Siukur deshiroja diqka te shtoj ose te mungoja , mesiguri dota teproja, ALLAHU te shperbleft. ILMGAP
Siukur deshiroja diqka te shtoj ose te mungoja , mesiguri dota teproja, ALLAHU te shperbleft. ILMGAP
Paqja dhe te mirat e bereqetet e Allahut qofshin mbi muslimanet (te nenshtruarit e Allahut).
I nderuar ilmgap une ne asnje pike te ketij shkrimi tendin nuk jam kunder .
Une jam kunder se si po mendoni dhe si po silleni.
Nuk eshte veē qashtu po thom une apo ilmgapi se ata njerez qe nuk i mbajn disa rregulla te islamit nuk jan musliman.
Ti mire e the ne kete postim se ēdo fjale e Kuranit duhet te besohet , e a mendon ti per veten tende se i kalove te gjitha sprovat dhe me ne fund dole edhe te gjykosh te tjeret. A bash mendon ti se i pershtatesh ēdo fjale te Kuranit dhe nuk ben gabime , nuk len rregulla te fes islame pa i kryer.
Rregullat e islamit moti i kam mesuar une , te faleminderit qe me perkujtove por une po te tregoj per diēka tjeter.
Me respekte dhe inshAllah e gjen rrugen drejt Hakut
SE KENDUAM "LET IT BE"
As Salaam Aleikum ...
I Nderuar : AlbProfiler
Unė pėr vete nuk thash qė jam paralel me tė gjitha fjalėt Kur'anore, por 5 Kushtet e Islamit dhe 6 Kushtet e Imanit i rrespektoj dhe i praktikoj.
Vet fjala kusht tregon vlerėn e fjalės, pra Shahadeti, Namazi, Zeqati, Ramazani dhe Haxhi (Kush ka mundėsi) janė kushte pėr tė qenė Musliman, poashtu edhe 6kushtet e Imanit, janė kushte pėr tė qenė Musliman, andaj dhe i rrespektoj e i praktikoj.
Nuk mund ta quash veten musliman (tė devotshėm), duke mos fal namaz e duke mos jap zeqat.
Me Musliman tė tjerė hasim ē'do ditė, por ata nuk janė Musliman ... e di pse... ?!
Sepse ...
Kur t'a pyet a e di Shahadetin ?!
Tė thotė : "Jo".
Kur t'a pyet a fal namaz ?!
Tė thotė : "Jo".
Kur t'a pyet a jep zeqatin ?!
Tė thotė : "Unė s'kam pėr vete para, tė kem pėr tė tjerėt."
... Si mund tė quhet ky Musliman, pėrderisa nuk ka lidhje me Islam ... Vėlla i Dashur kėsi lloj njerėzish hasim ē'do ditė, por duhet t'a dimė qė janė larg parimeve Islame, por mė mirė tė jesh si ata qė nuk praktikojnė Islamin se tė jesh sikur ata qė bėjnė shirk All-llahut.
Me Rrespekt : ILMGAP
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
ILMGAP,,,"kur t'a pyet" do te thote "kur e pyet"?
shkruj shqip mire.
sikur t kisha gja ne dor
e t u bajsha akullor
buzt e tuja me shiju
ne gjoks tandin me piku-Orosh
ju skeni kurgja te bani me xhami,
apo ndoshta deshironi te keni ?
Sa e di un ju keni te drejt ti veni ikonat, ashtu njejt jeni , ju i perkuleni te vdekurve dhe varrezave.
me fal a eshte ky komunitet ku diskutojne bekteshinjte dhe shkembejne eksperienca ne mes veti apo ka vend edhe per ata qe duan te mbushin me poste budallalliqesh!?
respect per bektashinjet![]()
jo vetem po tallen,
e permendin xhamin , ku skan kurgja te baj me xhami.
keta ekan teqen dhe tyrbet.
Krijoni Kontakt