ty te te rroje ajo qe ke midis kembeve .. se ajo te mban gjalle
ty te te rroje ajo qe ke midis kembeve .. se ajo te mban gjalle
me fal qe i offend u lol
Tregove veten, qe te rrika sahati po aty ty. Po flisnim per gje tjeter ketu. Cudi si nderrove teme 180 grade. Jo te gjithe mendojne si ty, nonstop. Lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
http://massresources.org/pages.cfm?c...D=559#eligible
ncncnccn ja dhe pa lek ja u gjeta si ne europe!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elonaa : 19-07-2009 mė 17:57
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
kjo statistike eshte bere publike para shume kohesh dhe ka bere xhiron e botes.
22000 te vdekur ne vitin 2006, sepse nuk kishin health insurance
e gjen tek: http://www.wellsphere.com/home.s http://www.pennlive.com/ etj etj
mjafton te pyesesh mr. google duke shkruar 22000+died+health+insurance+2006 dhe te dalin dhjetra website.
gjeja qe me ben pershtypje mua eshte se si disa emigrante shqiptare ne amerike e lavderojne ameriken edhe ne aspektin ku te gjithe amerikanet e shajne
Mos ke takuar gje amerikanet parazit dhe aventurier andje rruges ti???.Qe jan te mbytyr ne borxh neper creditcarta se kan shetit boten dhe largohen nga amerika sa t'ju pastrohet crediti!!!!.Se nje Amerikan normal po i shave Ameriken te thot: ik pse rri ktu kur eshte keq!JO me ta shaj vet.Ata te gjithe thone jemi njeshi ne bote!Per njerzit e afte dhe puntore amerika eshte vertet njeshi.Vetem ne amerik mund te besh lek me pune te ndershme.Europa ka mbaruar po vjen emigrante ktu.Kam nja njezet cope une ne pune qe po qajne se duhet te perserisin vizat e punes ,s'duan te ikin.![]()
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
po flet pak pa lidhje tani.
kush e vuri ne dyshim qe ne amerike mund te besh para me pune te ndershme?
ke me pak paragjykime se ne europe. mund te arritesh majat edhe nese je i huaj. gje qe ne europe eshte 100 here me e veshtire. shembulli me i mire eshte obama. femije i nje emigranti, me ngjyre, qe shiste akullore behet president. keto gjera nuk kam nevoje te mi tregosh ti...
une po flisja per sistemin shendetesore amerikan.
ka 4 vjete qe kam te bej me amerikane qe jetojne ne europe dhe te gjithe, pa asnje perjashtim e lavderojne ameriken ne cdo gje. madje kam njohur amerikane qe jetojne ne itali e ne france qe thonin qe ushqimi amerikan eshte me i mire se ai italjane e franceze. gje pak qesharake kjo, por kur flitet per sistemin shendetesore te gjithe thone qe ne amerike eshte skandaloz...
je e mendimit qe sistemi shendetesore amerikan eshte me i mire se ai europjane??? PO apo JO.
po edhe sikur ato 22000 vete qe kane vdekur ne vitin 2006 te kene qene sic thua ti te gjithe "parazite dhe aventuriere", ne rregull te duket ty kjo gje???? le te vdesin te gjithe...
Ajo qe nuk marr vesh une eshte se pse ti hidhesh perpjete kur dikush qe jeton ne Amerike thote qe sistemi aty eshte me i mire se ne Evrope kurse zotrote qe je ne Evrope ke te drejte te thuash ca te duash per ate ne Amerike? Ti nuk ke qene ndonjehere ne Amerike, apo jo? Sa i vdisni keto double standards ju mor aman.
Nuk e kuptoj pse thone qe kane vdekur se nuk kishin insurance ne Amerike, kur ne Amerike ka plot County Hospitals qe jane falas. Duhet te presesh pak me teper ore, por ama kujdesin e duhur do ta marresh.
A gentleman is one who never hurts anyone's feelings unintentionally.
Se njof sistemin Europian ,po mua nga ana shendetsore ne Amerik nuk me mungon asgje.Te thashe paguaj 20$ dhe shof doktorin tim sa here te me doje qejfi edhe kot.Paguaj 50$ shkoj ne urgjenc brenda dites do me gjejne diagnozen dhe do me qetsojne.Kur nuk levis dot nga krevati jam semure ,mar ne tel 911 me vje makina ke dera max per 10min dhe nuk paguaj asnje lek, vjen nje ambulanc dhe nje zjarfikse me dy ekuipazhe mjeksor ,shpenzimet mi mbulon inshurenca.fillojne ndihmen qe ne dhomen time vazhdojne te ndihmojne gjate udhetimit te cojne direkt tek komisioni mjeksor per te percaktuar diagnozen.Operacionet i kam pa lek .Mjeket jane shume te kualifikuar.Kam takuar edhe nga zvicra qe vijne ktu.Inshurencat e shendetit mbulojne shume gjera .Vetem operacionet kozmetike s'te mbulon.Ilacet te lira fare .paguajm nje perqindje te vogel.Ka edhe inshurenca per te varferit ta kam ven likun nja dy postime me pare.Tani me trego ti mua per Ate Europiane te bej krahasimin.Se kta po thone eshte pa lek po do rrish ne radhe nje muaj.Kryesorja eshte qe leket e inshurences ne na i zbresin nga gross dhe se ndjejm fare.Edhe kur bejne tax kto lek ulen automatikisht nga te ardhurat.Bostoni e ka ven ligj ,duhet te gjithe te ken inshurence per ndryshe ne fund te vitit do paguajne gjobe.S'ka njeri ne mass pa inshurence.Se nga e gjeni ju qe po vdesin rrugesh se di!![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elonaa : 19-07-2009 mė 20:23
Krijoni Kontakt