Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 88
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Cila nga keto te treja eshte e sakte:

a-) Zoti e ka parasysh cdo mėkat tonin dhe njė ditė do tė na kėrkojė llogari pėr to
    b-) Zoti e zhvleftėsoi dėftesėn paditėse qė, nė saje tė urdhėrimeve, ishte kundėr nesh,
    e bėri tė zhduket, e mbėrtheu nė kryq.
    c-) Zoti do ta zhvlerėsojė dėftesėn paditėse qė, nė saje tė urdhėrimeve, ėshtė kundėr nesh,
    pas ditės sė gjyqit, nqs do na gjykojė tė denjė pėr falje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 15-10-2009 mė 09:58
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Pėrgjigja e saktė asht b) Nuk ka ma padi kundėr nesh! Lavdi Jesu Krishtit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Cilla asht pėrgjigja e saktė?

Jezusi i tha: ``Unė jam udha, e vėrteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati pėrveēse nėpėrmjet meje. Po tė mė kishit njohur, do tė kishit njohur edhe Atin tim; qysh tani e njihni dhe e keni parė``. Filipi i tha: ``Zot, na e trego Atin, dhe na mjafton``. Jezusi i tha:

a) Kaq kohė jam me ju dhe ti nuk mė ke njohur akoma, o Filip?
    b) Kaq kohė jam me ju dhe ti nuk e ke njohur akoma Atin, o Filip?
    c) Kaq kohė jam me ju dhe ti nuk e ke parė Atin, o Filip?

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ke te drejte vella Marcus, .

Vargu eshte Kolosianet 2:14:

(po e sjell gjithe kapitullin 2)

Kolosianeve 2:

1 Kėndej dėshiroj ta dini se ē’luftė tė ashpėr mė duhet tė bėj pėr ju, pėr ata nė Laodice edhe pėr tė gjithė tė tjerėt qė nuk mė kanė parė kurrė personalisht, 2 qė tė ngushėllohen zemrat e tyre dhe, tė bashkuar nė dashuri tė arrijnė tėrė begatinė, plotėsinė e kuptimit, njohjen e vėrtetė tė Misterit tė Hyjit ‑ Krishtit. 3 Nė Tė janė tė fshehura tė gjitha visaret e dijes e tė kuptimit.
    4 Jua them kėtė qė askush tė mos ju gėnjejė me fjalė joshėse. 5 Edhe pse me trup nuk jam i pranishėm, megjithatė me shpirt jam ndėr ju: me kėnaqėsi e vėrej radhėn tuaj dhe patrandshmėrinė e besimit tuaj nė Krishtin.
    6 Siē e pranuat Jezu Krishtin Zot, ashtu edhe vazhdoni tė jetoni nė Tė: 7 tė rrėnjosur, vazhdimisht tė mbimuruar nė tė dhe tė fortė nė fe sikurse qetė mėsuar, gjithherė pėrplot me falėnderim. 8 Ruajuni tė mos ju gėnjejė kush me anė tė “filozofisė” ‑ me stėrhollime tė kota, qė bazohen nė thashethemet njerėzore, nė “elementet e botės” e jo nė Krishtin. 9 Dhe, pasi nė Krishtin banon trupėrisht e tėrė plotėsia hyjnore, kėshtu edhe ju jeni 10 tė mbushur me anė tė Tij. Ai ėshtė Kryet e ēdo Principate e Pushteti.
    11 Nė tė jeni edhe tė rrethprerė, por me njė rrethprerje qė s’ėshtė bėrė me dorė njeriu ‑ u zhveshėt nga trupi i mėkatit ‑ me anė tė rrethprerjes sė Krishtit. 12 Tė varrosur bashkė me Tė nė pagėzim, bashkė me Tė edhe u ngjallėt nė saje tė fesė, me tė cilėn besuat nė fuqinė e Hyjit qė e ngjalli nga tė vdekurit. 13 Edhe juve qė ishit tė vdekur pėr shkak tė fajeve tuaja dhe tė parrethprerjes sė trupit tuaj, Hyji ju ngjalli bashkė me Tė.

Ai mirėsisht na i fali tė gjitha fajet tona,

14 Ai e zhvleftėsoi dėftesėn paditėse qė, nė saje tė
    urdhėrimeve, ishte kundėr nesh, e bėri tė zhduket,
    e mbėrtheu nė kryq.

15 I ēarmatosi Principatat dhe Pushtetet
    ‑ e dėftoi kėtė botėrisht ‑
    dhe i tėrhoqi zvarrė nė kalimin ngadhėnjyes tė Kryqit!

16 Prandaj askush tė mos guxojė t’ju dėnojė pėr ēėshtje ushqimi e pijeje, pėr ēėshtje festash o hėne sė re ose tė shtunash, 17 sepse kėto janė vetėm hija e atyre qė duhej tė vinin, kurse realiteti ėshtė Krishti! 18 Askush tė mos ju shpallė tė padenjė pėr shpėrblim qiellor, pse ai, sikur “kėnaqet nė pėrshpirtėri dhe nderim tė engjėjve”, gjasme ėshtė nė vegime dhe ėshtė themeluar nė kujtime shpirtėrore dhe nė mendjen e vet fryhet pėr pamje pėrrallore, 19 por nuk ėshtė i lidhur me Kryet ‑ me Atė, prej tė cilit mbarė Trupi, nė saje tė gjymtyrėve dhe tė nyjeve, i kujdesuar dhe i lidhur nė njė, rritet me rritjen qė jep Hyji.
    20 Nėse bashkė me Krishtin keni vdekur pėr parimet e botės, pse atėherė ‑ thua se jeta juaj ėshtė ende e varur nga kjo botė, u nėnshtroheni disa rregulloreve, si kėto: 21 ”Mos merr, mos shijo, mos prek!” 22 Tė gjitha kėto janė tė caktuara tė mbarojnė me pėrdorim! Rregullore dhe mėsime njerėzish! 23 Tė gjitha kėto janė gjasme nderim Hyjit, pėrshpirtėri, gjasme pendesė, duken si tė ishin vėrtet urti, por nuk kanė kurrfarė vlere, vetėm sa pėr tė kėnaqur trupin!

Me te vertete vargje triumfante. Sa mire do ishte qe ne t'i kishim keto vargje gjithmone parasysh, duke u kujtuar se ne Krishtin jemi me shume se triumfante dhe kemi kaluar perfundimisht nga vdekja ne Jete!

"Gjithcka u krye!" - Fjalet e fundit te Jezusit ne Kryq
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 16-10-2009 mė 03:43

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Jezusi i tha: ``Unė jam udha, e vėrteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati pėrveēse nėpėrmjet meje. Po tė mė kishit njohur, do tė kishit njohur edhe Atin tim; qysh tani e njihni dhe e keni parė``. Filipi i tha: ``Zot, na e trego Atin, dhe na mjafton``. Jezusi i tha:

a) Kaq kohė jam me ju dhe ti nuk mė ke njohur akoma, o Filip?
    b) Kaq kohė jam me ju dhe ti nuk e ke njohur akoma Atin, o Filip?
    c) Kaq kohė jam me ju dhe ti nuk e ke parė Atin, o Filip?

Marcus,

Pergjigjja e sakte eshte a).

Nuk e di se si e perkthejne kete tekst ata njerez qe nuk besojne se Biri eshte Zot.

Gjoni 14, 8-14
    8 Filipi i tha:
    “Zotėri, na e dėfto Atin e na mjafton!”
    9 “O Filip ‑ i tha Jezusi ‑ kaq shumė kohė jam me ju e nuk mė njohe ende?
    Kush mė ka parė mua, ka parė edhe Atin.
    Si thua, pra: ‘Na e dėfto Atin!’
    10 Po a nuk beson
    se unė jam nė Atin e Ati ėshtė nė mua?
    Fjalėt qė jua them, nuk jua them prej vetvetes:
    Ati qė banon nė mua i kryen veprat e veta.
    11 Mė besoni mua:
    Unė jam nė Atin dhe Ati ėshtė nė mua.
    Pėrndryshe, besoni pėr shkak tė vetė veprave!
    12 Pėrnjėmend, pėrnjėmend po ju them:
    kush beson nė mua,
    veprat qė i bėj unė edhe ai do t’i bėjė.
    Madje do tė bėjė edhe mė tė mėdha se kėto,
    sepse unė po shkoj tek Ati.
    13 Dhe ēdo gjė qė tė kėrkoni nė Emėr tim
    do ta bėj
    qė tė lavdėrohet Ati nė Birin.
    14 Nėse do tė mė kėrkoni ndonjė gjė nė
    Emėr tim, do ta bėj.”

Shkrim qe te fut dritherimat edhe nese nuk je aspak besimtar. Me te vertete i nje lartesie te panjohur me pare, e qe shume pak meditohet sot edhe nga vete te krishteret.

Ju falenderoj shume per kete kuic se me keni bere qe t'i rikthehem me shume Shkrimit Shenjt.

Ju pershendes ne Krishtin!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Edhe une jam dakord qe pergjigjia e sakte eshte a, dhe vargjet qe solli Dielli_ime e vertetojne kete.

Shume te fuqishme jane fjalet qe Jezusi thote: "Kaq kohe kemi bashke dhe nuk me ke njohur ende?" dhe jo "Kaq kohe kemi bashke dhe nuk e ke njohur Atin ende?"

Kjo sepse Ati dhe Jezusi jane nje, ose me mire Ati ishte brenda Jezusit permes Frymes dhe ne cdo moment bente veprat permes Jezusit. Pra Ati mund te njihet vetem duke pare Jezusin. Duket sikur vete Ati po flet permes Jezusit: "Pse a nuk te jam shfaqur permes Birit Tim, o Filip?"

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Pergjigjja e sake eshte C.

Dielli pergjigja c) pra eshte e saktė dhe falemnderit, Zoti tė bekoftė.

Bibla pra na mėson se Jezusi ia dhuroj nėnen nxėnėsit-atij qe Jezusi e don mėsė shumti!

Atėher Dielli unė bėjė kėtė pytje vetit; kush ėshtė nėxėnėsi qe Jezusi e don mėsė shumti dhe ēkuptim ka kjo? Moter, Mister i madh ėshtė kėtu! Kerkohet meditim me ndikim te Shpirtit te Shenjt, lutje dhe pervujteri per tu shtjelluar ky mister. Ne shumher lexojmė rreshtat, vetem rreshtat, kemi vetem pergjigjen te cilen e lexojmė, kjo ėshtė e mirė, por, kur lexojmė duhet tė kuptojmė edhe mė, Jezusi thotė; "hedhe rrjetin edhe mė thellė nė det"! Duhet pra edhe mė thellė tė hedhim rrjetin dhe tė kuptojmė edhe diēka mė shumė nė rreshta e shkrimeve, atė tė rendėsishme, tė perjetshme, Bibla thotėse per Marinė-nėnen e Jezusit; "Prej asaj ore nxėnėsi e mori me vete"!

Unė Dielli kam kėtė pergjigje, deshiroj tė jam nxėnėsi qe Jezusi e dashti mėsė shumti dhe unė tė jam nxėnėsi qe Nėnen; "Prej asaj ore nxėnėsi e mori me vete"!!

Unė nuk dua ta quaj Nėnen ashtu dhe kėshtu, nuk dua tja mbylli deren asaj, nuk dua mos ta nderoj Nėnen, nuk dua ta quaj Nėnen me emertime te botes, jo, jo, nuk dua ta quaj Nėnen tė pa vlerė, jo. Dua tė jam vetem ashtu si mė mėson Zoti im Jezusi; “Ja, nėna jote!” Dhe pa tjeter jam mjaft i perkushtuar dhe i kujdesshem qe tė jam nxėnėsi qe Jezusi e don mėsė shumti dhe; "Prej asaj ore nxėnėsi e mori me vete".

Pergjigja nga Bibla:

Nė kėmbė, pėrbri kryqit tė Jezusit, qėndronin nėna e tij, pastaj motra e nėnės sė tij, Maria e Klopait edhe Maria Magdalenė. Jezusi, kur pa nėnėn e vet dhe, pranė saj, nxėnėsin qė donte, i tha nėnės:

“Grua, ja, yt bir!”

Pastaj i tha nxėnėsit:

“Ja, nėna jote!”

Prej asaj ore nxėnėsi e mori me vete. (Gjm 19; 25-27)

Qoftė lavduar Jezus Krishti

toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 21-10-2009 mė 17:03
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Unė nuk dua ta quaj Nėnen ashtu dhe kėshtu, nuk dua tja mbylli deren asaj, nuk dua mos ta nderoj Nėnen, nuk dua ta quaj Nėnen me emertime te botes, jo, jo, nuk dua ta quaj Nėnen tė pa vlerė, jo. Dua tė jam vetem ashtu si mė mėson Zoti im Jezusi; “Ja, nėna jote!” Dhe pa tjeter jam mjaft i perkushtuar dhe i kujdesshem qe tė jam nxėnėsi qe Jezusi e don mėsė shumti dhe; "Prej asaj ore nxėnėsi e mori me vete".
    Toni77,

Nuk ka diskutim per kete qe ke shkruar me lart. Jezusi na ka bere dhurate te madhe kur na e la nenen e vet per nene tonen ketu ne toke dhe ne qiell. Per te gjithe ata qe jane ende dyshues nese duhet nderuar apo jo Maria, une vec e huazoj nje thenie te goditur te Ate Xhon Korapit (Fr. John Corapi) qe thote pikerisht keshtu "Perderisa Maria ishte e mire per Jezusin, ajo eshte shume e mire per mua!".

Dhe une do ta dua e do ta nderoj per ameshim edhe me shume se nenen time, pasi shpetimtari im mori mish prej mishit te saj dhe gjak prej gjakut te saj. Nena jone lutet vazhdimisht per ne dhe na qet hire te panumerta prane Birit te vet. E fuqishme eshte lutja e saj.

Te mos harrojme asnjehere se poshte kryqit ishte Maria! Dhe cdo here qe lutemi prane nje kryqi sot, apo edhe vetem nese e shohim nje te tille, te jemi te sigurt se Maria eshte aty. Krishti ngadhenjeu ne kryq mbi mekatin bashke me te gjithe ata qe i besuan, dhe Zoja ishte e para, pasi edhe ajo e kishte shpirtin te gozhduar ne ate kryq. Pataj ajo ishte e vetmja pas Krishtit qe e beri vullnetin e Atit me bindje e degjese te plote deri ne fund, pasi kishte besim te madh dhe kishte gjetur hir para Zotit. E mua kjo me mjafton per ta dashur, nderuar e respektuar!

Te fala ne Krishtin!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Vella Toni dhe Moter Dielli_ime, me pelqyen shume keto qe keni shkruar dhe po ndaj me ju dicka qe kam shkruar para disa vitesh:

Kryqezimi

Ah , te shihja ate Fytyre njehere
    ku buzeqeshja asnjehere s'u shua,
    dhe kur duart me gozhde te shpuan atehere
    perseri ju lute Atit tend per mua

Te mundja te shihja Kryqin tend tani
    ashtu si Simeoni ne rrugen plot mundim
    dhe ta puthja me plot dashuri,
    ashtu sic e puthje dhe ti Zoti im

Te ishte Kryqi Yt me i madh
    qe bashke te vdisnim aty plot gezim
    te perqafuar porsi dy vellezer
    krijesa dhe Krijuesi bashke ne ameshim

Kurora me gjemba qe te shpoi fytyren
    le ta copetonte krejt fytyren time
    dhe bashke te vdisnim prane njeri-tjetrit
    dhe bashke te rronim perjete ne ameshime

Do doja te shkulja nje cope prej Kryqit
    dhe ne qafe ta varja porsi hajmali
    dhe le te talleshin me mua farisejte
    cnderimi Yt per mua eshte lavdi

Kur mbi Kryq te ngriten Ty
    dy zemra krejt u copetuan
    edhe kater sy shihnin vec mbi Ty
    syte e Nenes dhe Atit mbi Kryq u bashkuan

Dhimbja e Kryqit Tend, ishte Kryqi i Tyre
    Kur mbi Kryq veshtronin nje At dhe nje Nene
    ne miliona zemra ti o Fjale hyre
    "Cdo gje bej te re!"- vdiqe duke thene!

Keto miliona zemra jane vec nje Zemer
    Zemra e nje Vajze qe vec Ty te do
    qe s'te tradheton si Izraeli i vjeter
    Emrin "Kisha Jote" perjete mban Ajo

Kur Ti Fjale vdiqe, Vdekja u shkaterrua
    Frymerat u zgjuan, Trupat u bene Tempuj
    Vajza- Kishe zbriti nga brinja Jote e shpuar
    Vajza- Kishe qe rron e do rroje ne shekuj

.................................................. ..........................

Mijevjecaret shkuan si te ishin enderr
    por Kalvari ngeli perseri aty,
    aty sot serisht dike kryqezuan
    dhe shume mire e di: Te kryqezuan Ty...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 22-10-2009 mė 07:45

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Zoti te bekofte Matrix per keto vargje teper te ndjera!

Te fala ne Krishtin!

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •