Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 88
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Matrix,

Pergjigjja eshte C). Me poshte, ja edhe leximi perkates ne Ungjill.

Gjoni 20, 11-18
    Jezusi i dėftohet Marisė Magdalenė

11 Maria qėndroi jashtė te varri dhe qante. Ashtu, duke qarė, u pėrkul e shikoi nė varr. 12 Pa dy engjėj tė veshur me petka tė bardha ndenjur nė atė vend, ku qe trupi i Jezusit ‑ njėri te koka e tjetri te kėmbėt. 13 Ata i thanė:
    “Pse po qan, moj burrneshė?”
    Ajo u pėrgjigj:
    “E morėn Zotėrinė tim e nuk di ku e vunė.”
    14 Si tha kėshtu, u soll prapa e pa Jezusin nė kėmbė, por nuk dinte se ishte Jezusi. 15 Jezusi i tha:
    “Pse po qan, moj fisnike? Kė po kėrkon?”
    Ajo, duke kujtuar se ėshtė kopshtari, i tha:
    “Zotėri, nėse e ke marrė ti, mė trego ku e vure e tani po e marr unė.”
    16 “Mari!” ‑ i tha Jezusi.
    Ajo u kthye e i tha hebraisht: “Rabbuni!” (‑ qė do tė thotė Mėsues). 17 Jezusi i tha: “Mos u ngarrit me mua, se ende nuk u ngjita tek Ati, por shko te vėllezėrit e mi e thuaju: Po ngjitem tek Ati im e Ati juaj, tek Hyji im e Hyji juaj.”
    18 Maria Magdalenė shkoi dhe u lajmėroi nxėnėsve se e pa Zotėrinė dhe se i tha kėto fjalė.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Matrix,

Pergjigjja eshte C). Me poshte, ja edhe leximi perkates ne Ungjill.

Gjoni 20, 11-18
    Jezusi i dėftohet Marisė Magdalenė

11 Maria qėndroi jashtė te varri dhe qante. Ashtu, duke qarė, u pėrkul e shikoi nė varr. 12 Pa dy engjėj tė veshur me petka tė bardha ndenjur nė atė vend, ku qe trupi i Jezusit ‑ njėri te koka e tjetri te kėmbėt. 13 Ata i thanė:
    “Pse po qan, moj burrneshė?”
    Ajo u pėrgjigj:
    “E morėn Zotėrinė tim e nuk di ku e vunė.”
    14 Si tha kėshtu, u soll prapa e pa Jezusin nė kėmbė, por nuk dinte se ishte Jezusi. 15 Jezusi i tha:
    “Pse po qan, moj fisnike? Kė po kėrkon?”
    Ajo, duke kujtuar se ėshtė kopshtari, i tha:
    “Zotėri, nėse e ke marrė ti, mė trego ku e vure e tani po e marr unė.”
    16 “Mari!” ‑ i tha Jezusi.
    Ajo u kthye e i tha hebraisht: “Rabbuni!” (‑ qė do tė thotė Mėsues). 17 Jezusi i tha: “Mos u ngarrit me mua, se ende nuk u ngjita tek Ati, por shko te vėllezėrit e mi e thuaju: Po ngjitem tek Ati im e Ati juaj, tek Hyji im e Hyji juaj.”
    18 Maria Magdalenė shkoi dhe u lajmėroi nxėnėsve se e pa Zotėrinė dhe se i tha kėto fjalė.
    Dielli, pergjigja asht B) se Hyji asht ne Toskerisht Perendia, por nuk ke faj se nuk e ke dit kyt gja. Megjithate ti e ke gjet pergjigjen.
    Une kisha dash me theksue diqka qi m'ka fol ne kyt varg. Jezusi na konsideron vllaznit dhe motrat e tij. A ka gja ma t'madhe se Zoti i universit me t'qujt vlla e moter? A ka privilegj ma t'madh se me t'than mos u ba merak se un po shkoj te Ati jem dhe i juji? Kjoft lavdi Zotit! A ka privilgegj ma t'madh se sa me ardh Ati dhe Krishti me banue n'ty e n'mue permes Frymes se Shejt? Kjoft lavdue Krishtit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Marcus1,

T'falenderoj per gabimin ne shkrim qe e ke kapur. Kam ngaterru vec germen prej shpejtesise, dhe shkrimi i vendosur e verteton qe jam sakte . E di shume mire qe Perendi = Hyj, se gati toske jam edhe une, e s'besoj se ka shqiptar qe s'e di kete .

Edhe komenti yt eshte me shume vlere. Jezusi ketu na ka treguar se ku e kemi shtepine dhe ke e kemi Ate!

Qofte levduar Jezu Krishti!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dielli Ime

Je "gabim ne shkronje" sepse pergjigja eshte B,
    Por je ne rregull "ne fryme" sepse pergjigjia eshte ajo qe ke nenvizuar
    (hahaha )

Marcus,
    Edhe per mua ky varg eshte shume domethenes, sepse pas Ringjalljes, Krishti formon familjen e Tij, Jeta e Tij banon tek ata qe dikur ishin nxenesit e Tij dhe tani behen vellezerit e Tij

Qofte levduar Jezus Krishti
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 13-10-2009 mė 03:13
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Qka i tha Jezusi Saulit kur e takoi ne rrugėn pėr nė Damask?

Kjo asht pvetja ime, cillat janė fjalėt qi Jezusi i tha Saulit:

a)Saul, Saul, pse po e ndjek kishėn time?

b) Saul, Saul, pse po e persekuton kishėn time?

c) Saul, Saul, pse mė pėrndjek?

Po tė doni mund t'thoni pse Jezusi dha pėrgjigjen qi ju mendoni se ka dhanė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Kesaj here nuk e gaboj piken C , sepse Kisha eshte vete TRUPI i Krishtit.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Kesaj here nuk e gaboj piken C , sepse Kisha eshte vete TRUPI i Krishtit.
    Amen! Sa bukur! Jezusi na qun vllazen, na qun bijt e Atit, na qun miqt e Tij dhe na qun vet trupin e Tij. Kush shan, ofendon, gjykon apo persekuton nji nga ma t'vegjlit ne mbretnin e Tij, ka sha, ofendue, gjykue dhe persekutue vet Jezu Krishtin.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Qka ka than Pali pėr ne?

Qka ka than Pali pėr ne:

a) na ngriti bashkė me Krishtin dhe na uli me Tė nė vendet qiellore nė Krishtin Jezus

b) duhet tė luftojme dhe tė pėrpiqemi tėrė jetėn qė tė ulemi me Tė nė vėndet qiellore

c) jeni tė shenjtė, por vetėm disa prej jush do uleni me Tė nė vėndet qiellore

d)do na ngrejė bashkė me Krishtin dhe do na ulė me Tė nė vendet qiellore nė Krishtin Jezus

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Qka ka than Pali pėr ne:

a) na ngriti bashkė me Krishtin dhe na uli me Tė nė vendet qiellore nė Krishtin Jezus

b) duhet tė luftojme dhe tė pėrpiqemi tėrė jetėn qė tė ulemi me Tė nė vėndet qiellore

c) jeni tė shenjtė, por vetėm disa prej jush do uleni me Tė nė vėndet qiellore

d)do na ngrejė bashkė me Krishtin dhe do na ulė me Tė nė vendet qiellore nė Krishtin Jezus
    marcus1 vella pershendetje, kete jave jam shume i zenun, me duhet te kerkoj sepse nuk jam i sigurte nese eshte a), por ende nuk eke pergjigjen e sakt nga une derisa ta lexoj.

Pytja vazhdon
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    marcus1 vella pershendetje, kete jave jam shume i zenun, me duhet te kerkoj sepse nuk jam i sigurte nese eshte a), por ende nuk eke pergjigjen e sakt nga une derisa ta lexoj.

Pytja vazhdon
    E ke gjet vlla. Pėrgjigja e saktė asht a). Vargu gjindet te Efesianėt 2:6. Ma posht po e sjell kyt varg brenda kontekstit:

4 Por Perėndia, duke qenė i pasur nė mėshirė, pėr shkak tė dashurisė sė Vet tė madhe me tė cilėn na deshi,
    5 edhe kur ne ishim tė vdekur nė shkeljet tona, na dha jetė bashkė me Krishtin – nėpėrmjet hirit jeni shpėtuar -
    6 dhe na ngriti bashkė me Krishtin dhe na uli me Tė nė vendet qiellore nė Krishtin Jezus,
    7 pėr tė na treguar nė kohėt qė do tė vijnė pasuritė tepėr tė mėdha tė hirit tė Tij me anė tė mirėsisė ndaj nesh nė Krishtin Jezus.
    8 Sepse me anė tė hirit jeni shpėtuar nėpėrmjet besimit dhe kjo jo prej vetes suaj, por ėshtė dhuratė e Perėndisė,
    9 jo prej veprave, qė askush tė mos mburret.

Ajo qka desha un me than asht se apostulli Pal, pėrdor kohen e shkume, jo tė ardhmen. Kjo mund tė duket mister apo e vėshtir me e kuptue. Na mund t'themi: Si ka mundėsi qi na ka vue nė vendet qiellore, kur ne jena ala itu?

Vllazen e motra, ashtu siq e kena nis kyt jetė frymore me zbulesė, njashtu kena nevojė me e vazhdue me zbulesė. Ashtu si nji vlla ka than se vetėm zbulesa mund tė na ndryshojnė, po e pėrsėris edhe unė. Kemi nevojė vazhdimisht pėr zbulesėn e Jezu Krishtit, kemi nevojė vazhdimisht pėr Manėn qi Zoti na jep prej qiellit, kemi nevojė pra me mujt me pa me sytė frymore, me pa me sytė e Atit.

Atėhere ky varg e ban mjaft tė kjart se Ati na shikjon me sytė e Tij dhe Ai na shikjon tuj ndejt nė vendet qiellore. Pse na shikjon ishtu Ati? Sepse nė ne Ai shikjon vetė Jezu Krishtin. Pse nė ne Ai shikjon Jezu Krishtin? Se na jena nė Jezu Krishtin dhe Jezu Krishti asht nė ne.

Lutem qi Krishti t'na hapė sytė me pa njita mrekullina qi janė pregatit pėr ne qė para themelimit tė botės.

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •