Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 135
    Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    femrat qe i kane te gjitha kushtet sjane komplet te lira ... burri kur ja jep te tera ato duan ta lene burrin sepse harrojne cfare ai ka bere per tua dhene .. duan me shume "qef" pra llastohen .. kjo gje ndodh ... por njeriu sduhet te harroje kurre qe dora qe te jep nuk kafshohet se mund te pendohesh nje dite ....
    dhe jeta e tregon kete ...

nga ana tjeter .. ka burra qe i duan grate te rrine ne shtepi e tu rrisin kalamajt ... meshkuj te tille ta shpifin ..se nga ana tjeter cfare sbejne .. nderkohe qe nese jan martuar me ate person do te thote qe e duan atehere pse nuk e lene te lire te beje dhe ajo karrieren e vete e qefet e veta

e cuditshme si eshte e ndertuar kjo bote ...

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin

nga ana tjeter .. ka burra qe i duan grate te rrine ne shtepi e tu rrisin kalamajt ... meshkuj te tille ta shpifin ..se nga ana tjeter cfare sbejne .. nderkohe qe nese jan martuar me ate person do te thote qe e duan atehere pse nuk e lene te lire te beje dhe ajo karrieren e vete e qefet e veta

e cuditshme si eshte e ndertuar kjo bote ...

Avash, avash, avash,vash, mos u tut qike. Ka edhe nga ata meshkuj qe deshirojne qe gruaja qe jane martuar te rrij vetem ne shpi gjate rritjes se femijve te tyre per asrye se duan qe femijet e vet te kene nje perkushtim maksimal ne rritjen e tyre. Po nuk do te thote qe ai eshte i lire t bej c'fare te doje. Nese mashkulli eshte i afte ti sjelli te ardhura te mjaftueshme familjes, nuk shikoj ndo nje gje te keqe ose prapanike nese ai kerkone gruas qe ajo te rrije ne shtepi dhe te perkujdeset gjate gjithe kohes per femijet. Limitojini nje cik keto telenovelat Spanjolle ku grate duhet te kene barazi me meshkujt, se kur vine puna per t'ju fut na nje shpull mashkulli, kerkoni ta ndryshhoj pak kete qendrimin e te qenurit te barabarte,eh? Pak si hipokrite nuk te duket!?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin

GRUAJA ESHTE SI QYTETI:PER TA PUSHTUAR ESHTE SHUME LEHTE,PER TA RUAJTUR ATE ESHTE SHUME VESHTIRE...

A JENI DAKORT ME KETE PIKPAMJE ? SILLNI ARGUMENTE NGA PERVOJAT TUAJA.
    Gruaja është ashtu sikurse është Burri i saj. Nëse burri pushtohet apo pushton të tjetren, të jetë i sigurtë se edhe gruaja e tij-"qyteti" do të pushtohet shumë lehtë!

Nëse burri është tip se nuk duhet të ruhet nga të tjerët, le të bëhet i sigurtë se gruaja e tij lere qe ruhet lehtë, por, as qe duhet ruajtur fare.

Ne jetëne perditshme, zakonisht (por jo edhe ete gjithë), mendojnë dhe ipen vetem në bindje dhe mendojnë se duhet ruajtur gruan, është krejt e kunderta; nëse nuk don qe ta ruajsh gruan, nëse don të jetojsh me gruan në dashuri dhe besnikëri - qe të bëhesh i sigurtë se është e ndershme, duhet të bëhesh i sigurt fillimisht per vetveten tënde, të mos pushtohesh nga tjetra apo mos të pushtosh të tjetren, me dashuri dhe besnikëri ndaj gruas, eh, sigurisht se edhe gruaja nuk do të pushtohet dhe as qe kerkohet qe të ruhet fare bile.

97% të rasteve gruaja është ashtu siç është burri. Në anen tjeter, nëse deshirojmë të dimë se si është gruaja ime, duhet ndalur per ni moment dhe të mendojmë se si jam unë? Nëse mund të gjykojmë drejt dhe të kuptojmë se si jam unë, të bëhemi të sigurtë se edhe gruaja ashtu është. Si mirë si keq!!.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Nganjëherë është e vështirë ta pushtosh ashtu si edhe nganjëherë ësht e vështirë ta ruash.
    Po si është gruaja?
    Nuk ka ndonjë përcaktim ose një shprehje fikse që ta përkufizojë.Ajo është me të mirat e të këqiat e saja ashtu si edhe mashkulli.Pra unë nuk do ta ndaja në grua edhe burrë.Janë pjesë të një të tëre që mirë është të funksionojnë të dyja në drejtimin e duhur.

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    GRUAJA ESHTE SI QYTETI:PER TA PUSHTUAR ESHTE SHUME LEHTE,PER TA RUAJTUR ATE ESHTE SHUME VESHTIRE...

jam shum dakort me kete pikpamje,tek femra mund te depertosh shum shpejt po gjithashtu ajo mund te te diktoj nese ti e meriton te rrish ne mbreterin e saj(zemren)apo jo...
    femra eshte nje qenie qe eshte veshtir ta percaktoj ashtu si duhet sepse nuk jan shpikur akoma ato fjale qe e citojne siq duhet ate ,por mund te them se dashuria,dhembshuria,butesia,naiviteti,qiltersia qe mbizoteron rtek femra e ben kete bot me te bukur.dhe nuk them se mashkulli nuk i ka shumicen e ketyre virtyteve por ai i mban te ndryshura per shkak te krenaris dhe burreris.
    femra per mendimin tim nuk abuzon me lirin qe i jepet...
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Femra , sidomos femrat tona jane si fiori, lule mos me prek qe veshtire t'u maresh ere...jane mrekulli e natyres , jane me te bukurat e botes...

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750

Si është gruaja?
    -------------------------
    Gruaja eshte si gota,po e theve njehere me mos prit ta ngjitesh!Dikund kam lexua qe ,,Gruaja duhet te rrij ne shtepi,te rrit femijt,te kujdeset per shtepine asesi te punesohet''!Po nese ata femij dalin pak sa nga kontrolla,athua vetem gruaja qenka ajo qe eshte fajtore?Ate fmij a nuk i krijuam sebashku?Pse mos te kujdesemi se bashku pra?Pse une psh.nese kam mbarua shkollen mos te punoj?Ata femij nuk i pruri gruaja me vehte,pra per te qen nje grua e mire duhet nje harmoni e perbashket,e jo gruaja te konsiderohet si roje shtepije!
    Jemi si trendefili,po nuk pate kujdes ku e mban, trendefili te therr!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    gruaja duhet te jete e forte e te dale nga natyra e saj, ndryshe natyra qe ka e ben te pervuajtur, te perkushtuar dhe ne fund te lenduar. nuk di c'ndodh me te kur behet nene, mbase atehere ia vlen te jete vetvetja..
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    ...si esht gruaja...

Esht me fisnike,diskutojn me shum deshir.
    Eduan lirin e tyre.
    Kan nje logjik me te thjesht me jetesor,me me kemb ne toke.
    Kur arrin te sfidoj,sfidon si nje figur me identitet e karakter..

Erara humanum est Maska e kærlighed
    Anëtarësuar
    28-05-2005
    Vendndodhja
    Skandinavi
    Postime
    146
    Shpesh nga bisedat e ndryshme qe lindin mes grash behet percaktimi per gruan e diteve te sotme ,per grate e para etj.etj.Ato te meparshmet ishin me puntore ,vuanin me shume sigurisht se nuk kishin keto lehtesira qe kane grate sot.Keto te sotmet kane kushte me te mira dhe nuk mundohen aq shume ne te gjitha drejtimet deri tek te gatuarit qe tani i gjejne gjysem te gatshme.Edhe raportet me bashkeshortet kane ndryshuar,jane rregulluar mjaft marrdhenjet per sa i perket lirive qe ju takojne grave...
    Por ne raport me lirite e burrave prape lirite e grave jane te cunguara...mgjse ka gra qe duke mare parasysh pasojat bejne ndonjehere si ju thote mendja...
    Atehere une them se ketu gjen vend thenja apo me mire pikpamja se:-

E nderuara pranvera bica, veshët na janë shurdhuar nga këto krahasime sidomos në raportin vjehër-nuse. Po të mar shembull veten nuk do të thoja se e kam më të lehtë jetën nga nje grua e më hershme. Si nënë e tre fëmijëve (dy shkollor, një në kopësht - hiperaktiv, duhet shpikur edhe dita e 8-të e javës për t´ju përmbushur të gjitha nevojat: fizike, psiqike, sociale,etj., etj....duke mos përjashtuar faktin se jam edhe studente dhe në punë njëkohësisht.
    Po, këto reforma janë rezultat i nevojës për mbijetesë që automatikisht i përcaktohen gruas së sotshme si "liri" që dikur nuk e kanë patur.
    Sa i përket krahasimit të lirisë mes burrit dhe gruas, kur nuk do të mund të jetë në barazpeshë. Pse???
    -gruaja është shtatzënë për 9-të muaj dhe foshnja pas lindjes më lehtë njeh zërin e nënës,
    -gruaja praktikon gjidhënien dhe mëkëmbjen e foshnjës pas lindjes edhepse ndihma e burrit në disa raste nuk mund të evitohet,...
    -gruaja është fundamenti i harmonisë në shtëpi.
    Ka raste kur pikat më lartë nuk mirëmbahen, por kjo është një temë tjetër.

Ndërsa për pikëpamjen e juaj do të shtoja se:

Një grua e mencur e ven në rrugë të mirë një burrë të keq, por nuk mund të ndodhë e kundërta.

Përshëndetje.
    Mea mihi concientia pluris est quam Omnium sermo.
    Cicero

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •