Close
Faqja 2 prej 16 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 156
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Kjo teme perfhshin te gjithe ate qe kam dashte te them gjate ketyre viteteve qe kam qene anetar i Forumit Shqiptar.

Normal qe ta ndalon shkollen, se shkolla t'i meson vetat e Allahu 'intelegjent' flet per veten ne vetën e trete, te meson qe ta urresh tjetrin pse nuk beson si ti, dhe te meson qe te distancohesh nga ai dhe me ne fund ta vrasesh. Po t'i pyesim zyshat e zyshet ne shkolle se a eshte gabim te flitet per veten ne veten e trete, normal se ata te thojne se eshte gabim. Nese mesojme astronomine do ta shohim se dielli nuk perendon ne njefare burimi me lym te zi (Kurani 18:86.). Me shkollim fitohet gjithcka, fitohet aftesia qe te gjykojme gjerat racionalisht (ne Parajse nuk ka prostituta hyri te allahut), e me injorance arrihet fitorja e fese, pra feja fiton, e kjo eshte tragjedi per nje popull. P.sh. me shkollim e pyet veten, valle si mundet pedofili te jete i Dergurari i Zotit, e me shkollim e dije arrin ne perfundim se Zoti kurre nuk ka derguar pedofile dhe as qe do te dergoje as ne te ardhmen keso njerezish, aq me pak si Profeta. Nuk mund te krijoje feja islame njerez me te cilet nje popull do te ishte krenar, pervecse nese nje popull krenohet me injoranta fetar, shihni sot islamiket.

Une jam per futjen e 'edukates' fetare ne shkolla, perfundimisht

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Ky eshte nje prezentim tipik i nje njeriu qe per disa interesa materiale , e njollos nje pjese te madhe te kombit tone - pjesetare te fese Islame, nepermjet nje njeriu qe ai e quan "Hoxhe".
    Ende ka njerez te cilet edhe ne epkoken e teknologjise dixhitale, mundohet te bejne nje prezentim te cilit nuk i beson as femija dy ditesh.
    Explorer
    Personalisht mendoj qe kjo leter eshte shume e qelluar sepse ju drejtohet disa hoxhallareve (jo te gjitheve) te cilet kane vepruar sic thote personi qe e ka shkruar.

Gjyshja ime (ndjese paste) thoshte se s'eshte shkolluar sepse hoxha u ka thene do beheni shkina (do humbni fene) nese shkoni ne shkolle.

Puna e atyre hoxhallareve te vjeter ka rene ndesh me urdherin e pare te Allahu ne Kuran, i cili ju ben thirrje besimtareve te lexojne, te mesojne, te hulumtojne, te shkollohen, te edukohen...

Menyra si kane vepruar hoxhallaret e vjeter eshte pershkruar per mrekulli. Nuk e di kush eshte autori i atij shkrimi, e ne cilen "zone" ka vepruar hoxha "i tij", por mund te them se hoxhallare te tille kemi patur me shumice.

Sot duhet te jemi te lumtur per nje gjenerate te re hoxhallaresh te cilet predikojne fene (dhe vetem fene) ne nje menyre te qarte, te kulturuar dhe nuk bejne thirrje per te imituar arabet e Lindjes se Mesme...

Une kam nje kusheri te pare qe eshte shkolluar ne Arabine Saudite (shkencat e komunikimit masiv) dhe normalisht edhe teologjine. Jane shume hoxhallare te rinj (si kusheriri im) qe i kane demaskuar hoxhallaret e vjeter, dhe per pleqte eshte pak absurde t'i degjojne ne xhami hoxhallaret e rinj, te cilet therrasin per shkollim, per edukim, per perparim - nderkohe qe ata te vjetrit ua kane "ndaluar" xhematit te tyre t'i marrin edhe pensionet. Gjyshi i babit tim s'e ka marre pensionin se "paska qene harram".

Ata hoxhallaret e vjeter fatkeqesisht jane "edukuar" ne Beograd, dhe Kuranin te cilin ua kane lexuar xhematit (aq sa kane ditur ata te lexojne) e kane marre ne Beograd, ku propaganda antishqiptare i ka mbajtur me gjitha te mirat e me perkrahje te plote.

Me vetedije apo pa te, ata hoxhallare i kane sherbyer propagandave antishqiptare te Cubrilloviqit, Andriqit e serbeve te tjere qe jane munduar te na zhdukin ne cdo menyre.

Une pergezoj autorin e atij shkrimi, dhe them qe mendimi i shprehur ne ate leter perfaqeson mendimin e shume njerezve te tjere te cilet ua kane pare sherrin hoxhallareve te vjeter.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Per Alienated:

Sa kisha deshiruar qe hoxhallaret e tipit qe i pershkruan ti te jene bere te tille per shkak te edukimit te tyre ne Beograd. Por kam frike se eshte e vertetueshme, se kjo nuk eshte keshtu.

Kete gje mund te verifikojme nese e hedhim nje veshtrim ne vende tjera muslimane. Dhe nese pyesim: Si ka qene e predikuar shkolla p.sh. bga hoxhalleret ne Turqi, Afganistan, Jemen, Nigeri, Somali e tjera? Sot qe jetojme ne shoqeri te informcionit mund te hulumtojme kete gje.

Qe ne Turqi ka qene i njejti predikim i hoxhallareve, kete mund te tregoj ndonje shok turk, nese e pyet. Sic mua qe me kane treguar. E njejta ka qene edhe atje. P.sh. nenat e tyre tregojne (jo te gjitha) se para reformave te Ataturkut (1923-1940) nuk kane guxuar te mesojne as shkronjat latine, se ka qene haram, e lere me te vizitojne nje shkolle sekulare. Ato sot akoma shkruajne me mire turqisht arabisht (si ne kohen osmane), sesa turqishten latinisht. Kjo duhet te kete qene keshtu sidomos ne fshaterat turke. Se qytete si Stambolli hoxha te predikoje perverzitete te tilla, ai nuk eshte degjuar.

Pastaj ata qe jetojne ne Perendim mund te deshmojne se keso predikimesh kunder shkollimit ka edhe sot neper muslimanet qe jetojne ketu. Sidomos per vajzat.

Per kete arsye e shoh si te gabueshme te thjeshtojme problemin e hoxhallareve te vjeter me Beogradin. Te themi se te gjitha demet e tyre ishin veper e Beogradit. Sepse kemi edhe deshmi se Beogradi ishte haptas kunder predikimit te tepert te normave islame. P.sh. ishte Beogradi/Tito, i cili ndaloi (nuk e di ne cilin vit) bartjen e burkave.

Une besoj se cdo shkolle sekulare ne syte e klerikeve muslimane eshte nje burim shthurjeje nga vlerat islame. Kjo besoj se jo vetem ka qene ne te kaluaren, por edhe do te jete ne te ardhmen keshtu.

SHkolla ne syte e klerikeve islam eshte vetem atehere e papengueshme per Islamin, kur planprogrami, organizimi dhe cdo gje tjeter e shkolles eshte plotesisht ne duart e klerikeve islame. Aty ku kjo nuk eshte keshtu, aty ka patur dhe do te kete tere jeten hoxhallare qe djallezojne shkollen ne predikimet e tyre.

*

Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Explorer
    Personalisht mendoj qe kjo leter eshte shume e qelluar sepse ju drejtohet disa hoxhallareve (jo te gjitheve) te cilet kane vepruar sic thote personi qe e ka shkruar.

Gjyshja ime (ndjese paste) thoshte se s'eshte shkolluar sepse hoxha u ka thene do beheni shkina (do humbni fene) nese shkoni ne shkolle.

Puna e atyre hoxhallareve te vjeter ka rene ndesh me urdherin e pare te Allahu ne Kuran, i cili ju ben thirrje besimtareve te lexojne, te mesojne, te hulumtojne, te shkollohen, te edukohen...

Menyra si kane vepruar hoxhallaret e vjeter eshte pershkruar per mrekulli. Nuk e di kush eshte autori i atij shkrimi, e ne cilen "zone" ka vepruar hoxha "i tij", por mund te them se hoxhallare te tille kemi patur me shumice.

Sot duhet te jemi te lumtur per nje gjenerate te re hoxhallaresh te cilet predikojne fene (dhe vetem fene) ne nje menyre te qarte, te kulturuar dhe nuk bejne thirrje per te imituar arabet e Lindjes se Mesme...

Une kam nje kusheri te pare qe eshte shkolluar ne Arabine Saudite (shkencat e komunikimit masiv) dhe normalisht edhe teologjine. Jane shume hoxhallare te rinj (si kusheriri im) qe i kane demaskuar hoxhallaret e vjeter, dhe per pleqte eshte pak absurde t'i degjojne ne xhami hoxhallaret e rinj, te cilet therrasin per shkollim, per edukim, per perparim - nderkohe qe ata te vjetrit ua kane "ndaluar" xhematit te tyre t'i marrin edhe pensionet. Gjyshi i babit tim s'e ka marre pensionin se "paska qene harram".

Ata hoxhallaret e vjeter fatkeqesisht jane "edukuar" ne Beograd, dhe Kuranin te cilin ua kane lexuar xhematit (aq sa kane ditur ata te lexojne) e kane marre ne Beograd, ku propaganda antishqiptare i ka mbajtur me gjitha te mirat e me perkrahje te plote.

Me vetedije apo pa te, ata hoxhallare i kane sherbyer propagandave antishqiptare te Cubrilloviqit, Andriqit e serbeve te tjere qe jane munduar te na zhdukin ne cdo menyre.

Une pergezoj autorin e atij shkrimi, dhe them qe mendimi i shprehur ne ate leter perfaqeson mendimin e shume njerezve te tjere te cilet ua kane pare sherrin hoxhallareve te vjeter.
    Alienated !
    Jam shume dakord me postimin tend.
    Por, autori i ketij shkrimi, nuk e ka qellimin te demaskoje Pseudohoxhallaret e asaj kohe ( qe normalisht kane egzistuar), por nese e studjon pak me thelle, qellimi i shkrimit eshte qe te njollose Fene Islame.
    Kjo vjen si pasoje e mllefit dhe urretjes qe ka ky autor ndaj Fese Islame dhe ate e shpreh ne ate menyre duke i Identifikuar Hoxhallaret tone te nderuar me disa "hoxhallare" kriminele e spiune te cilet nuk kane qene me shume se sa sherbetore te politikes Srebo-Greke.
    Te gjithe e dime se cka eshte HOXHA dhe se si duhet te jete.
    Askush me nuk mundet te njollose fene Islame me nje shkrim - provokativ , sepse sot besimtaret e fese Islame kane te gjithe mundesite qe te informohen ne menyre te drejte per fene e tyre ( Islame), duke filluar prej Kur'anit ne gjuhen amtare e deri te Interneti.
    Prandaj thash , kush eshte ai qe me nje shkrim pa lidhje mundohet te genjeje Muslimanet ne shek. e dixhitalizimit.

Pra , duhet te shihet se kush eshte qellimi i ketij shkrimi e jo permbajtja.
    Qellimi i ketij shkrimi eshte :
    Futja e percarjes ne mesin e shqiptareve duke perdorur fene si mjet.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Alienated !
    Jam shume dakord me postimin tend.
    Por, autori i ketij shkrimi, nuk e ka qellimin te demaskoje Pseudohoxhallaret e asaj kohe ( qe normalisht kane egzistuar), por nese e studjon pak me thelle, qellimi i shkrimit eshte qe te njollose Fene Islame.
    Kjo vjen si pasoje e mllefit dhe urretjes qe ka ky autor ndaj Fese Islame dhe ate e shpreh ne ate menyre duke i Identifikuar Hoxhallaret tone te nderuar me disa "hoxhallare" kriminele e spiune te cilet nuk kane qene me shume se sa sherbetore te politikes Srebo-Greke.
    Te gjithe e dime se cka eshte HOXHA dhe se si duhet te jete.
    Askush me nuk mundet te njollose fene Islame me nje shkrim - provokativ , sepse sot besimtaret e fese Islame kane te gjithe mundesite qe te informohen ne menyre te drejte per fene e tyre ( Islame), duke filluar prej Kur'anit ne gjuhen amtare e deri te Interneti.
    Prandaj thash , kush eshte ai qe me nje shkrim pa lidhje mundohet te genjeje Muslimanet ne shek. e dixhitalizimit.

Pra , duhet te shihet se kush eshte qellimi i ketij shkrimi e jo permbajtja.
    Qellimi i ketij shkrimi eshte :
    Futja e percarjes ne mesin e shqiptareve duke perdorur fene si mjet.
    ....a thua ka edhe sot e kesaj dite hoxhallare spiune kriminele???si t'ja bejme per t'i kuptuar..?????....si eshet e mundur qe per çdo gje te gabuar ne sjelljen e nje myslimani, fajin e kane serbet apo grekerit?????
    ...a nuk ju duket se po beheni si puna e arabeve, te cilet edhe sikur tu prishet qenefi, thone se fajin e kane çifutet(ose amerikanet)????

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    ....a thua ka edhe sot e kesaj dite hoxhallare spiune kriminele???si t'ja bejme per t'i kuptuar..?????....si eshet e mundur qe per çdo gje te gabuar ne sjelljen e nje myslimani, fajin e kane serbet apo grekerit?????
    ...a nuk ju duket se po beheni si puna e arabeve, te cilet edhe sikur tu prishet qenefi, thone se fajin e kane çifutet(ose amerikanet)????

Behesh sikur nuk i kupton gjerat...dhe po na e tjer kete muhabet deri ne infinit.
    Nuk ka hoxhe spiun, kriminel.
    Definicioni i Hoxhes eshte ndryshe.
    Por ka njerez spiune qe veshen me petkun e hoxhes sic vishen me petkun edhe te profesioneve te tjera.
    Si t'ja besh per ti kuptuar ???? ...hehehe
    Te keshilloj te mesosh definicionin se çdo te thote Hoxhe dhe cdo njeri qe shitet si Hoxhe kurse bie ndesh me kete definicion, eshte i dyshimte.
    Pastaj sot spiunet me petkun e prifterinjve kane dale edhe haptazi ne publik sic eshte Janullatosi.

Duhet ta dish se fajtor kujdestar per Shqiptaret gjithmone kan qene , jane dhe do te jene shovinisto-fashistat greke dhe serbe.
    E perseris "shovinistat dhe fashista" jo te gjithe.
    Ne kete nuk ka dyshim.

Letra me lart nuk i drejtohet thjesht nje hoxhe, por islamit ne pergjithsi. Autori ka marre nje hoxhe si figuren kryesore per te folur per islamin. Figura e hoxhes nuk eshte gje tjeter por nje metafor per islamin.
    Psh ai i drejtohet islamit me keto fjale
    "Edhe një pyetje: për 500 vjet nuk nxore pesë hoxhallarë me të cilët mund të krenohet kombi shqiptar: shqiptari me fe myslimane, shqiptari me fe ortodokse, shqiptari me fe katolike, shqiptari me fe bektashiane dhe shqiptari që beson në etikë ( ateisti). Pse nuk prodhove së paku një hoxhë për 500 vjet i cili do të renditej në Tomor, krah për krah me Skënderbeun, Gjergj Fishtën e Nënë Terezën"?
    Autori ketije artikulli ka pershkruar historine e islamit ne trojet shqiptare duke perdorur figuren e nje hoxhe si metafor, dhe e ka bere ne pak rreshta. Duke thene nje te vertet historike te pakontestueshme.

Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Autori ketije artikulli ka pershkruar historine e islamit
    Kjo thenie eshte nje nder "perlat" e ketij forumi ...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Kjo thenie eshte nje nder "perlat" e ketij forumi ...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
    Do te kisha shume qejf te degjoja nje histori hoxhallaresh qe hedhin plotesisht poshte kete perlen ketu(pa Nastradin ama).......hajt Explorer, eksplorò pak bagazhin tend kultulror dhe na sill ndonje shembull te fuqishem......
    ...e po pat mundesi , a na e shpjegon dot definicionin e "hoxhes"???
    ..e pastaj edhe ate te shovinistit.......
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 30-07-2009 më 14:30

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Do te kisha shume qejf te degjoja nje histori hoxhallaresh qe hedhin plotesisht poshte kete perlen ketu(pa Nastradin ama).......hajt Explorer, eksplorò pak bagazhin tend kultulror dhe na sill ndonje shembull te fuqishem......
    ...e po pat mundesi , a na e shpjegon dot definicionin e "hoxhes"???
    ..e pastaj edhe ate te shovinistit.......
    Ky eshte forum per Intelektuale, nuk kemi ndermend qe te mbajme KURSE nga

njohurite e pergjithshme.

Nese nuk i di pergjigjet e ketyre pyetjeve, atehere une paskam humbur kohe me ju.

Si eshte e mundur qe nje Shqiptar i fese tjeter ose ateist ,te mos e njeh fene e vellait te vet qe eshte Musliman.

Ky eshte turp,te mos e njohesh vellane tend, e te parashtrosh pyetje te klases fillore.

Shko lexo,meso e pastaj hajde e diskuto, sepse une nuk kam kohe te spjegoj gjerat elementare qe duhet ti dije nje

intelektual.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 30-07-2009 më 16:28

Faqja 2 prej 16 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •