Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 112
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Turqit nuk kane as gjysme dhe as nje cerek hene po te thote kjo tema, sepse ajo qe zoteria jote po e na quan gjysmehene Turke eshte crescenti pellazg.
    Nuk eshte as pellasg. Pellasget mburreshin se jane me te vjeter se perendesha e henes, qe do te thote se adhurimi i henes ishte imponuar me dhune si gjithe fete tjera.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Jo te gjithe e dijne se si quhet "hena e re" - por kjo nuk eshte qeshtje e diskutimit.
    Populli e quan edhe "drapni i hanes" ndersa kur qellon fjala ne kontekst e quan thjeshte 'drapni'.

Gabim trashanik eshte kur ti thua se :
    "Hana e Re me Yll, [eshte] symbol turk"
    Sepse nuk eshte! Duke qene se "Hena e Re me yllin prane" eshte simbol i Bizantiumit, qe ishte nje qytet mesatar dhe para Konstantinit -fare i padegjuar.

Por ti nuk e di qe ky qytet fillimisht kishte si simbol mbrojetes vetem henen e re dhe shume vone, ndonese shekuj para ardhjes se Konstantinit, simbolit te qytetit, per hir te nje pernedie tjeter qe shpetoi qytetin nga barbaret iu bashkangjit edhe nje yll.

Ndersa kjo:
    "[hana] qė osht shfaqur mbi tokė para 84 mijė vjetėsh"
    -eshte per t'ia futur vrapit more debil analfabet.

Dhe kur thua se:
    "svastika nuk osht dielli, atė e dinė tė gjithė ata qė kanė sado pak njohuri edhe kompozita"
    - po rren, se je ti i pari qe nuk e ke ditur.

me ty baptist pordhokologjist, nuk bisedohet, ti din dhe e kupton, vetem biseden me dru o debil, q; ti as kuptimin nuk ia din asaj fjale dhe e thua...

po kush na ishte ajo perendia e mahershme, qe shpetoi qytetin Bizantinium, nga barbaret, a debil? Hana e Re dhe gjysemhena kane dallime edhe logjike edhe shkencore dhe osht gabim te thohet - gjysemhena! Ti mund te jeshe i rrokatur, mendjethare, se une as ate svastiken kurr n uk e kam krahasuar me diellin, sepse vetiu si emer nuk osht {eshte} dhe aty ku une gjurmoj - ti vetem mund te shpurdhesh me copy/paste, e vet iu thua tjereve, "referoju authorit" ore debil, rrenc, intrigant, qe njeh vetem hunin, e jo mendimin real!

Kur ishte turqia, ku ishte Bizantiumi, qe perpara ishte Bizantius?
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    E kalendari Pelasg me cfare baze ishte?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga ZANOR Lexo Postimin
    me ty baptist pordhokologjist, nuk bisedohet, ti din dhe e kupton, vetem biseden me dru o debil, q; ti as kuptimin nuk ia din asaj fjale dhe e thua...

po kush na ishte ajo perendia e mahershme, qe shpetoi qytetin Bizantinium, nga barbaret, a debil? Hana e Re dhe gjysemhena kane dallime edhe logjike edhe shkencore dhe osht gabim te thohet - gjysemhena! Ti mund te jeshe i rrokatur, mendjethare, se une as ate svastiken kurr n uk e kam krahasuar me diellin, sepse vetiu si emer nuk osht {eshte} dhe aty ku une gjurmoj - ti vetem mund te shpurdhesh me copy/paste, e vet iu thua tjereve, "referoju authorit" ore debil, rrenc, intrigant, qe njeh vetem hunin, e jo mendimin real!

Ben mire te mbash gojen. Nuk i pershtyn dot malit. Hidh njehere syte nga vetja te shohesh cfare je.

Kurse swastika ka nje teme te plote qe deshmon se kush e e ka thene separi perkunder opinionit te pergjithshem te njohur. Tani po na dalka jete copy-paste e etimologjive "myrta" style. Kesaj i thone cfare te ben i joti nuk ben dot armiku.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 25-07-2009 mė 16:03

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Nuk eshte as pellasg. Pellasget mburreshin se jane me te vjeter se perendesha e henes, qe do te thote se adhurimi i henes ishte imponuar me dhune si gjithe fete tjera.
    Krejte je gabim po i rezon teorit dhe praktikat pellazge sa i menqure je turpe je i ketije forumi fiillimi i pelazgeve ashte hana dhe ketu ska dushim si po i ndron nuke e di .

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga ZANOR Lexo Postimin

o vetemnnjevemje e mjere dhe e mjerosur, cfare kujton ti?
    ketu eshte fjala me henen e re kreshente o kocobashi i shmidtit dhe bir i skenderbeut serb.
    kput qafen shpiun, se na lodhe!
    Te me shesesh mend mua ato qe ato qe mesove nga une pak ore me pare?
    cka te duket vetja ty more
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Ju nuk njihni bisede me mendime reale!
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    PELLAZGET JANE TE PARET qe dhane krejte dijunit e tokes dhe te qiellit se jane te vjeter sa historia nuke i mbane ne mende dhe kete e dijne krejte dijetaret e europes dhe e dijne qe jane iliret pase aredheit e tyre edhe disa fise tjera kurse ne veri dihet jane keltet dhe gallet ,dhe pyetja ashte deri kurre do te shkoni mbase dashit deri sa ti bijne poshte pritni vetem pritni se nji dite do ti bijne pore kurre?

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    pse nuk i fshini me mire te gjitha postimet qe kam bere ne kte teme... Me ju e kam moderatore... nuk e kuptoj pse nuk ju pelqeu postimi i fundit qe bera ne kte teme..? Ca ju duket vetja ju dhe fshini ca ju do qejfi, nga se keni frike...? Nje jete pisllik ngelet... e keni katandis forumin kosh plerash.

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •