Close
Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 217
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga tvsh Lexo Postimin
    po kam punuar 6muaj ne IRS pune shteterore federale. ti si mesuese varet nga c'rajon, state, county,etj. level ku punoje, certification per ate position nga del pagesa,mbulesa me insurance.

does this makes sense?
    Ke punuar ne pune shteterore dhe mendon se te paguash 100 ne jave me mbulim 50% eshte pak?
    Une di qe edhe nje pozicion pa kualifikim te mire te kesh ne pune shteti ke inshurance te mire. Nje infermiere ne nje spital me tha njehere qe kur punonte ne shkolle kishte benefitse me te mira se tani ne spital qe ishte gjysme shteteror.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Ke punuar ne pune shteterore dhe mendon se te paguash 100 ne jave me mbulim 50% eshte pak?
    Une di qe edhe nje pozicion pa kualifikim te mire te kesh ne pune shteti ke inshurance te mire. Nje infermiere ne nje spital me tha njehere qe kur punonte ne shkolle kishte benefitse me te mira se tani ne spital qe ishte gjysme shteteror.
    as ne IRS as ne punen qe pasoi nuk paguaja asnje cent per insurance.

ti vertet ke punuar mesuese ne amerike? si ndihmese apo full, apo on call , apo substitute? tenure teacher nuk e besoj. ku?

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    E njejta histori tek kjo tema shajne sistemin shendetsor amerikan ata qe nuk jetojne ne amerike.Lat nam shkruani i fjal me vend.Amerikani se ka problem fare inshurencen e shendetit, sepse i mer i sasi lekesh te paperfillshme ne krahasim me cekun javor qe ai mer!Dhe ka sherbim 24 ore .Nqs se vete ne urgjenc paguan 50$dhe nuk del nga ajo der pa u qetsuar dhe diagnostikuar.Tani nqs se ju keni lidhje me te papunet amerikan s'di c'te them.Por edhe atyre ju jepet ndihma po hyjne borxh dihet!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Elonaa Lexo Postimin
    E njejta histori tek kjo tema shajne sistemin shendetsor amerikan ata qe nuk jetojne ne amerike.Lat nam shkruani i fjal me vend.Amerikani se ka problem fare inshurencen e shendetit, sepse i mer i sasi lekesh te paperfillshme ne krahasim me cekun javor qe ai mer!Dhe ka sherbim 24 ore .Nqs se vete ne urgjenc paguan 50$dhe nuk del nga ajo der pa u qetsuar dhe diagnostikuar.Tani nqs se ju keni lidhje me te papunet amerikan s'di c'te them.Por edhe atyre ju jepet ndihma po hyjne borxh dihet!
    Elona nuk jane vetem te papunet pa insurance. Dhe jo te gjithe paguajne vetem $50 per emergjency room. Ka dhe me shume. Pjesen me te madhe te shqiptareve ketu e ke pa insurance, se punojne ne kompani te vogla qe nuk te ofrojne insurance ose e kane shume te shtrenjte dhe se lidhin fare. Shqiptaret kursejne kur vjen puna te shendeti, por makinat, veshjet, etj i duan te shtrenjta.
    P.s Ketu mos u befsh per emergency room se te semurin me keq vetem duke te lene nga mengjesi deri ne darke per te te nxjerre cfare ke. E bukura eshte kur nuk gjejne asgje wrong ne ty, edhe pse ke dhimbje te tmerrshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 18-07-2009 mė 18:22

Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Elona nuk jane vetem te papunet pa insurance. Dhe jo te gjithe paguajne vetem $50 per emergjency room. Ka dhe me shume. Pjesen me te madhe te shqiptareve ketu e ke pa insurance, se punojne ne kompani te vogla qe nuk te ofrojne insurance ose e kane shume te shtrenjte dhe se lidhin fare. Shqiptaret kursejne kur vjen puna te shendeti, por makinat, veshjet, etj i duan te shtrenjta.
    P.s Ketu mos u befsh per emergency room se te semurin me keq vetem duke te lene nga mengjesi deri ne darke per te te nxjerre cfare ke. E bukura eshte kur nuk gjejne asgje wrong ne ty, edhe pse ke dhimbje te tmerrshme.
    Vetem ne ate pike jam dakort me ty.
    Kompanit qofshin te vogla apo te medha te afrojen inshurance .edhe kur je i vet punesuar ke te drejte te paguash dhe te jesh i mbrojtur.Kompanite qe kan union e kan fare te lire inshurancen.Ndersa tek pika e fundit qe thua shkon emergency rrom dhe te len aty s'jam dakort.Sa hyn ke dera te kontrollojne direkt parametrat e rezikshem si tension dhe temp te marin te dhenat.dhe kur nuk shofin qe ke rezik per jeten te lene te presesh ne radhe. dhe jo gjithe naten ne karike vetem disa ore se oret e tjera i kalon shtritur ne krevat dhe vje inferimierja here pas here qe te pyet.Nqs se ti je me urgjence te madhe telefono 911Ke sherbim special duke filluar nga shtepia ne ambulance dhe pastaj ne spital.Me vjen vertet per te qeshur kur ju lexoj.

Ps psh une shkoj kot tek doktori vetem per te biseduar paguaj 20$ dhe e pyes mbare e prape per gjitheshka.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elonaa : 18-07-2009 mė 19:03
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Sa hyn ke dera te kontrollojne direkt parametrat e rezikshem si tension dhe temp te marin te dhenat.dhe kur nuk shofin qe ke rezik per jeten te lene te presesh ne radhe. dhe jo gjithe naten ne karike vetem disa ore se oret e tjera i kalon shtritur ne krevat dhe vje inferimierja here pas here qe te pyet.Nqs se ti je me urgjence te madhe telefono 911Ke sherbim special duke filluar nga shtepia ne ambulance dhe pastaj ne spital.Me vjen vertet per te qeshur kur ju lexoj.
    Aman mos ma trego mua emergency room se mu desh te ulerija me te madhe qe te me preknin me dore. E si vrapuan pastaj!! Me eshte dashur ta frekuentoje cik me teper se ty emergency room mbase, per veten, per femijet.
    Mire e ke ti, po te rrish nga ora 3 e mengjesit deri ne 1 te drekes te duket pak ty per nje qe ka detyrime te tjera ndaj familjes, femijeve?
    Kam dale disa here nga dhoma ku me kishin futur se thashe me harruan. Te mos flasim per ata qe te sherbejne. Jane kryesisht sapo te dale nga shkolla. E sa te konsultohen ata me njeri-tjetrin te iken truri. Ty te vjen per te qeshur?!Sa vjec je ti?
    Se duket qe nuk te ka rrahur shume jeta. Na e tregon jeten ne Amerike fushe me lule.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 18-07-2009 mė 19:12

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    Postime
    825
    elona $20 co-pay tek family doctor?

Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Aman mos ma trego mua emergency room se mu desh te ulerija me te madhe qe te me preknin me dore. E si vrapuan pastaj!! Me eshte dashur ta frekuentoje cik me teper se ty emergency room mbase per veten, per femijet.
    Mire e ke ti, po te rrish nga ora 3 e mengjesit deri ne 1 te drekes te duket pak ty?
    Kam dale disa here nga dhoma ku me kishin futur se thashe me harruan. Te mos flasim per ata qe te sherbejne. Jane kryesisht sapo te dale nga shkolla. E sa te konsultohen ata me njeri-tjetrin te iken truri. Ty te vjen per te qeshur?!Sa vjec je ti?
    Se duket qe nuk te ka rrahur shume jeta.

Varet shume nga spitali qe ti shkon.Se une s'kam degjuar te rrish kaq ore pa te prekur me dore!Spitalet qenkan mbushur me nxenes sipas teje???!Edhe ky fakt me cudit.Une kam qene nje nat ne spital.MOj nuk me lan analiz pa me ber .Une i thoshja stomaku.Ata me bene te gjitha testet s'lan grafira e skanera pa me ber.Moren dhe doktorin tim ne tel.Po me cudit fakti jot.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elonaa : 18-07-2009 mė 19:20

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    Postime
    825
    Po me cudit fakti jot.
    mos u cudit elona, jo te gjithe njerzit jane njesoj

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar mė parė nga tvsh Lexo Postimin
    mos u cudit elona, jo te gjithe njerzit jane njesoj
    jo te gjithe kane fat ...
    ska te bej ca lloj njeriu ktu

Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •