukur i thashe autorit qe postoi ate Jpg-ne qe permbante nje citim.
Me mire eshte qe te shkoje e te hulumtoje ne arkivat e Shqiperise ( e me gjere) dhe do
te kuptoje se kush cili ka qene.
Perandoria Osmane ne ate kohe, ka pasur arkiven me te kompletuar ne bote,per te cilen
jane kujdesur dijetaret Muslimane me te medhej ne bote.
Nga ata dokumenta ne mesojme shume gjera.
Tjeter eshte inati dhe urejtja , e tjeter eshte realiteti nga ai qe shkruar ky palo Ēifuti.
Krijoni Kontakt