E pashe pasi qe e postova.Postuar mė parė nga MI CORAZON
Ju falenderoj Kresha per informacionin ...por une e kam te qarte kronologjine e ngjarjeve. Doja vetem ti thoja Shvejkut, se Sllobo na del kopjaci....
Kerkoj falje
E pashe pasi qe e postova.Postuar mė parė nga MI CORAZON
Ju falenderoj Kresha per informacionin ...por une e kam te qarte kronologjine e ngjarjeve. Doja vetem ti thoja Shvejkut, se Sllobo na del kopjaci....
Kerkoj falje
Te gjitha rruget te cojne ne Prishtine, por eshte nje tren qe shkon ne Perzeren.
Albi Kurti eshte nje shembull heroik per Kosoven. Ae shembull duhet ta ndjekin te gjithe shqiptaret. Po disa sikur edhe fakteve me te gjalla, iu bishterojne. Kete e bejne vetem ata qe nuk kane guxim ta bejne vepren e tij heroike!
Albin Kurti eshte nje shembull heroik per Shqiptarine!
O Corazono, pse e hoqe kapelen kur kaloi Albini?
Per respekt.
Po kur kalova une?
Per respekt. (lol)
Pershendetje.
Albi me te vertete ishte njeri nder udheheqesit e rrinise kosovare, i studenteve kosovare para luftes se pergjakshme 1998-1999. Guximi i tij, heroizmi i tij me kane krijuare nje pershtypje se Albi eshte ai ushtari i vertete per lirin e Kosoves pa uniforme ushtarake.
Por disa gjera nuk kane rrjedhur mire ne Unionin e Pavarur te Studenteve te U. te Prishtines. "Shoket" e Albinit, siq jane milionerat Bujar Dugolli (ish-minister) dhe deputet ne Kuvendin e Kosoves) dhe Driton Lajqi (deputete ne kuvendin e Kosoves),te cilet se bashku me Albinin ishin Drejtuesit e UPSUP, e shfrytezuan Albinin per t'ja arritur detyren qe e kishin marre permes SHIK-ut, mos njohja e institucioneve te Kosoves nga ana e studenteve, pra Albini pranoj ate detyre qe te behet vegel e tyre me dijeni apo pa dijeni.
Me vrasjen e studentit te UP Armend Dacit ne vitin 1996 ne Prishtine, krahu i majte e sulmonte vazhdimishte UPSUP, duke deshiruar qe Unioni te mos jete i pavarure por te sherben si qender sulmi kunder institucioneve te Kosoves te krijuara pas zgjedhjeve e vitit 1992 dhe ja arriten qellimin permes Albinit qe sipas mendimit tim Albini nuk ka qene i "vetedishem".
Por, ta gjykosh te kaluaren me pervojen e sotshme nuk eshte e drejte.
Ka edhe shume shume gjera per t'uh thene rreth UPSUP pasi Albini permes UPSUP u behe i njohur. Ishte antar i kryesises se Unionit para kalimit te Unionit ne duarte e majtiseve dhe pas marrejese se Unionit me anen te votave te vjedhura.
Pse ishte pike strategjike Unioni per forcat qe kundershtonin institucionet e Kosoves dhe voten e popullit te vitit 1992?
no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.
Albin Kurti eshte nje thesar i rralle per Kosoven dhe shqiptarine.
Edhe pse Albini ka bashkepunuar ne Unionin e Studenteve me injorantet e kuq Dugolli e Mavraj, ai nuk ka qene i indoktrinuar nga ideologjia marksiste.
Mbetet te shpresojme se edhe ne te ardhmen Albini do te frymezohet vetem nga ideologjia kombetare.
Komunistet edhe m.... qe e bejne vet mundohen te na e servojne si desert patriotik
ME tregoni dikush se cka eshte duke bere Kurti tash? NUk di, nuk kam degjuar poer te ka nje kohe e gjate.
An unexperienced life is not worth living. Socrates
Me kujtohet nje gje qe e pate thene ai gjate seances se pare te gjykimit te tij:
Ne pyetjen se cfare nenshtetesie kishte (pyetje pak ironike kjo) nga gjykatesi, Albini pergjigjet:
Une jam shtetas i Republikes se Kosoves...
Me pate lene pershtypje guximi i tij dhe heroizmi.
Per kete mund te denoheshe me vdekje.
ASD
Albin Kurti
Do ti deshiroja Albin Kurtit te distancohet nga mendjemedhenjte dhe arrogantet e destruktivet Qosja e Demaci si dhe nga bishtrat e Shikut, Haliti, Mavraj, Luma etj.
Atdhetar i mire eshte ai qe i bindet votes se Popullit dhe atyre qe dalin ne krye me voten e Popullit.
Keshtu ti ilirian e Kresh mendjendriturit.
Llapi,
e kam ndie nje gjyshe ku thoshte:"Mos me kane, qysh mos me kane - me kane s'te lane" all me deke, e gjyq me rrnue...
Pa u formua individualiteti i shendoshe kombetar i shqiptarit, apo vetedija e paster kombetare - eshte shume veshtire te ecemi para! Ka koka e kaka, e kur kaka flet per koken - mjerim eshte! E sheh, disa edhe Albinit mundohen te ia 'rregullojne' ambrellen
eh planeti
Ka
Ka
Krijoni Kontakt