Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983

Demokraci-Nėn fustanin e priftit...!

E hapa kėtė temė pėr tė tėrhequr mendimet tuaja tė dashur forumista.
    A ju duket e drejtė qė Evropa e bashkuar,sotė nė shekullin e 21 jep leje pėr heqjen e vizave dhe lėvizjen e lirė,jo mbi kushtet kombėtare,as tė zhvillimit ekonomik,as tė plotėsimit tė reformave tė tjera,por mbi kushtet e besimeve fetare.
    Ajo pėrjashton tė gjithė besimtarėt Mysliman nga e drejta e lėvizjes sė lirė.
    Kush mund t'i pėrgjigjet pyetjes se: Pse e pėlqen naftėn?Ajo vjen nga vėndet Myslimane?(shumica!)
    Unė personalishtė kam qėnė dhe jam partizan i heqjes sė simboleve fetare sepse tėrė kohėn kanė qėnė dhe janė ndarje pėr njerzit,tė cilėt nga natyra janė njėlloj.
    Po tė mos kishte simbole ndarėse,nuk do kishte pėrēarje,luftra,konflikte,pėrplasje etj.
    Nuk po zgjatem.Ju pėrshėndes dhe pres ndonjė mėndje plaku.
    respekt

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    A ju duket e drejtė qė Evropa e bashkuar,sotė nė shekullin e 21 jep leje pėr heqjen e vizave dhe lėvizjen e lirė,jo mbi kushtet kombėtare,as tė zhvillimit ekonomik,as tė plotėsimit tė reformave tė tjera,por mbi kushtet e besimeve fetare.
    Kush mund t'i pėrgjigjet pyetjes se: Pse e pėlqen naftėn?Ajo vjen nga vėndet Myslimane?(shumica!)
    Unė personalishtė kam qėnė dhe jam partizan i heqjes sė simboleve fetare sepse tėrė kohėn kanė qėnė dhe janė ndarje pėr njerzit,tė cilėt nga natyra janė njėlloj.
    Po tė mos kishte simbole ndarėse,nuk do kishte pėrēarje,luftra,konflikte,pėrplasje etj.
    respekt
    Te pyetesh perse merr Europa naften nga vendet muslimane, me duket shume e paqelluar. Po mendoj nese pyet ne menyren sic pyet ti. Pa sipas kuptimit: Pasi qe ajo perjashton (sic beson ti) muslimanet nga e drejta e levizjes se lire, perse ajo atehere merr naften nga muslimanet. Me duket shume e paqelluar, per nje arsye te thjeshte. E cila eshte fakti qe marrja e naftes nuk eshte marrje sic e kupton ti, por eshte kontrate. Kontrate sinalagmatike. Nenukupton kontrate reciproke: Une naften, ti te hollat. Pra nuk ka ketu marrje. Nuk ka falje te naftes. Ajo paguhet. Dhe nuk mund te akuzosh Europen, perse ajo blen nafte.

Gabimi tjeter qe me duket mua ben, eshte kur thua perjashton te gjithe muslimanet. Ndoshta nuk e sheh, por ne te vertete nuk ke thene asgje me shume me kete fjali, sesa qe ke kerkuar nje trajtim jo te barabarte te muslimaneve (pra nje ptivilegjim te tyre). Pss? Sepse ke harruar se pari se Europa perpos muslimaneve lirine e levizjes se lire ua mohon gati tere botes joeuropiane. Te tille jane nje mori kombesh me perkatesi religjioze kristiane (e tere Amerika Latine si shembull). Te tille jane kinezet, indianet, ruset, e tjera e tjera. Por ty zoteriut nuk te pengon qe Europa nuk i lejon edhe keta popujt jomuslimane te levizin pa viza. por te pengon vetem dhe vetem perse nuk i lejon muslimanet te levizin pa viza. Per kete arsye kerkon privilegjim per muslimanet. Ti e ben saktesisht ate per te cilen e akuzon Europen. Mendon dhe gjykon (kesaj here) ne baza fetare. Kjo kerkese e jotja madje eshte e pajustifikueshme fare. Sepse ne asnje fjali nuk ndalesh te pyetesh veten se cilat do te ishin demet e Europes, sikur te lejonte ato qe kerkon ti. E une, pa qene politikan fare, i paarsimuar per kete gje, jam i bindur se do te mund t'a numeroja nje katalog me ndodhta 100 pike, perse Europa patjeter (lexo mire: PATJETER) duhet te mos lejoje levizjen pa viza per cdo popull apo komunitet boteror qe e ndien veten pak sa te lenduar nga kjo gje.

*

Kjo eshte nje pyetja sa e pa vend aq e pa vertet. Kjo eshte edhe injoranca jone, nuk arrijme te zhvillojme zgjedhje me standarte sepse jemi te pandershem, dhe dalim me pretekstin se nuk na duan se jemi musliman. Ky eshte nje budallek dhe asgje me teper. Europa Shqiperine dhe shqiptaret mund t'i konsideroje mafioza, mund t'i konsideroje te pandershem, mund t'i konsideroje te problematik, por jo musliman. Te gjithe e dine se sa fetar jemi ne shqiptaret.
    Kemi 17 jet demokraci dhe vazhdojme te vritemi me njeri-tjetrin prane kutive te votimeve. Kemi 17 vjet demokraci dhe jane ende te njejtit komunista qe na drejtojne duke filluar nga Berisha per te perfunduar tek Gramoz Ruēi.
    Feja per Europen eshte problemi i fundit sidomos per vendet e Balkanit, i vetmi shtet qe konsiderohet sipas besimit fetar eshte Turqia, te tjerat shtete nuk kane te bejne me fene. Pastaj qe Europa nuk e don islamin eshte nje problem tjeter qe nuk na shikon ne shqiptareve, te pakten ne shqiptareve te Shqiperise.
    Mendoj se duhet te rritemi pak, jemi teper primitiv ne konsiderata.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gerrard73 : 14-07-2009 mė 15:27

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Nė dy pėrgjigjet e mėsipėrme shoh njė keqkuptim.
    E para;Tema qė trajtova i dhashė,qė nga titulli,njė ton humori,sepse unė shikoj anėn qesharake tė veprimeve dhe vendimeve tė "Kokave tė Rėnda",tė cilat po e kthejnė rrjedhėn e jetės tonė si nė filmat hollivudian.
    E dyta;Fjala ėshtė pėr vėndet gjeografikisht Evropiane siē ėshtė ballkani dhe pėrgjigja e kokave Evropiane ėshtė duke bėrė dallime tė hapura ndaj pjesės sė besimit mysliman.
    E treta;Unė nuk i jap as mbrojtje dhe as prioritet myslimanizmit dh asnjė besimi tjetėr.Unė jam kundėr heqjes sė simboleve dalluese fetare.Pėr mua njerzit jan tė gjith njėlloj.Pavarsisht politikave dhe feve,njerzit meritojnė tė kenė njė jetė tė qetė dhe pse jo tė Lumtur?
    Pėr kėtė jam kundėr dallimeve qė bėn Evropa pėr vėndet e ballkanit,duke i bėrė,ca tė nėnės dhe ca tė njerkės.
    dhe si pėrfundim theksoj atė qė nuk ėshtė e re;Evropa asnjė herė nuk ka patur politikė paqėsore.
    respekt

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Desha te plotesoj mendimin tim te mesiperm me kete fakt:

Turqit kane poashtu te drejte te levizin pa viza brenda Schengenit.

Dhe me kete vleresim:

Nuk eshte e sakte te thuhet se BE u mohon levizjen e lire muslimaneve per arsye te perkatesise se tyre fetare. Kur te argumentohet vleresimi i kundert, e argumentoj une timin gjegjesisht e kunderargumentoj te kundertin.

*

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anėtarėsuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    haa po evropa ti ka fajet ty se shqiperia eshte nja 50 vjet mbrapa

i/e regjistruar Maska e tare bakiri
    Anėtarėsuar
    21-08-2008
    Postime
    35
    respekt

kur ne Shqiperi te behen zgjedhje te lira dhe te ndershme dhe ne akoma nuk na heqin regjimin e vizave atehere ke te drejte te besh kete teme .
    jemi nje vend me 4.5milion njerez dhe nga gjithe keta kemi votuar vetem 1\4 e popullsise.
    ka tre jave qe zgjedhjet kane mbaruar dhe ne nuk kemi nxjerr perfundimet ......
    dhe ti do qe te levizesh pa viza ne europe .
    kadal icik !!!!
    Lume Shqiperia qe na ka ....

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    jemi nje vend me 4.5milion njerez dhe nga gjithe keta kemi votuar vetem 1\4 e popullsise.
    ka tre jave qe zgjedhjet kane mbaruar dhe ne nuk kemi nxjerr perfundimet ......
    dhe ti do qe te levizesh pa viza ne europe .
    kadal icik !!!!
    Politikanet tane na mbajne te lidhur, sepse po na u dha liri per vizat, atehere ku do i gjejn njerzit qe paguajn nga 4 mij euro per te dale ne itali?

Eshte llogjike e thjeshte, nese liberalizohen vizat, ju hiqet rrisku nga goja disa plehrave qe rrin duke ju lepire b-ythen politikaneve tane.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Citim Postuar mė parė nga landi45 Lexo Postimin
    haa po evropa ti ka fajet ty se shqiperia eshte nja 50 vjet mbrapa
    50 i thencin, por kam frike mos ka me shume....
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Me pelqeka chino, mendime shume te pjekura.
    sereno

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •