Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    kush e verteton se behet fjal per ne Kosove ketu ne kto pamje?

me i vra a jo ..kto specie te rralla.. kte ta vendosi profesorati i shkencave te natyres.. se universitetit te prishtines..

Gjelosh..

per cilen zone te ka treguar gjyshja per keto lloj gjarperijsh?

temhaps..thx per kto infomacione interesante..!

Une ma mire me than Nandaje Mrika por nuk di gja e e kuptojne qytetaret e sodit kyt emen ma, ajo m'tregonte, drite shpirti i paste.

Nanedajen e kam pas prej Shkrelit.

Perveq ksaj ajo m'kallzonte adhe per njerez qe lindshin me krahe engjujshe, dhe qe nuk bante me i pa kushe se vdisshin me tu pare nga njerezit e tjere.
    Une kur shkojsha per ne malci mu jepte rasti me pa te fosilizuem gjurmet e patkoit te kalit ne shkam rreth 30 cm.

Kto te fundit jashte tememe, thash ti hedhi per koriozitet.

i/e regjistruar Maska e Uarda-1
    Anëtarësuar
    09-06-2008
    Postime
    896
    Citim Postuar më parë nga episode Lexo Postimin
    QE SHIKOJENI SE A ESHT RREZIK, MOS ME U KONTROLLU

http://www.youtube.com/watch?v=IQbiyfJVr4I&NR=1
    ahahah o zot sa i urrej gjarperinjte isha duke e pa kete video aq me vemendje duke prit qe te dilte koka dhe kur doli kam kercy perpejte kam cudit keta te shtepise ahahaaha o zot sa i madh
    Zoti është pranë gjithë atyre që kërkojnë, pranë gjithë atyre që e kërkojnë në të vërtetë.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Uarda-1 Lexo Postimin
    ahahah o zot sa i urrej gjarperinjte isha duke e pa kete video aq me vemendje duke prit qe te dilte koka dhe kur doli kam kercy perpejte kam cudit keta te shtepise ahahaaha o zot sa i madh
    Besoj se e di prej nga vie kjo urrejtje ndaj gjarpërinjëve :

14 Atëherë Zoti Hyj i tha gjarprit:
    “Pasi e bëre këtë gjë
    qofsh mallkuar ndër të gjitha bagëtitë
    dhe kafshët e egra!
    Do të ecësh përmbi barkun tënd
    dhe do të hash pluhur në të gjitha ditët e jetës sate!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    une se besoj se kjo bolle eshte ne kosove

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    O zot sa e tmerrshme,paramendo me i dal dikujt perpara e leshon shpirti nga frika ...!!

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anëtarësuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejë-Republika e Kosovës
    Postime
    2,363
    Shpresoj qe nuk eshte ne Kosove sepse vaj halli per neve,
    Çka te shohesh ne kojshi, prite ne shpi!!
    Me respekt,

Valdet Shala

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Mund te arrije bolla deri ne 7 metra? Atehere bolle do jete, por un skisha degjuar qe nje bolle mund te kape nje madhesi te tille. Di qe jan te medhaja, po jo te arrije ne 7 metra.. Qenkan te frikshme bollat.
    Unë kam parë dicka të tillë, kur isha 11-12 vjec, dhe atë pamje kurrë nuk e kam harruar! Isha duke i ruajtur bagëtitë në një shpat mali i ndarë në dy faqe. Ana jugore ishte ish vreshtë, pra një lendinë ku kullosnin bagëtitë dhe ana veriore me dru të rrallë mllaku(lloji bungu) dhe myshqe. Unë rrija në këmbë aty në krye të lëndinës(ish vreshti) dhe ndonjë metër larg mali (ishte mot i vrerët por qe nuk binte shi) kur paprimtas dëgjoj një zhurmë të fortë nga një zvarritje e shpejt andej nga mali! I hodha sytë andej dhe c´të shoh! Një gjarper i madh( 15 deri 20 metra larg meje), ngjyrë hiri që mbante kokën lartë afro 1 meter, shpejtë rrëshqiste! Nuk mund të them për gjatësinë e tij, vecse qafa e tij ishte e trashë sa një qyngë sobe dhe në koken e tij pashë flokë të përhitura sikur të ishin jela kali! Kisha përshtypjen se nuk rrëshqiste lakuar por drejtë! E gjithë pamja ka zgjatur vetëm 5-6 sekunda dhe ajo krijesë është zhdukur papritmas sikur ta lëshonte toka!
    Bagëtitë kanë qenë shumë të shqetësuara e unë vec habis aspak nuk kam ndier frikë, ndoshta pse isha teper i ri dhe nuk ndjeja dhe e kuptoja rrezikun, apo nga ajo pamje e shpejtë nuk pata kohë as të frikohesha!
    Në mbrëmje tregova në shtëpi se c´kisha parë me sytë e mi! Nëna heshti dhe baba uli koken dhe u mendua pak! Ndoshta kujtojnë se gënjej, mendova unë, pasi që nuk me pyeten asgjë për atë cfarë u tregova!
    Një ditë tjetër e pyes baben tim se me cfarë ushqehet ai gjarpër kaq i madh që kisha parë! Ai me tha se në tokë ka gjallesa të shumëta qe ne nuk i njohim dhe ai mund të ushqehet me to!
    Ndonjëherë, gjatë jetës sime, në ndeja, kam treguar për skenen që kisha parë një herë aty në atë pyll të rrallë me dru mallaku e myshqe, por njerëzit degjonin dhe heshtnin dhe nuk me pyesnin asgjë! Kujtojnë se gënjej, gjithnjë mendoja unë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 10-08-2009 më 16:17

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Është gjarpër, që është rritur në mënyrë të qetë, pa u trazuar nga ndokush, dhe ka arritur këët madhësi. Në të kaluarën po në atë zonë ka pasur gjarpërinj ende më të mëdhenj nga 10 deri 30 metra, por sot me shtimin e njerëzve, zakonisht gjarpërinjtë vriten në moshë të re para se të arrijnë ndonjë madhësi të habitshme si ky sipër.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •