Hitleri ma se miri e ka perdorur kete ide te Fridrichit
e ka zhdukur ate tradicionale bashkejetesen ne mes te Gjermanve dhe poujve tjere
fillimisht ne Gjermani e ma von ka vazhdu edhe ne vende tjera...
Hitleri ma se miri e ka perdorur kete ide te Fridrichit
e ka zhdukur ate tradicionale bashkejetesen ne mes te Gjermanve dhe poujve tjere
fillimisht ne Gjermani e ma von ka vazhdu edhe ne vende tjera...
Busavata,mirmbrema.
Hitleri ishte nje tradicionalist qe kerkonte perparimin e rraces superiore gjermane kundrejt rracave o popujve te tjere.
Hitleri i permend Nice dhe fillozof te tjere,se cdo diktator o diktature duhet te bazohet mbi nje ide,si idea e socializmit te Nice,ku e shpegon mire se ku bazohen diktaturat.
Po Nice eshte ky,keshtu shkruan:
Po prezantohem...Fillozofia ne sensin qe e kam interpretuar dhe jetuar une,eshte jete e lire midis akujve,ne malet e larta,e ne kerkim te gjithckaje qe eshte e cudicme dhe enigmatike e egzistences,gjithcka qe deri tani ishte e ndaluar(ne menyre apsolute) nga morali.
Mirmbrama Serafim
secili diktator i ka mar nga filozofet e ndryshem vetm se ato ide per qellime te tyre
Hitleri e ka ber ate ma teper per qellime te veta
behet pytja pse ?
sic e dim te gjith Hitlerit ju ka dasht qe te hyje ne burg vetem se ta deshmoj veten se ka gjak Gjermani dhe nuk i dorzohet jo vetem gjygjit , burgut por as vdekjes
dhe keshtu i ka bindur nje shumic te njerzve se po ky person duhet ti udheheq ne fitore
popullin gjerman se jan rac ,, mbi njerezore"....
Po prezantohem.Nietzsche.
Meqe parashikoj qe mbas pak do ti prezantohem njerezimit me problemin me te rende qe i eshte vene,me duket e domosdoshme te them se kush jam.Un nuk jam ne fakt nje moster i imoralitetitam ne fakt i kunderti i asaj specie njerezore qe deri tani eshte nderuar si virty o (virtuoze).
Jam nje dishepull i fillozofit Dionis,preferoj te jem nje satir se sa me mire nje i shenjte.Gjeja e fundit qe mund te premtoj eshte ajo qe te permiresoj njerezimin.Un nuk ngrej idhuj te rinj;mbase antiket mund te mesojn nga mua,cdo te thote te keshe kembe argjile.Te rihedhim idhujt-keshtu une quaj idealet-kjo eshte detyra ime.
.....Gjeja e fundit qe mund te premtoj eshte ajo qe te permiresoj njerezimin.........
pas luftes se pare botrore
ne at kohe gjermania ka qen ne ramje ( papunsia e shtreses se ulet qytetare,varferia etj. )
Hitleri si veteran i luftes ju ka drejtue intelektualve gjerman
si e paramendoni ju ardhmerin e popullit gjerman ?....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga busavata : 06-08-2009 mė 20:26
Serafim a je per nje blues ?
kete po e ndegjoj ....
Hitleri i premtoj gjermaneve"Sparten jo Athinen.
(Sparta eshte lavdia,por per kohe te shkurter,Athina eshte kultura po per nje kohe pafund.)
Hitleri vet qe nje intelktual,me idealin,"qe do behet si e mendoj une"
Hitleri,e gjeti popullin gjerman,te varfer e te papun.Po ushtu e la,te varfer e te papun...mbase dhe me keq,se ce gjeti.
Me perpara me pelqente "roku i forte"tani ka filluar te me pelqeje me shum bluzi..(mosha sic duket)
Krijoni Kontakt