Postuar mė parė nga
LOGIC
Ilaēi eshte teuhidi.
Ti nuk mund ta konsiderosh nje shiit vella musliman perderisa ai eshte i zhytur ne shirk. Pasi ai veq qe ka dalur prej islamit. Edhe pse ai mendon qe eshte ne rruge te drejte dhe ka te njejtin liber, pengesa eshte qe po noton ne shirk me dije apo pa dije. Ne qytetin tim, Gjakoven, ndryshe nga qytetet e Kosoves ketu pak lulezon tarikati, dhe kuptohet shirku bashk me te pasi per cdo "tempull" te tyre teqe/tyrbe ke varre qe njerzit nga injoranca e tyre mendojn qe jane musliman dhe ai varr aty bashk me kujdestarin e tyre mund ti lej shtatezene dhe gjera nga injoranca me e madhe ndegjon... dhe problem eshte jo i vogel te kembngulesh ne gabim qe je, dhe te mos e shikosh te drejten, te logjikosh, por drite ka per ate qe don te shikoje.. por whatever... (ah harrova nuk po e perfshijme sharjen e sabahave dhe melekut, duke e ditur deri ku shkon pasoja e saj apo jo...)
Pastaj problem tjeter eshte bidati dhe bidati te dergon ne zjarr...
Pra ne kemi nevoj per TEUHID. E Njeshmeria e Krijuesit, do i bashkoj muslimanet nen nje flamur vetvetiu...
Ahh dhe per gjendjen e muslimaneve tani, ne kete mjerim kete na ka thene Muhammedi s.a.v.s. shum kjart... do jemi sikur shkuma e detit dhe arsye PSE?
Kemi kapur dunjan, po e dojim shum, nuk e kemi me breng ahiretin...
Pastaj, Islami sigurisht qe do triumfoj pasi na ka premtuar Allahu swt, dhe dijetaret nuk jan zhdukur jo, e as dija jo, por kerkuesit e dijes jane te paket, eshte e kote nese ti thua qe do shkoj ne Arabi, Egjipt, Siri, Libi, Malajzi etj etj... Nese ti ne vendin tend nuk kerkon dije, ja ta kjartesoi...
Ti ne vendin tend je ne liqe, dhe duhesh te mesohesh te notosh ketu ne liqe qe pastaj te lundrosh ne oqean (arabi, egjipt...) se atje jane thesaret e dituris...
Pastaj i dhuruat kahje tjeter temes, por me gjith respektin une nuk kthej me replik por vetem vazhdoj qellimin tim te kesaj teme, te ju servoj keto 100 hadithe...
@STOP-START
Vella i dashur, te dua per hir te Allahut swt...
Ma bej hallall, por dua qe te vazhdoi me temen, dhe friksohem qe nuk kam dije te mjaftueshme per te kthyer pergjigje, pasi jam i ri dhe keto gjera jane te qartesuara shum mir por duhen vesh qe ti ndegjojne nga persona te duhur...
Shpresoj te te kontaktoj ne PM ose hapim nje tem tjeter...
Krijoni Kontakt