Pershendetje
Cfare me duhet per te bere nje font personal timin qe te punoj ne win/os.
Pershendetje
Cfare me duhet per te bere nje font personal timin qe te punoj ne win/os.
Koha eshte jeta!
Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
Dora qe nuk shkruan eshte kembe!
per te krijuar ose modifikuar fonte te duhet nje program i posaēem, si p.sh. Fontmonger. Kete program une e kam perdorur dhe funksionon shume mire.
"Ati ynė qė je nė qiell, jepna fuqinė tė mbajmė gojėn mbyllur kur s'kemi gjė pėr tė thėnė"
Kjo faqe ka pothuajse tė gjithė editorėt e fonteve. Mė i famshmi ėshtė Fontographer qė ka qėnė produkt i Macromedia, por tani e ka blerė FontLab. Nuk besoj se do gjesh editor mė te mirė. Vizatimi i shkronjave bėhet me vektorė si nė Adobe Illustrator ose Macromedia Freehand.
Nėse do tė krijosh njė font pėr shkrimin tėnd, tė duhet tė shkruash tė gjitha shkronjat, numrat dhe simbolet nė njė copė letėr dhe pastaj skenoje kėtė nė kompjuter. Mbi shkronjat e skenuara do vizatosh shkronjat me vektorė. Ky ėshtė hapi mė i vėshtirė sepse tė gjitha shkronjat duhet tė fillojnė dhe tė mbarojnė nė njė pikė tė caktuar, duhet tė jenė tė tė njėjtės madhėsi, tė njėjtėn pjerėsi, me njė fjalė -- bukurshkrim. Mbi tė gjitha duhet tė duken qė janė shkruajtur nga e njėjta dorė.
Pėr tė lehtėsuar vizatimin e vektorėve, krijo pjesėt mė tė pėrdorura tė shkronjave (harqe, rrathė, gjysėmrrathė) dhe bashkoi kėto qė shkronjat tė duken tė njėtrajtshme dhe profesionale.
Edi
Me duhet nje font i familjes "Times new roman" qe te permbaje vetem alfabetin latin mos jete i mbrojtur, sepse me duhet ta modifikoj. A mund te me thote kush se ku mund ta shkarkoj?
"Ati ynė qė je nė qiell, jepna fuqinė tė mbajmė gojėn mbyllur kur s'kemi gjė pėr tė thėnė"
www.1001freefonts.com
www.acidfonts.com
www.downloadfreefonts.com
www.highfonts.com
www.1001fonts.com
www.free-fonts.com
.......
Shih keto webfaqe nese nuk te kryejne pune kerko ketu me shume:
http://www.google.com/search?hl=en&q...wnload&spell=1
Shendet.
My silence doesn't mean I am gone!
Postuar mė parė nga Davius
FALEMINDERIT!
eshte ēik i ngaterruar si pb: kam shtypur nje tekst ne bloc notes me fontin: fixedsys. Por kur dua ta printoj, kompjuteri nuk e njeh siē duket dhe ma nxjerr me nje font de ngjashem: times new roman psh.
me kane thene qe mund ta regjistroj fontin qe me duhet pra fixedsys, po s'mar vesh fare. s'di si behet.
eshte sh e rendesishme per mua ta kem kete text te printuar me fixedsys. me ndihmoni ju lutem
babybell tani kur i jep select all edhe e ben shkrimin fixedsys nuk e konfiguron shkrimin ne ate lloj ?
Jeta ime, mban emrin e saj..
po por kur e printoj nuk del ajo qe kam ne ekran. pastaj kjo pune jo ne word se ne word fixedsys nuk eshte fare te lista e fonteve. e gjeta vetem te bloc notes.
e dashura babybell
e ki programin NOTEPAD? nese nuk e din
kliko te START tani RUN, tani ne RUN (open) e shkruan NOTEPAD
pastaj te hapet NOTEPAD, pasi te hapet programi shko tek FORMAT, dhe ne FONT e ben Fixedsys, the provo te printojsh
shpresoj se te ndihmon kjo, me trego
June 16, World cup 1st round: ARGENTINA-surbia 6:0
Krijoni Kontakt