Close
Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 135
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Unë them se gratë janë të vlerësuara nga burrat.Ka shumë arsye që e them.Jo plotësisht por po kalon koha kur burri bënte "ligjin".Në fundit të fundit,jo vetëm gratë, por gjithkush vlerësohet për atë që bën.Në rradhë të parë lipset që ato të vlerësojnë vetë veten e tyre.
    Beso!Jam dakort me ju dhe mendimi juaj eshte mjaft korekt! Une e vleresoj gjithmone vete {grate} po " C'THOTE BOTA" dhe grate e gjora ,masa e gjere flas ,ndrydhen ,dhe ato pak a shume vlera qe kane i humbin.

Respekte mik i dashur

_-_ Maska e Shtegtarja
    Anëtarësuar
    02-10-2005
    Vendndodhja
    Tek ura e zallit!
    Postime
    745
    Femra eshte eshte burimi i jetes,tani ne kohen e tashme posedon te drejtat e barabarta me gjinin e kundert,eshte per tu respektuar ne çdo aspekt!

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Cdo gje qe eshte reciproke po dhane respekt do marrin respekt.

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    Cdo gje qe eshte reciproke po dhane respekt do marrin respekt.
    Po kur i detyrojne te japin respekt dhe nuk marrin respekt?Amunden ato te dalin me dhune nga kjo situate? Prandaj gjen vend tolerimi nga ana e seksit mashkull sepse femra ka plot ngarkesa te tjera...

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Po ashtu duhet te jete dhe pse jo,po ka plot zona ne Shqiperi qe femren e shohin vetem te destinuar per pune e femije dhe veten e tyre te privilegjuar...

S'ka akoma nje barazi gjinore sidomos ne zonat rurale ne veri e jug qofshin ato.Plot projekte zhvillimi financohen per keto mentalitete por prap ka vend per diskutime...Dhe ne Manekene duhet te zeme vendin tone ne familje shoqeri pune e kudo me miresine dhe urtesine qe na karakterizon.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Per mua eshte e thjesh fare.Gruaja duhet te emancipohet,te fitoje panvarsi ekonomike,ajo duhet te mbroj vet vetveten mos te shpresoj nga burri i saj.Gjeja e pare ne kete bote per nje femer duhet te jet dhenia vlere vetes se saj.Une nuk shof bukurine femerore si vleren me te madhe tek nje femer.Ajo duhet te dal ne plan te dyte.Ne vend te pare duhet te dalin vlerat e saj per aftesite e saja.Burri ka vetem forcen me shume se ne.Dhe jo ne cdo moment duhet forca.Femrat duhet ta fitojne vet respektin nuk duhet ta kerkojne.Duhet te jen te pregatitura per jeten.Te afta te mbrojne veten dhe femijet e tyre.

Burrat po falen respekt do marrin respekt.

_-_ Maska e Shtegtarja
    Anëtarësuar
    02-10-2005
    Vendndodhja
    Tek ura e zallit!
    Postime
    745
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Po ashtu duhet te jete dhe pse jo,po ka plot zona ne Shqiperi qe femren e shohin vetem te destinuar per pune e femije dhe veten e tyre te privilegjuar...

S'ka akoma nje barazi gjinore sidomos ne zonat rurale ne veri e jug qofshin ato.Plot projekte zhvillimi financohen per keto mentalitete por prap ka vend per diskutime...Dhe ne Manekene duhet te zeme vendin tone ne familje shoqeri pune e kudo me miresine dhe urtesine qe na karakterizon.
    Fatkeqsisht egzistojne akoma femra te tilla,por fal kohes se sotme dhe femra shkollohet dita dites,pastaj populli yne i ka traditat e veta,qe brez pas brezi i ruajne ato tradita,nje burre sapo demokrat te jete e do gruan te kete vetem per vete..ehe...po ama edhe femrat duhet ditur cfare te drejta kerkojne,dhe si duhet aplikuar ato.

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Manekenja Lexo Postimin
    Fatkeqsisht egzistojne akoma femra te tilla,por fal kohes se sotme dhe femra shkollohet dita dites,pastaj populli yne i ka traditat e veta,qe brez pas brezi i ruajne ato tradita,nje burre sapo demokrat te jete e do gruan te kete vetem per vete..ehe...po ama edhe femrat duhet ditur cfare te drejta kerkojne,dhe si duhet aplikuar ato.
    Po Manikene!Egziston ende mentaliteti,qe burri eshte autoritar,qe burri ate c'ka thote do t'i behet realitet qofte edhe ta kete gabim...Akoma tek popujt Ballkanas,nje popull impulsiv,me karakter eshte cudi qe burri te shkoje tek shtepia e nuses e te jetoje atje,sepse me perbuzje quhet " kollovar" kurse bota me larg nesh ndoshta ku jeton ti nuk ka probleme te tilla.Per burrat ne jemi akoma "prone e padiskutueshme " pa le pastaj te jene te bukura... obobooooo edhe syte po ju hodhi njeri behen xheloze e nervozohen.Mjere ju qe ini te bukura...

_-_ Maska e Shtegtarja
    Anëtarësuar
    02-10-2005
    Vendndodhja
    Tek ura e zallit!
    Postime
    745
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Po Manikene!Egziston ende mentaliteti,qe burri eshte autoritar,qe burri ate c'ka thote do t'i behet realitet qofte edhe ta kete gabim...Akoma tek popujt Ballkanas,nje popull impulsiv,me karakter eshte cudi qe burri te shkoje tek shtepia e nuses e te jetoje atje,sepse me perbuzje quhet " kollovar" kurse bota me larg nesh ndoshta ku jeton ti nuk ka probleme te tilla.Per burrat ne jemi akoma "prone e padiskutueshme " pa le pastaj te jene te bukura... obobooooo edhe syte po ju hodhi njeri behen xheloze e nervozohen.Mjere ju qe ini te bukura...
    Ketu ku jetoj une femra punon njejte si burri,eshte e pamvaruar,kujdeset per famlijen,femijet,gje qe do thote se nuk ka te bej me bukurin po thjesht integrimin e shoqeris qe e rrethon.

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Si është gruaja?

Shpesh nga bisedat e ndryshme qe lindin mes grash behet percaktimi per gruan e diteve te sotme ,per grate e para etj.etj.Ato te meparshmet ishin me puntore ,vuanin me shume sigurisht se nuk kishin keto lehtesira qe kane grate sot.Keto te sotmet kane kushte me te mira dhe nuk mundohen aq shume ne te gjitha drejtimet deri tek te gatuarit qe tani i gjejne gjysem te gatshme.Edhe raportet me bashkeshortet kane ndryshuar,jane rregulluar mjaft marrdhenjet per sa i perket lirive qe ju takojne grave...
    Por ne raport me lirite e burrave prape lirite e grave jane te cunguara...mgjse ka gra qe duke mare parasysh pasojat bejne ndonjehere si ju thote mendja...
    Atehere une them se ketu gjen vend thenja apo me mire pikpamja se:-

GRUAJA ESHTE SI QYTETI:PER TA PUSHTUAR ESHTE SHUME LEHTE,PER TA RUAJTUR ATE ESHTE SHUME VESHTIRE...

A JENI DAKORT ME KETE PIKPAMJE ? SILLNI ARGUMENTE NGA PERVOJAT TUAJA.

Faqja 3 prej 14 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •