Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 157
    Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Dakort me ty jam, por sic ta thash pak me siper, nuk do presim fushe me lule e gjelberim, se ka edhe shkretetira... Kjo eshte natyra, ne pergjithesi!
    La vita č bella...

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Dashuria.....

Kur jeshmė tė vegjėl, si moll' e pabėrė,
    putheshim ngaherė, ditėnė tė tėrė;
    vij e tė kėrkojė, vij e tė thėrresė,
    losnim tė dy bashkė, rronim me njė shpresė.
    Mba mend sa tė desha, mba mend sa mė deshe?
    Mba mend si mė thoshe e vogėl kur jeshe?
    Tani qė jam burrė, tani q'u madhove,
    dashurin' e parė pse vall' e harrove?
    Tani q'u poq molla, e hanė tė tjerė,
    mikn' e djalėrisė s'e qas as nė derė!
    Po, si dallėndyshja vete nė vend tjetėr
    dhe kthehctf.' prapė nė fole tė vjetėr,
    Ashtu zėmra jote mundet tė kujtojė
    mikn' e djaleris dhe prapė ta dojė.

A.Z.Cajupi
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Vendndodhja
    Rahovec
    Postime
    1,009
    dashuria e vėrtetė eksiston .por jo pėr tė gjithė .si qė ka njerėz tė pasur por njė numėr i vogėl. sigur tė ishte lehtė e arritshme pėr tė gjithė , s'do tė ishte aq e dėshirueshme
    nga njerzitė.

i/e regjistruar Maska e klodi1
    Anėtarėsuar
    31-12-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    11
    disa njerez mendojne se dashuria e pare eshte thjeshte nje aventure dhe nuk eshte fare serjoze por ai qe di te dashuroje nuk di te numeroje nese eshte e para apo e dyta por rendesi ka qe e kupton dhe e vlereson dashurine

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Tani per pervesh pak menget qe te shpjegoj me sakte ate qe kam shprehur me siper.

Shpesh muzat me te medhaja te poeteve e artisteve ne pergjithesi kane nisur nga dashuria. Dikush tjeter ama me te drejte e ka ndare ne tre lloje dashurine, duke cilesuar qe ndahet ne aventure, dashuri e bukur, dhe dashuri e perjetshme. Aventure sepse zgjat rreth 3 muaj, dashuri e bukur sepse mund te zgjasi 1-3 vjet e dashuri e perjetshme, e cila kuptohet nga vete fjala.
    Nuk mund te konceptohet dashuria si dicka ne ajer, nqs e ke marre ashtu nga fjalet qe kam shprehur une, por eshte sakrifice, eshte te flesh vone per te pritur njeriun e zemres e te ngrihesh heret per ndonje hall apo problem qe mund te kete; dashuria eshte te qendrosh larg e te jesh perseri besnik, sepse zemra jote i perket vetem personit nen fjale; dashuria eshte te ndihmosh ne realizimin e personalitetit e pse jo edhe profesionit, duke mos e ndaluar per asgje, pikerisht sepse ti e ve perpara vehtes tende. Dashuron me mish e me shpirt, le pas deres xhelozin per te ndjekur endrrat e tij/saj, edhe se kuptohet me mend ne koke e jo endrra qe nuk kane kthim ne reale. Gjithsesi keto sakrifica jane reciproke.
    Me te vertete me pelqen me teper dashuria, qe une te jem e zonja te dashuroj sic duhet, se sa te me dashurojne, por me kete nuk them qe une jam budallaqe edhe... "o burra kush te doje le te perfitoje, sepse une e dashuroj".
    Dashuria eshte e gjere e nuk kap vetem nje fushe e nuk e quaj te dashuruar nje femer qe jepet lehte, madje e quaj frikacake e disi "te mete" nqs nje gje te tille e ben thjeshte per ate qe dashuron e jo me deshiren e saj. Femra qe dashuron duhet te jete edhe disi dinake, pa te keq, sepse ndonjehere duhet te behemi te egra per te bere te kuptojme, qe ne eshte e vertete qe ju duam, por ama kemi kerkesat e nevojat tona... "Njera dore lan tjetren, te dyja lajne fytyren"! Shpresoj te jem shprehur me qarte kete here.
    Era une te kuptoj shume mire se cdo te thuash. Dashuria o eshte e vertete o segziston hic tek nje person. Aventura eshte tjeter gje, ska lidhje me dashurine ndaj nje personi. Kurse dashuria e perjetshme nuk egziston moj vajze, do ta shohesh edhe vete. Une e di se cfare deshiron ti. Por cdo njeri ka 2 rruge. O teperjetoje gjithcka pa ditur se cpo ndodh me ndjenjat e tij dhe te eci si anije pa timon ku ta cojne dallget. Dhe rruga e dyte te dije si ndodh dashuria, pse ndodh, cfare e shkakton rritjen e kesj ndjenje deri aty sa te mos mendosh me as per veten per te dashur ate.Duke ditur keto nuk je me ne dore te eksperimentimit te natyres dhe rastesise, por behesh nje qenie humane dhe inteligjente. Kjo ka edhe nje te mire tjeter. Kur ti fillon te duash dike ti verteton nese ai eshte me te vertete ai qe duket. Keshtu nuk do ta dashurosh per dike qe nuk eshte ne te vertete. Mbase u shpreha pak gabim me pare: Nuk eshte dobesi ta dashurosh nese ai person eshte ai qe duket, atehere ai e meriton ate. Por eshte dobesi kur do pa ditur se cfare po do.Nuk kam asgje kundrra deshires tende per te dashur. Bile me pelqen shume kjo cilesi e femrave. Sepse kjo e ben me te lehte punen time per te nxitur dashurine e saj deri ne ate pike sa mos te doje me asgje tjeter vec pranine time. Nuk ka asgje me te bukur se dashuria e nje femre. Cdo ndjenje e saj per mashkullin eshte kompliment. Une i dua te gjitha femrat, por kjo nuk do te thote se une duhet te humb kontrollin tim sentimental dhe duhet te dashuroj marrezisht cdo vajze qe ma provokon kete ndjenje.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Te vjetrit thone qe nje njeri njihet vetem pasi ke ngrene nje thes me kripe me te, prandaj nqs i marrim njifet s'njifet ehu... ka pune puna.

Shum realiste Ervisa.
    Realizmi eshte keshille per te tjeret, sepse zakonisht nuk vertetohet fort per unin
    La vita č bella...

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Dashuria e pare te shqiptaret thojn,Nese Dielli i megjesit nese ste nxen besa as i pas dite ste nxen.

dashuria e par... ne shoqen time te ngusht . u ndam ne mbremje te matures nga nje keqkuptim, ajo qante ne krahet e nje shoku dhe une si nje idiot qe jam shkova dhe prisha gjithqka, me von kuptova qe ajo e qar ishte per mua ! epo ne fund te fundit do jet kujtimi me i bukur i jetes sime
    ajiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ēarli_mangup Maska e ēarli_mangup
    Anėtarėsuar
    22-03-2007
    Vendndodhja
    ch
    Postime
    250
    P!ershendetje....

Dashuria e parė, hmmm, eshte mjaftė e vėshtirė nė gjithėsi tė bėhet njė pėrkufizim pėr ketė ndjenjė, do thoja se ėshtė moment, inicim naiv drejtė gjerave sublime nė jetė.

***mistrece*** Maska e Himitsu
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne forcen e shpreses dhe bukurine e endrres
    Postime
    454
    Dashuria e pare????? Nuk harohet kurre dhe qendron gjithmone ne zemren tende me shume se cdo ndjenje tjeter... Eshte ajo qe te ben te mendosh per here te pare per dike, eshte ajo qe te ben te te rahe zemra ashtu sic nuk ka ndodhur asnjehere, eshte dashuria e pare qe te ben te ndihesh fluturat ne bark dhe te kesh koken ne re.. Une per vete jo qe nuk e haroj dashurine e pare por FLM Zotit eshte dhe dashuria ime e vetme

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •