Close
Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 157
    Hap krahet e fluturoj...! Maska e zogu dukagjinas
    Anėtarėsuar
    15-06-2009
    Vendndodhja
    Nen embelsinee lotit Tend... !!
    Postime
    3,741
    Citim Postuar mė parė nga riduana Lexo Postimin
    o me qafsh ke ra ne dashni ti????

Jo, nuk kam ra ne dashni, se ende nuk e kam moshen, por sipas mendimit tim ashtu do te jete edhe nese behet gjithqka , edhe kiameti nese behet !!!
    Askush nuk ta bėn atė qė ta bėn vetvetja !!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Po flasim per dashurine sikur te ishte dicka e paster dhe hyjnore. Nje vajze do nje djale se eshte mashkull dhe anasjelltas. Kurse dashuria e pare nuk lind se duam te ndihemi te dashuruar. Eshte mosha qe jemi shume sugjestibel dhe psh zeri i embel i nje vajze, ngrohtesia qe ajo tregon, mbase afeksioni i tepert, pasioni qe tregon, delikatesa e saj etj, bejne qe te krijohet ajo dashuria e madhe qe thoni juve. Po seshte ndonje fat i madh me dashe kaq shume se duhet te besh shume gjera ne emer te dashurise pastaj. Edhe vajzat ne keto pozita jane akoma me fatkeqe. Arrijne deri aty sa tolerojne edhe dajakun qe i jep i dashuri kur i hypin nervat, durojne dominimin e plote, binden per cdo gje qe i urdheron. pra te duash eshte thjesht dobesi. Nuk eshte fat i madh te te pelqeje dikush deri ne ate pike sa ta dashurosh. Kjo rruge eshte vetem per njerezit naive qe smarrin vesh gje nga jeta dhe qe jane te denuar te jene sherbetore gjithmone.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Besoj se ka nje dashuri pa rend, por te vetme.

Dashuria nuk ka te beje me kete gjendjen emocionale te “te renit ne dashuri”. Dashuri eshte ndjenja e flijimit qe vjen nga subkoshienca jote per te detyruar veten te ndihmosh me rriskun tend ne afirmimin shpirteror/mental te partnerit ne menyre qe ta ngresh permbi veten, e per ta bere ate pavarur nga ti. Mbase per kete arsye, mendoj, dashuria e tejmadhe ka shpesh here ne vetvete embrionin e transformimit ne dicka tjeter si psh. te nje bese njerezore te pashlyeshme e te perhershme, ose te fundit te saj ne varesi te karakterit njerezor te paleve.

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anėtarėsuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Citim Postuar mė parė nga AJSBERG Lexo Postimin
    Po flasim per dashurine sikur te ishte dicka e paster dhe hyjnore. Nje vajze do nje djale se eshte mashkull dhe anasjelltas. Kurse dashuria e pare nuk lind se duam te ndihemi te dashuruar. Eshte mosha qe jemi shume sugjestibel dhe psh zeri i embel i nje vajze, ngrohtesia qe ajo tregon, mbase afeksioni i tepert, pasioni qe tregon, delikatesa e saj etj, bejne qe te krijohet ajo dashuria e madhe qe thoni juve. Po seshte ndonje fat i madh me dashe kaq shume se duhet te besh shume gjera ne emer te dashurise pastaj. Edhe vajzat ne keto pozita jane akoma me fatkeqe. Arrijne deri aty sa tolerojne edhe dajakun qe i jep i dashuri kur i hypin nervat, durojne dominimin e plote, binden per cdo gje qe i urdheron. pra te duash eshte thjesht dobesi. Nuk eshte fat i madh te te pelqeje dikush deri ne ate pike sa ta dashurosh. Kjo rruge eshte vetem per njerezit naive qe smarrin vesh gje nga jeta dhe qe jane te denuar te jene sherbetore gjithmone.
    Jam plotesisht dakort.
    Pas nje eksperience personale , tani mendoj si ti. Qe te dashurosh dike marrezisht eshte dobesi dhe eshte vec nje dashuri iluzioniste.

Dashuria e paster egziston vec ne perralla
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar mė parė nga Ervisa Lexo Postimin
    Jam plotesisht dakort.
    Pas nje eksperience personale , tani mendoj si ti. Qe te dashurosh dike marrezisht eshte dobesi dhe eshte vec nje dashuri iluzioniste.

Dashuria e paster egziston vec ne perralla
    Une s'jam dakort... Te duash nje njeri, dmth qe ti do veten tende e para punes. Eshte bukur kur nje njeri "di te dashuroje" e jo te behet pre e pasioneve apo e fiksimeve...
    Shpesh here na bejne edhe pyetje: Eshte me mire te duash apo te te duan. Shume njerez pergjigjen lehte te te duan, sepse nuk vuan, por sic e thame nuk ka kuptim, sepse sa vete mund te te duan e ty nuk te intereson fare, ndersa ajo cfare ti ndjen, cfare ti kerkon ajo po qe ka ngjyre e bukuri, ka nje dridhje, te ben te enderrosh me sy hapur, por qe prape ti je e kenaqur. E perse valle mos dashurojme marrezisht, atehere kur qenka kaq bukur?! I vetmi problem eshte si te arrijme te dashurojme, jo te apo te mos dashurojme.
    La vita č bella...

Anėtarėsuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    era ti e ke mire teorikisht , por ama dashuri te paster quaj kur dashuron marrezisht dhe te te duan ne te njejten monedhe, dhe realisht kjo s'ndodh, ose te pakta jan raste e happy ending
    -Benjamin Franklin-

Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Jeta eshte me halle e me probleme. Nuk mund ta gjesh perhere shtruar si fushe me lule e prandaj ti jip ca sot, qe te marresh te njejten gje neser e me rradhe. Nuk eshte teori, por thjeshte ne jemi egoiste si qenie e kujtojme se Bota vertitet perhere vetem rreth nesh. Ne te vertete ne Boten e nje cifti jane dy persona
    La vita č bella...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Une s'jam dakort... Te duash nje njeri, dmth qe ti do veten tende e para punes. Eshte bukur kur nje njeri "di te dashuroje" e jo te behet pre e pasioneve apo e fiksimeve...
    Shpesh here na bejne edhe pyetje: Eshte me mire te duash apo te te duan. Shume njerez pergjigjen lehte te te duan, sepse nuk vuan, por sic e thame nuk ka kuptim, sepse sa vete mund te te duan e ty nuk te intereson fare, ndersa ajo cfare ti ndjen, cfare ti kerkon ajo po qe ka ngjyre e bukuri, ka nje dridhje, te ben te enderrosh me sy hapur, por qe prape ti je e kenaqur. E perse valle mos dashurojme marrezisht, atehere kur qenka kaq bukur?! I vetmi problem eshte si te arrijme te dashurojme, jo te apo te mos dashurojme.
    Sigurisht qe eshte bukur te jesh me nje person seksualisht joshes. Prandaj ne fillojme ta duam ate. Por te fillojme te enderrojme me sy hapur per te do te thote qe partnerja /partneri ia ka arritur qellimit me ne. Po ti a ia ke arritur qellimit tend. Nese jo je thjesht nje viktime. Njelloj si te jesh nen efektin e bukur te nje droge vdekjeprurese. Pra psh ti kenaqesh thjesht me faktin se te pelqen nje mashkull dhe me perpjekjet e tua per ti pelqyer atij. Por kjo kenaqesia jote nuk e ben te dashurin tend te te doje ty, por thjesht e ben te te shfrytezoje seksualisht dhe mbas ca kohesh te mos te mbaj me mend as emrin. Ti mbase je duke u dridhur nga kenaqesia dhe dashuria per te dhe ai thote me vete cpo na can shume koken kjo, kur do me dali rasti pare ti fus shqelmin se spo e duroj dot me. Nese eshte thjesht kjo ajo qe ti shpreson nga jeta ne cift atehere rruge te mbare.

Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Tani per pervesh pak menget qe te shpjegoj me sakte ate qe kam shprehur me siper.

Shpesh muzat me te medhaja te poeteve e artisteve ne pergjithesi kane nisur nga dashuria. Dikush tjeter ama me te drejte e ka ndare ne tre lloje dashurine, duke cilesuar qe ndahet ne aventure, dashuri e bukur, dhe dashuri e perjetshme. Aventure sepse zgjat rreth 3 muaj, dashuri e bukur sepse mund te zgjasi 1-3 vjet e dashuri e perjetshme, e cila kuptohet nga vete fjala.
    Nuk mund te konceptohet dashuria si dicka ne ajer, nqs e ke marre ashtu nga fjalet qe kam shprehur une, por eshte sakrifice, eshte te flesh vone per te pritur njeriun e zemres e te ngrihesh heret per ndonje hall apo problem qe mund te kete; dashuria eshte te qendrosh larg e te jesh perseri besnik, sepse zemra jote i perket vetem personit nen fjale; dashuria eshte te ndihmosh ne realizimin e personalitetit e pse jo edhe profesionit, duke mos e ndaluar per asgje, pikerisht sepse ti e ve perpara vehtes tende. Dashuron me mish e me shpirt, le pas deres xhelozin per te ndjekur endrrat e tij/saj, edhe se kuptohet me mend ne koke e jo endrra qe nuk kane kthim ne reale. Gjithsesi keto sakrifica jane reciproke.
    Me te vertete me pelqen me teper dashuria, qe une te jem e zonja te dashuroj sic duhet, se sa te me dashurojne, por me kete nuk them qe une jam budallaqe edhe... "o burra kush te doje le te perfitoje, sepse une e dashuroj".
    Dashuria eshte e gjere e nuk kap vetem nje fushe e nuk e quaj te dashuruar nje femer qe jepet lehte, madje e quaj frikacake e disi "te mete" nqs nje gje te tille e ben thjeshte per ate qe dashuron e jo me deshiren e saj. Femra qe dashuron duhet te jete edhe disi dinake, pa te keq, sepse ndonjehere duhet te behemi te egra per te bere te kuptojme, qe ne eshte e vertete qe ju duam, por ama kemi kerkesat e nevojat tona... "Njera dore lan tjetren, te dyja lajne fytyren"! Shpresoj te jem shprehur me qarte kete here.
    La vita č bella...

Anėtarėsuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    O era te kuptoj shume mire (sorry se ishe tu citu ajsberg dhe po te pergjigjem une ) por problemi qendron tek dashuria e dyanshme. Kush eshte ai/ajo i/e marre qe s'don me perjetu nje dashuri te "zjarrte" sic e pershkruan ti, por ne te shumten e rasteve dhe ne kohet e sotme , njerezit kan dal nga binaret lol dhe s'kthejne te njejten dashuri partnerit/partneres. S'mjafton vetem vullneti/deshira i njeres pal.

Sa me shume te mos besosh ne dashuri si ne perralla apo telenovela lol , aq me shume je me kembe ne toke dhe aq me pak lendohesh ne te ardhmen.

Mos me keqkupto , nese dashuria e vertet troket ne dere, sigurisht qe gjithkush do e hap.
    -Benjamin Franklin-

Faqja 13 prej 16 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •