kam 2vjet qe kam nderprere se piri alkol.me perpara 3-4gota ne dite ishin normal per mua.
lexova qe alkoli vdes neuronet, spo e zgjas dua te rris numrin e neuroneve.
kam 2vjet qe kam nderprere se piri alkol.me perpara 3-4gota ne dite ishin normal per mua.
lexova qe alkoli vdes neuronet, spo e zgjas dua te rris numrin e neuroneve.
Neuronet e vdekura nuk kane aftesi te regjenerohen sikurse qelizat e Melcise se Zeze(heparit).
Neuronet humben pergjithmone, pa kthim prapa.
Eshte fakt qe alkoholi i mbyte ose i djeg neuronet e trurit, mirpo truri prodhon ngadale ngadale neurone te reja deri ne pleqeri, . Ato neurone qe ti ka mbyte alkoholi nuk ngjallen/rigjenerohen ma kurre, e ka pase puna e tyne.
Ps.: 2 vite nuk jan edhe aq shum.... dhe nganjehere me shoqeri nga nje gote apo nga nje birre, nuk bahet nami. Nuk ndodhe asgje nese nuk dehesh perdite, disa vite me rradhe.
Shpresa shume e madhe eshte se ti ke vendosur qe pergjithmone te lesh alkoholin ( me sa kuptova une).
Alkoholi - vrasesi tinzak, eshte nena e te gjithe te keqijave.
Mos e shti me ne goje, mos ben vetvrasje fizike e shpirterore.
Neuronet e humbure, me kalimin e kohes kompenzohen me punen e shtuar te neuroneve fqinje.
Te permbaj moralisht ne vendimin qe ke mare!
Alkoholi nuk eshte asgje ne krahasim me BPA, Acrylamid etj. ne produktet ushqimore nga Serbia qe po konzumohen ne Kosove me te madhe. Duke mos harruar edhe rrezatimin pa kontrolle te produkteve ushqimore dhe joushqimore nga Serbia.
pse tvsh ca jan neuronet si pako makarunesh, sot pin e zvogelohen e neser s'pin e shtohen loool
Metode tradicionale. Ha ne menyre te shendetshme, dmth fruta perime, mish, vez, qumesht, peshk... Lexo qe te mbash trurin perhere te stervitur. Bej ndonje lloj sporti edhe i vogel qofte e mundohu te jesh i kenaqur..![]()
La vita č bella...
Sikur te thane edhe me siper neuronet nuk "riparohen" pra nuk ka mundesi qe ti rikthjesh ato qe ke humbur
Krijoni Kontakt