Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 35 prej 35
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887

Vazhdo Temen

Citim Postuar mė parė nga LOGIC Lexo Postimin
    Ilaēi eshte teuhidi.
    Ti nuk mund ta konsiderosh nje shiit vella musliman perderisa ai eshte i zhytur ne shirk. Pasi ai veq qe ka dalur prej islamit. Edhe pse ai mendon qe eshte ne rruge te drejte dhe ka te njejtin liber, pengesa eshte qe po noton ne shirk me dije apo pa dije. Ne qytetin tim, Gjakoven, ndryshe nga qytetet e Kosoves ketu pak lulezon tarikati, dhe kuptohet shirku bashk me te pasi per cdo "tempull" te tyre teqe/tyrbe ke varre qe njerzit nga injoranca e tyre mendojn qe jane musliman dhe ai varr aty bashk me kujdestarin e tyre mund ti lej shtatezene dhe gjera nga injoranca me e madhe ndegjon... dhe problem eshte jo i vogel te kembngulesh ne gabim qe je, dhe te mos e shikosh te drejten, te logjikosh, por drite ka per ate qe don te shikoje.. por whatever... (ah harrova nuk po e perfshijme sharjen e sabahave dhe melekut, duke e ditur deri ku shkon pasoja e saj apo jo...)
    Pastaj problem tjeter eshte bidati dhe bidati te dergon ne zjarr...
    Pra ne kemi nevoj per TEUHID. E Njeshmeria e Krijuesit, do i bashkoj muslimanet nen nje flamur vetvetiu...
    Ahh dhe per gjendjen e muslimaneve tani, ne kete mjerim kete na ka thene Muhammedi s.a.v.s. shum kjart... do jemi sikur shkuma e detit dhe arsye PSE?
    Kemi kapur dunjan, po e dojim shum, nuk e kemi me breng ahiretin...
    Pastaj, Islami sigurisht qe do triumfoj pasi na ka premtuar Allahu swt, dhe dijetaret nuk jan zhdukur jo, e as dija jo, por kerkuesit e dijes jane te paket, eshte e kote nese ti thua qe do shkoj ne Arabi, Egjipt, Siri, Libi, Malajzi etj etj... Nese ti ne vendin tend nuk kerkon dije, ja ta kjartesoi...
    Ti ne vendin tend je ne liqe, dhe duhesh te mesohesh te notosh ketu ne liqe qe pastaj te lundrosh ne oqean (arabi, egjipt...) se atje jane thesaret e dituris...
    Pastaj i dhuruat kahje tjeter temes, por me gjith respektin une nuk kthej me replik por vetem vazhdoj qellimin tim te kesaj teme, te ju servoj keto 100 hadithe...

@STOP-START
    Vella i dashur, te dua per hir te Allahut swt...
    Ma bej hallall, por dua qe te vazhdoi me temen, dhe friksohem qe nuk kam dije te mjaftueshme per te kthyer pergjigje, pasi jam i ri dhe keto gjera jane te qartesuara shum mir por duhen vesh qe ti ndegjojne nga persona te duhur...
    Shpresoj te te kontaktoj ne PM ose hapim nje tem tjeter...
    ALLAU te shperbleft me xhenet, se ti koke ma i vjeter se ne, me dije

vazhdo vazhdo.

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    91- "Hallalli me i urryer tek Allahu eshte divorci." I dobet, El ilel el Mutenahije e Ibn Xheuzit 1056/2, Edh-Dhehire 23/1.

92- "Kur profeti a.s. mberriti ne Medine, grate dhe femijet filluan te kendonin: "Talea bedru alejna..." I dobet, Hadithet e historive e Ibn Tejmijes 17, Tedhkiretul Meuduat 196.

93- "Beni kujdes nga smira, sepse smira i ha te mirat ashtu siē i ha zjarri drute." I dobet, Et-Tarih El Kebir 272/1, Permblejdhje e Sunenit te Tirmidhiut e Mundhiriut 226/7.

94- " Allahu a.xh. thote: "...zemrat e mbreterve jane ne doren time dhe kur roberit e Mi me binden Mua, une ja ndryshoj zemrat (mbreterve) me zemerim dhe ata (mbreterit) i denojne ata si mos me keq..." Shume i dobet, Hadithet kudsije e Isauit 43, Ed-Daife 494/1.

95- "Ezani dhe ikameti ne veshin e foshnjes" Shume i dobet, Bejan el uehem e Ibn Katanit 594/4, El Mexhruhin e Ibn Hibanit 128/2, Ed-Daife 494/1.
    A known mistake is better than an unknown truth.

Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    96- "Urtesia eshte sendi i humbur i muslimanit, kudo qe ta gjejė, ai e meriton ate me shume se gjikush tjeter." I dobet, El Mutenahije e Ibn Xheuzit 96/1, Suneni i Tirmidhiut 51/5.

97- "Kerko per vellain tend 70 justifikime." Nuk ka origjine, Fetvate e Bin Bazit 365/26.

98- "Allahu e meshirofte ate njeri qe njeh vleren e tij." Nuk ka origjine, Fetvate e Ibn Uthejminit, Nurun ala darb, kaseta 250.

99- "Une jam qyteti i dijes dhe Aliu eshte porta e tij." Tirmidhiu thote: "I shpikur.", Buhariu thore: "Nuk ka tekst te sakte."

100- "Allahu e ka bere xhalozine te domozdoshme per grate dhe kush i duron ato ka shperblimin e deshmorit." Ed-Daife 2/220 hadithi 813.

Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Disa hadithe te dobta rreth Ramazanit:

1- "O Allah, na jep begati ne Rexheb e Shaban dhe na jap jete deri ne
    Ramazan."

E ka cilesuar te dobet Neveviu, Ibn Tejmija dhe te tjere.

2- Percillet nga Ebu Hurejre se i derguari i Allahut a.s. ka thene: "O
    ju njerez, po ju mbulon (vjen) nje muaj i madh, fillimi i te cilet eshte
    meshire, mesi i tij eshte falje dhe fundi i tij shpetim nga zjarri."
    Albani thote: Shume i dobet; Ed-daife 2135.

3- " O Allah, per ty agjerova dhe me rriskun tend hengra iftar" . Albani
    thote: I dobet. Ed-daife 4349.

4- Percillet nga Ebi Metusi, e ky nga Ebu Hurejse se i derguari i
    Allahut a.s. ka thene: " Kush e prish agjerimin ne Ramazan pa nje leje
    nga Allahu, ate dite nuk mund ta shlyeje as agjerimi per gjithe jeten."
    Albani thote: I dobet.

5- Percillet nga Enesi r.a. se i derguari i Allahut a.s. ka thene: "Ai
    eshte quajtur Ramadan, sepse semur gjynahet." Albani thote: I sajuar.
    Ed-Daife 2060.

Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    6- Percillet nga Ebdurrahman bin Aufi se i derguari i Allahut a.s. ka thene: "Allahu i Lartesuar ka bere detyrim muajin e Ramazanit dhe une ju kam bere sunet per ju qe te faleni naten ne te. Kush e agjeron ate dhe falet me besim, me shpresen tek shperblimi dhe me besim te palekundur, do t'i falen gjynahet qe ka bere me pare."
    Albani thote; "I dobet", Ed-Daife 1662.

7- Tirmidhiu percjell nje hadith nga Abdullha bin Amir bin Rebia, e ky nga babai i tij se ka thene: "E kam pare te derguarin e Allahut kush e di sa here me misvak kur agjeronte." Albani thote; I dobet.

8- Percillet nga Ebu Hurejre se i derguari i Allahut ka thene: "Mos thoni Ramzan, sepse Ramzan eshte nje nga emrat e Allahut, por thoni muaji i Ramazanit." El Feuaid el Mexhmua te Sheukanit 84.

9- "Agjeroni, qe te jeni te shendetshem." Saganiu thote; I sajuar.

10- Percillet nga Aishja se ka thene: "Nje nga vyrtytet e agjeruesit eshte misvaku." Albani thote: I Dobet.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •