-
i/e regjistruar
Roli i FSK-së, Forca e Sigurisë së Kosovës
FSK Është një forc e re e siguris se kosovës,e cila eshte e krijuar sipas paketes se Ahtisarit.Ne perberjen e saj ka 3000pjestar aktiv dhe 800 pjestar rezerv.
-
-
Golden Tear
Forca e Sigurise se Kosoves eshte e formuar ne rrethana ushtarake, por nuk ka autoritet te i pergjigjet kerkesave ushtarake ne forme te ushtrise kuptimplote. Ajo do te funksionoje nen ndikimin dhe udheheqjen e Trupave te NATO-s, perderisa t'i marrin hapat per te u quajtur nje Ushtri. Arsyeja e numrit te vogel te ushtareve eshte mungesa e mbuleses se buxhetit ushtarak per shkak te politikes fiskale te dobet dhe jo aq menaxhuese ne Kosove. Çdo dite po punohet per avansimin e saj, por neve na mungon serioziteti, mjetet, integriteti, perkushtimi. eksperienca e oficereve komisionar, dhe atyre jo-komisionare. Besoj se me kohen edhe keto do te zgjidhen.
-
-
ishalla nuk del si e para...
dikur paraardhesese se saj TMK-se veq ushtri e kosoves nuk mund ti thoje..e dale nga cmilitarizmi i ish ushtrise '' clirimtare '' te kosoves TMK dha shembullin me te keq se si mund te jete nje ushtri e politizuar..me te drejte nderkombetaret duke e pare njeanshmerine e tejskajshme te saj kusht kryesor kishin shkrirjen e saj dhe krijimin e nje force te re siq po e quajne sot FSK..dihet se presidenti i republikesh eshte edhe komandant i pergjithshem i forcave ushtarake te nje vendi por ne rastin e kosoves tmk-ja as nuk e vuri ujin ne zjarr per te zbatuar urdherat e komandantit te pergjithshem te saj...dilnin komandante te bllaces qe cju thoshte mendja benin..ne rastet me te mira rebelime te tilla quhen puqe ushtarake por ne kosove as nuk guxoi kush te flase se cpo ndodhte..e ndikuar krejtesisht nga partia demokratike e kosoves tmk-ja mbeti thjeshte nje organizem militar pa as me te voglen mbeshtetje nga nderkombetaret..skishte se si ndodhte ndryshe kur ne krye te saj ishin njerezit qe nuk kishin asnje lidhje me ushtrine por qe ishin vene ne krye te saj pas lehnin apo pushonin sa here ju thoshte gjarperi...dhe si gjarperinj apo shushunja zaptuar pikat me strategjike te ekonomise se kosoves dhe eleminuan figura eminente te artit ushtarak....
FSK-ja duhet thene eshte vazhdim i saj dhe duke pa kuadrin udheheqes te saj nuk te mban ngrohte profesionalizmi i saj..jan po ata komandante qe i kan dhene vehtes grada edhe gjenerali pa asnje dite shkollim ushtarak qe vazhdojne ta drejtojne kete force sigurie...mirepo ndryshe nga me perpara keto te rinjte po i zbatojne urdherat e komandantit te pergjithshem..ndoshta ngaqe komandanti i tyre ne hije i ka udhezuar qe te jene me profesionale dhe te pakten mos te dalin haptas ne kundershtim me normat ushtarake...
ishalla fryn ere e re mbi ushtrine e kosoves qe ajo te behet me te vertete nje ushtri profesionale ku te mbizoteroje ndjenja kombetare dhe profesionale....
-
-
Kaprosi----ishalla fryn ere e re mbi ushtrine e kosoves qe ajo te behet me te vertete nje ushtri profesionale ku te mbizoteroje ndjenja kombetare dhe profesionale....
(e citova këtë fjali vetem për një debatë të mirëfilltë pa ofendime)
ku te mbizoteroje ndjenja kombetare
Përshendetje -Kaprosi --unë personalisht nuk i besoj FSK--nëse themi se TMK-doli nga ish -UÇK-dhe tani u krijua FSK -unë skam njohuri se në UÇK kishte ushtar shki dhe deri sa ata u futen në FSK-- per cilat ndjenja Kombtare bëhet fjalë tani??????? apo ndoshta presim të ndodh diçka sikur brenda ushtrisë Amerikane (në javen e fundit) ,pastaj flitet edhe për SHIK(sherbimi i Intelegjences)çfarë roli do të kënë shkit si pjesëtar të FSK dhe SHIK --për të miren e Kosovës?????duke u bazuar në ndjenjat Kombtare Shqiptare .
Përshendetje vetem për SHQIPTAR
-
-
i/e regjistruar
fsk as ushtri e as gjandarmeri katastrof ka vendos ahtisari bre ***** ma hngt edhe me falni ne shprehje ju te gjith qe lexoni se po bajn manovra me ne shqiptaret ne kosov kta shkiet e evropes .,kjo eshte nje loj e madhe nje padrejtsi per kosoven ne fushen e siguris e sidomos per ushtrin ton qe her e quajn forc e siguris her per raste emergjente sikurse ishim ne tmk -ja ne koh .
un jam i lumtur shum qe nuk kam kaluar ne ket farmacion fsk isha uck ,tmk ma ne fund jam jashte fsk nuk jam i pranuar pse sepse kam ma shum se 30 qertifikata trajnime te llojllojshme te kryera pastaj kam akademin te kryer me noten 95 per qind qe kam te kryer ne ktd tmk nese me besoni qysh para 4 viteve e kam hetue qe evropjanet nuk kan qen te interesuar te na nduhmojn qe te krijojm nje ushtri te deshiruar profesionale qe i duhet kosoves .seleksionimet qe kan ber njerzit ton te tmk dhe faktori evropjan per fsk eshte ma teper se turp pse sepse nuk i konvenonte evropjnve dhe disa njerzve ton qe te pranohen njerz te zgjuar dhe profesional sepse e kishte me veshtir me ne duke u friguar se nuk mund te na kontrollonin ndersa pjesen dermuese qe ka fsk=ja sod jan njerz analfabeta nuk din me lexue harten nuk din te gjejn kordinatat topografike nuk din me komuniku me shifra ne komunikim radiolidhje ,nuk din qka jan planet operative nuk din qka eshte disllokimi i njisive nga vendbazimi ne vend grumbullim per intervenime ,nuk din se si testohet njisia gjat nje operacioni sipas planit te parapar .,nuk din si te perpilohet nje mini operacion sepse per operacion as qe bahet fjal e keshtu me radh me vjen keq qe po e them nje realitet pra 65 per qind deri ne 70 per qind jan te pa afte ne fsk sod mirpo kjo i konvenon disa grupeve te pa afte ne krye te fsk-se dhe evropjanve qe e quajn veten shum suprerior por nuk jan te gjith suprorior sepse i kemi pa ne trajnime ne tmk sa ishim kishte ushtar shum te dobet te evropjanve por kishte edhe te mier mirpo mos te rrejm veten qe kemi ushtri sepse statuti momental i fsk eshte i mbrojtjes civile dhe jo ushtarake zoti ju ndihmoft ju fsk keni pranu ket statut te ahtisar ***** e bajshi meshnet .
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt