Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 57
    ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar mė parė nga mos_u_ngut Lexo Postimin
    Es-selamualejkum

unejsa:

Kjo se pari nuk eshte pergjigje ndaj asaj qe te kam shkruar, por megjithate nuk eshte problem. Sa i perket medresese dhe librave te saj, e dij fare mire kapacitetin e kesaj shkolle dhe librave te saj, dhe kohe e gjate eshte prej kur i kam shfletuar librat e saj per njerez te cilet jane fillestar ne Islam, dhe per ata te cilet nuk kane njohuri as ne gjerat kryesore te ketij Dini. E per gabimet e kesaj shkolle dhe librave te saj, nuk ka nevoje qe te hyj dhe te zgjerohem me shume, qe te mos dal nga tema.

Kam diskutuar edhe me profesoret e saj, dhe i njoh mire shumicen e tyre, e qe nuk ia vlen ketu te tregoj dobesite dhe te metat e tyre,por ata qe i njohin prej se afermi, i dijne mire keto gjera.

Ketu shihen fare mire njohurite tuaja rreth Islamit, te cilat i ke marrur nga medreseja dhe profesoret e saj, e jo nga argumentet e Kur'anit dhe Sunetit. Nuk lejohet per ty te me shoqerosh mua, dhe askend tjeter te cilin e ke te huaj, dhe nuk e ke nga te afermit e familjes. E aq me pak te ecesh rrugeve, dhe me njoftosh me profesoreshat te cilat jane me bindjet tuaja, dhe qe nuk u pengon te takohen dhe te flasin me meshkuj te huaj, ne emer te Islamit.

Allahu na ruajt. Amin

(Nuk eshte problem ta pranosh gabimin, problem eshte te vazhdosh dhe te kembengulesh ne te).

Es-selamualejkum
    Une se kam problem te te tregoj se ku jan argumentet ne lidhje me ato cka kam thene dhe une nuk kam mesuar vetem me cfar me kan then profeshoret e mi por kam mesuar me ate cfar me ka ne Kur'an dhe ne hadith. Dhe sa per dobsit e profesorve qe japin ne medrese e ke shume gabim se nese do ishte se ata nuk jan fore te dishem ne Islam komuniteti Musliman Shqipetar dhe Shoqatat Muslimane Arabe ta garantoj qe nuk do i vinin te jepnin mesim e tu mesonin brezave te ri Islamin por ngaqe jan shume te pergatitur se kan studiuar me dijetar te medhenje te islamit e me njerez shum te ditur ne islam prandaj nuk u thua dot qe nuk jan te pergatitur. Por, me sa konstatova time dukesh se je selef se ata e kan tipiken e tyre qe te thone per te tjeret qe ti e ke gabim, e une e kam mire. E sa per te biseduar me nje mashkull qe se njeh e per te folur rreth islami nuk ka anjegje te keqe sepse nuk do te thot qe po biseduan nje femer me nje mashkul te ndoll dicka. Dhe profeti Muhamen(a.s) ka folur dhe vet me gra qe nuk i njinte. Nje her Muhamedit(a.s)i troket ne der te shtepis nje grua e ve dhe kerkon qe te bisedoj me te rreth Islamit. Profeti dhe pse ishte vetem ne shtepi e nuk e kishte Aishen(r.a)ulet e bisedon me gruan rreth problemeve qe kishte ajo. Pra si e shikon dhe profeti ka biseduar me femra qe nuk i njehe por mjafton qe te mos te te shkoj mendja diku tjeter. Tani thuaj prap qe keto jam shpifje dhe qe une jam e cthurur se e keni zako ju ket gje.
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

i/e regjistruar Maska e mos_u_ngut
    Anėtarėsuar
    08-07-2009
    Postime
    11
    Es-selamualejkum

me sa konstatova time dukesh se je selef se ata e kan tipiken e tyre qe te thone per te tjeret qe ti e ke gabim, e une e kam mire.
    Une shpresoj dhe lus Allahun qe te jem prej pasuesve te selefit. Ndersa te thuash qe selefet e kane tipiken e tyre qe te thone per te tjeret ti e ke gabim e une e kam mire, eshte nje fjale e shemtuar, dhe qe kerkon prendim tek Allahu s.v.t.

Perkundrazi, kjo eshte bindja e grupeve te devijuara, te cilat flasin vazhdimisht kunder selefit dhe Ehli Sunetit, duke e pare veten ne hak, dhe duke i menduar te tjeret te devijuar. Ndersa ne nuk kemi nevoje te themi se kush eshte ne te drejte e kush gabim, por mjafton qe argumentet te flasin per kete. E dihet fare mire se selefet nuk flasin pos me argumente.

Profeti dhe pse ishte vetem ne shtepi e nuk e kishte Aishen(r.a)ulet e bisedon me gruan rreth problemeve qe kishte ajo.
    Mund te me tregosh ku gjendet ky hadith, qe Pejgamberi s.v.a.s. qenka vetmuar me ndonje grua, dhe kane biseduar? Allahu na ruajt.

Pra si e shikon dhe profeti ka biseduar me femra qe nuk i njehe por mjafton qe te mos te te shkoj mendja diku tjeter.
    Si mund qe njeriu te vetmohet me nje femer te huaj, dhe mos t'i shkoje mendja diku tjeter, kur Pejgammberi s.v.a.s. ka thene:"Nuk vetmohet nje mashkull dhe nje femer, pervecse i treti i tyre eshte shejtani".

Tani thuaj prap qe keto jam shpifje dhe qe une jam e cthurur se e keni zako ju ket gje.
    Jo nuk them qe je e cthurur, Allahu na ruajt te flasim per ate qe nuk e dijme, gjithashtu nuk them se keto jane shpifje, nese sjell argument dhe tregon burimin ku e ke marre.

Es-selamualejkum
    "Pėrkrahja e muxhahidėve - shenjė e Ehli Sunetit nė kėtė kohė"

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Nė kohėn kur fshehtaz e publikisht, individualisht e nė mėnyrė institucionale, nė trojet shqiptare po implementohet projekti i konvertimit tė shqiptarėve nė "fenė e tė parėve", gjėja e fundit me tė cilėn duhet tė merret njė musliman ėshtė diskutimi i dallimeve nė mes tė drejtimeve tė ndryshme.

Por, fatkeqėsisht, ėshtė evident fakti se ka edhe nga selefijtė, edhe nga hanefijtė, e edhe nga tė tjerėt, qė gjithė kohėn dhe potencialin e vet intelektual e shpenzojnė nė diskutime boshe lidhur me pantallonat e gjata e ato tė shkurtėra, mjekrrat e dredhura dhe ato tė padredhura, gjatėsinė e lejuar tė secilės qime tė kokės e fytyrės, e shumė e shumė absurditete tė tjera.

Diskutime tė tilla janė humbje kohe, janė shpėrqėndrim nga problemet reale nė tė cilat ndesh njė musliman nė kėto kohėra aspak tė rehatshme. Qė nga pėrfundimi i luftės nė Kosovė, janė shfaqur grupe misionarėsh nga vendet perėndimore, tė cilėt para syve tanė veprojnė lirshėm duke manipuluar me fėmijėt tanė e duke i pėrvetėsuar shpirtėrat e tyre tė njomė, ndėrkohė qė nė mesin tonė paraqiten ekspertė tė gjatėsive tė qimeve e tė pantallonave! Kritikė tė kėtij apo atij medhhebi apo tė tė gjithėve bashkė. Kritikė tė namazit; jo kaq rekat bėn e aq rekat s'bėn, sikur ai qė falet bėn ndonjė krim!!!

Lėrini llafet boshe pėr disa cikėrrima qė nuk pėrbėjnė asgjė nė imanin dhe islamin e njeriut. Mos e bėni mizėn buall sepse jeni duke vepruar nė dėm tė interesave tė komunitetit musliman. Nė kėto kohėra tė trazuara nuk na duhen pėrēarjet por veprimi unik nė mbrojtjen e vlerave tė besimit tonė, nė mbrojtjen e rinisė sonė nga ndikimet e sekteve tė ndryshme qė gjithnjė e me mė shumė vetėbesim e mė hapur po veprojnė nė drejtim tė konvertimit tė muslimanėve nė fe tė tjera.

Kur t'i keni pėrballuar sfidat qė vijnė nga jashtė (e qė nuk janė tė pakta e as afatshkurtėra), atėherė uluni e diskutoni a bėn a s'bėn tė pėrdoren tespihėt nė namaz, a falet syneti nė shtėpi apo xhami e finesa tė tilla. Kuptoni njėherė e mirė se nuk jemi nė pozitė qė t'ia lejojmė vetes luksin e pėrēarjes.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga unejsa Lexo Postimin
    Selefistet e pare qe kan jetuar ne kohen e Profetit(a.s) kan qe njerzit me te perkushtuar dhe me te drejte ne ndekjen e urdheresave te Allahut dhe te sunetit dhe te Hadithit te Profetit(a.s) por me kalimin e koheve dhe te brezave ata qe u ashtequajten selefiste jan shume ndryshe nga selefistet e pare dhe kan bere shume modifikime p.sh: Ne kohen e Profetit(a.s) pabesimtaret i mbanin rrobat e tyre shume te gjata dhe i terhiqnin zvarr neper rrug dhe Profeti Muhamed(a.s) u thote besimtarve "shkurtoini rrobat tuaja qe te mos u ngjani kafirave" pra nga ku hadith profetit thot mos i mbani rrobat qe te prekin token por mbaini normal selefet e sotem meshkujt i kan shkurtuar pantallonat deri siper nyes se kycit te kembes ndersa grat e tyre i mbajne rrobat te gjata sa u prekin token. Pastaj ne nje ajet kuranor Allahu thote(kuptimi i pergjithshem i ajetit) ''E thuaju atyre besimtarve qe Allahu e do te bukuren" Pra, nga ajeti i mesiperm Allahu i do besimtaret te bukur po shikoini pak selefistet p.sh meskujt qe i veshin ato pantallona siper nyjes se kycit rrobat i veshin pa ndonje kombinim dhe nuk i veshine te bukura se sipsa tyre(se me ka qelluar te bej nje bised me nje selefist)keto rroba te bukura jan te ndaluar dhe mjekrren e mbajne te pa rregullar dhe e mbajne shume te gjate e te dendur dhe nuk e rregullojne. Ndersa femrat selefiste veshin gjithmon rroba tmerresishte te gjera perdorin ne pergjithsi ngjyra te errta e mbulojne fytyren e tyre me perrce dhe kur nuk ven perrce ne fytyr e mbulojne fytyren me shume se sa e thote Allahu ne kur'an dhe profeti ne hadithin e tij. Ne lidhje me mbulesen dhe veshjen e femres Allahu ne Kur'an thote(kuptimi i pergjithshem)"E thuajuni grave e motrave tuaje qe te mbuloje pjeset e turpshem te trupit" kete ajet kuranor e shpjegon Profeti(a.s)ne nje hadith" Kur eshte pyetur Profeti(a.s)ne lidhje me kete ajet ai ka then se pjeset e trupit qe lejohen te zbulohen janedora deri tek nyja e saj (krahu nuk leohet te zbulohet),kemba deri tek yja e saj(pjesa e kembes siper nyjes nuk lejohet te zbulohet)dhe lejohet te zbulohet pjesa e fytyres", por selefistet i mbulojne kembet gjithmon ku dhe ne ver i veshin sandalet me corapet te trasha qe te mos u duken kembet ndopak,ndersa ne duar pergjithsishte mbajne doreza dhe kur nuk e kan ven mbulesen para fytyres e ven shami qe u mbulon gjith ballin dhe gjith mjekrren qe keto pjes te fytyres jan te lejuara te zbulohen. Pastaj grat selefiste e mbajne shume mbulesen e fytyres dhe rrobat e zeza gje qe Islami nuk i ka keto. Ne lidhje me mbulesen e fytyres Profeti(a.s)ka then qe ket mbules ta mbajne vetem grate qe jane shume te bukura dhe qe terheqin vemendjen e burrave ne rrug kur kalojne. Por,selefistet e mbajne se thoje qe eshte e detyruar dhe plaka 70 vjece qe eshte (pa ofendime dhe nuk e kam me te keq) gjith rrulla e mban percen ne fytyr. Dhe ne lidhje me rrobat e zeza qe mbajne keto gra qe thone qe rrobat e zeza jane synet sepse i mbanin grat e Profetit kjo nuk eshte aspak e vertet se me vertet grat e profetit por dhe grat e tjera te asaj kohe mbanin rroba te zeza dhe te gjera shume madje dhe percen sepse ato ashtu e kishin tradit ne vend pra ishin tradita te vendit si kemi ne nje tradit veshje me kostumet popullore ashtu kan pasur dhe vazhdojne ta ken arabet traditen e tyre te veshjeve dhe jo qe eshte e diktuar kjo nga Islami. Pastaj Selefistet qe kan jetuar ne kohen e Profetit(a.s) ata i kishin dedikuar jeten e tyre adhurimin ndaj Allahut dhe ata shkonin e jetonin ne pergjithsi ne mal larg ne zonat e banuara qe te adhuronin nate e dite Allahun e Plotfuqishem.Gje qe selefistet e sotem nuk din e as se si te komunikojne me nje njeri se ti u thua nje gje ata fillojne e ngrejne zerin dhe fillojne "qe ti me kete qe thua do perfundosh keq" etj.Pra, nuk te flasi me qetesi dhe me butesi per ne ceshtje por te thone direkt qe ti do ndeshkohesh per kete dhe pervec kesaj te mbajne shume ne goje nese ben nje gabim. Keto jan vetem disa ndryshime qe u kan ber selefistet rregullave te verteta te Islamit. Selsfistet shkojne ne ekstrem shume nderko qe Allahu thote "Ndiq rrugen e mesme".
    ti po fol ondra si po me duket,

Qka asht per ty bukurr ? veshja e qafirave apo qka ? sa kom muaj te ndegjoj po inshalla edhe dota gjej hadithin qe tregon se pantollat duhen te shkurtohen permbi zog te komes.

ti spo din qka po fol , me ni an thua jan fal shum selefit e parshem ne kohen e pejkamberit s a v s . ne anen tjeter thuash po e teprojn seletfit e sodit, qfar krahasimi te parshmen me te sodit.

ti thua mjekrat e pa regulliara selefit e sodit , qa asht per ty e regullt ndoshta pa mjeker?

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    ti po fol ondra si po me duket,

Qka asht per ty bukurr ? veshja e qafirave apo qka ? sa kom muaj te ndegjoj po inshalla edhe dota gjej hadithin qe tregon se pantollat duhen te shkurtohen permbi zog te komes.

ti spo din qka po fol , me ni an thua jan fal shum selefit e parshem ne kohen e pejkamberit s a v s . ne anen tjeter thuash po e teprojn seletfit e sodit, qfar krahasimi te parshmen me te sodit.

ti thua mjekrat e pa regulliara selefit e sodit , qa asht per ty e regullt ndoshta pa mjeker?
    O pejan,

Shkurtimi i pantallonava as nuk ta shton, as nuk ta pakeson imanin. Leni keto gjera te dores se dyte e te trete, perqendrohuni ne gjerat me esenciale. Derisa ti do te zbulosh se a duhen pantallonat te shkurtohen mbi kyc a te leshohen nen kyc, apo se a duhet shkurtuar apo zgjatur leshi i mjekrres, djali yt a vellai yt i vogel do te jete duke iu lutur Jezusit apo Budes...

Mjaft me me kete ekzibicione qe beni me hadise per mjekrren, pantallonat e gjera te ngjashme qe s'cojne peshe. Shih cfare kerdie po bejne misionaret, si ata katolike, si protestante, nderkohe qe ne ende nuk e kemi zgjidhur enigmen e gjatesise se pantallonave... pfffffffff

Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga Shiu Lexo Postimin
    O pejan,

Shkurtimi i pantallonava as nuk ta shton, as nuk ta pakeson imanin. Leni keto gjera te dores se dyte e te trete, perqendrohuni ne gjerat me esenciale. Derisa ti do te zbulosh se a duhen pantallonat te shkurtohen mbi kyc a te leshohen nen kyc, apo se a duhet shkurtuar apo zgjatur leshi i mjekrres, djali yt a vellai yt i vogel do te jete duke iu lutur Jezusit apo Budes...

Mjaft me me kete ekzibicione qe beni me hadise per mjekrren, pantallonat e gjera te ngjashme qe s'cojne peshe. Shih cfare kerdie po bejne misionaret, si ata katolike, si protestante, nderkohe qe ne ende nuk e kemi zgjidhur enigmen e gjatesise se pantallonave... pfffffffff
    hej hej hej, ty nuk ta shton imanin, ajo ka lidhje bile edhe shum te fort ,me iman

zbulimi asht i gagjem , dhe un nuk zbuloj kurgjo, te gjitha te ikemi te gaqme.

i shohim ne te gjith edhe protestantet edhe katoliket siq veprojn,

por ata veprojn me ndihmen e atyre qe i kem afer p.sh. ata qe jan kundraj haditheve, dhe sunnetit te pejkamberit s a v s

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    hej hej hej, ty nuk ta shton imanin, ajo ka lidhje bile edhe shum te fort ,me iman

zbulimi asht i gagjem , dhe un nuk zbuloj kurgjo, te gjitha te ikemi te gaqme.

i shohim ne te gjith edhe protestantet edhe katoliket siq veprojn,

por ata veprojn me ndihmen e atyre qe i kem afer p.sh. ata qe jan kundraj haditheve, dhe sunnetit te pejkamberit s a v s
    Pejan,

e para e punės: ti duhet urgjentisht ta mėsosh drejtshkrimin e gjuhės shqipe. Nėse nuk ke kapacitet ta mėsosh gjuhėn tėnde amtare dhe ta shkruash atė bukur, nuk do tė kesh kapacitet as tė bėsh interpretime tė mirėfillta fetare!

Misionarėt e huaj veprojnė lirshėm sepse nė vend se tė merremi me gjėra esenciale, ne merremi me dimensionet e cuklave dhe tė leshrave duke menduar se kėshtu bėhemi muslimanė mė tė devotshėm. Ata veprojnė lirshėm sepse ka tipa (e nuk janė tė paktė) qė ēdo tė dytėn fjalė e kanė kafir ose kufr, duke etiketuar kėshtu shokun, fqinjin apo tė afėrmin.

Misionarėt lirshėm veprojnė sepse pėr neve ėshtė me rėndėsi a ngriten duart deri nė vesh apo nė gjoks, a lidhen duart nėn kėrthizė a mbi kėrthizė, a ashtu a kėshtu... gjėra qė nė esencė nuk ndryshojnė gjė.

Pėr aq kohė sa pėrēarja do tė jetė prioritet pėr neve, tė tjerėt do t'i realizojnė lehtėsisht projektet e tyre afatshkurta e afatgjata. E kur njė pėrqindje e madhe tė jetė konvertuar (tė rinjtė nė veēanti), disa si ti ende do tė jenė duke i matur gjatėsitė e mjekrrave dhe tė pantallonave...

Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga Shiu Lexo Postimin
    Pejan,

e para e punės: ti duhet urgjentisht ta mėsosh drejtshkrimin e gjuhės shqipe. Nėse nuk ke kapacitet ta mėsosh gjuhėn tėnde amtare dhe ta shkruash atė bukur, nuk do tė kesh kapacitet as tė bėsh interpretime tė mirėfillta fetare!

Misionarėt e huaj veprojnė lirshėm sepse nė vend se tė merremi me gjėra esenciale, ne merremi me dimensionet e cuklave dhe tė leshrave duke menduar se kėshtu bėhemi muslimanė mė tė devotshėm. Ata veprojnė lirshėm sepse ka tipa (e nuk janė tė paktė) qė ēdo tė dytėn fjalė e kanė kafir ose kufr, duke etiketuar kėshtu shokun, fqinjin apo tė afėrmin.

Misionarėt lirshėm veprojnė sepse pėr neve ėshtė me rėndėsi a ngriten duart deri nė vesh apo nė gjoks, a lidhen duart nėn kėrthizė a mbi kėrthizė, a ashtu a kėshtu... gjėra qė nė esencė nuk ndryshojnė gjė.

Pėr aq kohė sa pėrēarja do tė jetė prioritet pėr neve, tė tjerėt do t'i realizojnė lehtėsisht projektet e tyre afatshkurta e afatgjata. E kur njė pėrqindje e madhe tė jetė konvertuar (tė rinjtė nė veēanti), disa si ti ende do tė jenė duke i matur gjatėsitė e mjekrrave dhe tė pantallonave...
    per qfar arsye duhet ta mesoj gjuhen shqipe,nuk me kupton. ? mua nuk me nevoitet ma teper. gjuha asht vetem per mu mar vesh ne mes veti kurgja tjeter.

ku e more at guxim ta urdhosh dikand.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pejani34 : 16-07-2009 mė 14:17

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    ha ha ha ik more pejan se ti spo di te shkruash gjuhen tende e lere te flasesh diē per fe ha ha ha adin arabisht me siguri as at se din

Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    ALLAHU nuk pyt a e ki zotru mirr gjuhen shqipe apo diq te ngjajshme.

ha ha ha ha ha
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pejani34 : 16-07-2009 mė 14:27

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •