Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    SHQIPËRIA është GJAKU im Maska e fano
    Anëtarësuar
    11-05-2009
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    193

Post Schmitt: Kosova është një shtet i dytë shqiptar

Historiani i njohur zviceran, Oliver Jens Schmitt, tha se Kosova është një shtet i dytë shqiptar dhe jo një shtet shumetnik.
    “Deshëm apo nuk deshëm ta pranojmë ky është fakt”, tha Schmitt në një intervistë për mediat zvicerane. Ai po ashtu vlerësoi se Serbia nuk mund të pranohet në Bashkimin Evropian, pa pranuar fajin dhe përgjegjësinë për luftërat e shkaktuara.

Historiani dhe eksperti zviceran për çështjen e Ballkanit në një intervistë për numrin e sotëm të gazetës me tirazhin më të madh në Zvicër, Neue Zürcher Zeitung, tha se është i pa mundur krijimi i një Kosove multi-etnike ashtu siç e parashikon Kushtetuta e vendit.

“Për të ndërtuar një shtet multi-etnik në Kosovë duhet hequr dorë nga historia duke kthyer vitin zero. Deshëm ne apo nuk deshëm Kosova është një shtet i dytë shqiptar, ndërkohë që po rriten tendencat për bashkim. Fuqitë e mëdha janë në fakt kundër këtij bashkimi, mirëpo në planin afatgjatë ata nuk mund ta pengojnë këtë proces të natyrshëm që mund të krahasohet me bashkimin e Moldavisë me Rumaninë në vitin 1861, apo bashkimin e Bullgarisë në vitin 1885’, vlerësoi ai.

Sipas Schmittit, falë autostradës së ndërtuar Tirana dhe Prishtina do të intensifikojnë bashkëpunimin, ndërsa revolucioni i quajtur internet ka sforcuar dukshëm diskursin nacional mes shqiptarëve.

Lidhur me Serbinë ai deklarohet kundër pranimit të saj në Bashkimin Evropian pasi ende nuk është shkëputur nga e kaluara. “Është e papranueshme të integrosh një shkaktar të konfliktit pa e pranuar fajin dhe përgjegjësinë për luftërat e shkaktuara”, tha historiani Schmitt. /rtk/

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Ky far Scmitt ka thene ashtu si do te duhet te ishte , pr q@e Kosova t@e ishte shteti i dyte shqiptar.

Por n@e realitet Kosova eshte nje shtet i kurkujt!

Ka nje kushtetut p@er kekend, himn pa fjal pra per askend , flamur idot , qe seshte i askujt...

Schmitt , po flet duke dashur te i zgjoi shiptaret nga gjumi idot qe jan futur koke e trup.

Shpresoj se ky mesazh do te mbrij ne kokat korruptive te qeverisjes antishqiptare te Kosoves!

Kili

SHQIPERIA ETNIKE ESHTE GJAKU IM QE NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Citim Postuar më parë nga fano Lexo Postimin
    Historiani i njohur zviceran, Oliver Jens Schmitt, tha se Kosova është një shtet i dytë shqiptar dhe jo një shtet shumetnik.
    “Deshëm apo nuk deshëm ta pranojmë ky është fakt”, tha Schmitt në një intervistë për mediat zvicerane. Ai po ashtu vlerësoi se Serbia nuk mund të pranohet në Bashkimin Evropian, pa pranuar fajin dhe përgjegjësinë për luftërat e shkaktuara.

Historiani dhe eksperti zviceran për çështjen e Ballkanit në një intervistë për numrin e sotëm të gazetës me tirazhin më të madh në Zvicër, Neue Zürcher Zeitung, tha se është i pa mundur krijimi i një Kosove multi-etnike ashtu siç e parashikon Kushtetuta e vendit.

“Për të ndërtuar një shtet multi-etnik në Kosovë duhet hequr dorë nga historia duke kthyer vitin zero. Deshëm ne apo nuk deshëm Kosova është një shtet i dytë shqiptar, ndërkohë që po rriten tendencat për bashkim. Fuqitë e mëdha janë në fakt kundër këtij bashkimi, mirëpo në planin afatgjatë ata nuk mund ta pengojnë këtë proces të natyrshëm që mund të krahasohet me bashkimin e Moldavisë me Rumaninë në vitin 1861, apo bashkimin e Bullgarisë në vitin 1885’, vlerësoi ai.

Sipas Schmittit, falë autostradës së ndërtuar Tirana dhe Prishtina do të intensifikojnë bashkëpunimin, ndërsa revolucioni i quajtur internet ka sforcuar dukshëm diskursin nacional mes shqiptarëve.

Lidhur me Serbinë ai deklarohet kundër pranimit të saj në Bashkimin Evropian pasi ende nuk është shkëputur nga e kaluara. “Është e papranueshme të integrosh një shkaktar të konfliktit pa e pranuar fajin dhe përgjegjësinë për luftërat e shkaktuara”, tha historiani Schmitt. /rtk/
    Po edhe nuk ka mundesi qen shtet multietnik pasice Kosovaret e perbenjn 95 % te popullsise.Kjo dihet qarte edhe pse nuk thuhet e nuk pranohet nga te tjeret.
    Someone wants to be a Devils Advocate.

Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Ky far Scmitt ka thene ashtu si do te duhet te ishte , pr q@e Kosova t@e ishte shteti i dyte shqiptar.

Por n@e realitet Kosova eshte nje shtet i kurkujt!

Ka nje kushtetut p@er kekend, himn pa fjal pra per askend , flamur idot , qe seshte i askujt...

Schmitt , po flet duke dashur te i zgjoi shiptaret nga gjumi idot qe jan futur koke e trup.

Shpresoj se ky mesazh do te mbrij ne kokat korruptive te qeverisjes antishqiptare te Kosoves!

Kili

SHQIPERIA ETNIKE ESHTE GJAKU IM QE NUK FALET!
    ose hic fare ose keshtu si eshte.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    nuk kem luftu per ma shum , si te kishim luftuar ma shum, mesiguri se kishim vendos vet.

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anëtarësuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Ka thene nje te vertete qe e dine te gjithe.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga pendex Lexo Postimin
    Po edhe nuk ka mundesi qen shtet multietnik pasice Kosovaret e perbenjn 95 % te popullsise.Kjo dihet qarte edhe pse nuk thuhet e nuk pranohet nga te tjeret.
    kosovaret perbejn 5% te popullis (serb, ashkali, rom, turq, boshnjak, malazes etj)

95% te popullsis e perbajn SHQIPTARET.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    kosovaret perbejn 5% te popullis (serb, ashkali, rom, turq, boshnjak, malazes etj)

95% te popullsis e perbajn SHQIPTARET.
    Kosovare - Shqiptare nese mendon perndryshe e ke KOMPLET GABIM

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga pendex Lexo Postimin
    Kosovare - Shqiptare nese mendon perndryshe e ke KOMPLET GABIM
    kosovar i thot vetes ne ashkalija ene romi po shqiptar nuk jan
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    kosovar i thot vetes ne ashkalija ene romi po shqiptar nuk jan
    Ahh kjo eshte tjeter ceshtje.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •