Postuar më parë nga
Alienated
Explorer
Personalisht mendoj qe kjo leter eshte shume e qelluar sepse ju drejtohet disa hoxhallareve (jo te gjitheve) te cilet kane vepruar sic thote personi qe e ka shkruar.
Gjyshja ime (ndjese paste) thoshte se s'eshte shkolluar sepse hoxha u ka thene do beheni shkina (do humbni fene) nese shkoni ne shkolle.
Puna e atyre hoxhallareve te vjeter ka rene ndesh me urdherin e pare te Allahu ne Kuran, i cili ju ben thirrje besimtareve te lexojne, te mesojne, te hulumtojne, te shkollohen, te edukohen...
Menyra si kane vepruar hoxhallaret e vjeter eshte pershkruar per mrekulli. Nuk e di kush eshte autori i atij shkrimi, e ne cilen "zone" ka vepruar hoxha "i tij", por mund te them se hoxhallare te tille kemi patur me shumice.
Sot duhet te jemi te lumtur per nje gjenerate te re hoxhallaresh te cilet predikojne fene (dhe vetem fene) ne nje menyre te qarte, te kulturuar dhe nuk bejne thirrje per te imituar arabet e Lindjes se Mesme...
Une kam nje kusheri te pare qe eshte shkolluar ne Arabine Saudite (shkencat e komunikimit masiv) dhe normalisht edhe teologjine. Jane shume hoxhallare te rinj (si kusheriri im) qe i kane demaskuar hoxhallaret e vjeter, dhe per pleqte eshte pak absurde t'i degjojne ne xhami hoxhallaret e rinj, te cilet therrasin per shkollim, per edukim, per perparim - nderkohe qe ata te vjetrit ua kane "ndaluar" xhematit te tyre t'i marrin edhe pensionet. Gjyshi i babit tim s'e ka marre pensionin se "paska qene harram".
Ata hoxhallaret e vjeter fatkeqesisht jane "edukuar" ne Beograd, dhe Kuranin te cilin ua kane lexuar xhematit (aq sa kane ditur ata te lexojne) e kane marre ne Beograd, ku propaganda antishqiptare i ka mbajtur me gjitha te mirat e me perkrahje te plote.
Me vetedije apo pa te, ata hoxhallare i kane sherbyer propagandave antishqiptare te Cubrilloviqit, Andriqit e serbeve te tjere qe jane munduar te na zhdukin ne cdo menyre.
Une pergezoj autorin e atij shkrimi, dhe them qe mendimi i shprehur ne ate leter perfaqeson mendimin e shume njerezve te tjere te cilet ua kane pare sherrin hoxhallareve te vjeter.
Krijoni Kontakt