-
i/e regjistruar
Enderrat ne versionin psikologjik
Shume psikologe kane dhene mendimin e tyre mbi enderrat dhe ''shkaktimin'' e tyre.Ata e shtjellojne kete ne disa trajta .Mirepo une kam arritur ne nje perfundim se si mund te elaborohen enderrat ne kater pika kryesore.Ne e dime qe enderrat jane efekte qe ndodhin vetem te njeriu dhe e karakterizojne pjesen e jetes ne gjume.Ja se si i trajtoj une enderrat.
Enderrat jane ''zgjime'' (aktivizime ) te cipave te llojit te veqante te trurit te njeriut.Ne aspektin fiziologjik jane nje ''shkarkim'' bioelektrik i neurotransmetuesve te trurit tone
Enderrat mund te shkaktohen (shfaqen) nga ndikimi i kater faktoreve:
-Nga proceset e ndryshme fiziologjike te cilat ndikojne drejteperdrejt ne qendrat trunore te inicuara nga sistemet e organeve dhe hormohet.Ketu perfshihen motivet e urise,etjes,motivet seksuale etj.,si dhe nga manifestimi i semundjeve te ndryshme -si shembull semundjet siq jane gripet e ndryshme (ku temperatura e larte shkakton ankthe)
-Nga synimet -deshirat individuale te cdo individi i cili i ka ne mendje kohe te gjate dhe ka krijuar imazhe virtuale per to ,psh.''enderrat'' per karriere ,vetafirmim,suksese ne testin e matures etj.
-Nga perjetimi i momenteve te fundit ,ku mund te hyjne perjetimet e veqanta (te cilat truri nuk ka qene i gatshem dhe i ka perjetuar ne momentet e fundit si befasi ta quajme),ne kete pike perfshihen perqendrimet ne biseda,psh biseda e fundit ,vizita e nje familjari qe ska qene kahere,filmat e fundit ,romanet e lexuar ne kohe te fundit(pra perfshihen kohet para gjumit ).
-Nga ''shfletimet''spontane te kujteses sone ,pra nderdijes ne kete rast,psh,enderron nje person i cili ka vdekur shume kohe me heret ,por nderdija ka kultivuar diq ne mendjen tone dhe ne e shohim ate sikur ne monentet reale ne te cilat jetojme.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kia group-mitro : 06-07-2009 mė 12:43
Arsyeja: gabim teknik
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt