-
i/e regjistruar
kam nje pytje per shqiptaret ne FrancE?
do te doja tju pyse juve qe jetoni ne franc dhe qe keni njohuri ligjore dhe te sakta per ket qeshtje qka mu per intereson.:
une jam tani ne spanja ne pushim, dhe ajo qe kam ber plan eshte te shkoj ne franc dhe te kerkoj azil ,jam vet , ajo qe me ban me besu qe ndoshta ma pranojn azilin dhe kam ma shum perparsi eshte kjo: une kam invaliditet nga lufta, dhe ashtu me te nime e kam, se ne franc mund ta kam ma let per ta marr azilin dhe me perfitu ashtu deri te shtetsia. ju lumte ju qe dini diqka mos heziton me shkruni,
ashtu ashtu do ta provoj, por bilem mos te shpresoj kot.
gjith te mirea
-
-
Pershendetje Behar =)
Un jetoj ne France dhe per mendimin tim mund te kerkosh azilin. Ne rralle te pare ne France ka dy proēedura te azilit:
- OFPRA: Proēedura e pare dhe me e veshtira ngaqe nuk ka shum qe e fitojne azilin me te paren ( 2% e gjith azilanteve ne France )
- RECOUR: Kjo eshte e dyta nese nuk e fito te parin ( OFPRA ) pra ti mund te hidhesh posht vendimin/refuzimin e OFPRA-s duke bo i proēedur te dyte me ma vemendje.
Ti si invalid lufte qe je ma merr menja qe ke shum shance per ta fitu azilin, vetem se duhet te pergatitesh nje dosje te forte me fakte si gazeta te sjell nga Kosova per sa i perket invalidetit tan. E di qe te jesh invalid eshte prove konkrete por fakte/prova te tjera do lushim ma shum ne historine tane.
Gjith t'mirat =)
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt